Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

По носовете им ще ги познаете

Скритите послания на органа на обонянието

(Из "Вашето тяло никога не лъже", Куши Мичио)

Извънредно дългият нос при жените издава риск от неспособност за зачеване и тенденция към фригидност, докато извънредно късият и сплеснат нос при мъжете е признак за ниска интелигентност и склонност към физическо насилие. Като цяло хората с дълъг нос са горди и борбени, но също така склонни към предразсъдъци и дискриминация. Хората с къс или плосък нос са по-великодушни и приемат различията.

Гърбавият нос, наричан също орлов, се асоциира с консумацията на прекалено много птиче месо и яйца и показва склонност към агресия, егоцентризъм и неспокойствие.

Увисналият нос е резултат от прекомерния прием на плодове и салати, както и на течности. Това води до нарушени функции на сърцето, бъбреците и пикочния мехур.

Вирнатият нос е резултат от прекомерен прием на животински храни, особено риба и морски дарове, по време на бременността. Той е признак за остър ум, но също за тесногръдие и липса на далновидност.

Подутият нос е резултат от прекомерен прием на захари, течности, плодове и някои зеленчуци с тропически произход, както и на прекалено много мазнини и масла. Възможен знак за нарушения на кръвоносната и на отделителната система.

Нос с удебелен връх - причинява се от приема на наситени мазнини, особено от животински храни, като месо, птици, яйца, сирене и други млечни продукти. Това довежда до втвърдяване на артериите и мускулите и до мастни натрупвания около сърцето и други важни органи като черен дроб, бъбреци, далак и простата. Наред с подуването, това удебеляване е знак, че човекът може да получи инфаркт или инсулт. Ако върхът на носа е разделен или има вдлъбнатина, това се дължи на хранителен дисбаланс, нерядко - на недостиг на минерали и комплексни захари по време на бременността. Може да е резултат и от прекомерния прием на прости захари, като плодове, сокове и рафинирана захар, както и на газирани напитки. Всички те лишават тялото от минерали и комплексни захари. Разцепеният нос показва, че е налице нарушен сърдечен ритъм или шум в сърцето. Съвременните хора с такъв тип нос стават все повече, показват наблюденията.

Кривият нос е резултат от небалансирана физическа и ментална конституция на родителите. Той е признак за неуравновесен характер и нехармонична физика:
  • Изкривеният наляво нос показва, че лявата половина на тялото (ляв бял дроб, далак, панкреас, ляв бъбрек, черва, ляв яйчник или тестис) е по-активна, отколкото органите в дясната половина. Тази конституция означава, че бащиният наследствен фактор е бил доминиращ.
  • Изкривеният надясно нос показва, че органите в дясната половина на тялото (десен бял дроб, черен дроб, жлъчка, десен бъбрек, черва, десен яйчник или тестис) са по-активни от органите в лявата половина. В този случай е бил доминиращ майчиният наследствен фактор.

Червеният връх на носа е резултат от разширени капиляри и се дължи на прекомерен прием на течности, алкохол, стимулиращи и ароматизирани напитки и подправки, както и на плодове, сокове и захар. Той често показва отклонения в сърдечната дейност, играещо кръвно налягане и склонност към хипертония.

Моравият нос, който е по-крайно състояние на описаното по-горе, често е признак за ниско кръвно налягане (хипотония).

Когато цветът на носа стане белезникав, това показва възможно свиване на сърдечния мускул и на капилярите поради свръхконсумация на сол и недостиг на пресни зеленчуци и течности. Понякога издава плах и нерешителен характер. На физическо ниво се изразява в изстиване на периферните части на тялото - пръстите на ръцете и на краката, но и на кожата на цялото тяло.

Жълто-бели пъпки или петна могат да се появят по всяка част на носа. Показват елиминирането на излишни животински мазнини, особено от млечни продукти. В този случай са нарушени функциите на храносмилателната и на отделителната система.

Червени или черни точки - когато се появят по всяка част на носа, показват елиминирането на излишни захари, включително рафинирана захар, мед и плодова захар. И тук са нарушени функциите на храносмилателната и на отделителната система.

Из "Вашето тяло никога не лъже", Куши Мичио
ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Хедонистичният нос

Може би носът различава доброто и лошото преди мозъка повече »

Здраве
 
 
0
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане