Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Градската жена - съвременната самодива

Кожата ѝ е тази, която страда най-много от динамиката на ежедневието

Всички сме чували за легендарните самодиви. Красиви, стройни жени със светли коси и още по-светли очи, символизиращи според митовете връзката им със светове отвъд нашия.

Самодивите, които са бродили по нашите земи, омайвали овчари, лекували и отнемали живот с еднаква лекота, най-вероятно завинаги ще останат в митовете. 

Не е мит обаче, че съвременната градска жена по нищо не отстъпва на тези древни създания. Упорита, целеустремена, работеща и поемаща отговорности, колкото силната си половинка, съвременната градска самодива не е буквално убийствена, но със сигурност е убийствено и нереално издръжлива.

За да запази и поддържа обаче онова, което пряко я свързва с митологичния ѝ първообраз, градската жена полага стриктни грижи за външния си вид и особено за кожата си, която страда най-много от забързания и динамичен живот.

Рязката промяна в атмосферните условия, цигареният и автомобилният дим са сериозна предпоставка за изсушаването и напукването на кожата.

От друга страна, неправилната грижа у дома – вземането на твърде горещ душ, използването на неподходящи измиващи сапуни и/или други почистващи средства,  е също предпоставка за дехидратация.

И така неусетно кожата бива докарана до състояние, в което истински „жадува" да бъде хидратирана качествено! А качествената хидратация се постига чрез прием на хиалуронова киселина.

В същността си хиалуроновата киселина представлява  мукополизахарид (глюкозамингликани), синтезиран от всички живи организми с изключение на водораслите. Тя изгражда междуклетъчното вещество при бозайниците и може да бъде намерена в много от човешките органи и тъкани – в кожата, клапите на сърцето, стъкловидното тяло на окото, ставния хрущял и синовиалната течност, в съединителната, епителната и нервна тъкан.

Една трета от собствения ни запас обаче всеки ден се износва и се нуждае от регенерация. Това е и причината така живо да се интересуваме от начините да попълним дефицитите си на хиалуронова киселина. 

Допелхерц® систем Хиалурон е хранителна добавка с високо съдържание на хиалуронова киселина – 70 mg във всяка капсула!

Освен нея, в състава ѝ има също добавена уникална комбинация от коензим Q10, витамин C, цинк и биотин за антиоксидантна защита и в помощ на метаболизма и деленето на кожните клетки.
Допелхерц® систем Хиалурон – за кожа на самодива всеки ден!
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане