Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Земно строителство

Земно строителство

 

Цена: 35.00 30.00 лв.
Абонирай се

За автора
Варвара Вълчанова израства в България и Алжир и завършва образованието си по архитектура в Гренобъл (Франция), където се дипломира през 2002 г. Тя специализира земно строителство към Изследователския институт по земна архитектура (CRAterre) в Гренобъл. От 2005 г. живее и работи в Холандия. Всяко лято организира международен архитектурен лагер в Родопите, където показва нагледно различните приложения на местните строителни материали и техники.

За книгата
Книгата „Земно строителство" ще ви запознае с качествата и свойствата на един строителен материал, използван по нашите земи от хилядолетия. Тук ще научите за паралелите, които съществуват между геологията на дадена местност, свойствата на местните почви и различните строителни техники. Ще получите информация как да добивате, тествате, приготвяте собствените си земни материали, кои са различните земни строителни техники, използвани в България, както и полезна информация за поддръжката на старите сгради.
Целта на книгата е да събуди интереса на българските читатели към възможностите, които земята предлага като местен и природосъобразен строителен материал, служещ за реставрация и поддръжка на съществуващи сгради, както и за изграждане на едно ново, екологично и биоклиматично строителство.
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане