Твоят космос

Живеете, за да давате

Битието е празник, а не проблем, който трябва да бъде решен

Живеете, за да давате
„Майкъл, ако светът бъде разделен на две — даващи и взимащи, винаги бъди сред даващите и ще откриеш, че Онзи горе ще се погрижи за теб". Това запомнил от дядо си Майкъл Бърнард Бекуит. Изумителни са начините, по които Духът действа чрез даващите, пише Бекуит в „Духовно освобождение. Разгърни пълния си потенциал!". Като казвам да бъдете по-щедри, нямам предвид да продадете къщата и да раздадете всичките си пари, не. Става дума за това да замените егоистичната нагласа със самоотверженост. Нека част от духовния ви план за деня бъде въпросът „Как мога да дам нещо от себе си днес?", ни съветва Бекуит, който изброява в книгата си и някои от най-важните отличителни черти на еволюиралия човек.

  • Практикувайте това в продължение на няколко дни и ще откриете, че сте влюбени в даването - а вселенският закон ще откликне, давайки ви още и още, за да споделяте с другите. Тогава ще усетите как сърцето ви е станало голямо колкото света и вие сте готови да давате еднакво на всички свои братя и сестри по земята — с други думи, сега живеете, за да давате.
  • Еволюиралият човек благодари. Еволюиралият човек дава без идея да получи. Дава, за да живее, докато не започне да живее, за да дава. С все по-дълбокото разбиране на вселенския закон той се научава да прави това, за да чувства вътрешното богатство. Осъзнал е, че вселената на изобилието търси оръдия, чрез които да раздава своята безусловна любов, състрадание, любяща доброта и ресурси. 
  • Еволюиралият човек винаги гледа да прости пръв. Когато отказваме да простим, това показва привързаност към нуждата да бъдем прави, а също и неспособност да простим на самите себе си. Силата на прошката носи освобождение, защото разчиства пътя за притока на добро в живота ни. Тя е един от основните фактори за трансформацията както в нашия, така и в живота на други хора. Да пазим сърцето и ума си чисти от остатъчни наслоявания на негодувание и ненавист е жизненоважно за духовното ни пробуждане. 
  • Еволюиралият човек възприема живота като празнуване, а не като проблем, който трябва да бъде решен. Всеки проблем е като тъмнината и когато запалим лампата на съзнателността, виждаме, че проблем всъщност няма - липсвала е само светлината на разбирането, на различаващата яснота. Когато достигнем по-дълбоко ниво на разбиране, настъпва промяна в парадигмата, която дава възможност за ново възприятие. Проблеми няма — има само човешка невроза, която може да бъде излекувана посредством духовно вникване.
  • Еволюиралият човек избира щастието пред драмата. Той няма нужда от драматизъм, за да знае, че съществува. Разбрал, че е безсмислено да бъде непрестанно в центъра на някоя криза - била тя истинска или въображаема - само и само да се чувства жив или да получи вниманието, което желае. Престанал е да повтаря мантрата „Изживявам драма, значи съществувам", защото тя не му върши работа. Не саботира собственото щастие, като сам си създава конфликти.
„Срам – огънят, изгарящ греха в душата на човека” Твоят космос

„Срам – огънят, изгарящ греха в душата на човека”

Дете с аутизъм дава невероятни обяснения за света

Там знаят езика на змиите (ВИДЕО) Твоят космос

Там знаят езика на змиите (ВИДЕО)

В с. Добърско героите от темата на броя на Списание 8 "Змията - между светлината и мрака" не се страхуват от опасното влечуго, общуват си с него и дори пророкуват бъдещето

Красимир Георгиев – от наркотиците до 400 км. маратон Твоят космос

Красимир Георгиев – от наркотиците до 400 км. маратон

Ултрамаратонецът завърши успешно последното си предизвикателство – атлетът бяга 55 часа без прекъсване в центъра на Пловдив

Змия пази златното съкровище от Свещари Твоят космос

Змия пази златното съкровище от Свещари

Археологът Диана Гергова разкрива още тайни за ми(с)тичната змия, които ще намерите в новия брой на Списание 8

Излезе новият брой на Списание 8 Твоят космос

Излезе новият брой на Списание 8

Дано вие изпитате това удоволствие при четенето му, с което ние го създавахме!

Срамота е, че по света има толкова много работа Твоят космос

Срамота е, че по света има толкова много работа

Уилям Фокнър - два пъти носител на „Пулицър” и Нобелов лауреат за честността, мечтите и таланта

Певицата Смиляна Захариева постигна невероятните 143.8 децибела! Твоят космос

Певицата Смиляна Захариева постигна невероятните 143.8 децибела!

Тежките изисквания на Гинес не отказаха българката с най-мощния глас

Чуйте новата песен на Веси Бонева! Твоят космос

Чуйте новата песен на Веси Бонева!

В „Моят Зов” чаровната певица за пореден път смесва удачно поп с родни фолклорни мотиви

На 12 октомври в София започва курс по Паневритмия Твоят космос

На 12 октомври в София започва курс по Паневритмия

Присъединете се с цел самоусъвършенстване и доизграждане на вашите добродетели

Гениалният сър Артър Конан Дойл: „Моята аксиома е, че малките неща са абсолютно Твоят космос

Гениалният сър Артър Конан Дойл: „Моята аксиома е, че малките неща са абсолютно най-важните

Сър Артър Конан Дойл е един от най-гениалните писатели, а неговият детектив Шерлок Холмс – един от най-пълнокръвните и вечни герои

Не знаеш какво е загуба, ако не си обичал друг повече от себе си... Твоят космос

Не знаеш какво е загуба, ако не си обичал друг повече от себе си...

Уроците на психотерапевта Шон от „Добрият Уил Хънтинг“

Честит национален празник! Твоят космос

Честит национален празник!

На 22 септември, 1908 г., във великотърновската църква „Св. четиридесет мъченици” е провъзгласена независимостта на България