Подкрепете ни!
8 на живо04 май 2022

… и мирът дойде в нас

Поредното събитие Списание 8 НА ЖИВО окрили стотици хора

снимки: Добрин Кашавелов
снимки: Добрин Кашавелов
На 30 април се проведе поредното (11-тото!) издание на събитието Списание 8 НА ЖИВО под надслов „Мирът иде“. Чудесните лектори ни откъснаха от размирната действителност и ни пренесоха в красива реалност, в която царят мир и осъзнатост.


Денят започна с лекция на Йордан Камджалов за изкуството на мира, в която той показа нагледно как никоя гениална музика не може да звучи добре без дисонансите –  музикална метафора, за да онагледи нуждата ни от приемане на различията в другия. Думите му зареждаха и вдъхновяваха порива за свобода и любов така, както само той е способен да ги изрече.


„Мирът в нас“ бе темата, по която говори следващият лектор, Гуру Йоги Тан, духовен учител от Индонезия, последовател на учението за Великото Съвършенство – Дзогчен. Дългогодишният приятел на Списание 8 въведе публиката в дълбоките дебри на несъзнаваното и заговори за великата мощ на любовта, която променя живота като нищо друго.


И понеже светът без добре отгледани деца е заникъде, третият лектор Любов Миронова представи своята презентация на тема „Приказките като път“. С нея тя ни припомни един любим на всички и позабравен в забързания свят извор на наслада – приказките – защо и как са се появили, как те вграждат устойчивост в характера и емоционалността на децата ни, какви видове съществуват и кога да ги разказваме на малчуганите.


За завета на богомилите относно изграждането на вътрешен мир и неговото значение в живота ни заговори проф. Дамян Попхристов. Темите, които произлязоха от първоначално зададената, бяха безброй, публиката слушаше разказа му вглъбено и съсредоточено, зададе множество въпроси и накрая изпрати лектора на крака.


Лекцията на Христо Нанев бе също толкова интригуваща и радушно посрещната от слушателите, които имаха удоволствието да слушат разкази от практиката му в регресията. Той сподели изключително вълнуващи случаи и остави всички замислени по въпроса „дали всъщност в някой минал живот не сме си заслужили всичко, което ни се случва сега?“.


Заради отсъствието по болест на проф. д.т.н. Жеко Ганев, лекцията му бе заменена в последния момент с такава на смехотерапевта Моника Балаян. Тя повиши още повече настроението и желанието за живот в радост на всички в залата.

Тъй като нищо не може да бъде завършено напълно без музика, събитието приключи по магичен начин. Виделин Джеджев (цигулка) и Виктор Илиев (пиано) ни изпратиха в селенията на съвършената и окриляваща музика, като изпълниха няколко произведения от творчеството на Учителя Петър Дънов, начело с песента, превърнала се в надслов на събитието – „Мирът иде“.

В края на деня, както всеки път досега, на никого не му се тръгваше, а всеки си мечтаеше да задържи задълго щастието и трепета, натрупани след този дълъг, напояващ духа ден. Всички участници в събитието си тръгнаха сигурни, че мирът все пак ще дойде отново сред човеците.  

Очаквайте скоро записи на лекциите!
Гледайте „Списание 8 НА ЖИВО: „Мирът иде!“ онлайн! 8 на живо

Гледайте „Списание 8 НА ЖИВО: „Мирът иде!“ онлайн!

Събитието на 30 април окрили стотици хора. Станете част от него (отново)!

Днес е събитието на Списание 8 НА ЖИВО: „Мирът иде!” 8 на живо

Днес е събитието на Списание 8 НА ЖИВО: „Мирът иде!"

Нека заедно излъчим мощна вълна от Светлина и Любов

Тайната на умиротворението 8 на живо

Тайната на умиротворението

На 30 април Гуру Йоги Тан ще ни покаже пътя към Светлината, Единството, Еднаквостта и Любовта

Може ли науката да спаси човечеството? 8 на живо

Може ли науката да спаси човечеството?

На 30 април ученият и изобретател ще ни разкаже за градивната страна на науката, която издига живота ни

Музика в руините 8 на живо

Музика в руините

На 30 април Йордан Камджалов ще ни поведе отвъд различията към любовта, която стои над всичко

Мира, който богомилите ни завещаха 8 на живо

Мира, който богомилите ни завещаха

На 30 април проф. Дамян Попхристов ще разкрие кое от познанията на богомилите за вътрешния ни мир е неизвестно, а бихме могли да приложим?

Как пишем собствената си приказка? 8 на живо

Как пишем собствената си приказка?

На 30 април Любов Миронова ще ни разкаже за мястото на вълшебството в живота ни

Чувстваш се на грешната планета в грешното време? 8 на живо

Чувстваш се на грешната планета в грешното време?

На 30 април Христо Нанев ще ни обясни как и защо душата ни избира да се въплъти

Списание 8 НА ЖИВО: „Мирът иде!” 8 на живо

Списание 8 НА ЖИВО: „Мирът иде!"

В най-тъмния ден от началото на 2022 г. заедно с любимите ви герои от „8“ ще излъчим мощна вълна от Светлина и Любов и ще призовем мира

Гледайте „Списание 8 НА ЖИВО: Отново заедно“ онлайн! 8 на живо

Гледайте „Списание 8 НА ЖИВО: Отново заедно“ онлайн!

Пренесете се на 9 октомври в НДК и станете част от един вълнуващ ден, който ще помним винаги

Ден, пропит с „осмическо“ щастие 8 на живо

Ден, пропит с „осмическо“ щастие

„Списание 8 НА ЖИВО: Отново заедно“ освети пътя ни към живот в свобода, любов, дълбоко познание на корените и силата на българите