Подкрепете ни!
8 на живо11 януари 2019

Гуру Йоги Тан: Три единици в едно или как да открием себе си

„Лъвът се пробужда” - лекция от Списание Осем НА ЖИВО за един от 84 000 начина да разберем кои сме

Гуру Йоги Тан: Три единици в едно или как да открием себе си
„Тайната на трите единици” е един от 84 000 начина да открием себе си и да разберем кои сме (да постигнем просветление). Това разкри пред  участниците на последния формат на Списание 8 НА ЖИВО будисткият гуру Йоги Тан.

 „В 21-ви век всичко се случва много бързо и динамично – домакините и работещите жени са прекалено заети, даже и учениците, като това води до образуването на стрес. Рано сутрин трябва да приготвяме закуска за нас и за децата и много бързо да отидем на работа. Денят започва. След това се връщаме вкъщи и бързо трябва да приготвим нещо за малките, след това за големите, и чак тогава може да си починем. Въпреки че всичко се случва много динамично, дори когато вървим, работим или пък организираме дома, ние трябва да сме много спокойни, обясни духовният водач. - Ако не сте спокойни, стресът се натрупва и това води до депресия или физически заболявания”. Но как да се отпуснем, докато вършим всичко това?

Гуру Йоги Тан дава упражнение. Участниците започват да потупват ритмично с ръце корема си. Спокойни са, движат се и в същото време трябва да са осъзнати.  Изведнъж казва: „Стоп!” Онези, които не успяват да спрат, означава, че не са „тук и сега”. Затова упражнението се повтаря. Така човек може да се научи да се движи физически, но това да не му пречи да бъде осъзнат и спокоен.

1 минута медитация

Друга практика, която ни води към целта е медитацията (може да е кратка, но да се прави често през деня). „През повечето време ние се фокусираме върху нещата извън нас. Не отделяме достатъчно време, за да погледнем към своето осъзнаване.” - обяснява учителят. – Осъзнаването е „нулата” (или „тайното едно”), която винаги е много спокойна и мирна. Тялото може да се движи, то остарява, може да е здраво, или да се разболее, но осъзнаването няма форма, казва Йоги Тан и дава кратка медитация. Трябва да се успокоим, да не правим нищо...

„Нужно е директно преживяване, което не е свързано с интелектуалния ум, нито с логическия. – напътства духовният ни гид.  - Трябва да се изживява отново и отново всеки ден. „Сутрин, като се събудите, трябва да видите това осъзнаване; когато подготвяте закуската или когато се подготвяте за работния ден – също трябва да го видите. Положете усилия да виждате това осъзнаване.  След 30-40 минути работа, отделяйте си 1 минута да се успокоите. Ако имате среща с някой, който е непознат, или пък присъствате на голямо събитие, вижте това осъзнаване, и нека то се слее с всичко и всички. Физически ние сме уникални, отделни, но това чисто осъзнаване не прави разлика дали сте мъж, жена, каква религия имате, към каква раса или националност принадлежите. Ние сме обединени в това чисто осъзнаване (съзнание).”

Пуснете този,
който знае...

„Какво е осъзнаването и как разбираме, че сме го постигнали?”, пита жена от публиката.
„Тялото е функция на осъзнаването - то е проявлението на вашата енергия от осъзнаването.  „Пуснете” тялото, не мислете за него. „Пуснете” и този, който знае! Стигнете до основата. За да се случи това, просто почувствайте тялото си и след това го пуснете, спрете да мислите за него. Ако все още има някакви образи на тялото в ума ви, пуснете ги и тях да си отидат... Това трябва да се упражнява, защото с практиката нещата се получават, казва Гуру.

„Как да спрем мислите, които ни пречат да достигнем до състояние на покой?”, пита друга дама.
„Вие не трябва да имате желание да постигнете спокойствие, вие сте в това спокойствие, но просто не го осъзнавате. Не трябва да гоните мислите си. Ако полагате усилия да ги гоните, им давате витамини и хранителни вещества, по този начин ги подхранвате.- отговаря Йоги Тан. - Затова се отпуснете и не правете нищо - само вижте осъзнаването. Мислите идват и си отиват, идват и си отиват, просто ги игнорирайте... Спокойствието е вътре във всеки от нас, просто сме много заети с нашите мисли и действия, затова пропускаме тази част – да видим основополагащото осъзнаване. Просветлението не е нещо много далечно. Пуснете всичко, към което сте привързани, освободете се от концепциите и се върнете към основополагащата основа”.

Кой съм аз

Ако разберем кои сме, това означава ли, че ще се приемем напълно?” – идва нов въпрос от залата.
„Когато разберете кои сте, виждате реалността и тогава нямате никакъв страх – казва Гуру. - Нито дали тялото ви е болно, дали сте красиви или не, дали имате пари или не, успешни ли сте или не. Веднъж, когато разбереш кой си, дори да имаш здравословен проблем, просто приемаш, че това е реалността. И е следствие от начина, по който живеем. Всичко, което събираме чрез нашия опит, е само спомен. Но  този спомен не може да определя как ще живеем в следващия момент.”
Физическото изражение на нас самите, уникалността на всеки един от нас е Външното едно, обяснява още Йоги Тан. – „ От нула дойдохме в едно. Това едно е уникално, индивидуално. Това едно е външният поглед. Нулата е секретното, тайното едно, а сега говорим за 1, което е външно изразено – физическото. Имате Тайното 1 и Външното 1.”

Три в едно

Какво искате да бъде това тяло? Какви дейности искате то да изпълнява? Вие избирате. Как искате това тяло да живее? Никой друг не може да го избере вместо вас. Вие трябва да изберете. Трябва да имате цел. Нека да попитаме 20-годишен човек, какъв иска да бъде? Всеки ще каже, че иска да е успешен. Но ако попитаме 60-65-годишни дали смятат, че са успешени и дали са постигнали целите си, много много малък процент ще отговорят положително. Явно нещо не е наред?!

Това е така, защото хората са много фокусирани върху Външното 1, не гледат онова Тайно 1 (нулата), към което трябва да се завърнем. То е чисто и от тази чистота ние трябва да проявяваме онова, което искаме в живота.

За онези, които сте на 20 или 30 години, трябва да бъдете съвсем наясно какво искате от живота – и то идва от вашето „Вътрешно 1”.
Току-що ви казах тайната за 3-те единици – за Тайното едно, което е чисто и е отвъд формата и всякакви дейности. За Вътрешното 1 – по какъв начин искате да живеете и каква цел да постигнете в живота. И за Външното 1 – физическото. И тези 3 единици, трябва да бъдат обединени в едно.


Скъпи приятели,
Новото ни събитие Списание Осем На ЖИВО е утре, 12 януари!
Все още може да закупите билети на касите на НДК и на ticketportal.bg или на място в деня на събитието.
Очакваме ви!

Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО!

Незабравими мигове с Гуру Йоги Тан, Мария Лалева, Мадлен Алгафари, доц. Веселина Вачкова, Кирил Петков, Анелия Каранова и танцьорите от „ДенсУeлт"

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина 8 на живо

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина

На 21 юли 2019 г. „Списание 8 на живо” ще гостува в Бургас

„8 на живо” - знание и забавление в едно 8 на живо

„8 на живо” - знание и забавление в едно

Автори и фенове на Списание 8 се събраха на седмото суперуспешно издание на формата

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО!

Приготвили сме и изненади от изложителите на базара

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост! 8 на живо

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост!

Ела на лекцията на двамата именити българи и виж отпаднали кадри от документалния филм

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM 8 на живо

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM

Очакваме ви на 18 май в зала Rainbow Plaza

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май! 8 на живо

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май!

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО 8 на живо

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО

Очакваме ви на 18 май 2019 г. в зала Rainbow (до болница "Токуда")

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар 8 на живо

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Ред в пространството 8 на живо

Ред в пространството

ФЪНШУЙ учи как да изберем място за строеж, как да разпределим и подредим дома си така, че здраве и благоденствие да изпълват живота ни

Как Пламен видя Буда? 8 на живо

Как Пламен видя Буда?

Стресиран бизнесмен постига състояние на просветление по време на... разговор на кафе с Мила Бучели

Семинар за Паневритмията 8 на живо

Семинар за Паневритмията

Утре, 11 май, от 11 до 18 ч в Клуб на архитекта. Списание 8 дава отстъпка на участниците за билети за „Списание 8 на живо”

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар! 8 на живо

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар!

Пуснете се по кокосовата вълна на издателство „Вдъхновения”

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието” 8 на живо

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието”

Някои от пророчествата на известния учен вече се сбъднаха. Очакваме следващите.

Формулата на Тео (ВИДЕО) 8 на живо

Формулата на Тео (ВИДЕО)

Темата на новия брой на Списание 8 и на Списание 8 НА ЖИВО - 18 май.

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно 8 на живо

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно

Моника Балаян е смехотерапевт. Нейн „специалитет“ е изцелението чрез добро настроение. Ела и се убеди!