Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

„Списание 8 НА ЖИВО“ за четвърти път

Заповядайте на 11.02.2018 г. в кино Люмиер на лична среща с авторите на ОСЕМ

Списание 8 НА ЖИВО е събитие, което среща очи в очи читатели и автори на любимото издание. Подготвили сме 8 интерактивни лекции на разнообразни теми, които да информират, обогатяват и забавляват гостите през целия ден.  

На 11.02.2018 г. (неделя) ще се съберем за четвърти път в кино „Люмиер", НДК в София, за да си поговорим за здраве, история, музика, образование, за българския корен. По традиция всеки гост ще получи като подарък 4 броя на Списание 8 и ще участва в томбола с награди. В паузите между лекциите посетителите ще могат да закупят книги от авторите на "8" и да се запознаят с продуктите на подбрани изложители.

Билетите се разпространяват в мрежата на TicketPortal и на касите на НДК

ЦЕНИ:
25 лв. до 10.02.2018 г. включително;
30 лв. на място в деня на събитието.10.00 ч
Българска история и сакрална геометрия 

Знаете ли кое е общото между Варненското златно съкровище, тракийските светилища, пирамидите в Египет, златното сечение, цветето на живота и планетата Земя? Ще разкрием отговора в бр. 2/2018 на Списание 8, а дни след излизането му читателите ще могат да се запознаят с темата в детайли от лекцията на доц. д-р Христо Смоленов на Списание 8 НА ЖИВО. 

Той е завършил Московския държавен университет „Ломоносов", работил е в Института по философия и Института по математика на БАН. Изследванията му са в областта на съвременната логика, методология на науката, евристични методи, социална динамика, неохуманизъм и антитероризъм. С него срещнахме читателите през далечната 2009 г., когато Списание 8 публикува новината, че по нашите земи се е зародила най-древната геометрия. Оттогава доц. Смоленов не спира на проучва темата и ето че близо 10 години по-късно има още по-вълнуващи открития.


11.00 ч
Медицина за пътешественици

Д-р Славян Стоилов по професия е лекар, а по сърце - пътешественик. Той е обиколил повече от половината свят и е познат е на читателите на „8" както с текстовете си за пътувания, така и с поредицата за древните медицински системи. Автор е на водещите теми за сексуалната еволюция и тайните на българския ген. В лекцията си на „Списание 8 НА ЖИВО" д-р Стоилов ще поговори за предизвикателствата пред човешкия организъм в различните климатични зони. Защо често потегляме към някоя екзотична дестинация, без да имаме реална представа какви промени ще настъпят в тялото ни. 


12.00 ч
Ранното християнство и богомилите

Проф. Дамян Попхристов през последните години се открои като един от водещите и доказани изследователи на темата за богомилството и неговото наследство. След като получихме много препоръка да поговорим повече за богомилите, решихме да поканим този магнетичен изследовател, за да ни разкаже някои от най-интересните си открития по темата. 
Проф. Дамян Попхристов преподава режисура и курсове, свързани с митология, философия и история на изкуството в Нюйоркския университет. През 1993 г. създава учебна мултидисциплинарна международна програма. От 17 г. изучава езотеричните школи. Автор е на книгата „За богомилите от уста на ухо", която се превърна в истински хит на пазара
Познавате го добре от водещата тема за богомилите в Списание 8, а също така и от материала му за наследниците на Алцековите българи в италианското градче Челе ди Булгерия.


12.45 ч
Обедна почивка


14.00 ч
Лечебно хранене

Слави Славов е специалист по детоксикация, суровоядство, пълноценно растително и клетъчното хранене. Той е част от екипа на Вита Рама", чиито лечебни програми ви представихме в брой 1/2017 на Списание 8. Слави ще сподели с публиката най-често допусканите грешки в ежедневното ни хранене, грешки, които понякога водят до фатален край. Ще обясни не само как е правилно да се храним, за да бъдем здрави, но и каква храна да приема болният човек, за да възвърне здравето си. 


15.00 ч
Д-р Музика

Съвременната медицина признава музикотерапията като допълнително средство за лечение на редица психологически и физически оплаквания, а как точно работи тя ще демонстрира Цветина Панайотова, един от първите професионални музикотерапевти в България. За нея ви разказахме в брой 12/2017 на Списание 8. Въоръжена с музикални инструменти и много ентусиазъм, Цветина ще покаже как да върнем хармонията в тялото и ума си, какво да слушаме за да възстановим мира в душата си и как да влияем на конкретни физически състояния.

15.45 ч
Кафе пауза


16.15 ч
Ефектът на Майката Орлица

Кога строгият родителски контрол е вреден за малките и как да изградим личността не детето, без да го потискаме? На тези въпроси ще отговори Любов Миронова, специалист по детска психология и педагогика. На своята лекция Любов ще обърне внимание към една изключително важна тема: за онези родители, които, в амбицията си да бъдат перфекционисти, задушават децата си. 

В почивките между лекциите на щанда на Списание 8 ще можете да закупите книгите на Любов Миронова „Устойчив модел за образование и хармония с деца" и поредицата приказки за деца "Бонбончо".


17.15 ч
30 думи за 30 минути 

Пепа Анигностова е преподавател по немски език в сугестопедичен център Вихровения" (още за центъра - в брой 9/2013) и ще покаже в действие метода за скоростно учене, развит от проф. д-р Георги Лозанова и проф. д-р Евелина Гатева. В 30-минутен урок посетителите на събитието ще разучат основите на немския език и ще изпробват сами силата на сугестопедията. В начинанието ще помага и Румяна Йохнева, също част от екипа на „Вихровения".


18.15 ч
Силата на словото

След като сме проговорили чужд език, за финал Розмари де Мео ще обърне внимание на родното слово и ще сподели защо е толкова важно да говорим на първо време правилен български (а не да си "чатим"). В нашия език има една прекрасна дума - „здравословен". Тя не се отнася нито за диети, нито за спортуване, нито за медитиране, нито за козметика, обяснява Наречницата. Означава само едно - здраво слово. Да са ти здрави думите, пък тогава и животът ти става здравословен.


19.00 ч
Томбола с награди и закриване

Събитието ще продължи от 10 до 19 ч, вратите отварят в 9,30 ч. 
Лекциите ще бъдат разделени от 15-минутни почивки. В паузите гостите ще могат да разгледат щандовете на подбрани изложители. Предвидена е по-дълга обедна почивка и следобедна кафе пауза.
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане