Подкрепете ни!
8 на живо14 януари 2019

Списание Осем НА ЖИВО: Задушевно събиране на едно голямо семейство

300 души участваха активно в „полета на съзнанието” в един ден, в който всички забравиха ежедневните си проблеми

Снимки: Владимир Мачоков
Снимки: Владимир Мачоков
Океан от емоции – може би така най-точно можем да опишем поредното събитие Списание 8 НА ЖИВО, което се състоя на 12 януари.
Близо 300 души участваха активно в „полета на съзнанието” – смяха се, радваха се, учудваха се, изненадваха се, споделяха развълнувано… Това беше искрен ден, в който всички забравиха ежедневните си проблеми и обърнаха гръб на суетата и януарския студ.Ганета Сагова, гл. ред. на Списание 8: „Дали ще има още чудеса?”
Първа на сцената се качи Ганета Сагова, главният редактор на Списание 8, която под формата на задушевен разговор с водещата Ива Тодорова, разказа за първите дни на изданието, за екипа, за първоначалните трудности и ентусиазъм.

Зараждането на самата идея е следствие от пророчески сънища, безкрайни разговори и срещи с бъдещи сподвижници. След една такава се ражда и името на списанието – предложението е на Станка Желева.„Осем” е символ на безкрайността, на вечния кръговрат на природата, път между ръба на измеренията. На въпроса кое е най-голямото й притеснение в момента, отговорът на Ганета бе също толкова искрен, колкото и всичко казано до момента: „Станахме свидетели на много чудеса през годините. Запознахме вас, нашите читатели, с много от тях… Притеснявам се дали ще има още чудеса, дали не свършиха?”

Каквито и притеснения обаче да има Ганета Сагова, те ще останат на заден план, дори само заради емоционално изказване от страна на жена в залата: „Това не е просто списание. То ми промени живота. Заради вас се излекувах и погледнах навътре в себе си. Очаквам следващите ви стъпки…”Миломир Кандич, лечител: „Животът отваря очите за истината”
Събитието продължи с Миломир Кандич, основателят на клиника Нова вита. В джунглите на Амазония той променя изоснови живота си и спасява себе си – тялом и духом.

Там наричат нас „диваци”, защото унищожаваме природата, а жената е на пиедестал, защото носи живот. Простички истини, за които обаче съвременното общество, особено в  т. нар. „развити страни”, често забравя. Миломир разказа как е станал свидетел на излекувал се от рак германец и то само за три месеца.

„Хората трябва сами да се лекуват” – това ни посъветва Миломир, допълвайки: „Където има любов и природа, има и живот… Ние трябва да сме близо до природата, да сме в синхрон. Сега занемаряваме опита на старата медицина, често разбираме единствено резултата, но не и пътя към лечението…”

Срещата с Миломир завърши отново с искрени и прочувствени думи на жена от залата: „Наистина всеки може да се самоизлекува сам. Имах рак, преодолях страха от неизвестното и се излекувах сама. Промених начина на хранене, промених себе си с вяра и воля.”Стоян Лаловски, директор на метода Силва за България: „Предай доброто нататък”
След Миломир Кандич, залата притихна при въпросите  на следващия лектор Стоян Лаловски: „Кое ни прави живи? По-дълго време живи ли сме или умрели? Бог всъщност не е ли квантово поле, което свързва всички в едно цяло?”

Наистина много важни въпроси, на част от които Стоян даде отговори: „Когато имаме проблем, трябва да се радваме, че ще променим нещо, ще сменим посоката. А относно връзката с „квантовото поле” трябва да се доверяваме повече на подсъзнанието ни…”

Стоян Лаловски продължи с това, че мислите ни влияят на клетките, че когато си яростен, реално всяка клетка става такава. И че се получава затворен кръг, от който трудно можем да се измъкнем: „Привикваме тялото си с лоши мисли и когато чуваме негативни неща, мозъкът впоследствие иска да се храни с тях…”

С думите „Предай доброто нататък” завърши срещата ни със Стоян Лаловски, зареждайки ни с оптимизъм, но и с вълнение преди следващите лектори.„Мистерията на българските гласове“ , Дора Христова, диригент и Петър Дундаков, композитор: „Звуци от природата”
На сцената излязоха цели 17 „лектори”. Залата притихна когато 16 певици от „Мистерията” запяха под диригентството на проф. Дора Христова. Няма как да не подходим с клишета от типа: „Трудно е да се опише чувството”, „Това трябва да се преживее на живо”  или „Тези гласове са от друг свят”, но клишетата не важаха за трите красиви български песни и за безкрайно интересната лекция впоследствие на проф. Дора Христова.

Разбрахме за уникалния гърлен начин на пеене, характерен единствено за България, за разликата между народната музика по тези географски ширини и  Западна Европа. Един от проблемите пред хора е, че подобно на много други сфери, цивилизацията отнема постепенно и умението за претворяване на родния фолклор с глас…

Лекцията на проф. Дора Христова завърши с прекрасно кратко описание на мистерията на тези гласове: „Природата ни е научила през вековете. Те наподобяват трелите на лястовичките или ехтенето на чановете…”
Композиторът Петър Дундаков разкри как се е стигнало до първия нов албум (БууЧииМиш) на Мистерията от 20 години насам и какъв е резултатът от колаборацията с известната певица Лиса Джерард и комбинирането на по-модерен композиторски подход с народната музика.Проф. Диана Гергова, траколог: „Гробниците като храм, а не място за кости”
Денят напредваше и в късния следобед на всички им се наложи да се съсредоточат малко повече, защото станаха свидетели на една чисто научна лекция на проф. Диана Гергова.  Тя успя да разкаже увлекателно, накратко, но и задълбочено, за историята на траките, тяхната миграция и най-вече – за тяхното обезсмъртяване на човешката душа.

„Българските земи са пълни с тракийски сакрални паметници, обърнати към отвъдното. Траките са обезсмъртявали човешката душа, а гробниците са храм, не просто място за костите им”. Проф. Диана Гергова ни пренесе в древната история и впусна притихналата аудитория по стъпките на Орфей и митичния цар и жрец Залмоксис.Елисавета Логинова, феномен: „Над изчезналите тетрадки в момента се работи, сигурна съм!”
Срещата с Елисавета Логинова започна с част от документалния й филм „Истината за Царичина”, после тя припомни събитията от началото на 90-те, когато заедно с военни стартира операция „Слънчев лъч.”

Публиката попиваше всяка дума на жената, която толкова години след прекратяването на проекта, се бори с трудностите, недоверието и обвиненията. „Тетрадките, където записвах думите на моите Учители, изчезнаха, заедно с филма от военната операция. Потулиха всичко, но съм сигурна, че по тези тетрадки сега се работи.”

На въпрос от публиката дали свръхразвитата цивилизация, която тя простичко нарича „Учителите”, са агресивни, тя отговори: „Не, защо? Защо им е да ни завладяват? Те са напред във всяко отношение. Страхът от „лошите извънземни” ни го насаждат, за да ни контролират.”

Срещата с феномена Елисавета Логинова завърши с думите й, че тя има постоянен контакт с този висш разум и с фразата, която стопли сърцата на всички в залата: „Не сме сами, никога не сме били. Във Вселената има милиони разумни цивилизации, търсещи контакт …”Георги Хамамджиев, кинезитерапевт: „Атакувайте болката!”
Важното за един такъв ден е да завърши позитивно и с усмивки, както се и случи. Вина за това имаше изключително харизматичният Георги Хамамджиев, който с примери от своята практика и най-вече от живота си, предаде нагледно няколко основни урока.

„Движението е най-сигурният лек срещу болката. При воля, правилни усилия, тя ще изчезне.” Историята на тежката катастрофа, от която оцелява с множество травми, Георги разказа по начин, който разсмя с глас публиката. И само месеци след нея той вече е на крака чрез силата на волята си и желанието си за живот. „В 90% от случаите болката се дължи на нарушено кръвообращение. Движението го подобрява, така че атакувайте смело болката, превъзмогнете я!”

След лекцията на Георги леко угрижените лица на част от аудиторията по време на предната лекция, вече сияеха от удоволствие и радост.
Зарадваха се и победителите от томболата, която се разигра накрая на събитието. Наградите бяха тениска, абонамент, бутилка Flaska и участие в семинара „Метода Силва”.

Накрая на деня надали имаше недоволни. Събитието наподобяваше задушевно събиране на едно голямо семейство, чийто пулс, подобно на един жив организъм, пулсираше в един ритъм.

Очакваме ви отново през април!
Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО!

Незабравими мигове с Гуру Йоги Тан, Мария Лалева, Мадлен Алгафари, доц. Веселина Вачкова, Кирил Петков, Анелия Каранова и танцьорите от „ДенсУeлт"

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина 8 на живо

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина

На 21 юли 2019 г. „Списание 8 на живо” ще гостува в Бургас

„8 на живо” - знание и забавление в едно 8 на живо

„8 на живо” - знание и забавление в едно

Автори и фенове на Списание 8 се събраха на седмото суперуспешно издание на формата

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО!

Приготвили сме и изненади от изложителите на базара

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост! 8 на живо

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост!

Ела на лекцията на двамата именити българи и виж отпаднали кадри от документалния филм

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM 8 на живо

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM

Очакваме ви на 18 май в зала Rainbow Plaza

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май! 8 на живо

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май!

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО 8 на живо

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО

Очакваме ви на 18 май 2019 г. в зала Rainbow (до болница "Токуда")

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар 8 на живо

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Ред в пространството 8 на живо

Ред в пространството

ФЪНШУЙ учи как да изберем място за строеж, как да разпределим и подредим дома си така, че здраве и благоденствие да изпълват живота ни

Как Пламен видя Буда? 8 на живо

Как Пламен видя Буда?

Стресиран бизнесмен постига състояние на просветление по време на... разговор на кафе с Мила Бучели

Семинар за Паневритмията 8 на живо

Семинар за Паневритмията

Утре, 11 май, от 11 до 18 ч в Клуб на архитекта. Списание 8 дава отстъпка на участниците за билети за „Списание 8 на живо”

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар! 8 на живо

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар!

Пуснете се по кокосовата вълна на издателство „Вдъхновения”

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието” 8 на живо

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието”

Някои от пророчествата на известния учен вече се сбъднаха. Очакваме следващите.

Формулата на Тео (ВИДЕО) 8 на живо

Формулата на Тео (ВИДЕО)

Темата на новия брой на Списание 8 и на Списание 8 НА ЖИВО - 18 май.

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно 8 на живо

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно

Моника Балаян е смехотерапевт. Нейн „специалитет“ е изцелението чрез добро настроение. Ела и се убеди!