Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Борис Георгиев от Варна

Борис Георгиев от Варна

 

Цена: 50.00 45.00 лв.
Абонирай се
В майския брой на Списание 8 ви разказахме за Борис Георгиев - художника с изключително интересна съдба. В това уникално издание са събрани и представени с изключително качество всички по-значими негови произведения, а и още много от неговата невероятна история. 

Авторката Пламена Димитрова-Рачева разглежда живота и творчеството на художника Борис Георгиев от Варна въз основа на богат архивен материал. Значението и смисълът на изкуството на Георгиев са поставени в тясна връзка с житейската му съдба. Художникът схваща изкуството като мисия, като неотменима потребност на човешката душа, като утвърждаване на истински духовни ценности. Книгата представлява изследване на най-значимите му произведения, с които той е придобил международна известност. Те са представени в албумната част с пълни каталожни данни, а където това е възможно - с анотации.

Трудът е резултат на повече от десетгодишни изследвания в архиви, галерии, частни колекции в България и чужбина и на сътрудничеството на много хора, които високо ценят таланта и изкуството на художника. Той не би намерил своята реализация без подкрепата на осиновената дъщеря на Борис Георгиев, г-жа Вирджиния Джакомети, и на издателя г-н Димитър Златарев.
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане