Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

„Въздухария" се завръща през септември

Фестивалът за безмоторно летене е в Сопот между 8-и и 10-и

 
 
Въздушното пространство над Сопот се отваря през септември за фестивала „Въздухария". Безмоторни летателни апарати ще порят въздуха в дните между 8 и 10 септември над Манастирската поляна, където фестивалът ще очаква всички хвърчащи хора, а и зрителите – любители на въздушните спортове.

„Въздухария" е празник за всички, които обичат природата и живота в хармония със света около тях. За всички, които вече смело достигат небесните простори и за онези, които винаги са носили свободолюбивия дух в себе си, но все още не са успели да полетят. 

И в това си издание „Въздухария" ще се постарае да събере на едно място професионалисти и любители на летенето с безмоторни апарати. Както подобава, въздушните преживявания ще бъдат подкрепени и с чудесни забавления на земя, а музиката ще бъде неизменна част от дните на събитието. 
„Въздухария" е единственият по рода си фестивал за безмоторно летене на Балканите, който е съчетан с творчески, образователни занимания на открито и чудесната заобикаляща атмосфера на Стара Планина, а наименованието му вече носи емоционални спомени за всички, участвали и присъствали в предишните му издания. В последното издание на летателния фест над 400 души полетяха с парапланер, а посетителите в местността Паинците край Калофер бяха 4000. 

Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане