Подкрепете ни!
ИЗЧЕРПАНА: „Моят опит в народната и в природната медицина“

ИЗЧЕРПАНА: „Моят опит в народната и в природната медицина“
Изчерпано количество

Второ издание на дългоочакваната книга на дядо Владо!

Излезе от печат новият тираж на книгата на Владимир Бошнаков - „Моят опит в народната и природната медицина“ - с меки корици!

Освен тук, можете да намерите книгата и в редакцията ни на бул. „Черни връх" 1-3 и в по-големите книжарници.

В средата на ноември 2016 г., дядо Владо - добре познат на всички читатели на Списание 8 с мъдрите си съвети за природната и народната медицина, си отиде от този свят. Броени дни по-рано той успя да завърши своя впечатляващ труд - книгата, която събира целия му опит по темата.Неговите наследници продължават делото му и така вече можете да си поръчате второто издание на неговата книга „Моят опит в народната и природната медицина", осъществено от „Клуб 8". 

„Господи,
Изпълни душата ми с любов към изкуството на лечителя и към всички човешки същества. Не допускай жаждата за печалба и стремежът към слава да ми повлияят при изпълнението на моето изкуство, понеже неприятелите на истината и на любовта към хората биха могли лесно да ме измамят и да ме отдалечат от благородния дълг да правя добро... Поддържай силата на сърцето ми, за да бъде винаги готово да служи на бедния и на богатия, на приятели и неприятеля, на почтения и на мошеника. Направи така, че да виждам в този, който страда, само човека... Направи така, че моите болни да имат доверие в мен и в моето изкуство, да следват моите съвети и моите наставления... Дай ми, Господи, снизходителност и търпение към моите груби и упорити болни. Направи така, че да бъда умерен във всичко, но ненаситен в моята любов към науката...
Отстрани от мен мисълта, че мога всичко. Дай ми сила, воля и възможност да разширявам все повече моите познания. Аз искам днес да открия в моите знания неща, които вчера не съм подозирал, защото изкуството на лечителя е голямо, но човешкият дух винаги напредва..."

(Из молитвата към Бога на великия лечител, теолог и философ от еврейски произход Мойсей Моймон, роден в Кордоба, Испания през 1135 г. и починал в изгнание в Кайро, Египет през 1204 г.)