Подкрепете ни!




Любопитно10 септември 2012

Розалия Тинкова: Избягах на Бали, за да се намеря

Светът на съвършенството е вътре в нас. Това е посланието на 2012-а


Още за ретрита на Бали можете да намерите тук.

Ако живеете в омагьосан кръг – обикалятe по сeминари, четете десетки книги, или нищо не правите, но въпросите в главата не ви дават мира: Кой съм аз? Защо съм на тази Земя? После къде отивам? Това ли е животът?, то 2012-а ще трасира пътя, по който ще намерите всички тези отговори. 

Сега е дошъл моментът да преминем на едно по-високо ниво, да се превърнем в духовни същества, които осъзнават кои са, откъде са, накъде отиват. Същества, пълни със съзидателна енергия, която гради хармоничен свят на любов и радост.

Не говоря за свят, в който чрез ума и силата на мисълта ще сме по-богати и успешни – това, на което учат десетки учители по цял свят. Няма нищо лошо в това, някои дори го правят, но е само крачка към света на любовта. 

През 2005 г. бях на ръба да полудея. Мислех, че светът е свършил за мен – а бях богата, привлекателна, обгрижвана, живеех в нормално общество и интелигентна държава, но бях нещастна, много нещастна. Знаех, че търся нещо повече, но не знаех какво... Исках да си тръгна от този устроен свят, а не знаех къде да отида. Беше ме страх. Мислех за парите като за средство за свобода и че винаги, ако нямаш пари, си слуга... Но пак си бях в затвора на собственото нещастие дори и с пари... Добре, че Вселената беше щедра към мен и ме отведе на остров Бали, където, не знам защо, реших, че трябва да се обърна към себе си и тогава видях другия свят. Светът на съвършенството е вътре в нас! Няма нещо по-завършено от това! И няма къде другаде да го намерим, освен вътре в себе  си! Това е живот, пълен с истинска любов на себеопознаването, живот на мъдростта, а не на знанието.

КАКВО Е ЩАСТИЕ

Повечето хора смятат, че щастието е в това да имат пари, дом, прекрасно семейство и деца, да са здрави, но в нашия относителен свят щастие може да се постигне само с навлизане към самите нас и, разбира се, с колективно съзнание.

От 2012 г. Вселената изсипва много светлина върху нас, за да осъзнаем и колективно да променим света. Когато много хора понесат светлината в себе си и я дарят на хората, ще се получи вълна на пробуждане. Ние знаем цялата мъдрост. Тя е вътре в нас. Само чрез нея можем да открием онова щастие, което търсим. Дори още по-голямо, защото ще бъдем осъзнати.

Ще споделя с вас една приказка: Дядо живеел с внучето си. Един ден го повикал и му обяснил, че вече е на 95 г. и му е време да си отиде от този свят. Но първо искал да го научи на нещо важно. Разказал му, че е имал хубав живот, но се надявал пак да се върне на Земята, за да приложи всичко, което е разбрал. Именно тази истина за щастието искал да му предаде, за да живее той отрано с нея. Детето припнало:
- О -о, дядо, искаш да кажеш, че ще знам как да съм велик и непобедим, властен и всички ще ми се подчиняват и ще съм много силен? 
- Не, синко - казал дядото. - Да си щастлив, означава да осъзнаеш, че ти си една любов. Когато си силен, другите обичат ли те? Не. Те се страхуват от теб. Когато имаш власт, хората обичат ли те? Не. Те ти се подчиняват и те слушат. А когато си велик, ти завиждат.  Но когато си любов - те обичат. А как да те обичат хората? Какво обичат, без дори да го осъзнават? Обичат слънцето, защото то е там и им дава топлина и живот, без да иска нищо в замяна. Обичат морето, а то просто си е там и им дава храна и вода. Обичат земята - та нали без нея не могат да видят красотата, а и тя нищо не иска в замяна. Обичат небето, а и то си е просто там... Ти си също като тях. Част от земята, морето, слънцето... Ти си една светлина, която е вечността. Не се нуждаеш от нищо, за да светиш и да правиш хората щастливи. И да бъдеш щастлив. 

ЗАЩО РЕТРИТ

Защото той ме спаси. Никога няма да забравя периода, през който 2 години прекарах в практики и мълчание – най-красивата част от моя живот. Мълчанието (част от програмата на ретритите) е може би най-силният метод, с който можем да чуем сърцето си, да усетим истинските си желания и нежелания и да разберем себе си. Да разберем как да спрем да бъдем слуги на целия свят и всички обстоятелства и как да построим нашия свят такъв, какъвто нашето сърце го иска.

Срещнах Йоги Тан, когато вече бях на пътя и молех всеки ден да имам учител. Минах през много ретрити - включително в пещери, където не съм се хранила или съм се къпала с канче, или съм спала на открито - това е личен избор, или поне това е дошло при мен. Но важен е резултатът - самоосъзнаване и навлизане в другия свят - на мъдростта и вътрешното пробуждане. На обединението на твоите същности и издигането на енергията в теб. Този свят разкрива цяла една нова планета, пълна с чудеса и спокойствие. Няма кола, която може да си купиш и да те зарадва повече от това да видиш собствената си красота и да се обикнеш. Няма нищо по-хармонично от това да виждаш живота си като актьор, но в същото време да можеш да пишеш сценария и да си режисьор. 2012 година изисква от нас да преминем към това състояние на духа. 
Виждате как все по-често млади хора се разболяват, виждате промените на природата и катаклизмите. Ако нашите тела не са готови и ако нашето съзнание не желае да приеме промените, ще понесем удари, за да се изчистим и осъзнаем. Никоя енергия от светлина не може да премине през задръстено от токсини тяло. Така е и с нашето съзнание – то трябва да е спокойно, за да се промени.

Аз самата изгубих преди 8 месеца скъп човек - съпруга ми, с когото вече бяхме само приятели, а днес ми съобщиха и за братовчед му, с когото са израснали. И двамата бяха в разцвета на силите си - млади, успешни, богати и харизматични. Цял живот бяха дерзали да си осигурят богат, охолен и спокоен живот, да сбъднат мечтите си за независимост и успех. Андре (братовчедът) просто е тичал в парка с двете си прекрасни дъщери за здраве и умира за секунди. А беше здрав мъж, канара. Имаше 5 коли в гаража, всички с номера 4 единици, невероятна къща, която всяка Нова година грееше със стотици лампички... Е, къде е смисълът на живота? Не искате да четете за смъртта, мислите си, че вие сте безсмъртни?

Да, ние сме безсмъртни, но не го знаем. Това е истината. Ключа към тази мъдрост ще ни го дадат отново промените, свързани с 2012 година.

На ретритите, които организираме, вече са били 86 българи. И въпреки краткия период от 10 дни, няма човек, който да си е тръгнал оттук и да не е казал, че животът му се дели на преди и след ретрита на остров Бали.
Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google