Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Дървото, което лекува всяка болежка

Красива легенда от Антигуа разказва за чудесата, направени от „Убиеца на болката“

Преди месец в София се проведоха поредица от събития, свързани с песента на растенията и водени от Тигрила Гардения - добре позната от материала ни за песента на цветятаНа една от срещите тя разказа впечатляваща история, която помолихме да представи и тук, специално за читателите на Списание 8.

Винаги, когато пътувам в чужбина, се опитвам да посетя най-старите дървета в региона и такива с интересна история. 

Преди 2 години бях на Карибите. С група туристи се отправихме на круиз и всеки път, щом слизахме на сушата, докато останалите ходеха на плаж, аз се качвах на първото такси, което видех, и казвах на шофьора да ме закара при най-чудното дърво на острова. Мнозина ме гледаха учудено, но в крайна сметка успях да видя много интересни дървета.

В Антигуа посетих едно дърво с много тъжна история. Попаднах на таксиметров шофьор, който прие начинанието ми с вълнение и тихомълком потегли към изоставен регион. Стигнахме до поле, покрито с тонове боклук и камъни. А насред него растеше самотно, видимо нещастно дърво. 

„Наричаме го „Убиеца на болката" - каза шофьорът, щом излязохме от колата. „В миналото, когато районът е бил обитаем, хората идвали тук, за да излекуват болежките си. Всеки носел със себе си шило - единия край забивал в дървото, а другия опирал до болното място. Дървото лекувало всичко - както физически проблеми, така и емоционални. Казват, че чувството било сякаш то изсмуква цялата ти болка..." 


Тигрила с „Убиеца на болката“

Щом направих контакт с дървото, разбрах, че не чуждите болежки са го докарали до това окаяно състояние, а фактът, че е било изоставено. Дълги години „Убиеца на болката“ бил обичан от местните хора, но след като регионът станал необитаем, растението почувствало самотата и се съсухрило. Индустриализацията в Антигуа бе изселила местните хора, а красивото дърво съпреживяваше тази трагедия. 

За жалост, по онова време уредът „Музиката на Растенията" все още не беше оборудван с преносима батерия, затова не можахме да чуем песента му... 
ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Пъзелът Веда Словена

Преди 150 г. в Родопите пеят за Вишну, Агни и Сива. Откъде поробените българи знаят за тях? повече »

Загадки
 
 
20

Александър Миланов: Kатара се завърна!

снимкa Владимир Мачоков

Системата показва връзката между чакрите,
ДНК и звездните портали повече »

Загадки
 
 
39

Зор Алеф: Караме труден пубертет

снимки Добрин Кашавелов и архив

За „Ислямска държава" като язва, която събира световните проблеми, за словото и за древните традиции с духовния учител разговаря Ганета Сагова повече »

Загадки
 
 
1
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане