Подкрепете ни!




Любопитно15 ноември 2014

НЛО чертае осмици след сигнал от Земята

Най-интересното от първата научна конференция „Извънземен разум" в София



Контакт на ниво съзнание е бил осъществен с НЛО от ирландски изследователи. 6 души съсредоточили мислите си върху знака за безкрайност („легнала осмица") и ги насочили към наблюдавания обект. В отговор той започнал да се движи по траектория, очертаваща същия знак.

Това разказа астрономът Емон Ансбро по време на първата научна сесия на тема „Извънземен разум", състояла се в петък в София. Сесията е в рамките на 10-ата научна конференция „Космос, екология, сигурност", организирана от Института за космически изследвания и технологии към БАН. Научен форум, чийто фокус е върху извънземния разум, се случва за първи път у нас.

Емон Ансбро е ръководител на екип, който заснема с камери целия видим сектор от небето непрекъснато от няколко години насам. Въз основа на наблюденията си изследователите са стигнали  до заключението, че за не малка част от НЛО може да се направи обосновано предположение, че не са природни феномени, а проява на технология.

Според Ансбро това най-вероятно са космически кораби на чужди цивилизации. Те се движат по постоянни трасета на около 3000 метра над Земята и понякога изстрелват роботизирани проби, а после си ги прибират обратно. Засичайки времето на поява на НЛО и като имат пред вид, че орбитите им са постоянни, няколко пъти изследователите успяват да „предскажат" съвсем точно появата на НЛО. Тя е наблюдавана от стотици хора в Ирландия и Италия и е заснета от няколко ТВ канала.

Десетки хиляди са документираните случаи на НЛО от ВВС и разузнаванията на много държави, подчерта Роберто Пиноти – научен секретар на италианската уфологична организация. Той е единственият италианец, допуснат до разследването на инцидента в Розуел и е интервюирал всички, въвлечени в него. 

Неотдавна той, заедно с други изследователи, е бил поканен от група американски конгресмени и сенатори да им представи „проблема НЛО". Форумът завършва с апел към ООН, в който се настоява световната организация да заеме позиция. В документа се съдържат и най-важните факти за явлението. Те са формулирани така: „НЛО са реални, част от тях са материални тела, които, изглежда, са управлявани от интелигентен разум. Те са израз на напреднала технология, която няма земен произход. Явлението НЛО се нуждае от сериозно и комплексно научно изследване. ООН трябва да изработи рамка за реакция – какво би се случило, когато влезем в контакт с извънземен разум." 

Пиноти разказа изумителни случки за контакт с НЛО, които според него не оставят съмнение, че много от тях са свързани с цивилизации, изпреварили нашата в технологичното си развитие. Сред  тях са преследване на НЛО от изтребители, катастрофи на летящи чинии, напълно блокирани след появата им ядрени установки. Формация от НЛО прелита на няколко пъти над Ватикана, а през 1961 г. президентът на Италия е въвлечен в НЛО инцидент. Още в средата на 70-те години италианските ВВС разполагат с над 1500 надеждни свидетелски доклада, поддържат и специална програма за документирани и изучаване на явлението.

Люси Прингъл от Великобритания е ръководител на изследователска група, която от десетилетия проучва т.нар. житни кръгове. Първата документирана поява на такъв кръг е от 1678 г., образуванията се появяват не само в житни ниви, а и в картофени насаждения, около стволовете на дървета и т.н. Г-жа Прингъл изложи най-разпространените хипотези, които се опитват да обяснят появата на житните кръгове. Тя разказа и за последни изследвания върху влиянието им върху човешката психика и здраве. В житен кръг мозъкът естествено се настройва на гама вълни, което създава усещането за благополучие. А при болни от паркинсон треморът изчезва. Според нея в някои изображения в полята се съдържа важна астрономическа информация и такава, която чужди цивилизации дават за себе си.

Ерлинг Странд е норвежец, университетски преподавател и изследовател на феномена „Хесдален“ – необичайни светлини, които се появяват в една долина в Норвегия. От 1984 г. явлението е предмет на систематични проучвания, които показват, че в поне част от случаите светлините не са атмосферен феномен или друго обяснимо земно явление, а идват от летящи обекти с извънземен произход. Те се улавят от радар дори в случаите, когато окото не може да ги види. Анализът на вълновия спектър показва, че става дума за материални обекти, но не се улавя никакво топлинно излъчване. Когато към такъв светещ обект е бил насочен лазерен лъч, обектът започва да учестява премигванията си, когато лазерът е отклонен, обектът спира да мига. Това, според изследователите, означава проява на интелигентност и участие в комуникация. Някои светлини слизат съвсем ниско до земната повърхност и разтапят снега в концентрични кръгове. На тези места бактериите почти напълно изчезват.

От няколко години в района има автоматизирана наблюдателна станция, която следи ситуацията със светлините 24 часа в денонощието по множество параметри. Студенти участват в полевите изследвания и обработването на информацията, защото има хипотеза, че поне част от светлините може да са свързани с непознат до момента източник на енергия, който, ако бъде изучен и „опитомен", може да се окаже с голямо икономическо значение.

Доклад за извънземния разум и ограниченията на съвременната физика изнесе проф. Лъчезар Филипов от Института за космически изследвания и технологии (ИКИТ) – БАН. Някои от основните му тези се съдържат и в интервюто с него, което публикувахме в ноемврийския брой на Списание 8.

За фракталната визия за Вселената и различните форми на живот и съзнание говори Филип Филипов – докторант в ИКИТ. Още по тази тема – четете в следващ брой на Списание 8.
Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google



.