Подкрепете ни!




ЗдравеВладимир Бошнаков / 23 януари 2015

Дядо Владо: Помогни си сам!

Съвети за лекуване на рак от самоукия билколечител, предизвикал фурор сред читателите на Списание 8



През ноември 2016 г. Дядо Владо си отиде от този свят. Дни преди да ни напусне, той успя да завърши своята книга „Моят опит в народната и природната медицина". Можете да я намерите тук.

Вероятно помните историята на дядо Владо от брой 9/2014 г. на Списание 8. Владимир Бошнаков сам побеждава 4 уж неизлечими болести, в това число и рак (историята четете тук). След публикуването ѝ в редакцията заваля дъжд от обаждания. Хората със сериозни здравословни проблеми се оказаха толкова многобройни, а дядо Владо, за съжаление, е само един. Времето и силите му не са достатъчни за всички. С това не искаме да ви обезсърчим, напротив. По молба на природолечителя на тези страници ще ви представим подробно трите основни метода, които той препоръчва на хората с онкологични заболявания. Дядо Владо съветва болните да ги прилагат така, както преди години той е направил със самия себе си. Най-важни според него са не съветите, получавани от някой друг, а волята и постоянството на самия болен.

I. БИЛКОЛЕЧЕНИЕ СРЕЩУ РАК

В медицината най-често туморните образувания се отстраняват оперативно. Нерядко след това се появяват разсейки в други органи, следват химио- и/или  лъчетерапия. Тези процедури подлагат организма на тежка интоксикация, която понякога може да е фатална.
Природолечението, в това число лечението с билки, при правилно дозиране е безвредно и дава добри резултати. Нещо повече, понякога се оказва, че са отстранени и други съпътстващи заболявания заради възстановяването на защитните сили на организма.

основни методи:

Чайове от билки с противотуморно действие: аир, алое, листа от бреза, бял имел, бял равнец, глухарче, дебелец, детелина, див чесън, дребноцветна върбовка, еньовче, теснолист или широколист живовляк, ароматна кализия, киселица,  коприва, магданоз, мащерка, мента, невен,  пача трева, плавун (плаун), репей, риган,  сминдух,  троскот,  хвощ, хрян, шведска горчивка, змийско мляко, шипка и др., които се заменят една с друга. В чайовете могат да се добавят в малки дози спиртни извлеци от лечебните растения: алое, кализия, шведска горчивка, див чесън, змийско мляко.
Билките трябва да са нарязани ситно и добре разбъркани. Чаят се приготвя от 1 препълнена ч.л. билкова смес, която се залива с 250 мл вряща вода, кисне в затворен съд 3 мин и се прецежда. Може да се подслади с мед или стевия, но е най-добре да се пие чист. Една такава доза се пие 3 пъти дневно, 30 мин преди ядене. Може да я правите еднократно сутрин и да носите термос. Не е проблем да се пие и повече от този чай - до 2 л дневно (само при сърдечни и чернодробни проблеми максимумът е 1 л). 

Разтривки със спиртни извлеци и мазане с билкови мехлеми. Използва се билка по избор от изброените горе. Правят се до три пъти дневно: сутрин, по обед и вечер с длан, без силно натискане, с поглаждане на болните места или кожата над тях отдолу нагоре. 
Спиртният извлек се приготвя по следния начин: в стъклен буркан се  изсипва нарязаната ситно прясна билка до 2/3 от обема му. Догоре се налива 40-градусов спирт, ракия или водка. Затваря се добре, поставя се на тъмно и топло за 15 дни, като всяка вечер силно се разклаща. След това се прецежда през плат, налива се в стъклени шишенца и се държи на тъмно. Запазва лечебните си свойства до 5-6 години.

Жълт кантарион (Hypericum perforatum)

Компреси върху заболелите органи с пресни или запарени билки. Правят се 3 пъти: преди обяд в продължение на 2 часа, след обяд - също 2, и вечер - за цяла нощ.
Приготвя се плат (ленен или памучен), 2 пъти по-голям от нужното за покриване на мястото над болния орган. Необходимото количество билка се изсипва на половината от плата и се разнася равномерно с длан, за да покрие добре. След това билката се прехвърля в купичка, за да се измерва с нея количеството за следващи компреси. Изсипва се в метална решетка (за зеленчуци на пара), поставена в тенджера с вода до дъното на решетката. Затваря се с капак и ври на котлона. Запарва се 10-ина минути, след като водата заври - до омекване, разстила се равномерно на половината кърпа, тя се сгъва на две и се поставя над болния орган така, че при ставане да не се изсипва. Върху нея се слага найлон, топла кърпа и се закрепва  с ластичен колан, бинт или подходяща дреха. Билката може да се използва три пъти след ново загряване на пара. Важно е болният да не се простудява.
Ако билката е твърда, може да се намачка върху дъска с лъжица или с точилка и след това да се загрее, за да не се разранява кожата.

Билкови бани - ако имате вана, се препоръчват 1-2 бани седмично с топла вода (около 38° С) с добавяне на студен воден извлек от лечебна билка. Той се приготвя, като 50-200 г от нея вечерта се залива със студена вода. На следващия ден водата във ваната се затопля до 38°С и в нея се излива прецеденият извлек. Банята трае 20 минути. След това тялото не се изтрива, а се облича топъл халат или се увива в голяма хавлия и се лежи, докато се подсуши. Билковата вода може да се използва още 2 пъти след повторно загряване.

Пресни сокове от плодове и зеленчуци - по 100 мл три пъти дневно 1 час след ядене.

Спиртен извлек от кализия или шведска горчивка вечер преди лягане. Пие се по 1 ч.л. в кафена чашка вода за укрепване на нервната и имунната система. 

През първия месец на лечението в чая може да се добавя по 1 ч.л. сок от алое (arborescens), червено вино и мед. Изцеждат се 120 мл сок от алое на възраст над 5 години, което не е поливано през последната седмица - отрязват се 200 г листа, измиват се и се мачкат на каша, след което се изстискват през марля или в сокоизстисквачка. Добавят се 300 г чист пчелен мед и 500 мл червено вино (по възможност домашно). Съхранява се в стъклено шише в хладилник. Преди употреба се разклаща добре.

През втория месец в трите чаши чай преди ядене може да се добавя по 1 ч.л. двойно дестилиран  керосин. Важно е посочените дози сок от алое и керосин да не се увеличават, защото иначе могат да предизвикат отравяне!
Ако някоя от препоръчаните билки предизвика болки или ви е неприятна, заменете я с друга от списъка.
Не е желателно една билка или комбинация да се използва повече от един месец без прекъсване. При необходимост да се продължи лечението може да се приложи отново същата схема, като билките се редуват през месец.

II. МЕТОДЪТ НА РУДОЛФ БРОЙС

Рудолф Бройс, по професия електротехник, е излекувал хиляди хора от рак и други болести, считани за неизлечими, само с природни средства. Методът му е изложен в малката книжка „Съвети за профилактика и лечение с природни средства на различни заболявания - рак, левкемия и други, считани за неизлечими". Базира се на комбинацията от гладуване, зеленчукови сокове и билкови чайове. Пълният курс на лечение е 42 дни (6 седмици). При по-леки случаи може да се приложи наполовина за 21 дни. Използват се:

Чай от салвия - две чаени лъжички се слагат в 500 мл вода, врят 3 минути и се прецеждат. Добавят се по 1  ч.л. смесени жълт кантарион, маточина и мента, те киснат още 10 минути и отново се прецеждат. Този чай е силно лечебен и може да се пие профилактично цял живот с прекъсвания. 

Чай за бъбреци - смесват се: полски хвощ - 15 г, коприва - 10 г (добре е да е събирана през пролетта), пача трева - 8 г, жълт кантарион - 6 г. Това количество трябва да стигне за З седмици, не бива да се пие по-дълго. Една щипка от сместа (или 1/2 с.л.) се залива с 250 мл вряла вода и кисне 10 мин. Прецежда се и се добавят 2 чаши гореща вода. Това количество (3 чаши) кипва още 10 минути и стига за два дни. При пълен курс през последните 3 седмици се заменя с чай от невен.

Чай от кръвен здравец - Рудолф Бройс препоръчва зловонен здравец, но той не се продава у нас и затова дядо Владо го заменя с кръвен здравец, който има близки лечебни качества. Една щипка от билката се залива със 125 мл вряла вода, кисне 10 минути и се прецежда. Изпива се на глътки през целия ден. Незаменима част от лечението на рак, особено след рентгенова или лъчетерапия.

Сок от зеленчукова смес - 300 г червено цвекло, 100 г моркови, 100 г глави целина, 30 г черна ряпа и един картоф с големина на кокоше яйце. Прави се със сокоизстисквачка. Ако черната ряпа ви люти, можете да я замените с бяла или червена. Картофът е задължителен само при рак на стомаха и пожелателен при другите му форми. Може да бъде заменен от 250 мл хладка отвара от картофени обелки.
Прецежда се през много ситна цедка или през няколко слоя марля, за да не останат власинки. Ракът се подхранва от твърдите храни, затова при курса по Бройс трябва да се приемат само зеленчукови сокове и билкови чайове. Пациентът понякога губи малко от теглото си, но след прехода през кратка диета после може да се върне към обичайното хранене. Въпреки отслабването силите непрекъснато растат по време на лечението.

Чай от невен – 3 ч.л. се заливат със 750 мл вряла вода, киснат  3 минути и се прецеждат. Изпива се сутрин, обед и преди лягане по половин чаша (125 мл) със стайна температура и на гладно вместо чая за бъбреци през вторите три седмици на пълния курс. Посочената доза е за 2 дни.

ГРАФИК
8 ч - 125 мл студен чай за бъбреци на празен стомах на глътки.
8,30 ч - 125 мл чай от салвия, жълт кантарион, маточина и мента.
9 ч - 125 мл сок от зеленчуци на глътки.
9,30 ч - 125 мл хладък чай от салвия и другите билки.
10 ч - 125 мл сок от зеленчуци на глътки.
12 ч - 125 мл студен чай за бъбреци на празен стомах.
13 ч - 125 мл сок от зеленчуци на глътки.
17 ч - 125 мл бульон от лук за болните с малки тумори и за оперираните болни.
От 18 до 20 ч - 125 мл сок от зеленчуци със задържане в устата. 
Преди лягане - 125 мл студен чай за бъбреци.
125 мл чай от кръвен здравец на глътки през целия ден.


Планинска дребноцветна върбовка (Epilobium montanum)

Забележки:
1. Да не се употребяват подсладители в сока и чайовете. 
2. Болните да не се претоварват физически, но и да не се обездвижват.
3. Болният не бива да крие от лекаря си лечението с природни средства. 
4. Важно е да се следи всеки ден кръвното налягане.
5. При голяма слабост методът трябва да бъде прекратен и евентуално продължен след достатъчно укрепване.
6. От 2 до 4 седмици след курса да се продължи всеки ден с по 60 мл зеленчуков сок на глътки преди хранене.
7. След курса трябва да се направи постепенно захранване с диетични храни.
8. При поява на запек се пият слабителни чайове, ядат се пресни сини сливи или смокини, а ако са сушени - се накисват от вечерта и сутринта се изяждат. При необходимост се правят клизми с лайкова отвара или със собствена урина. Може да се взема по 1 лъжица чист зехтин 2-3 пъти на ден. За успеха на лечението е изключително важно редовното ходене до тоалетна.
9. През време на лечението да не се пие вода.
10. За подпомагане на сърдечната дейност при нужда да се пие есенция от глог (намира се в аптеките) - от 20 до 40 капки в зависимост от теглото.
11. Добре е няколко дни преди лечението заедно с нормалната храна да се пие до 1/4 л сок, за да свикне организмът.
12. Сокът или чаят трябва да се задържат в устата, за да може течността да се смеси със слюнката, което допринася за по-лесното усвояване от организма.
13. Слабите хора и болните с дефицит на протеини могат да пият дневно по 125 мл бульон от кромид лук или зелев сок. Глава лук, нарязана на ситно, се запържва до златисто в растително масло, добавя се хладка вода и се вари, докато лукът омекне. Добавя се пакетче растителен бульон (от магазините). Прецежда се и се пие само бульонът.
14. Препоръчват се компреси и отвара от планински хвощ, който съдържа повече силициева киселина от полския. Всяка сутрин се приготвя отвара, като се взема около 20 см от стъблото заедно с игловидните му листенца или 3 с.л. изсушен и ситно надробен хвощ. Вари се 15 минути в 1,5 л вода на слаб огън и при затворен капак, кисне, докато се охлади, и се прецежда през ситна цедка. Разделя се – 1 л за компреси и 1/2 л за пиене на глътки през деня.
Правят се компреси преди и след обед по 2 часа и преди лягане за цяла нощ. Компресите се правят с хавлиена кърпа, която покрива кожата над болния орган. Кърпата се напоява с отварата и се изцежда. Върху нея се поставя полиетилен и се закрепва с ластичен колан или подходяща дреха.
15. Ако болният не може да издържи на продължително гладуване, да продължава лечението със сокове и чайове и да се подхранва с избрани храни, посочени по-долу. Това ще удължи срока на лечението. 
16. Много е важно по време на лечението да не се ядат месо и месни продукти; захар и захарни изделия; бял хляб, брашно и тестени; пържени, пушени, консервирани и много солени храни. Да се избягват прясно мляко, сметана, масло, кашкавал и други силно маслени продукти. Да не се употребяват алкохол, безалкохолни със стабилизатори, подсладители, оцветители, овкусители и други изкуствени Е-та; кафе и черен чай също са противопоказани. Не бива да се пуши.
Ако е необходимо да се прекрати гладуването, могат да се ядат варива и ядки: елда - съдържа витамин В17, който унищожава раковите клетки, просо, горчиви ядки от кайсии, бадеми, орехи, лешници, фасул, леща, картофи (варени и печени), пълнозърнест хляб, кълнове. От плодовете и зеленчуците се препоръчват ябълки, сливи, нарове, дини, пъпеши, тикви, ягоди, малини, къпини, домати, червени и зелени чушки, зеле, гулия, спанак, моркови, целина, ряпа. Ползвайте растителни мазнини: студено пресовани олио, зехтин и ленено масло. Може да се яде и нискомаслено козе или краве кисело мляко.
Пийте чайове  от  салвия,   невен,   кръвен   здравец,   хвощ,   коприва,   жълт   кантарион, маточина, мента, пача трева, бульон от кромид лук, зелен чай. 

ДОПЪЛНИТЕЛНИ 
ЧАЙОВЕ ПРИ РАК 
НА РАЗЛИЧНИ 
ОРГАНИ:
В мозъка – 1-2 чашки (150 мл)  хладък чай от маточина дневно. Пие се бавно, на малки глътки. Една щипка се залива с кипяща вода – 150 мл, и се оставя 10 минути да кисне.
На очите - чашка хладък чай от очанка. Пие се бавно, на глътки. Една щипка се залива с вряла вода, кисне 10 минути.
На гърдата, яйчника или на матката - една чашка хладък чай от цариче и коприва. Приготвя се като предишните рецепти.
На небцето, устните, езика, сливиците или ларинкса - чай от каменоломкова бедреница. 
На кожата - ако поразените места са с диаметър до 1 см, мокрете ги с пресен сок или спиртен извлек от змийско мляко. Ако са по-големи, мокрете кожата около раните, без самите тях.
На костите, белите дробове или при туберкулоза - чай от теснолист живовляк, медуница, самобайка, благороден или висок лопен, или див копър – в неограничено количество. При туберкулоза се добавя и 1 ч.л. семена от широколист живовляк с малко вода или чай.
На черния дроб - 2 чашки топла отвара от картофени обелки. Ако вкусът не ви харесва, значи черният дроб няма нужда от нея и можете да не я пиете. Правят се и компреси над дроба със запарен хвощ, с които се преспива. Могат да се правят и със зелеви листа.
На стомаха - 1 чаша чай от бял пелин или червен кантарион да се пие хладък веднъж на ден, на малки глътки. Малка щипка от билката се залива с кипяща вода и се оставя 3 минути да кисне. Ако се касае за нервен стомах, се пие дневно по чаша чай от валериана с пелин: половин чаена лъжичка корени от валериана се вари 3 минути в една чаша вода, излива се върху малка щипка пелин и се оставя 3 минути да кисне.
На далака и панкреаса - да се пие най-малко по литър на ден горещ или студен чай от салвия.
На простатата и тестисите - на малки глътки по 2 чаши студен чай от дребноцветна върбовка дневно, 1 щипка от билката се кисне 10 минути във вряла вода.
При левкемия не се гладува 42 дена. Достатъчно е да се приема 1/4 л зеленчуков сок на ден и се яде всичко, което е вкусно, но без месни супи, говеждо и свинско. Сокът се приема на глътки през целия ден, главно преди хранене. Пие се и чай от салвия, а през първите 21 дена - и за бъбреци. Вторите 21 дена се пие чай от невен. Много е важно около болните да няма нафталин и други отрови за молци.

