Подкрепете ни!




ЛюбопитноГанета Сагова / 27 август 2015

Един светец от ХХI век

Алекс Орбито лекува и без операции, прави ги само за доказателство пред хората от Запада. Утре започва кампанията за филма „Човек на вярата“!



„Страх от рак, жлъчка, черен дроб и вени." Това бяха моите оплаквания, изписани старателно на листче, което сътрудничката на Алекс Орбито му подаде и прочете на глас. Лежах върху белия чаршаф на легло в средата на стая и почти треперех от страх и вълнение въпреки филипинската жега навън. Не спирах да се моля на Иисус. 
- Страх от рак? - повтори лечителят. – Значи започваме от главата и сърцето. - Драсна ме по челото, след това – вляво под гърдите. За секунди направи нещо, след което ръцете му се преместиха ниско в корема ми. Тогава се случи необяснимото - проникна с ръката си, без скалпел, без разрез, в областта на матката - точно там, където бяха събрани страховете. 

Никой не му беше казал, че преди години майка ми след тежко боледуване почина от рак - точно на шийката на матката. По това време ходих на гледачка и тя ми съобщи, че и аз ще се разболея от същото. Оттогава живеех в непрестанен страх. Страх, който при най-малкия повод превземаше ума и вцепеняваше тялото ми. Страх, че може да оставя две деца без майка. Страх, който бях убедена, че ако не премахна, един ден ще задейства програма за реализация на предреченото. А може би вече този процес бе тръгнал...   



Продължавах да се моля на Иисус Христос да ми помогне. Знаех, че Алекс Орбито лекува с неговата светлина и божествена сила. А пръстите му продължаваха да са в корема ми. Усещах ги. Но нямаше никаква болка. Ясно се чуваше неприятният звук от разместването на вътрешностите: „Жльок, жльок. Жльок, жльок..." Да, той беше вътре в корема... Исках да погледна какво прави, какво ще извади отвътре. Но дълбокото ми уважение към този свят човек и към Бог спря любопитството ми.

След не повече от минута лечителят прекара длан върху раната. Знаех, че с това тя се е затворила и е изчезнала магически, така, както и се бе появила. Бях гледала филма на френската телевизия за феномена Алекс, както и клипчета в интернет, знаех и от разказите на други хора какво се случва във Филипините. 
Тогава Алекс Орбито се прехвърли в областта на черния дроб. Пръстите му отново проникнаха дълбоко в тялото ми – около 5 пръста под слънчевия сплит вдясно. Ясно осъзнавах, че това, което се случва, е истинско чудо. Магия, която науката няма как да обясни, ако не приеме съществуването на други небесни светове и Бог. Но аз вярвах, затова продължавах да се моля на Иисус.

Много бързо лечителят затвори и този отвор. И се прехвърли към краката. Леко драсна върху единия, а после и върху другия – там, където бяха разширените вени. За секунди. 
И когато всичко свърши, постави дланта си върху челото ми, а след това върху сърдечната чакра. По цялото ми тяло се разля вълна - на топлина и нежност, на радост и неописуема любов. Исках този миг да не свършва никога. Усещането може да се сравни единствено с онази майчина прегръдка, която разрешава всички тревоги и ти дава криле да летиш. Тази магична енергия отми всички страхове и вълнения. Не можех да удържа сълзите си, които потекоха като ручеи.

- И спри да се молиш - внезапно каза Алекс. - Никога няма да се разболееш от рак. Край. Всичко свърши. Запомни това. Никога!



Откъде разбра, че се молих на Иисус? Чия реплика бе всъщност тази?

- Благодаря ви, благодаря - едва прошепнах през сълзи... 
Днес, 6 месеца по-късно, разширените ми вени са прибрани, жлъчка не ме е боляла изобщо, а от страховете ми няма и помен. 

КАК ЛЕКУВА

Алекс Орбито е един от малкото живи феномени на ХХ и ХХI век. Истински светец лечител! В 50-годишната си практика е помогнал на над 1 млн. души от 77 страни. Сред тях са поне 5-има президенти, един крал, няколко премиери... 

Алекс започва лечението си винаги с концентрирана молитва. След това усеща как в него се отваря канал и сякаш неговата личност бива отместена настрани. Тогава през него, най-вече през ръцете му започва да тече мощна енергия, която се предава и на пациента. 

Не е ясно как точно ръката му прониква в тялото на лекувания, без разрез и без скалпел, но когато това стане, Алекс разказва, че дясната му ръка се превръща в магнит за негативната енергия. Тя се събира и материализира. В един момент той усеща жегване като от електрически ток - знак, че материализираната негативна енергия трябва да се извади навън. След това само прокарва ръка върху раната и тя сама се затваря, оставяйки лека червена диря след себе си, която след това обикновено изчезва.

Лечение с проникване в тялото Алекс Орбито провежда единствено на Филипините, тъй като там тази практика е легализирана от правителството - както заради съществуващата традиция, така и  заради доказания ефект, който постига - подобрение при 90% от случаите! 

Науката все още трудно може да обясни какво точно се случва по време на мистичното лечение, но има прецизна статистика на състоянието на пациентите. Тя недвусмислено доказва, че Алекс Орбито е излекувал и помогнал на хиляди хора, в това число абсолютно безнадеждни и отписани от медицината.  

Проучване на канадския лекар д-р Лий Пулос, създател на първия университет по холистична медицина, например показва, че след въздействието на Алекс 60% от терминалните онкологично болни продължават да живеят повече от 5 години, което според медицинските стандарти на СЗО означава, че са излекувани.
Изследване на германския физик Сигрид Сьотеман пък дава детайли за въздействието на лечението във времето. Сигрид провежда анкети с 1200 пациенти на Алекс Орбито. 216 от тях не попълват всички документи и биват изключени от наблюдаваната група. 

Останалите 984 души отговарят така: 
· 2,4 % са получили незабавно или спонтанно изцеление
· 12,2 % чувстват подобрение в рамките на 2 седмици
· 36,6 % отчитат подобрение през първия месец след лечението
· 36,6 % имат подобрение от третия до 6-ия месец
· 12,2 % не са подобрили състоянието си.



Според изследователя тези цифри показват ефективността на психичните операции, извън рамките на т.нар. плацебо ефект.
Алекс Орбито е участвал в лабораторни проучвания в Швеция, Германия, Франция, Канада, Япония, Филипините. Учените, които потвърждават феноменалните му лечителски способности са десетки. Сред тях са германският физик и химик Алфред Стелтер, японският изследовател д-р Кензо Ямамото, американският биохимик д-р Доналд Вестербеке, датският невролог д-р Ян ван Хемерт и др. 

Книгите, посветени на Алекс Орбито, са над 20. Популярната в цял свят Шърли Маклейн описва преживяванията си при него в книгата Going Within („За да достигнеш плода", издателство „Анима").

ШЪРЛИ МАКЛЕЙН

Ето какво разказва авторката на бестселъри в книгата си: 

„Отворих си очите, погледнах към Алекс и кимнах:
- Хайде - казах му. - Готова съм.
Преди да свърша с „готова съм", ръцете му се бяха спуснали към панкреаса ми и преди да разбера, те вече бяха в тялото ми и той махаше това, което наричаше „съсиреци от отрицателна енергия". Исках да му кажа, че това са останки от мелбата, която бях яла предния ден, но този вид хумор ми се струваше неуместен. Не можех да се накарам да погледна надолу към ръцете му, които бяха в мен...Алекс извади ръцете си от областта на панкреаса.
- Бъбреци и дебело черво - каза той.
Преди да успея да се възпротивя, вече бях свалила панталоните си и ръцете му леко мачкаха кожата ми точно под пъпа. След около три секунди и двете бяха до китките вътре в корема ми... Не усещах болка - само натиск. Имаше доста бълбукащи звуци, когато кръвта и вътрешностите бяха размествани от една страна на друга. (Думите не могат да опишат адекватно тази процедура.) Той измъкна още „съсиреци отрицателен стрес" и скоро след това извади първо дясната, а след това и лявата си ръка. Отново жена му избърса кръвта от стомаха ми с марля, напоена е алкохол. Приятелката им взе пластмасовата купа и я занесе в банята, изхвърли я в тоалетната и се върна. Алекс наведе главата си и, изглежда, излезе от транса. Изправи се. 
- Всичко е наред, нали? - попита той бодро. Кимнах. Бях останала без думи. Излезе от стаята, все едно, че отива да се приготви за обяд. Станах от леглото и влязох в банята. Седнах на ваната, не издържах и се разплаках.
...Сред операциите, които видях, имаше една, при която отстрани тумори от бели дробове и кореми. Извади зъб с пръстите си и спря кървенето. Премахваше кисти и туморни образувания от всички възможни части на тялото." 

Пред Шърли Маклейн Алекс Орбито споделя: „Хората имат нужда от доказателство, че са излекувани, и затова аз им го давам. Аз нямам нужда да навлизам в тялото. Мога да лекувам магнетично. Няма нужда да вадя нещо, за да се излекуват. Но хората на запад смятат, че имат нужда от този вид физически потвърждения, за да си позволят да бъдат излекувани духовно и по тази причина аз им ги предоставям."

ДОКТОРКАТА

В София имах удоволствието да се срещна с лекар, който няма никакви съмнения относно лечителската дарба на Алекс - д-р Н. П. - водещ очен и пластичен хирург, с успешна кариера в чужбина. 
Д-р П. научава за Алекс от документален филм на френския канал TV5. Докато го гледа, дъщеря ѝ се сеща за техен близък - младeж, който е тежко болен. 

Момчето остава без далак заради лекарска грешка. Има и прекомерно увеличаване на част от кръвните клетки - тромбоцитите. В резултат се сгъстява кръвта му. Появява се и недостиг на костен мозък... Единственото нещо, което конвенционалната медицина му предлага, е животът да бъде поддържан  с „Интерферон", който обаче не лекува, а само забавя болестта.

Момчето изпада в тежка депресия. П. му предлага да отиде до Филипините, той отказва. Цяла година минава, преди да вземе решение да се подложи на терапия при мистичния лечител. Днес е жив и здрав, в момента катери върхове.

Така се осъществява първата среща на Н. П. с феномена. Среща, която ще промени живота ѝ. „Това, че съм лекар, не ме кара да отричам Алекс Орбито – напротив - позволява ми да съм напълно наясно какво може да направи медицината и какво - не. В същото време с очите си виждам ползата от лечението на Алекс Орбито, с какви диагнози се справя! Затова самата аз водя или пращам пациенти при него."

Д-р Н. П. разказа за невероятната история на бизнес дама, парижанка, която преди 35 години се разболява от рак на мозъка. В терминална фаза, почти неподвижна, тя хваща самолета за Филипините и намира Алекс. Тъй като първоначално се страхува от операциите му, за които само е чувала, моли съпруга си първо той да се подложи на интервенцията. След това се оставя в ръцете на Алекс.

21 дни поред пръстите на лечителя „потъват" в главата ѝ и изчистват оттам всичко негативно. И французойката оздравява! Лечението и разговорите с Алекс я променят из основи. Тя започва да се занимава само с това, което душата ѝ иска. Премества се да живее в Палма де Майорка – мястото, за което винаги е мечтала. Записва едно висше, второ, трето. Някои  кара по два пъти, за да е в крак с новостите. Днес е напълно реализирана и щастлива жена на 70. Понякога пътува с Алекс, за да даде кураж на другите болни хора. 

Един друг случай е срещата ѝ с друга жена - много бледа, с окапала коса, с издут корем - с тумор, който е метастазирал в коремната област. Заради тежкото ѝ състояние всички ѝ правят място да мине първа при Алекс... 6 месеца по-късно сред пациентите на Алекс П. забелязва позната физиономия. 

- Виждала ли съм ви някъде? - пита тя дамата. И тогава я познава – онази, тежко болната жена. Но този път здрава и сияеща.
Ето какво сподели пред Списание 8 и Камелия Станчева, една от българите, имали невероятния късмет да се лекуват при Алекс Орбито: „Бях гледала клипове на хийлъри и безкръвните им операции. Честно казано, ги поставях под въпрос. Докато… не срещнах Алекс. Заклет пушач съм от 27 години. Проблемът, за който отидох, беше тежка депресия. Първото нещо обаче, към което д-р Орбито посегна, бяха белите ми дробове. „Много пушиш", каза той и „разряза" гърдите ми. Усещането беше като че ли оттам излезе тон пушилка, която бях натрупала през годините. А после лекота. Още не съм спряла цигарите, но определено ги намалих, нещо, което не направих и докато бях бременна.

Следващото движение, което Алекс направи, е да „оперира" сърцето ми. Веднага след това „влезе" в слънчевия ми сплит – там, където, казват, е душата. Ръцете му потънаха, а звукът беше плашещ. „Бълбукаше". Но усещането за лекота, с което напуснах стаята, остана. „Светна ми", светът промени краските си. Енергията ми се възвърна, а мислите се укротиха. 

Благодарна съм за възможността да се срещна с този човек. Той отвори съзнанието ми за любовта – Христовата любов, която бях загубила по пътя. Виждала съм много истински християни, но Алекс Орбито определено излъчва онази християнска Любов, за която само съм чела."

Кампанията ни за финансиране на документалния филм за Алекс Орбито - "Човек на вярата" вече започна! Подкрепете ни на Cinecrowd.com/man-of-faith и споделете с приятели и познати!

Всеки, който подпомогне създаването на филма, независимо с каква сума, става част от екипа и получава подбрани невключени в продукцията сцени, плакати, дискове и още много, много награди!

За да научавате първи новините за кампанията:

Харесайте фейсбук страницата на филма!
Разгледайте
официалния сайт на "Човек на вярата"
Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google

Наредиха на чиновниците в САЩ да избягват „проблемни“ термини като „майка/баща“ и лични Любопитно

Наредиха на чиновниците в САЩ да избягват „проблемни“ термини като „майка/баща“ и лични местоимения

Държавният секретар Антъни Блинкен инструктирал служителите на Държавния департамент с писмо

Вземи тъмните ми дни и ми донеси светли Любопитно

Вземи тъмните ми дни и ми донеси светли

Какво разказват в Румъния за историята на усукания червено-бял конец

Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови Любопитно

Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови

4000 евро годишно струва на кочияша подмяната, общината обещава субсидии

Исландия възобнови търговския китолов, варварството продължава Любопитно

Исландия възобнови търговския китолов, варварството продължава

Изтребването става „по-хуманно“: забранено е да се убива кит пред очите на малкото му

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект? Любопитно

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект?

Можем ли да различим създаденото от човека от генерираното от изкуствения интелект? Нека заедно направим един експеримент.

Стотици страници култура безплатно онлайн Любопитно

Стотици страници култура безплатно онлайн

ЮНЕСКО отвори световната дигитална библиотека на 7 езика

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия Любопитно

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия

Мечтите за този проект съществуват още от времената на Древния Рим