Подкрепете ни!
8 на живо03 май 2019

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно

Моника Балаян е смехотерапевт. Нейн „специалитет“ е изцелението чрез добро настроение. Ела и се убеди!

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно

Моника Балаян е дипломиран психолог. Освен в България води курсове в руските градове Сочи и Омск, както и в Беларус. Преди това е работила  като експерт в екипа на арменския президент Левон Тер Петросян.

Посети лекцията на Моника на Списание 8 НА ЖИВО на 18 май!


КУПИ БИЛЕТ

Билет може да купиш от:
Редакцията на Списание  8 (бул. „Черни връх” 1-3, ет. 4)
Билетен център на НДК
Тicketportal.bg
Всички бензиностанции OMV
Всички магазини на Office 1
Книжарници Booktrading


- Г-жо Балаян, какви са ефектите от оздравителната програма със смехотерапията?

- Анкетните карти,  които попълват нашите курсисти, сочат, че се нормализира кръвното, нивата на кръвната захар, има  добри резултати със стомашно-чревния  тракт. Във Велико Търново човек с диабет след курса вече имаше нормални стойности на кръвната захар. За тези, които не вярват, ще кажа, че в Япония се проведоха научни експерименти, които доказаха, че кръвната захар на диабетици, които гледат комедии, намалява. И обратно - повишава се, ако гледат трагедии. А курсистът от Велико Търново каза, че няма вече и подагра.
Мъж от Пловдив пострадал преди години, като окото му било засегнато от стружка. Години наред виждал тъмно петно, което в края на курса вече го нямаше. В Добрич имаме курсистка с Паркинсонова болест, при която също има подобрение.
На курса в Пловдив дойде жена след химиотерапия с атрофия на мускулите, косопад, анемия... След седмия ден вдигаше свободно едната ръка, косопадът спря, започна да се храни нормално и сънят є се възстанови. Последното споделят всички курсисти. Известният в САЩ невролог Уилям Фрай доказа, че смехът подобрява имунитета, намалява холестерола, ендорфинът се повишава и организмът се подмладява. Кръвообращението се подобрява, кожата се зарежда с кислород, а бръчките намаляват. Във Великобритания вече лекуват импотентността със смях. Стресът води до пренапрежение, когато човек се отпусне, всичко се оправя.

- Каква е целта  на оздравителната ви програма?
- Болестта започва в мислите. Причината много рядко е в даден орган, заболяванията започват в главата - със страховете, емоциите. Ако човек зацикли над даден проблем и мисли ден и нощ за него, няма начин да не се разболее. Много важно е за какво мислим, как гледаме на света. Ако има негативни емоции и страхове, те се отразяват на тялото. Благодарение на упражненията човек започва да приема живота, да вижда изход от сложните ситуации и постепенно излиза от тази зацикленост. Човек е система - тялото, мислите, емоциите са едно цяло. Ако някъде има дисбаланс, той се отразява на тялото. Затова когато на курсовете приведем физическото и емоционалното тяло в ред, заболяванията изчезват. Ако човек се бои от грипната епидемия, ще се разболее. Ако не се бои и смята, че нищо не може да му се случи, така и става. Поговорете с успешните хора и ще видите, че те винаги са вярвали в успеха си. Същото е и с болестта. Ако знаеш защо се е появила и ако си уверен, ще победиш. Ако имаш съмнения, страхове, безпокойства, болестта побеждава. Клетките са живи, те също се боят от мисли и емоции. Ако се боиш, ако си в стрес, това се предава на клетките. Затова е важно вътрешното състояние - да си абсолютно спокоен и уверен, че всичко ще е наред.

Ето и кратко видео от презентацията на смехотерапевта на Списание 8 НА ЖИВО през септември 2018 г.Златно дишане лекува пострадали органи
Едно от древните упражнения е златистото дишане. Човек в отпуснато състояние си представя как вдишва златист въздух. Той преминава през определени точки, след което се издишва отново в златисто. Точките са главата, гръбнакът, гърлото. Първоначално издишването се прави през гърлото, след което през болен орган или част от тялото, която създава проблеми.  Смята се, че така се получава свръхзареждане на клетките с кислород и енергия, което ускорява оздравяването. Целта на останалите медитативни упражнения е да изцерят болни органи, да ги заредят с енергия или да обновят клетките в тялото.  
Едно от най-важните упражнения в смехотерапията е да се надсмееш над голям проблем или нерешима ситуация. Първоначално не е никак лесно, даже може да ти е до рев. Най-лесно е, когато човек е в компания и се залива от смях. Това е моментът, в който трябва да се сети за проблема си. Смехът не спира от раз, а има инерция няколко секунди до минута, преди човек да успее да се натъжи и да сложи маската на рицаря на печалния образ. Именно тогава практикуващият на воля може да се присмее над проблема.
Практиката показва, че колкото по-нерешим е даден въпрос, толкова по-смешно става. Инерцията увлича и човек се надсмива със сълзи. В края на упражнението значението им е намаляло и решението е въпрос на време.
Едни от най-ефективните методи за лечение на зрението са на д-р Уилям Бейтс. Очните мускули са отпуснати, а човек си представя полукръг в стаята и започва да движи погледа си по него. Същото се повтаря, ако полуокръжността е на пода, може с поглед да се свързват две точки от диагонал. Най-важното е в очите да няма никакво напрягане.


КУПИ БИЛЕТ


Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО!

Незабравими мигове с Гуру Йоги Тан, Мария Лалева, Мадлен Алгафари, доц. Веселина Вачкова, Кирил Петков, Анелия Каранова и танцьорите от „ДенсУeлт"

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина 8 на живо

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина

На 21 юли 2019 г. „Списание 8 на живо” ще гостува в Бургас

„8 на живо” - знание и забавление в едно 8 на живо

„8 на живо” - знание и забавление в едно

Автори и фенове на Списание 8 се събраха на седмото суперуспешно издание на формата

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО!

Приготвили сме и изненади от изложителите на базара

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост! 8 на живо

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост!

Ела на лекцията на двамата именити българи и виж отпаднали кадри от документалния филм

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM 8 на живо

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM

Очакваме ви на 18 май в зала Rainbow Plaza

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май! 8 на живо

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май!

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО 8 на живо

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО

Очакваме ви на 18 май 2019 г. в зала Rainbow (до болница "Токуда")

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар 8 на живо

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Ред в пространството 8 на живо

Ред в пространството

ФЪНШУЙ учи как да изберем място за строеж, как да разпределим и подредим дома си така, че здраве и благоденствие да изпълват живота ни

Как Пламен видя Буда? 8 на живо

Как Пламен видя Буда?

Стресиран бизнесмен постига състояние на просветление по време на... разговор на кафе с Мила Бучели

Семинар за Паневритмията 8 на живо

Семинар за Паневритмията

Утре, 11 май, от 11 до 18 ч в Клуб на архитекта. Списание 8 дава отстъпка на участниците за билети за „Списание 8 на живо”

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар! 8 на живо

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар!

Пуснете се по кокосовата вълна на издателство „Вдъхновения”

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието” 8 на живо

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието”

Някои от пророчествата на известния учен вече се сбъднаха. Очакваме следващите.

Формулата на Тео (ВИДЕО) 8 на живо

Формулата на Тео (ВИДЕО)

Темата на новия брой на Списание 8 и на Списание 8 НА ЖИВО - 18 май.

24 електронни броя и билет само за 68 лв.! 8 на живо

24 електронни броя и билет само за 68 лв.!

Абонирай се за две години и ела безплатно на Списание Осем НА ЖИВО