Подкрепете ни!




ЛюбопитноИва Тодорова, снимки архив / 17 юли 2015

Ласло Золтан Наги: Навлезте в сърцето си!

Знанието за Мер Ка Ба дава възможност да пътуваш извън измеренията и времето, казва ученикът на Друнвало Мелхизедек


Ласло Золтан Наги е от първите ученици на Друнвало Мелхизедек. Той е унгарец, емигрира нелегално в Америка, печели зелена карта и започва образованието си в Института по здравословно хранене с жива храна в САЩ. 3 години по-късно среща Друнвало и това променя из основи живота му, който се превръща в безкраен низ от невероятни съвпадения, израствания, обучения, дори попада в затвора и бразилската джунгла. Целта му днес е да помага на все повече хора да се пробудят, да изоставят схемите на ума и да погледнат живота и съществуването през мощта на сърцето си.


- Г-н Наги, говорите за тайните на свещената геометрия, закодирани в безбройните художествени произведения. Кои са вашите любими творци и защо?
- Марк Витрувий и Леонардо да Винчи. Без тях човечеството щеше да има да копае още дълго, за да открие сеченията и божествената геометрия, до които тези гении достигат. Бог да ги благослови за работата им и цялата им всеотдайност! 

- Може ли всеки да достигне до дълбините на изначалното духовно познание и как?
- Да, разбира се - чрез лично осъзнаване. Няма кой друг да го направи, освен нас самите. Може да отнеме време, докато човешкият ни ум, някои могат да го нарекат его, се пребори с непрекъснатото поемане на контрола. В крайна сметка е възможно егото да се предаде... Но не е лесно и не става бързо. Трябва да задвижим дълбок процес, който не е нищо друго, освен пътуване, връщане назад към нефизическото, към Извора, към Бога или Единството. Човек трябва да е всеотдаен и да не чака. Най-добрият и ефективен начин да се търси изначалното познание е през сърцето, през изучаването на всеки негов ъгъл и възможност, или пък през по-директния и инстинктивен начин: просто слушайте сърцето си и следвайте неговата благодат!

- Пътят ни предначертан ли е, или можем да го променим по време на живота си на Земята?
- Човечеството вече промени пътя си на глобално съзнателно ниво, така че е вярно подобно твърдение и за отделния индивид.

- Какво означава завръщането на женската енергия? Практически какво трябва да правят мъжете и какво - жените?
- Една американска поговорка на племето чероки вероятно дава най-добрия отговор на този въпрос: „Най-висшето призвание на жената е да води мъжа към неговата душа, за да го свърже с Извора, най-низкото ѝ призвание е да го изкушава, като разделя мъжа от неговата душа и го остави да се скита безцелно.
Най-висшето призвание на мъжа е да пази и защитава жената, така че тя свободна и невредима да върви по пътя си. Най-низкото призвание на мъжа е да обгражда и насилствено да навлиза в живота на жената."

- Как всеки може да намери мисията си в живота? Сложно ли е?
- Просто слушайте сърцето си, по-точно: научете езика му – това са емоциите. Ако всеки умееше да разбира този език, нямаше да има убийства и насилие, природата на сърцето е състрадателна, нежна и обичаща!

- Екологичните катастрофи напоследък са неоспорим факт, какво може да направи всеки?
- Трябва да сме по-спокойни и отпуснати, което идва с осъзнаването, че смърт не съществува. Да погледнем отвъд и да съзерцаваме „по-голямата картина" – глобалното ниво на нашето съществуване на тази малка планета и във Вселената. 


Ласло (вдясно) със своя учител Друнвало Мелхизедек

- Друнвало говори много за връзката с майката Земя и бащата Творец, защо е важно да възстановим това познание?
- Там се крие връзката между материалното и духовното. Майката Земя ни дава всичко, с което да задоволим физическите си нужди, дори тялото ни е създадено от пръстта. Небесният ни баща пък ни вдъхновява да гледаме отвъд и да търсим в дълбочина смисъла на живота. Дори само наблюдаването на звездите през ясна вечер ни напомня за безкрайните възможности и форми на живот, които са извън физическия ни обсег засега. Но, помислете си, повечето племенни общности имат това знание и му се доверяват, предават го. Просто трябва да следваме техните стъпки, за да се открие и на нас и да промени живота ни. 

- Напоследък все повече хора се пробуждат и осъзнават единството на творението, но в същото време се наблюдава засилване на егоизма, желанието за власт, самотата и разделението...
- Това е ясно доказателство за дуалистичния ни модел на мислене, издълбан в съзнанието ни толкова дълбоко, че ще отнеме много време да се освободим, да променим това. Или, ако погледнем нещата по обратния начин, този свят е доказателство, че умът ни създава дуалистичния си модел и в реалността. Този свят е дуалистична функция на нашия ум. Просто е въпрос на време всички хора да намерят начин и път да живеят и създават със сърцето си, откъдето блика чиста, позитивна енергия, и това е път за съществуване, възприемане и осъзнаване. Да открие път обратно към сърцето, трябва да е приоритет на всяко човешко същество, което минава през духовното или езотеричното знание и учение. 


Друнвало води семинар сред природата

- Много деца в развитите страни се прехласват пред екраните, вместо да играят навън. Какво е мнението ви за бързо развиващите се технологии, телефони, социални мрежи? 
- Няма проблем! Всяко поколение минава през „пубертет", където откритията не са съвсем хармонизирани с живота и е нужно време, за да отпаднат ненужните и маловажни аспекти. Ще сме свидетели на промяна. Разбира се, екранът е привлекателен, но по-нататък те ще започнат да използват технологиите в своя полза, за да обогатяват живота си, което се постига естествено чрез общуване с други човешки същества, взаимоотношения, любов и т.н.

- Какво доведе до семинарите „Пробуждане на озареното сърце"?
- Човечеството беше готово да получи древно знание за разбирането на живота през сърцето. През 80-те години, когато висшите учители се опитаха да предадат информацията, само жените бяха готови за това, но от 25 години имаме знанието за Мер Ка Ба - медитативната техника за активиране на светлинното ни тяло.  Според  Друнвало това разкрива възможността да пътуваш между измеренията и времето. То е онази част от нас, с помощта на която възнесението става възможно. На базата на информацията, която събира от племенните общности, и това, което слиза в него от духовните му водачи, създава възможност за активиране на Мер Ка Ба. Това е комплексна практика, която се основава предимно на изчистване и възстановяване на връзката с майката Земя и бащата Небе и навлизането в свещеното пространство на сърцето посредством медитация. Това пък привлече мъжете, така че можехме да имаме вече някакъв баланс. Оттам започна изучаването на първоначалната версия на познанието за тялото. През 2011 г. висшите учители на Друнвало му казаха, че си е свършил работата, защото знанието беше предложено глобално на много хора, които да поемат по неговите стъпки.  

- Какви са вашите любими практики от семинарите ви?
- Лечебният кръг е свързан с емоционалните травми, защото, ако не се изчистят първо те, влизането в сърцето става невъзможно. Суфи танцът на сърцето е уникална практика, която суфите извършват всяка сутрин. Това е свързване през сърдечната чакра, която дава друга дълбочина на връзката между тях, води до преминаване към съвсем друг вид контакт, на съвсем друго духовно ниво, което има проекция в реалния живот. Друга много интересна практика е танцът на респекта, насочен към справяне с проблемите на егото. Това освобождава пътя на уважението към другите.
 
- Какво означава да навлезеш в сърцето?
- Това не е знание, просто трябва да се изпита, усети, случи.


Семинарът „Пробуждането на озареното сърце", воден от Ласло Наги – преподавател от школата на Друнвало Мелхизедек, ще се проведе от 23 до 26 юли в София, хотел „Легенди" - бул. „Черни връх" №54-56.
Семинарът предлага нови познания и техники, които ще ви съдействат да отворите сърцето си и от него да можете да активирате полето от светлина Мер Ка Ба. 
За още информация вижте тук. 

Чатбот на български бълва лъжи Любопитно

Чатбот на български бълва лъжи

По литература ще има много двойки, ако учениците го ползват.

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет