Събития

История зад кадъра

Първата международна фотографска конференция в София

 

На 12-13 януари 2019 г. ще можем да се срещнем с някои от най-вдъхновяващите фотографи от България и света в рамките на първата международна фотографска конференция в София. INSPIRATION PHOTO CONFERENCE, организирана от Клуб Фото Свят, ще развихри въображението ни и разгърне потенциала ни, за да минем на следващото ниво във фотографските занимания, търсения и изяви.

INSPIRATION PHOTO CONFERENCE ще представи 6 изключително интересни и световно успешни автори в  различни жанрове на фотографията. Всички въпроси, свързани с изкуството да рисуваш със светлина ще получат своя отговор. Любители, професионалисти и ценители на фотографията ще разберат тънкосите на изкуството. Как да разказваш истории майсторски със средствата на фотографият; как да да успееш да продаваш фотографията, която правиш; как можеш да променяш живота на хората с фотография и как да изградиш собствен стил и да реализираш потенциала си. 

Всичко това ще разберем от:
Карстън Питър – Екстремна планета

Carsten Peter е многократно награждаван немски фотограф, който е специализиран в изследването на крайностите на природата. Негов специалитет са изригващи вулкани, труднодостъпни пещери или преследване на торнадо, всички отразявани по задания от National Geographic. Обича спортовете на открито и често прилага уменията си за катерене, гмуркане и летене за неговите изследвания с камера в ръка. Носител на награда EMMY, той е печелил и две награди от World Press Photo, но най-ценното признание за него остава наградата за фотография връчена от фотографите на National Geographic, която възприема като признание от свои.Евгения Максимова – Да откриваш вдъхновение в ежедневието 

Евгения Максимова е родена в Русе, но живее и работи във Виена. Фотографията навлиза в живота й неочаквано, но бързо се превръща в неин любим начин за изразяване и общуване. Ново поле за творческа изява на нейното отношение към себе и към света, който я заобикаля. Журналистическото й образование има влияние върху много от проектите й. Нейната цел е да показва живота на другите, да разкрива социо-политическите модели и тенденции и да изследва последиците от тях върху обществото и културата. Понастоящем Евгения работи като фотограф на свободна практика. Сред нейните клиенти са: GEO, National Geographic, Die Zeit, Moscow News, The Guardian, The Washington Post, Corriere della Sera и много други.

Светлана Бахчеванова – Фотографията като доказателство. Може ли снимка да промени хода на историята

Може ли снимка да промени хода на историята? Работата на Светлана Бахчеванова показва, че това е възможно. По време на конференцията тя ще ни разкаже за част от онези фотографии, които са променяли съдби и закони. Светлана е основател на издателството FotoEvidence и документален фотограф с интерес към теми, свързани с нарушени човешки права или социална несправедливост. През 1989 г., след падането на комунистическият режим Светлана се включва в работата на първият антикомунистически вестник Демокрация. През 2001 г. Светлана заминава за Ню Йорк, където основава FotoEvidence, издателство, чиито публикации са използвани като доказателства за нарушени човешки права от неправителствени организации като Amnesty International, Human Rights Watch, UN ect. Някои от книгите публикувани от FotoEvidence са били избирани за „Най-добра книга на годината“ от The New York Times, TIME, Smithsonian, Vogue, Photo-eye and Mother Jones.Ману БрабоДЖЕРОНИМО“ – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА НА ВОЕННИЯ ФОТОГРАФ НА СВОБОДНА ПРАКТИКА 

Ману Брабо е испански фотожурналист на свободна практика, фокусиран върху социални конфликти в различни точки на света. От 2007 г. неговата камера снимка конфликти в Косово, Палестина, Либия, Ирак, Сирия, Украйна, Салвадор и Кот д’Ивоар. Работи за различни медии и новинарски агенции като Associated Press, Wall Street journal, Al Jazeera, El País, както и за неправителствени организации като „Лекари без граници“. Сред десетките награди, които е печелил са и наградата Пулицър през 2013 г., „Снимка на годината“ на няколко пъти в Обединеното Кралство, както и U.K. Press Awards през 2016 г. През 2017 г. и 2018 г., по задание на National Geographic, той създава изложбата „Един случаен ден“, фотографски портрет на последиците от Арабската Пролет видни и до ден днешен.
На Inspiration Photo Conference той ще ни разкаже за предизвикателствата на фотожурналиста на свободна практика, който отразява войни във време, в което големите агенции и медии не покриват никавки разходи за подобни начинания. Един разказ за това как ако човек иска да покаже несправедливостите на този свят, нищо не може да го спре.

Rafal Bojar - Изкуството да разказваш истории

Едно време, известен пътешественик нарекъл любовта най-голямото приключение. В дългите години на живота се спрях в безброй държави от Европа, близкия Изток и Северна Америка. Където и да отидех се запознавах с невероятни хора. Забелязах нещо удивително. Въпреки очевидните ни различия, ние всички споделяме едно – независимо от нашия произход – ние се влюбваме.
Един ден самолетът на моя живот най-накрая кацна и аз се отказах от кариерата си на стюард. Мои приятели ме поканиха на сватбата си и ме помолиха ме да заснема церемонията.
Това беше началото. Разбрах, че има посока пред мен. Почувствах чистота и истинска привилегия да имам възможността да уловя онзи рядък момент, в който двама души стават едно. Моментът на признание на вечната любов.
Моят стил е много емоционален, креативен и необичаен. Чисти чувства, честни емоции. Истински любовни истории. Стремя се да съм фотографът, който съумява да улови тези моменти. Избрах да пътувам по света за моите двойки. Има изключителна история във всяка една връзка и сватбата е момента на нейното отпразнуване.
Олег Оприско – Монетизирай креативността

Олег Оприско е брилятно талантлив фотограф от Лвов, Украйна, който създава изумителни сюрреалистични фотографии на елегантни жени във фантастични сюжети, които сякаш излизат от сънищата. Има една основна разлика, която го отличава от други артисти, които работят в подобен жанр – Оприско снима всичко със стара филмова камера. Това означава, че всичко, което виждате във фотографиите му трябва да бъде създаден по този начин, за да бъде заснето.
Каним ви на едно пътешествие в безкрайността на въображението. Олег ще покаже как може да печелиш добре от своята креативност, независимо в коя точка на света се намираш.


КУПИ БИЛЕТ

Пълна програма - тук

Контакти:
+ 359 8888 122 84
+ 359 8969 200 08
club@photoworld.bg

София, жк. „Изгрев“, бул. „Драган Цанков“ 36, 
Вижте уникалния ни сборник за алтернативна и народна медицина Събития

Вижте уникалния ни сборник за алтернативна и народна медицина

Електронното издание включва над 200 страници познание

Storytel, водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги, стартира и в България Събития

Storytel, водещaта световна стрийминг платформa за аудиокниги, стартира и в България

Аудиовизуалнaта изложба „Чети така, както ти харесва” представя българския каталог на Storytel

Зли сили, пазете се! Кукерите идват! Събития

Зли сили, пазете се! Кукерите идват!

25-27 януари в Перник ще се проведе международният фестивал на маскарадните игри „Сурва"

Списание 8 само за 9 стотинки на ден! Събития

Списание 8 само за 9 стотинки на ден!

Това е цената при двугодишен онлайн абонамент

Днес честваме Антоновден Събития

Днес честваме Антоновден

Над 80 000 българи черпят днес

Един добър начин да „охладим“ след дълъг работен ден Събития

Един добър начин да „охладим“ след дълъг работен ден

Втори сезон на „Специализантът“ стартира днес, 15 януари, по FOXLife

Българи организират първото състезание в света за по-чисти новини Събития

Българи организират първото състезание в света за по-чисти новини

Целта на международното научно състезание е да намери постоянно решение за проблема

Днес е велика дата Събития

Днес е велика дата

Навършват се 156 години от рождението на Алеко Константинов и 141 години от това на Пейо Яворов

Днес празнуваме Ивановден Събития

Днес празнуваме Ивановден

Над 300 000 българи ще черпят днес

Първият за годината брой излиза на 8-и януари Събития

Първият за годината брой излиза на 8-и януари

Професионалното прегаряне засяга все повече хора. То поразява здравето и изтрива усещането за щастие. Как да се опaзите?

Да помогнем връх Виденица да стане широкодостъпен Събития

Да помогнем връх Виденица да стане широкодостъпен

Проектът „Тракийското светилище на връх Виденица“ е част от дарителската кампания „Избери, за да помогнеш" на Райфайзенбанк

Честита Нова година! Събития

Честита Нова година!

Нека се грижим за своите близки и да отделяме повече време за себе си

Днес Списание 8 навършва 10 години! Събития

Днес Списание 8 навършва 10 години!

Благодарим ви, че бяхте с нас през това вълнуващо време

Магията в българската народна музика Събития

Магията в българската народна музика

Тя разтуптява сърцата и краката сякаш сами започват да се движат в ритъма на танца, а гласовете се извисяват като в транс...

Как се пазят традициите – уроци от Широка лъка и Бачево Събития

Как се пазят традициите – уроци от Широка лъка и Бачево

Избери, за да помогнеш за съхранението на българските песни и носии в дарителската кампания на Райфайзенбанк

*