Джорджия: Как да разпознаем интуицията?

Тя е като един философски модел на мислене, при който се стремим да правим най-доброто за всички

Julia Trotti Photography
Julia Trotti Photography
Джорджия Николова отговаря на „Вечните въпроси" в Списание 8, а неотдавна стартира и нейната онлайн рубрика. Очакваме вашите въпроси - пишете ни на office@ossem.eu! 

Много пъти хората се заблуждават, че дадено чувство е интуиция. Основният фактор, по който се разпознава истинската интуиция, е това какви ще бъдат последствията от дадено действие. Чисто статистически можем да изследваме кои са те. 

В съвършенството си интуицията е този глас, този начин на мислене, който се грижи за всички участници в операта на живота ни. Но понякога човек се доверява на чувството, което мисли, че е интуиция, а после се оказва, че следствието натъжава хората или е предизвикало някоя трагедия.

Някои хора са с по-развита интуиция, защото са работили над това достатъчно дълго. Личността работи в интуицията. Тя е като един философски модел на мислене, при който имаме стремежа да правим най-доброто за всички. Ако сме си поставили за идеал да правим възможно най-много добро за другите, без да им пречим и да нарушаваме волята им (и реално го правим), тогава ще поставим условията за проява на нашата интуиция. 

Когато сме си поставили висши идеали в живота, поставяме и условията, при които интуицията се появява все повече и повече. От гледна точка на благото на населението тези висши възможности достигат до повече хора и така ни дават възможност чрез интуицията да бъдем по-полезни един за друг. 

Хубаво е човек да не се заблуждава и да не се оправдава чрез интуицията за нещата, които не е успял да направи добре за хората около за себе си. Примерно: да разбиете сърцето на някого и да кажете, че интуицията така ви е казала. 

Всъщност интуицията може да ви даде метод да обясните на човека защо неговото сърце не би трябвало да е разбито в даден случай. Не говорим за начина на поднасяне на информацията, а до самото съдържание. Интуицията е това, което ви казва: „Да, повече не мога да бъда с този човек“. Обаче така ще бъде казано, че да имате поне един аргумент, който да бъде полезен за човека отсреща. Няма да е просто „защото вече не искам да бъда с теб“. Тогава интуицията става един умиротворяващ ефект върху всичко в живота и е много полезна, особено в ситуациите на разбити сърца и трагедии от драмата на живота. 
ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Пет забележителни бебешки умения

Освен да дишат и сучат, децата идват на този свят с още някои чудни способности повече »

Наука
 
 
10

Интуицията ви изневерява?

Снимка: steva24.com

6 стъпки да засилите вътрешния си глас, ако сте престанали да го чувате повече »

Здраве
 
 
3

Какво е да виждаш с... третото око?

Снимка - YouTube

Очите на това момиче са покрити с плътен плат, а тя чете, различава цветове и дори кара колело повече »

Загадки
 
 
0
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане