Събития

Събитие за фалшивите новини - #FAKENEWSGENERATION

Едно от божествата е богът на фалшивите новини, а тролът - неговата дясна ръка

Събитие за фалшивите новини - #FAKENEWSGENERATION
Маршал Маклуън казва, че светът е глобално село. В това глобално село, свързано с мрежата, едно от божествата е богът на фалшивите новини, а тролът- неговата дясна ръка. Те са се слели с поколенията в едно цяло и създават  #FAKENEWSGENERATION.

#FAKENEWSGENERATION  е и провокацията, която Дружество за ООН в България ще ни предложи на 11 ноември от 17:00 часа в "Бар Петък". Събитието ще събере на едно място водещи журналисти от традиционните медии и младежки онлайн издания, влогъри, софтуерни специалисти и инфлуенсъри, които да разкажат своите истории за фалшивите новини и борбата срещу тях. Целта на това събитие e да постави началото на редица подобни срещи и да повдигне въпроса за медийната грамотност сред младите днес. Някои от най-интересните участници, които ще се изправят на сцената в неделя са: 

Елисавета Белобрадова, известна още като Letiashtata Kozzila Eratо е създател на  блога Майко Мила!, а каузата й Оле Мале! печели най-голямото социално предприемаческо състезание Промяната“  на фондация Reach for Change. Елисавета е Жена на годината“ в категория интернет за 2017г. и вярва, че свободата на словото е най-важното нещо на света, макар понякога да има недостатъци.

Крис Захариев е на 20 г. Влогър, студент по режисура в НАТФИЗ и мечтател. Режисьор на популярния уеб-сериал Да Се Изгубиш Нарочно“, който спечели наградата Будител На Годината“ 2018 от БНР И БНТ. Вярва, че младите хора не са бъдещето, а настоящето. Описва себе си като упорит оптимист.

Анастас Шипков е влогър, студент  по операторско майсторство в НАТФИЗ. Вярва, че киното има голяма сила, способна да ни доведе до депресия или да ни вдъхне надежда, да всели отчаяние или да ни мотивира да действаме по-силни от преди. Мечтае да спечели Оскар“.

Ясен Атанасов е на 21 години, студент по актьорско майсторство в НАТФИЗ. Инатлив и упорит, обича шоколад, неуместен с шегите си на моменти и щастлив, когато споделя вълнуващи моменти в компанията на близки и познати.

Георги Милков e журналист във в. 24 часа“, води предаване в БНТ, бил е главен редактор на списание GEO и е звезда и победител в риалити телевизионен формат. Бил е кореспондент в Триполи по делото срещу българските медицински сестри. Част от работата му, свързана със СПИН делото, са били и неформални разговори, както с високопоставени представители на режима в Либия, така и със семейство Кадафи. През 2000 и 2003 г. той е военен кореспондент в Ирак и Афганистан, а по-късно работата му отново го насочва към  конфликта в Близкия изток. Няколко години по-късно се фокусира върху Корейския полуостров и неговите проблеми, след което се посвещава на Западна Сахара и конфликта там. 

Васил Койнарев е журналист с 16-годишен опит в националните медии. В момента е отговорен редактор на Uspelite.bg – единствената медия за положителни новини в България. По образование е журналист и филолог. Пише дисертационен труд по съвременен български език, в който изследва езика на медиите в България. Преподава в Софийския университет по практически български език. Професионален редактор на свободна практика, работи с някои от най-четените съвременни български автори.

Николета Попкостадинова е създател на платформата за сексуално и здравно образование за тийнейджъри - LoveGuide. Даваме полезни съвети на децата как да са здрави и да познават телата си, как да изграждат искрени и пълноценни връзки, да отстояват границите си, да бъдат толерантни към различните и отговорни в отношенията си с другите“, казва тя. 

Мона Гочева е актриса, певица, влогър и social media influencer.  Тя е един от най-големите тийн идоли в България. С влога си „Секс Лафче“ тя затвърди голямата маса от фенове. Не се притеснява да споделя и своя опит по темите, за които говори, като по този начин дава пример на младите хора, че е нормално да грешим и няма нищо лошо в това.

Илиян Илиев е актьор, изпълнител, модел,  social media influencer - момче на изкуството. Той е една от звездите в уеб тийн драмата „Следвай ме“. Илиян е типичен пример за човек, който за жалост е неизменна част от  fake news generation, заради многото публикации относно личния и професионалния му живот.

Събитието #FAKENEWSGENERATION  е безплатно, но изисква предварителна регистрация тук

И не забравяйте, че всеки регистрирал се за събитието, ще участва в томболата на „Списание Осем“ за спечелването на онлайн абонамент! 

Следете повече за нашите гости в събитието във Фейсбук и разберете къде се крие фалшивата новина за тях! 
Денят е 11 ноември, мястото Бар Петък“  от 17:00 часа

Ще бъде интересно! Очакваме те! 
Коледен панаир на книгата със Списание 8 Събития

Коледен панаир на книгата със Списание 8

От 11 до 16 декември в НДК можете да попълните колекцията си от списания и да купите подбрани издания с отстъпка

В пещерата на змейовете Събития

В пещерата на змейовете

Пилотният епизод на анимационния сериал „Златната ябълка“ вече ни очаква с прожекции из страната

Колко хора днес се осмеляват да кажат истината? Събития

Колко хора днес се осмеляват да кажат истината?

Впечатленията на Христо Рашев от Dolap.Bg по повод гостуването на Списание 8 в Стара Загора

„Приятно ми е, Ива!“ е сред културните събития на годината Събития

„Приятно ми е, Ива!“ е сред културните събития на годината

Можете да подкрепите моноспектакъла на Ива Тодорова в класацията на „Площад Славейков“

Избрахме победителите в конкурса Събития

Избрахме победителите в конкурса

Заповядайте на 21 ноември в „Къщата на София", за да разберете кой печели голямата награда

Програмирай 2019 г. за здраве, любов и просперитет! Събития

Програмирай 2019 г. за здраве, любов и просперитет!

Елате на семинара на Милена Иванова Еа и на „ангелския" музикант Паоло Борги „Номерология на успеха“ на 18 ноември в Интер Експо Център

Гласът на ангелите Събития

Гласът на ангелите

Мелодията на инструмента ханг събира в себе си цял небесен хор

На 8-и излиза новият брой на Списание 8 Събития

На 8-и излиза новият брой на Списание 8

Във века на информационните технологии информацията е най-ценната стока, която може да предопределя съдби

Йога учителят Никола Змияров - Древни практики срещу стрес Събития

Йога учителят Никола Змияров - Древни практики срещу стрес

Йога учителят ще сподели с нас забравеното знание на мъдреците и ще ни разкрие техники, които да приложим в ежедневието

Курс по самохипноза с Маргарита Лет Събития

Курс по самохипноза с Маргарита Лет

Практикуващите ще получат възможност за „посещение” в нематериалния вътрешен свят, за да разберат уроците, които имат да учат сега

Започнаха българските продажби на новия Honda CR-V Събития

Започнаха българските продажби на новия Honda CR-V

Най-продаваният SUV в света изкушава с мощен турбобензинов двигател и 7-местна версия

Паневритмията из съкровищницата на Българския дух Събития

Паневритмията из съкровищницата на Българския дух

По повод 80 години от публикуването на първото описание на Паневритмията ще представим музиката, архиви, песни и упражнения във Варна

Живот без лекарства Събития

Живот без лекарства

Тибетската медицина съчетава множество източни практики за постигане на трайно здраве

Спасени съкровища Събития

Спасени съкровища

Над 300 артефакта от нелегален трафик в изложба в Археологическия музей

*