Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

„ВОДА“

Изложба на Мирослава Мирчева, част от Месеца на фотографията

 
 
Фотографската изложба „ВОДА" на Мирослава Мирчева е част от осмото издание на Месеца на фотографията. Официалното откриване е на 23 юни 2017 г. от 19 ч в Галерия 2.0  (Gallery 2.0). (Събитието във фейсбук вижте тук.)

"ВОДА" има за цел да покаже красотата на водата в различните състояния, в които тя присъства в живота ни, обяснява авторката. „Това е проект, вдъхновен от живота. От малките случки. От всичко, което хората всеки ден пропускат, забързани в ежедневието си. А водата е навсякъде около нас - в реката, в морето, в канала, в небето... Наша е и отговорността да опазим природата си чиста. Умишлено не съм прикривала „следите", които хората оставят след себе си, за да ги провокирам да помислят за околната среда и затова колко по-хубаво би било, ако няма изхвърлени найлонови торбички“.

Според Мирослава Мирчева „графиката и формите дават свобода на въображението на зрителя той сам да избере къде и какво да гледа. В снимките са заложени символи, които всеки избира как да интерпретира – докато едни виждат замръзналата в реката вода като цвете, други я оприличават на чудовище. Вярвам, че всеки човек вижда изкуството по свой начин, чрез собственото си сърце, опит и душа. По този начин го пренасям на мястото, макар и косвено“.

„ВОДА" събира в себе си контрастите в състоянието на водата, в черно-бялата фотография, в мисленето и отношението на хората към живота. Всички снимки са заснети на черно-бял негативен материал Ilford HP5.

„Всеки човек в своя ден избира дали да затвори душата си за света, или да прогледне в онези малки, почти невидими и простички неща, които толкова лесно ни убягват...", допълва фотографката.
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане