Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Списание 8: медия будител

Признанието е от годишните награди на Радио FM+

Радиоводещата Калина Стефанова връчва наградата на заместник главния редактор на Списание 8 Георги Караманев
Радиоводещата Калина Стефанова връчва наградата на заместник главния редактор на Списание 8 Георги Караманев
Списание 8 получи престижното звание „медия будител" на ежегодните награди, организирани от приятелите ни от Радио FM+! „Будителите на годината" бяха наградени в навечерието на 1 ноември на церемония в книжен център "Перото" в НДК.

Будителите на годината бяха избрани от авторитетно жури, включващо радиоводещата Ива Дойчинова, добре познатия на читателите на „8" създател на фондация „Българска памет" д-р Милен Врабевски, музиканта Максим Ешкенази и Дарин Маджаров - създател на платформата „Уча се". Попаднахме в авторитетния списък на будителите заради нашата кампания „За българската кирилица!". Получихме и специалната награда на един от организаторите - Виваком. 

Още по-сериозно е признанието на фона на останалите изключително стойностни личности и организации, включени сред наградени. Сред 10-имата будители на 2015-а журито избра да попаднат още приятелите ни от „Българска история", които във всеки брой на „8" ви представят по една значима личност от нашето близко или далечно минало. Гласуването на сайта на FM+ спечели Енчо Керязов, една от най-големите звезди в световното цирково изкуство. Радио FM+ избра за своята специална награда директора на НДК Мирослав Боршош. 

Останалите наградени са учителката Мариана Пенчева, която се грижи в дома си за 10 деца от бедни семейства, поетът Борис Христов и арх. Стефан Добрев за каузата да издават редки и ценни книги, децата от сдружение „Помогни без причина", които помагат доброволно на други деца в нужда, оперната прима Райна Кабаиванска, меценатът Игнат Канев, режисьорите Петър Вълчанов и Кристина Грозева.


Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане