Списание Осем
Абонирай се
за Списание 8

Инспектор Стрезов се завръща! (конкурс)

Търсим автора, който да продължи легендата...

Инспектор Стрезов се ражда преди половин век на страниците на „Космос", за да се превърне в един от най-познатите образи изобщо в българската литература и журналистика. Още от самия му старт във всеки втори брой на Списание 8 инспекторът поставяше загадките си, които да проверяват наблюдателността, да провокират аналитичното мислене и внимателния поглед на читателите. Така на страниците на наследника на „Космос" излязоха почти 50 криминални истории, издържани в най-високите стандарти на този жанр. За съжаление инспектор Стрезов осиротя – отиде си неговият баща и автор д-р Светослав Славчев.  Ние, от Списание 8, и семейството на д-р Славчев, заедно с българската секция на Международната асоциация на писателите криминалисти (AIEP) вярваме, че героят трябва да живее, като запази своите най-характерни черти. Затова загадките на инспектор Стрезов ще продължат да излизат на страниците на „8". Време е да намерим техния достоен нов автор! 

ИЗИСКВАНИЯ
Загадките на инспектор Стрезов трябва да продължават духа и традициите на тези, публикувани досега на страниците на Списание 8 от д-р Светослав Славчев.
Можете да участвате с до 5 текста, всеки с дължина до 7000 знака (без паузите). Задължително е да изпращате и правилните решения. Тъй като в много от загадките на инспектор Стрезов отговорът се крие в илюстрацията – добре е текстовете да бъдат съпроводени и с указания към художника за точното представяне на важните детайли.

НАГРАДАТА
Победителят и двама негови подгласници ще получат специална тематична награда – всички броеве на Списание 8, в които са публикувани загадките, написани от д-р Славчев.
По-голяма обаче е другата награда и тя е само една: авторът на най-добрия текст ще получи шанса във всеки втори брой на Списание 8 да представя загадките на инспектор Стрезов! Публикациите ще бъдат хонорувани според стандартите на изданието.

ЖУРИТО
Изборът на победител ще бъде направен от Таня Тодорова – журналист и дъщеря на д-р Светослав Славчев; представител на Международната асоциация на писателите криминалисти (AIEP); Георги Караманев – зам. главен редактор на Списание 8; и Александър Въчков – художника, който подготвя илюстрациите за инспектор Стрезов.

ЗА ВЪПРОСИ
www.spisanie8.bg 
gkaramanev@ossem.eu
тел. 02 963 28 96

ЗА УЧАСТИЕ
Очакваме вашите текстове на gkaramanev@ossem.eu или по пощата – Списание 8, София 1421, бул. „Черни връх" 1-3, офис 7

KРАЕН СРОК
Участвайте до 31 март 2017 г. Победителят ще бъде обявен на страниците на майския брой на Списание 8.
ПОДОБНИ СТАТИИ

 

Инспектор Стрезов намери илюстратор

илюстрация: Александър Въчков

Дойде време да обявим победителя в конкурса на Списание 8 повече »

Личности
 
 
0

Комсомолът за малко да свали очилата на инспектор Стрезов

Да си припомним как е създаден легендарният литературен герой, който в момента си търси илюстратор! повече »

История
 
 
0

Инспектор Стрезов търси илюстратор!

Конкурс на Списание 8. Краен срок: 23 август 2015 г. повече »

Игри с награди
 
 
0
Разплащателни карти
Защита за онлай разплащане