Подкрепете ни!
8 на живо12 март 2020

Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО!

Незабравими мигове с Гуру Йоги Тан, Мария Лалева, Мадлен Алгафари, доц. Веселина Вачкова, Кирил Петков, Анелия Каранова и танцьорите от „ДенсУeлт"

Изживей своя свят на СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО!
Елате да поздравим заедно пролетта на „Списание 8 НА ЖИВО". За 9-и път ще се срещнем с любими автори и лица от Списание 8, ще пием с пълни шепи от тяхната мъдрост, вдъхновение и сила за живот. Ще се насладим на български фолклор и фламенко. Предвидили сме и базар с полезни неща, избрани специално за вас. 

Очакваме ви! Вярваме, че въпреки смутните времена и притеснения това светло събитие ще се проведе, за да внесе нужната доза радост в сърцата ни и вяра в бъдещето! 

КОГА: 11 АПРИЛ 2020, СЪБОТА
КЪДЕ: НДК, ЗАЛА 8

БИЛЕТИ: на касите на НДК, на www.eventim.bg и в редакцията на Списание 8.
Ако случайно се наложи събитието да се отложи, билетите ще важат без презаверка за следващата дата. За онези, за които тя не е удобна, парите ще бъдат върнати!

ЦЕНИ: 
Early Bird (до 15 март включително) –  35 лв.
Билет за абонати на Списание 8 – 37 лв.
Билети за студенти, пенсионери и хора в неравностойно положение – 39 лв.
Стандартна цена на билет – 47 лв.
В деня на събитието (ако има места) – 49 лв.
Молим всички абонати да носят в деня на събитието своята абонаментна карта.
 
Лектори и теми


ТЕМА: ИЗЖИВЕЙ СВОЯ СВЯТ
ЛЕКТОР: ГУРУ ЙОГИ ТАН
Гуру Йоги Тан е голям приятел на България. Вече 10 години той идва в страната ни, за да споделя учението за истината (дарма) на лекции, семинари и ретрити, на които  с много търпение и любов води хората по духовния път. Гуру Йоги Тан е роден в Малайзия и от малък проявява интерес към духовността. По време на своя си път пътува и учи в Тибет, Индия, Индонезия. Живял е в Бутан и Непал близо 10 г, като дълго време е в пещери в медитации и пост. Последовател е на „Ваджраяна” – линия на будизма, която е разпространена най-много в Тибет, Непал и Бутан. Той е тантра монах, което означава, че за разлика от другите линии на будизма, има право да води светски живот и да е сред хората. Йоги е неговата духовна титла, сан, а гуру означава учител.


ТЕМА: СИЛАТА НА СЛОВОТО
ЛЕКТОР: МАРИЯ ЛАЛЕВА
Първият роман на Мария Лалева „Живот в скалите“ се превърна в бестселър, вероятно защото книгата се не се чете с очите, а със сърцето. Има магия събрана в нея. И болка много. Историята се лъкатуши по ръба между философията и притчата, между живота и смъртта, между сълзите и смеха, между любовта и раздялата. Романът провокира читателите да си задават въпроси и да откриват своите лични отговори. Самата Мария вярва в паралелните светове, в света на енергиите и на духа, вярва, че в недрата на тази Земя има друг живот. Докато човек я слуша как говори, често губи представа за време и място, защото тя успява да го пренесе в един друг свят – по-истински, по-вдъхновен,
Елате на Списание 8 НА ЖИВО, за да се срещнете лично с авторката на хитовия роман „Живот в скалите“.

ТЕМА: СКРИТИТЕ ЕМОЦИИ ЗАД БОЛЕСИТЕ
ЛЕКТОР: МАДЛЕН АЛГАФАРИ
Мадлен Алгафари е сред най-популярните и обаятелни психотерапевти в България. В момента е главен редактор на световното списание за телесна психотерапия и е председател на Българския институт по неорайхианска аналитична психотерапия. Когато човек отвори сайта й, тя го посреща с въпрос: „Казваме си ежедневно „здравей“. А здравеем ли?“. И се чуди: „Дали пък, ако си казвахме „Болей!“, нямаше да ставаме по-здрави? Болка, болест, боли – преживяваме ги като противоположни на здравето, а всъщност не са. Те са пътят към него!“. По време на лекцията ще разберем повече защо болестта е пътят към здравето.ТЕМА: МЕЧТАТА Е РЕАЛНОСТ
ЛЕКТОР: КИРИЛ ПЕТКОВ
Има ги още онези будни човеци, в чиито вени тече бурна енергия, а в гърдите им бушува желание за действие и промяна. Те са причината да си кажем: „Горди сме, че сме Българи“. Те ни карат смело да заявим – аз избирам да остана и да се боря за мечтите си точно тук, в тази държава. Именно такава личност е Кирил Петков. Той ни показва как е възможно чрез нашите български корени и природното ни богатство, по честен и открит начин да достигнем световните пазари и да създаваме иновативни продукти, които да променят света. Компанията „Провиотик“, която той основава, използва щам на L. Bulgaricus, извлечен от кокиче, и предлага естествен, веган пробиотик, който дори попадна сред любите продукти на самата Опра Уинфри! Фирмата беше наградена от президента на България за иновативно предприятие на 2019 г. Кирил Петков не спира да събира около себе си млади, интелигентни и способни хора, с които работят денонощно и сбъдват дори най-смелите си мечти! Той ни учи как от една проста идея, едва в зародиш, може да покълне нещо много по-мащабно и впечатляващо!ТЕМА: ВЯРАТА НА БОГОМИЛИТЕ
ЛЕКТОР: ДОЦ. ВЕСЕЛИНА ВАЧКОВА  
Тя обича България повече от всичко на света и е посветила живота си на това да добави онези части от пъзела на нашата история, които по различни причини са останали скрити и подценени, но точно те показват величието на българския дух.
Няма по-голям познавач на богомилството от нея. Въпреки че темата е много гореща, тя я извежда на академични висоти, които поставят богомилите на достойното място, което заслужават.
И въпреки че дамата изглежда нежна и крехка, не се подвеждайте – тя е огън жена. Тезите й са провокативни, но са неразрушимо аргументирани – доц. д-р Веселина Вачкова ползва текстове само в оригинал, владее 3 древни и 4 модерни езика езика. А и няма умора да отиде, ако трябва до другия край на света, за да намери артефакт или документ, важен за България. Истински изследовател, с който може да се гордеем.


С ОГЪН В КРЪВТА,
ФРАГМЕНТИ ОТ „ЕДНА БЪЛГАРСКА ФЛАМЕНКО ВЕЧЕР”
ДЕНСУЕЛТ СЪС СОЛИСТИ СТЕФАН НИКОЛОВ, МАГДАЛЕНА ЯНЕВА И ТАНЦЬОРИ НА НЕШКА РОБЕВА
Стефан Николов –  е солист танцьор, завършил най-известното фламенко училище „Амор де Диос” в Мадрид, Испания. Частен ученик на Бенджамин Феликсдал и продължител на създадената от него техника – Модерен Джаз Танц. Танцьор и асистент в спектаклите на Уалид Ауни (сценограф и танцьор на Морис Бежар) в Оман, Милано, Египет. Гост танцьор в арабската филмова продукция „Шерихан“. Гост солист в спектаклите на Нешка Робева и Деси Добрева. Гост танцьор в ирландската танцова трупа „Irish Beats Dance Company Berlin”, с която за 1 година изнася над 50 концерта в цяла Германия.
Магдалена Янева – завършва Държавно Хореографско Училище, гр.София. Танцува във „Фолклорен Ансамбъл Пирин“. В основата на едни от най-успешните проекти на Нешка Робева. Танцьор и хореограф в трупата „Нешанъл Арт“(Нешка Робева). Хореограф на концертите на Деси Добрева 2018-2019 г.
През 2019 г. Магдалена и Стефан създават танцова компания ДенсУелт, която има за цел да обединява фолклорите на различни народи и с елементи на модерен танц да ги представя на съвременната публика. С премиерния спектакъл „Българска Фламенко Вечер“, изграден с едни от най-добрите танцьори от трупата на Нешка Робева, трупата привлича вниманието на публиката и в края на годината вече участват в турнето на „Нешанъл Арт“ „Шоу Без Име“ с 11 концерта в цялата страна.

ТЕМА: ДИГИТАЛЕН ДЕТОКС
ЛЕКТОР: АНЕЛИЯ КАРАНОВА
Анелия Каранова е журналист, известно лице от  българския телевизионен екран. Започва кариерата си на ТВ водеща още като тийнейджър в предаването „Час по всичко“,  излъчвано на живо всяка неделя следобед по БНТ. Популярността за Анелия идва като автор и водещ на шоу програмата „Какафония“, излъчвана всяка събота вечер по БНТ и превърнала се в едно от най-рейтинговите предавания за всички времена. Нейна специалитет стават интервютата със световни знаменитости. При нея са гостували личности като Пласидо Доминго, Диего Марадона, Жерар Депардийо, Хулио, Бьорн Борг, Рафаел Надал и мн. други. След като  преди години лично се сблъсква със синдрома на електромагнитната свръхчувствителност, насочва интереса си към защита на хората от опасната и така разраснала се напоследък изкуствено създадената електромагнитна радиация от мобилни телефони, предаватели и wi-fi. Учи при прочутия д-р Дитрих Клинхардт в Института за медицинска невробиология и биофизика. Специализира геобиология и радиационна защита в австрийската Академия Geovital.

Очаквайте скоро информация за разпределението по часове и за изложителите по време на събитието!
Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина 8 на живо

Най-мощният глас на планетата ще огласи Морската градина

На 21 юли 2019 г. „Списание 8 на живо” ще гостува в Бургас

„8 на живо” - знание и забавление в едно 8 на живо

„8 на живо” - знание и забавление в едно

Автори и фенове на Списание 8 се събраха на седмото суперуспешно издание на формата

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО! 8 на живо

Днес е нашето уникално събитие Списание 8 НА ЖИВО!

Приготвили сме и изненади от изложителите на базара

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост! 8 на живо

Теодосий Теодосиев: Смъртно опасно е да си прост!

Ела на лекцията на двамата именити българи и виж отпаднали кадри от документалния филм

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM 8 на живо

Билети за СПИСАНИЕ 8 НА ЖИВО вече и в EVENTIM

Очакваме ви на 18 май в зала Rainbow Plaza

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май! 8 на живо

Вижте новите изложители на базара ни на 18 май!

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО 8 на живо

Остават броени дни до Списание 8 НА ЖИВО

Очакваме ви на 18 май 2019 г. в зала Rainbow (до болница "Токуда")

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар 8 на живо

Списание 8 ви кани на пъстър пролетен базар

Запознайте се с най-свежите и колоритни брандове, производители и заведения, избрани специално за вас от нашия екип

Ред в пространството 8 на живо

Ред в пространството

ФЪНШУЙ учи как да изберем място за строеж, как да разпределим и подредим дома си така, че здраве и благоденствие да изпълват живота ни

Как Пламен видя Буда? 8 на живо

Как Пламен видя Буда?

Стресиран бизнесмен постига състояние на просветление по време на... разговор на кафе с Мила Бучели

Семинар за Паневритмията 8 на живо

Семинар за Паневритмията

Утре, 11 май, от 11 до 18 ч в Клуб на архитекта. Списание 8 дава отстъпка на участниците за билети за „Списание 8 на живо”

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар! 8 на живо

Кокосово вдъхновение по време на пролетния ни базар!

Пуснете се по кокосовата вълна на издателство „Вдъхновения”

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието” 8 на живо

„Фантазията се основава на реални факти. Тя изпреварва знанието”

Някои от пророчествата на известния учен вече се сбъднаха. Очакваме следващите.

Формулата на Тео (ВИДЕО) 8 на живо

Формулата на Тео (ВИДЕО)

Темата на новия брой на Списание 8 и на Списание 8 НА ЖИВО - 18 май.

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно 8 на живо

Смехотерапията - забавляваш се и се лекуваш едновременно

Моника Балаян е смехотерапевт. Нейн „специалитет“ е изцелението чрез добро настроение. Ела и се убеди!

24 електронни броя и билет само за 68 лв.! 8 на живо

24 електронни броя и билет само за 68 лв.!

Абонирай се за две години и ела безплатно на Списание Осем НА ЖИВО