III. УРИНОТЕРАПИЯ  И ЛЕЧЕБЕН ГЛАД 
(ПО ДЖОН У. АРМСТРОНГ)

В древната индийска книга „Дамара тантра" под формата на диалог между бог Шива и божествената му съпруга Парвати са описани лечебната сила на урината и начинът на използването є. През XX в. английският лекар Джон У. Армстронг преоткрива този метод и с него лекува хиляди хора, сред които и неизлечимо болни. На въпроса защо учените лекари пренебрегват този метод д-р Армстронг отговаря: „Ерудицията им пречи да видят истината. С това се обяснява защо най-простото се отхвърля в угода на по-сложното, колкото и ефективно да е първото." 
Методът е прост и се заключава в следното:

Пиене на собствена урина 
по 100 мл 2 до 3 пъти дневно. Не е вредно да се изпива и цялата урина, която организмът отделя.  Изследванията на д-р Армстронг и други английски медици доказват, че урината е един от най-силните антисептици и неправилно е считана за вреден отпадък.

Гладуване – продължителността му зависи от заболяването и състоянието на болния. Желателно е да се гладува поне седмица, да се пият само урина и чиста вода. Доказано е, че гладът мобилизира съпротивителните сили на болния организъм и той се справя по-бързо с причинителите. Ако болният оздравее след първото гладуване, се вземат мерки за укрепването му. Ако заболяването е тежко и се наложи по-дълго гладуване, след това организмът трябва да се захрани постепенно.

Разтриване на цялото тяло от главата до петите със собствена урина по 2 часа дневно. Урината се изсипва в плитък широк съд с плоско дъно, в който топи ръцете си този, който ще разтрива. Прави се с цели длани, докато се подсушат, след което се мокрят отново. Най-важни са лицето, шията и ходилата, те трябва да се разтриват най-дълго. Когато болният е много слаб, вместо разтриване тялото му се увива в намокрени с урина чаршафи, в които стои 2 часа. Ако чаршафите изсъхнат, се мокрят отново.

Уринови компреси на болния орган за 24 часа. Кърпата, с която се прави компресът, трябва да се поддържа мокра. Върху нея се поставя найлон, а отгоре - топла кърпа или одеяло.
Според опита на д-р Армстронг най-краткият срок за излекуване на болните е 4 денонощия, а най-дългият - 2 месеца. Не е имал случаи на неизлекуване.

Допълнителни указания:
1. Да се носи бельо и облекло само от естествени тъкани. 
2. Порите на кожата да не се запълват с кремове.
3. За разтривки е по-добре да се използва урина на повече от 24 часа.
4. Урината да се съхранява в стъклени буркани.
5. През време на лечението при необходимост да се ядат само диетични храни: риба, яйца, зеленчуци на пара, ръжен или черен хляб, пресни плодове, кафяв ориз, умерено количество краве масло, мед. Да не се консумират консерви, повторно подгрято ядене, пържена или приготвена в микровълнова фурна храна. Да се намали употребата на готварска сол.
5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“



.