Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Пролетното равноденствие – празник на астрологията

Довечера: музика на Небесните сфери и астрология от Школата на Учителя

20 март (понеделник), 18,30 ч, 
Клуб на архитекта, ул. „Кракра“ №11

Празникът на астрологията ще бъде отбелязан с музика на Небесните сфери, представяне на астрологичния кръг от Школата на Учителя и новини от астрологичния бюлетин.


На 20 март, 12.30 ч Слънцето влиза в Овен, възвестявайки пролетта, а светлината в следващите шест месеца ще надделява над тъмнината. С деня на пролетното равноденствие започва новият астрологичен цикъл, а това, разбира се, го прави най-подходящ за празник на древната небесна наука, чиито корени са скрити някъде в хилядолетията. 

В тъканта на българите са вплетени здравите нишки на орфическата космогония, астрономичното познание на прабългарите, родило перфектната календарна система, мистичната сетивност на славянството, тайнственото звездно слово на богомилите... Интересът към космичното знание след Освобождението в България се събужда отново заедно със стремежа за нов живот. 

„За да ти влияе звездното небе и всички звезди и слънца на небето, трябва да имаш пробудено съзнание и отворени очи и уши за звездния мир. Чак тогава астрологията ще ти открие своите тайни“ – думи на Учителя Петър Дънов, очевидно пробудили съзнанието за тайните на звездния мир на кръг от ентусиазирани студенти от Школата на Бялото братство. Те създават през 1924 г. езотеричното списание „Житно зърно", на чиито страници се публикуват първите авторски астрологични текстове. Така се ражда българската астрологична школа в най-новата ни история. Най-известните нейни представители са Николай Дойнов, Иван Антонов, Влад Пашов, Методи Константинов, Георги Радев. А днес техните ученици са щастливи, че имат толкова здрава основа.
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане