Подкрепете ни!




Наука15 ноември 2017

Образ и подобие

Вода, заредена с информация за лекарство, засилва ефекта на хапчето



Евгения Михайлова, снимки Владимир Мачоков


Вода, заредена с информация за лекарство, засилва ефекта от самото лекарство и го прави по-ефикасно. Това е възможно, защото водата е заредена с т.нар. информационно копие на препарата. Предимството е, че организмът не се товари с химия и не се проявяват страничните ефекти на оригиналния медикамент. Толкова чудесно звучи – пиеш вода и си помагаш. Лесно и евтино. Не е ли твърде хубаво, за да е вярно?


Тази мечтана действителност вече е тук. Поне 60 информационни копия на активни вещества – основните съставки на десетки лекарства – вече са достъпни през интернет. На един клик разстояние са информационните копия на лекарства за дихателната, сърдечносъдовата, храносмилателната, ендокринната, опорно-двигателната система; бъбреците и пикочните пътища; заболявания на кръвта; остро заразни заболявания. Цената им е смешна – 1,20 лв., някои даже са безплатни. Достъпни са от всяка точка на земното кълбо, стига да имате интернет. Как става? Влизате в сайта bg.bodyfreq.com, отивате на секция „Информационни копия" и влизате в каталога на активните вещества. Няма да се объркате, защото отдолу са изброени и търговските названия на медикаментите, в които тези вещества са главната активна съставка. 

БЕЗ ХИМИЯ

Примерно, ако става въпрос за аспирин, се получава информационното копие на ацетилсалицилова киселина, която е основна съставка на аспирина. Избирате това, което ви интересува, и изтегляте файла му на компактдиск (CD). Това отнема 10-ина минути. Върху така „записания" диск слагате стъклена (или пластмасова) чаша с чиста вода. След половин час водата се е „заредила" с информацията за лекарството и е придобила неговите свойства. Пиете и се подобрявате – без да се тъпчете с химия, без риск от алергични реакции, без опасност от предозиране и без странични ефекти. Даже може да минете и без водата – просто слагате диска на болното място. В този случай посредник е водата в тялото. Лечебният ефект пак е налице. 
Как е възможно това? И какво означава толкова често споменаваното информационно копие?

БЪЛГАРСКАТА ВРЪЗКА

В основата са две революционни технологии. Първи проглежда за едната българският биофизик Милчо Янбастиев още през 70-те години на миналия век – той установява, че свръхслабите електромагнитни излъчвания от човешкото тяло са различни за здравите и болните органи (още за него на стр. 27). През 1988 г. френският учен Жак Бенвенист доказва, че водата има „памет" – запазва информацията за лекарство, т.е. създава негово информационно копие. През 1991 г. той за пръв път извършва прехвърлянето на информационни копия на вещества на разстояние между лабораторията си в Париж и Чикагския университет. През 2009 г. нобеловият лауреат Люк Монтание потвърждава възможността за пренос на спектрални характеристики на ДНК върху вода.  (Повече за това в Списание 8 от октомври 2014 г.)

Заслугата за другия пробив е на съветския радиофизик Марк Грийнщейн. Той е автор на технологията за трансфера на разстояние на свръхслабите електромагнитни излъчвания на биологично активни вещества. Въпреки че е почти сляп, работи дълги години в секретни лаборатории на СССР. През 1990 г. напуска Русия и емигрира в Израел, където среща изобретателя д-р Михайло Шрайбман, конструирал апаратура, способна да регистрира реакциите на човешкия организъм на електромагнитното излъчване. Двамата създават технологията за трансфер на информационни копия на лекарствени препарати чрез електронни съобщителни мрежи. От 2009 г. тя се развива за практическо приложение от фонд DST, който обединява 28 лекари и 12 учени. DST е международен фонд, който промотира научни иновации и трасира пътя им до световните пазари. Всъщност, по тази тема работят учени от цял свят. Обединява ги Институтът за рискови научни изследвания на проф. Джералд Полак от Вашингтонския университет. Институтът е създаден с финансова подкрепа  в размер на 10 милиона долара от фондация „Бил и Мелинда Гейтс" и финансира нестандартни проучвания с революционен характер, които не биха получили шанс в консервативните научни звена. Проф. Полак е инициатор на  ежегодната научна конференция  „Физика, химия и биология на водата", в която участват над 150 учени от 5 континента. По негова препоръка от няколко години конференцията се провежда у нас заради изключителния воден ресурс, с който разполага България – 45% от запасите от минерални води на Европа са тук. (За жалост, използваме само 2% от дебита им.) В момента в проекта за трансфер на информационни копия на биологично активни вещества от разстояние с помощта на интернет и терапия с тях са въвлечени такива международно признати учени като д-р на биологичните науки Борис Суринов, проф. Карина Хачумова, проф. Воейков (Московски държавен университет) от Русия; д-р на медицинските науки Стаситите от Литва; д-р на физичните науки от Щутгарт Сергей Кернбах и много други.

Но да се върнем на водата, заредена с информация за лекарство, която помага така, все едно сме изпили него. Да видим какво обективно явление стои в основата на тази технология. 

ИНФОРМАЦИОННО КОПИЕ

Всяко вещество генерира характерно само за него суперслабо електромагнитно поле (ЕМП), което е неговият информационен образ. Нарича се информационно копие (IC). Външно ЕМП може да прочете, пренесе на разстояние и отпечата този информационен образ на някакъв магнитен носител. Той пък го предава на вода. Заредена с информацията на оригинала, тя придобива неговите свойства. Т.е. каквото прави лекарството, същото може и водата. Електромагнитното излъчване на всяко хапче е уникално. Спектралните характеристики на веществата може да бъдат записани с различни технически средства, прехвърлени в информационен носител и пренесени в организма. В резултат отговорът на организма спрямо въведеното копие на веществото е аналогичен на реакцията му към самото вещество.

„Технологията IC Medicals (информационни копия на лекарства) залага на свръхслабото електромагнитно излъчване на всички вещества, предмети и биологични обекти. Явлението е открито още преди сто години. Знае се, че това свръхслабо лъчение носи информацията за самия обект. Новото е, че вече  има технология и цялостен бизнесмодел за предаването му на разстояние - във всяка точка на земното кълбо чрез интернет технологиите и всички комуникационни връзки", разяснява инж. Евгени Германов, ръководител на международния фонд DST.

За да стане още по-ясно, нека проследим обясненията на инж. Атанас Атанасов. Той представя себе си като един от хората, привлекли научен колектив от над 50 учени у нас с идеята България да е база на проекта, и е помогнал тези хора да се съгласят той да стартира от нашата страна. Инж. Атанасов разказва:
Всяко вещество има уникално електромагнитно излъчване. С развитието на съвременните технологии то може да бъде записвано -  първоначално в аналогов, а вече и в цифров вид – и записът представлява негово информационно копие.

ПАСПОРТ

Ако химичната формула е паспортът на веществото от страна на химията, то информационното копие е паспортът му от страна на физиката. Компактдискът (CD) може да възприеме, а след това да отдаде това излъчване.

Съхранението му на диска продължава около месец и след това спада. Т.е. снемайки информационното копие на диск, то може един месец да отдава информация на водата, като я преструктурира. Всъщност натоварената с информационно копие вода е променена не химически, а физически. Различават се над 12 нейни показателя – електросъпротивление, вискозитет, рН и т.н. Известно е, че водните молекули са групирани на клъстери от по 5-12-18. В „информираната" вода те се подреждат по съвсем друг начин. Ако водата се държи върху CD-то с информационното копие постоянно, тя ще е постоянно преструктурирана, а ако се махне – остава такава до 24 часа. 


Инж. Атанас Атанасов, един от инициаторите на проекта

За да докажат, че информационното копие може да се предава на разстояние чрез интернет, от DST планират да направят глобален опит по време на тазгодишната конференция „Физика, химия и биология на водата": 10 лаборатории по света ще свалят две информационни копия от техническия център на проекта – едното трябва да повиши рН на водата, а другото – да го намали. Целта е да се покаже, че действително има пренос на информация на разстояние чрез интернет,  като се види, че в единия случай информационното копие влияе, като намалява рН, а в другия случай го увеличава.

Според инж. Атанасов ефектът на информационното копие на веществата е сходен с химизма им, но се получава по физичен, а не по химичен път. Ако приемем, че информационното копие помага като лекарствено средство, то е такова от нов вид – не химично, а физично. Двете не си противоречат, напротив - ефектът е двоен, защото се използва и химията, и физиката на веществото. Двоен ефект не в смисъл, че действието на медикамента става двойно по-силно, а че влияе по два различни начина. 

НЕ ХИМИЯ, А ФИЗИКА

„Използваме водата като носител, понеже е много чувствителна на тези излъчвания. Както казахме, информационните копия имат сходно действие с химичната формула на веществата. Ценното е, че понеже няма химия, хора, които примерно не могат да пият аспирин, защото им дразни стомаха, могат да използват информационното копие. Така се избягва и рискът от алергии към лекарства. Това е един начин на ползване. Друг: може да се постигне голям пробив, защото при създаване на ново лекарство минават 10 години, докато то стигне до болните, заради задължителните клинични изпитания. А при информационното копие това не е необходимо и затова процесът може да се ускори. И болни хора, които иначе не биха дочакали новото лекарство, може да се възползват. Защото това не е химия, а физика. Когато влияе физиката, няма дозировка, няма опасност и от предозиране", разказва инж. Атанасов.

На всяко вещество може да се направи информационно копие. Това открива необятно поле за приложения. Те могат да се влагат навсякъде, където има вода – вино, хляб, плодове, зеленчуци и т.н. могат да се натоварят с информационни копия, защото съдържат вода.

НЕ Е ПЛАЦЕБО

Доказано е, че информационното копие действа и на растенията, и на животните, затова може да се използват в селското стопанство. С информационни копия могат да се заместят химическите торове в растениевъдството. Може да въздействат на селскостопанските животни, отглеждани за месо, да качват маса, без да се налага да ги блъскат с хормони. 
Изследванията, проведени с животни, категорично са доказали реалното действие на информационното копие, т.е. не става дума за плацебо ефект при хората. Само един от многобройните примери: дали на пилета да пият два вида „информирана" вода. След приключването на експеримента при тези, които пили вода с информационното копие на калий, костите били с 1/3 по-малки от на контролната група, а при тези, които пили водата с информационно копие на калций, костите  били с 1/3 по-големи от на контролата.

Експерименти на ветеринари доказали, че лекарствата и тяхното информационно копие имат едно и също въздействие и то е еднакво ефективно. Отделно лекари са събрали протоколите от клиничните наблюдения на над 5000 пациенти, които показват същата ефективност на информационните копия на медикаментите като оригиналите, но без странични ефекти. 

Питам инж. Атанасов дали световната фармацевтична индустрия няма да се опита да смачка проекта, размахвайки патентите на лекарства. „Те имат права върху химизма на медикаментите, а тъй като при информационното копие става въпрос за чисто природно физично явление, нямат права върху него. Никой не може да има права върху природно явление, затова няма нарушение на закони за права и патенти", казва той.

IC медицината не може да замени изцяло конвенционалната. Но ако се приемат информационните копия и фармацевтичните препарати едновременно, ефектът е комплементарен. IC средствата се препоръчват като допълнителна подпомагаща терапия и не трябва да заместват текущото конвенционално лечение и назначенията на лекаря.
Полюсите на Титан са опасани с идеално прави линии Наука

Полюсите на Титан са опасани с идеално прави линии

Учени изследват геоложката характеристика на спътника на Сатурн

Как микровълновите фурни пренасят пластмаса във вашите храни Наука

Как микровълновите фурни пренасят пластмаса във вашите храни

Д-р Меркола съветва ако ще ползваме микровълнова, да готвим в стъклени съдове

Starship на SpaceX все пак успешно излетя и достигна орбита за първи път Наука

Starship на SpaceX все пак успешно излетя и достигна орбита за първи път

Накрая изгоря над Индийския океан, но напредък има

Преваряването на твърда чешмяна вода премахва до 90% от микропластмасата Наука

Преваряването на твърда чешмяна вода премахва до 90% от микропластмасата

Калциевият карбонат капсулира нанопластмасата и я превръща в люспеста кора на дъното на чайника

Първият отворен AI модел на български език вече е достъпен за всички Наука

Първият отворен AI модел на български език вече е достъпен за всички

Обучен е с над 3 милиарда български изречения и се състои от 7 милиарда параметъра

Слънцето не е било толкова активно от 2017 г. Наука

Слънцето не е било толкова активно от 2017 г.

На 8 април 2024 г. пълното слънчево затъмнение ще разкрие великолепната корона на нашето светило

„Одисей“ кацна на Луната Наука

„Одисей“ кацна на Луната

В НАСА ликуват, защото и това прилуняване беше критично

Вероятността хората да изчезнат заради изкуствения интелект е до 10 процента Наука

Вероятността хората да изчезнат заради изкуствения интелект е до 10 процента

Експерти по машинно обучение са категорични, че AI ще доведе до напредък в науката и културата, но и ще създаде нови заплахи

Хипотеза: още 5 подобни на Земята светове се крият на края на Слънчевата система Наука

Хипотеза: още 5 подобни на Земята светове се крият на края на Слънчевата система

Младото Слънце може да е уловило няколко екзопланети с размерите на Марс или Меркурий, които още не сме открили

Вълците мутанти от Чернобил са развили невероятни способности Наука

Вълците мутанти от Чернобил са развили невероятни способности

Хищниците са придобили известна устойчивост към рака, имунната им система е променена

Пчелите са идеалните „екологични детективи” Наука

Пчелите са идеалните „екологични детективи”

Докато търсят храна, те „събират” и замърсители от въздуха, почвата и водата

Компанията Neuralink на Илон Мъск имплантира мозъчен чип на човек Наука

Компанията Neuralink на Илон Мъск имплантира мозъчен чип на човек

Целта е чипираният, който е скован от парализа, да предава мислите си на компютъра и да общува със света и близките си

Откриха изцяло нов клас живи организми в храносмилателната ни система Наука

Откриха изцяло нов клас живи организми в храносмилателната ни система

Запознайте се с новата неразделна част от човека – обелиските

Съвпадът Марс и Меркурий на 27.01 ще е най-близката планетарна среща през 2024 г. Наука

Съвпадът Марс и Меркурий на 27.01 ще е най-близката планетарна среща през 2024 г.

Най-ясно звездният спектакъл ще се вижда от Нова Зеландия

Унгарец предупреди берлинчани за метеорит 75 минути преди падането му Наука

Унгарец предупреди берлинчани за метеорит 75 минути преди падането му

Това е едва осмият път, в който такова явление е успешно предсказано

Заснеха растение, което „говори“ със съседа си Наука

Заснеха растение, което „говори“ със съседа си

Учени успяха да разгадаят ефирната комуникационна мрежа между две стръкчета