Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Здравето е баланс

4 подбрани адаптогена от „Органик Индия"

Млада българка, диагностицирана с множествена склероза, води пълноценен и даже твърде динамичен живот благодарение на хранителни добавки, приготвени от цялото растение на билки адаптогени. Произведени са от „Органик Индия" (Organic India), чийто екип си е избрал за мисия да популяризира аюрведа в западното общество. 


Продуктите на Organic India са хранителни добавки и чайове. Те са произведени от билки адаптогени и са единствените билкови формули на пазара, получени от цяла билка.

Адаптогените спомагат за съхраняване на жизнената енергия, нужна за възстановяването на организма след стрес или заболяване. Подходящи са при намален имунитет, чести простуди, нарушени функции на обменните процеси и хомеостазата. Много подходящи за успокояването на нервната система, поддържат работата на мозъчните клетки. Повлияват благотворно паметта. Подпомагат функциите на сърцето, белия и черния дроб. Поддържат нормалната киселинност на стомаха и пропускливостта на клетъчната мембрана за въглехидратите, белтъчините и мастните киселини. Оказват благотворен ефект върху процесите на регенериране на клетките на кожата и енергизиране на организма като цяло. 

Както стана ясно, продуктите на Organic India са от цяла билка. Това е особено важно, защото прахът от цялото лечебно растение е запазил синергетичното действие на всички елементи. Цели билки се ползват за превенция, профилактика и лечение, което е по-бавно, но по-безопасно.

В продуктите на Organic India микроелементите са подбрани така, че взаимно се подпомагат в своето действие, защото някои са трансмитери на други. Всички сме чували, че калцият е полезен за костите. Но колкото и калций да вземаме, ако ни липсват цинк и селен, той няма да отиде в костите. Може обаче да се насочи в бъбреците, където да образува камъни, т.е. по-скоро ще вреди, отколкото да помага. Затова е препоръчително да се приема хранителната добавка, изготвена от листата на дървото моринга. Те са богати на цинк и селен, необходими за насочване на калция към костите. Organic India е модел на зелен бизнес. Растенията, от които са получени неговите продукти, се отглеждат в почва без пестициди и тежки метали с добрите практики на устойчивото биоземеделие. 

Запазването на качествата на билките зависи от тяхната обработка през първите 72 часа. В Organic India тя е прецизна - дори за почистване на машините се използват биопрепарати. Крайният продукт е гарантирано чист от бактерии или други вредители.

Капсулите на хранителните добавки са на растителна основа. Не се използва желатин, който има животински произход и това би намалило благотворния ефект на билките.

Трифала (трипхала) е аюpведическият шлагер. Това е хранителна добавка от 3 плода, всеки от които е мощен адаптоген. Според Аюрведа болестите тръгват от храносмилателния тракт, затова тази хранителна добавка се грижи за стомаха, тънките черва, дебелото черво. Трябва да се взема поне 2 пъти годишно по 3 месеца през пролетта и есента. Също и по време на всяко лечение.


Ашваганда (индийски женшен) е естествен източник на жизненост и енергия. Силен адаптоген, който съдейства за намаляване на стреса, подпомага работата на нервната система, повлиява благоприятно мъжката издръжливост и спомага за спокоен сън. Поддържа нормалната киселинност в стомаха. Основен продукт при хипофункция на щитовидната жлеза, намалена мускулна тъкан, при артритни заболявания; задължителна при множествена склероза.
 

Шатавари (индийски аспарагус) е билка, която традиционно се приема от жените - от началото на пубертета през целия живот, включително и през всички фази на менопаузата. Осигурява естествени фитоестрогени, които поддържат хормоналния баланс и подпомагат възпроизводствените функции на жената. Незаменима при проблеми със зачеването. Подпомага лактацията при кърмещи майки. 


Брахми-Готу Кола е билка, смятана за един от най-силните адаптогени в света. Поддържа нормалното функциониране на нервната система. Подпомага оросяването на мозъка, засилва паметта, прояснява мисълта. Влияе благотворно върху съня. Съдейства на кръвната циркулация и синтеза на колаген. Подходяща при разширени вени, флебит, хемороиди, стомашни язви.


Още за адаптогените и продуктите на Organic India на
За информация и консултации – Татяна Бояджиева, 0899 801 692
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане