Любопитно

Близнаците – двойствени и непостоянни интелектуалци

Навлизаме в този зодиакален знак на 21 май

Близнаците – двойствени и непостоянни интелектуалци
Управляваща планета - Меркурий 
Девиз - „Аз мисля"
Цвят - сив, жълт и виолетов 
Ден - сряда 
Минерали - топаз, аквамарин, кехлибар

Близнаците са много противоречиви личности, те извършват истинско чудо в борбата с вътрешните си противоречия и търсения. Промените са естествен ход в живота им, без тях не могат. Ако няма промени, няма и нищо смислено. С Близнаците никога не е скучно, винаги има постоянна промяна и нещо ново около тях, което на моменти може да изплаши някои хора, защото не знаят какво да очакват и какво ще последва. Близнаците имат уникално блестящ ум, бърза способност да реагират мигновено във всеки момент. Ако решат да правят нещо, биха могли да постигнат блестящи успехи. Най-големи предимства имат в сферите, където се изискват бърз ум, действия и комуникативни способности. 

Много умело се справят в приказките, нямат равни на себе си. В любовните отношения винаги търсят най-подходящия партньор. Имат нужда от човек, който да ги изслушва и разбира, с когото да споделят, който има необходимите интелектуални качества.
 
Най-силните им положителни качества са: жизненост, контактност, доброжелателност, общителност,  непредубеденост, изобретателност, остроумие, любознателност.

Най-силните им отрицателни качества: нервност, нетърпеливост, бъбривост, повърхностност, двойственост, капризност, нездраво любопитство, дребнавост, раздразнителност, неопределеност, безпокойство и нерешителност.

Близнаците обичат  промяната, пътуванията, разговорите, контактите с външния свят, бързината.

Мразят постоянството, догмата, самотата. 

Те лесно се адаптират към всичко, което се случва, проявяват винаги тактичност, имат тънък ум. Често вършат няколко дейности едновременно, за тях е напълно естествено и нормално. Не могат да седят на едно място, винаги трябва да има движение и промяна. Това е техният девиз и живот. Така чувстват, че живеят.

Близнаците са безкористни, силно впечатлителни, с голямо въображение. Тяхната двойствеността се изразява най-вече в противоречивите им желания. В определени моменти са изключително податливи на безпокойство, чувстват силна несигурност и огромно недоволство. Но винаги се стремят към истината и я търсят. Те са едни от най-добрите събеседници. Важна част от характера им са любознателността и учтивостта. Бързо и лесно се сприятеляват.

Жизнената им енергия е насочена повече към умствената страна на живота, а не към физическата, затова са обърнати към намирането на всякакви знания по различен начин. Имат склонност към смяна на интересите, непоследователни са във всички действия и цели. Известни са с това, че започват много неща и никога не ги довършват докрай. Винаги бързат - като спринтьори. Мислят си, че времето никога няма да им стигне и никой няма да ги чака. Но затова пък в определени ситуации са упорити. Много е трудно да бъдат разбрани. Успяват да видят всичко и по всяко време. Понякога едно говорят, а друго вършат. И стават много лесна плячка на другите, защото се влияят от техните мнения и действия.

На близнаците никога не им стига една дейност или занимание. Могат да са едновременно щедри и скъперници. С годините успяват да съхранят младежкия си дух и характер, като в същото време запазват своята визия и излъчване.
Близнаците обичат да  мислят и то задълбочено. Могат да бъбрят безспирно, бързо като картечници, но и в същото време са едни от най-добрите слушатели. Без промяна не могат да съществуват, търсят я във всяка нейна форма. В същото време могат да си съставят бързо мнение за някого и така да бъдат подведени.
 
Близнаците са известни с това, че непрекъснато задават въпроси и на моменти говорят празни приказки, за тях въпросът е да се говори, не е толкова важно какво. Много лесно вярват на всичко, което са чули или прочели. Уникално забавни са.  Не са горделиви.

Интересуват се от различни неща, без да навлизат надълбоко в темата.

Съветът към тях е да се помъчат да преодоляват своята раздразнителност и да имат повече увереност в себе си, да се постараят да бъдат по-настойчиви в постигането на своите цели и в задачите, които са предприели.

Ивелина Рускова, астролог
astroiva (at) abv.bg, 0888 899 057
Историята на една грамофонна плоча с Моцарт Любопитно

Историята на една грамофонна плоча с Моцарт

Дмитрий Шостакович разказва за среднощен концерт по заповед на Сталин

Лале ли си, Истанбул ли си... Любопитно

Лале ли си, Истанбул ли си...

Древният град е потънал в разкоша на над 20 млн. цветни камбанки

Опасно е да сте пасивни днес Любопитно

Опасно е да сте пасивни днес

Астрологична прогноза за 17 април

Премисляйте всяко решение Любопитно

Премисляйте всяко решение

Астрологична прогноза за 18 април

Western Balkans Band BG: спечелете билети! Любопитно

Western Balkans Band BG: спечелете билети!

Подарете си възпламеняваща експлозия от балкански фолклор, блус, рок, джаз и импровизаторски умения

Да се обикнеш и да бъдеш самия себе си Любопитно

Да се обикнеш и да бъдеш самия себе си

129 г. от рождението на Чарли Чаплин

Спечелете здраве! Любопитно

Спечелете здраве!

Жребият определи кой ще получи подарък: масло с арника от Weleda

Самозабравилият се бръснач Любопитно

Самозабравилият се бръснач

Притча от Леонардо да Винчи