Здраве

Здравето е баланс

4 подбрани адаптогена от „Органик Индия"

Здравето е баланс
Млада българка, диагностицирана с множествена склероза, води пълноценен и даже твърде динамичен живот благодарение на хранителни добавки, приготвени от цялото растение на билки адаптогени. Произведени са от „Органик Индия" (Organic India), чийто екип си е избрал за мисия да популяризира аюрведа в западното общество. 


Продуктите на Organic India са хранителни добавки и чайове. Те са произведени от билки адаптогени и са единствените билкови формули на пазара, получени от цяла билка.

Адаптогените спомагат за съхраняване на жизнената енергия, нужна за възстановяването на организма след стрес или заболяване. Подходящи са при намален имунитет, чести простуди, нарушени функции на обменните процеси и хомеостазата. Много подходящи за успокояването на нервната система, поддържат работата на мозъчните клетки. Повлияват благотворно паметта. Подпомагат функциите на сърцето, белия и черния дроб. Поддържат нормалната киселинност на стомаха и пропускливостта на клетъчната мембрана за въглехидратите, белтъчините и мастните киселини. Оказват благотворен ефект върху процесите на регенериране на клетките на кожата и енергизиране на организма като цяло. 

Както стана ясно, продуктите на Organic India са от цяла билка. Това е особено важно, защото прахът от цялото лечебно растение е запазил синергетичното действие на всички елементи. Цели билки се ползват за превенция, профилактика и лечение, което е по-бавно, но по-безопасно.

В продуктите на Organic India микроелементите са подбрани така, че взаимно се подпомагат в своето действие, защото някои са трансмитери на други. Всички сме чували, че калцият е полезен за костите. Но колкото и калций да вземаме, ако ни липсват цинк и селен, той няма да отиде в костите. Може обаче да се насочи в бъбреците, където да образува камъни, т.е. по-скоро ще вреди, отколкото да помага. Затова е препоръчително да се приема хранителната добавка, изготвена от листата на дървото моринга. Те са богати на цинк и селен, необходими за насочване на калция към костите. Organic India е модел на зелен бизнес. Растенията, от които са получени неговите продукти, се отглеждат в почва без пестициди и тежки метали с добрите практики на устойчивото биоземеделие. 

Запазването на качествата на билките зависи от тяхната обработка през първите 72 часа. В Organic India тя е прецизна - дори за почистване на машините се използват биопрепарати. Крайният продукт е гарантирано чист от бактерии или други вредители.

Капсулите на хранителните добавки са на растителна основа. Не се използва желатин, който има животински произход и това би намалило благотворния ефект на билките.

Трифала (трипхала)

е аюpведическият шлагер. Това е хранителна добавка от 3 плода, всеки от които е мощен адаптоген. Според Аюрведа болестите тръгват от храносмилателния тракт, затова тази хранителна добавка се грижи за стомаха, тънките черва, дебелото черво. Трябва да се взема поне 2 пъти годишно по 3 месеца през пролетта и есента. Също и по време на всяко лечение.


Ашваганда (индийски женшен)

е естествен източник на жизненост и енергия. Силен адаптоген, който съдейства за намаляване на стреса, подпомага работата на нервната система, повлиява благоприятно мъжката издръжливост и спомага за спокоен сън. Поддържа нормалната киселинност в стомаха. Основен продукт при хипофункция на щитовидната жлеза, намалена мускулна тъкан, при артритни заболявания; задължителна при множествена склероза.
 

Шатавари (индийски аспарагус)

е билка, която традиционно се приема от жените - от началото на пубертета през целия живот, включително и през всички фази на менопаузата. Осигурява естествени фитоестрогени, които поддържат хормоналния баланс и подпомагат възпроизводствените функции на жената. Незаменима при проблеми със зачеването. Подпомага лактацията при кърмещи майки. 


Брахми-Готу Кола

е билка, смятана за един от най-силните адаптогени в света. Поддържа нормалното функциониране на нервната система. Подпомага оросяването на мозъка, засилва паметта, прояснява мисълта. Влияе благотворно върху съня. Съдейства на кръвната циркулация и синтеза на колаген. Подходяща при разширени вени, флебит, хемороиди, стомашни язви.


Още за адаптогените и продуктите на Organic India на
www.organiclifetree.com
За информация и консултации – Татяна Бояджиева, 0899 801 692
Forever young! Здраве

Forever young!

Остаряваме, защото бикарбонатите в кръвта ни намаляват

Що е то нутриционист? Здраве

Що е то нутриционист?

Или към какъв специалист и кога да се обърнем? Професията нутриционист е сравнително нова за България – като цяло в световен мащаб се утвърждава едва през последните няколко години.

Черното злато на Поморие Здраве

Черното злато на Поморие

Калта лекува от дископатия до псориазис, пречиства организма и подмладява

Защо е важно да направим подготовка за бременността? Здраве

Защо е важно да направим подготовка за бременността?

Майчинството не започва дори с началото на бременността, а преди това

Еднаква вреда при нисък и висок прием на сол Здраве

Еднаква вреда при нисък и висок прием на сол

Според Световната здравна организация възрастните на бива да приемат повече от 6 г дневно

Оазис за полезно хранене Здраве

Оазис за полезно хранене

GREEN BASKET предлага пресни, вкусни и балансирани менюта, приготвени на място и с много любов

Опаковките на храните са опасни за здравето Здраве

Опаковките на храните са опасни за здравето

Свързват се с образуването на рак и болести на щитовидната жлеза

Спортът – гарантирана превенция срещу депресия Здраве

Спортът – гарантирана превенция срещу депресия

Дори час - два джижение седмично са достатъчни, за да поддържат психичното ни равновесие в баланс

Затлъстяваме по ген Здраве

Затлъстяваме по ген

Генът CREBRF насърчава трупането на мазнини

Защо диетите не работят? Здраве

Защо диетите не работят?

При лишаването от въглехидрати отслабваме, но после килограмите се връщат

Как кофеинът се отразява на тялото и мозъка? Здраве

Как кофеинът се отразява на тялото и мозъка?

Засяга множество процеси в тялото ни, включително нашия метаболизъм

Аюрведа тайните на 108-годишния йога Здраве

Аюрведа тайните на 108-годишния йога

Свами Дев Мурти дава 9-те си правила за здрав и дълъг живот

Положителна нагласа към старостта намалява риска от деменция Здраве

Положителна нагласа към старостта намалява риска от деменция

Дори хора с генетична предразположеност към болестта могат да намалят шансовете за появата й на половина, гледайки с оптимизъм към третата възраст

Вторият мозък Здраве

Вторият мозък

Всяко хранене има пряк ефект върху производството на химични сигнали в мозъка

Магазин за радост Здраве

Магазин за радост

Запознайте се с младите ентусиасти от Joy Day и разберете защо здравословно е равно на вкусно