Подкрепете ни!




Любопитно24 март 2017

Боб Дойл: Тайната на „ТАЙНАТА“?

Да вярваш 100% в успеха. Да позволиш на Вселената да създава реалности по начини отвъд границите на разума



На 16 май 2017 г. Боб Дойл идва в България! На семинара Boosting Results той ще даде ключовете за успех в живота – как да ускорим резултатите в личен и професионален план чрез Закона за привличането. Боб е един от водещите в световноизвестния филм „Тайната". Автор е на книгите „Следвай страстта си" и „Богатство отвъд разумното". След години корпоративна кариера, Боб усеща, че животът му е в застой, щастието липсва в ежедневието му и не се чувства удовлетворен. Тогава решава да поеме по своя път и започва задълбочено да изучава Закона на привличането, което още в първата година му носи резултат: 7-цифрена сума в банковата му сметка. Оттогава мисията му е да помага на хората да създават трайна и положителна промяна в живота си, да претворяват мечтите си в реалност. Прави това вече 14 г. чрез семинари, книги и предаване. Боб ще обясни в София защо някои, започвайки от нулата, реализират желаните цели за кратък период от време. Ще ви покаже как да го постигнете и вие. Нищо в живота ни не е случайно! 
Още за събитието: www.boostingresults.info
Повече информация за организаторите: www.trainings.cteam.bg
тел. 0882 791 336.


Магдалена Александрова, Ива Тодорова


- Г-н Дойл, каква е тайната на „Тайната"?

- Във филма, когато се говори за „Тайната", имаме предвид Закона на привличането. Често този принцип е неправилно разбран. Всъщност става въпрос за това как енергията, градивната сила на Вселената, създава нашите реалности.

- Защо някои хора са успешни, а други - не?

- Ние всички имаме достъп до едни и същи закони на Вселената, които правят успешни някои хора. Наш е изборът в какво вярваме, че е възможно да ни се случи, и това определя дали ще реализираме успех в смисъла, който всеки за себе си влага в тази дума. 
Ако искаме успех, но имаме дълбоко вкоренено съмнение дали изобщо той е възможен за такива като нас, или пък колко трудно бихме го постигнали, или ако вярваме, че богатите хора са „лоши" по някакъв начин, то тогава ние буквално се противопоставяме на енергията на успеха в нашия живот. Трябва да сме много наясно какво означава успехът – дали е нещо, което трябва да постигнем, или просто би било „добро" или „полезно" да постигнем.
Когато разберете Закона на привличането, ще осъзнаете, че ако го използвате, за да решавате проблеми, постигането на резултати става по-трудно. По-лесно е да съсредоточите енергията и вниманието си върху нещо, което искате, отколкото върху това, което не искате. 

- Много хора мислят, че имат идеалната представа за мечтания от тях живот, но в същото време са изпълнени с притеснения и страхове и така засядат в ежедневния си затворен кръг. Коя е първата стъпка за побеждаване на страха?

- Първата стъпка е изясняване на въпроса защо трябва да реализират представата си. Когато си изчистиш представата, ставаш непобедим, няма какво да те спре, така преминаваш нормалните притеснения и тревоги. 
Важно е също да се знае, че всички тези тревоги и притеснения са заучени, станали сме част от програмата, според която движим живота си. Трябва да задвижим нова, ако смятаме наистина да променим живота си. 
В процеса на промяна всичките ни стари, ограничаващи модели и системи ще се покажат, за да ни кажат защо „не можем" да постигнем това, което искаме, или ще започнем да изпитваме познати страхове и модели на тревожност. Вместо да се оставим да ни разбият, можем да започнем с техниката, наречена „процес на пускане", за да работим върху елиминирането на тези самоунищожителни програми, които сами си пускаме. Трябва да се освободим от тях, за да разрешим на успеха, който желаем в живота си, да ги измести. 

- Кой е правилният път на възстановяване след провал?

- Първо: да смятаме нещо за провал и да го превръщаме в негативен извод, е само един от възможните отговори за дадена ситуация. Когато се научим да гледаме на подобни моменти като на „обратна връзка" в отговор на определения ход на нещата, придобиваме много по-силна позиция. Така можем да се поучим от ситуацията и да добием повече яснота как да я поправим, да наместим нещата и техния ход. Единственият възможен провал е да се откажем! 
Запитайте се: „Какво мога да науча от това? Кое е положителното, което мога да взема от тази ситуация, и с какво действие сега ще отговоря?". Това е много по-добър подход от усещането за поражение само защото нещо не се е случило, както сме го планирали. Когато работим със Закона на привличането, особено в началото, нещата може да не ни се струват такива, каквито сме ги планирали. Но те пак водят към това, което искаме, ако вярваме и му позволим да се случи. 
Хората имат различни цели в живота си, но онази, която е валидна за всички още от създаването на света, е да намерим истинската любов. 

- Какъв е вашият съвет към онези, които се борят да открият партньора на живота си, или не са успели в многото си опити и се чувстват обезкуражени?

- Взаимоотношенията между хората са най-честият въпрос, който ми се задава, след този за парите. За да привлечем правилното взаимоотношение, важи същото, както за всичко останало. Първо – трябва да сме точни и ясни как искаме да се чувстваме във връзката. След това да излезем от собствените си представи и да разрешим на правилните хора да се появят. 
Преди всичко обаче трябва да се научим да сме абсолютно цялостни, завършени и щастливи със себе си. Да търсиш връзка, която ще те „направи щастлив" или ще „запълни празнината", е грешен подход! За да сме най-привлекателни към типа човек, който ще ни направи най-щастливи, ние вече трябва да сме в най-силната си версия. Когато първо обичаш себе си и въплътиш увереност и автентичност от това, което си, тогава и само тогава ще привлечеш идеалния партньор. 
Ако се усещаш наранен или непълен и с тези усещания търсиш връзка, ще привлечеш хора, които имат нужда да спасяват някого. Така ще ти се наложи да продължаваш да стоиш във формата „искам да ме спасяват". Но ти не искаш това! Ти искаш някого, който е привлечен от това, което наистина си ти като човешко същество. 
Не трябва да се променяш, за да привлечеш някого, защото не можеш да поддържаш след това фалшивата представа за себе си. Истинското ти аз ще се покаже, ще пропука маската и ще излезе. Трябва да сме сигурни, че тези, с които сме във връзка, познават истинската ни същност от самото начало.

- Както вибрират хората и създават собствената си реалност, така вибрират и нациите. Войните и световните катаклизми свързани ли са с колективната честота на един народ?

- Аз вярвам, че е така. Всяка нация има вибрация, подхранвана от общите вярвания. Културата и околната среда са определящи за възможностите в даден човешки живот, те формират и ценностите. Всичко това създава вибрации и когато много хора споделят едни и същи вибрации, без значение дали им харесва, или не, това въздейства върху живота им и културата като цяло.

- Каква е вашата рецепта в случай на депресия или ако в даден момент ни се струва, че всичко се разпада?

- Трябва да разберете, че живеем във Вселена, в която всичко е енергия. Заради същността на енергията, а именно – вълновия ѝ характер, винаги ще усещаме висоти и спадове. Това, което ни се случва като човешки същества, е, че понякога засядаме в спадовете и придаваме ненужно голямо значение на негативните ситуации, което от своя страна създава ненужно дълъг период на вибриране на такова ниво. И започваме да се чувстваме потиснати. 
Когато се научим да наблюдаваме спадовете такива, каквито са, без да се „закачаме" за омаломощаващия негативизъм, без да го подхранваме и да му даваме от времето си, можем да се научим да яхваме вълната със съзнанието, че периодите на спад отминават и ще отминат по-бързо, ако им разрешим да са такива, каквито са, без да се дразним от това. 

- Великият български духовен учител Петър Дънов казва, че интуицията е капитанът на кораба на живота. Как да „чуваме" интуицията си? 

- За всеки е различно и може да се прояви по различни начини. Но в изучаването на това в началото може да е доста объркващо, тъй като повечето от нас не са били обучавани как да разпознават интуицията. Първо е важно да се доверим на това, което ни се появява под формата на идеи, мисли, синхроничности и т.н. То е отговор на Вселената на визиите, които си създаваме. Нашата работа е да действаме при появата на подобни неща, а не да си ги обясняваме логично. Оказва се, че именно логическият ни ум най-често ни блокира. 
Ако решиш да пренасочиш по-голяма част от работата към Вселената по Закона на привличането, трябва да си готов за много неща, с които Вселената ще започне да отговаря, доста различни от досегашните. Може да ти се струват безсмислени в началото. Но пък, ако все още не си постигнал желаното благодарение на логиката и разума, може би е време да изоставиш идеята, че имаш отговори на всички въпроси. Може би е време да оставиш нещата в „ръцете" на много по-интелигентен източник на информация от теб самия.

Интервюто е публикувано в брой 4/2017 на Списание 8.
Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google

Наредиха на чиновниците в САЩ да избягват „проблемни“ термини като „майка/баща“ и лични Любопитно

Наредиха на чиновниците в САЩ да избягват „проблемни“ термини като „майка/баща“ и лични местоимения

Държавният секретар Антъни Блинкен инструктирал служителите на Държавния департамент с писмо

Вземи тъмните ми дни и ми донеси светли Любопитно

Вземи тъмните ми дни и ми донеси светли

Какво разказват в Румъния за историята на усукания червено-бял конец

Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови Любопитно

Конете във Виена вече ще са с пластмасови подкови

4000 евро годишно струва на кочияша подмяната, общината обещава субсидии

Исландия възобнови търговския китолов, варварството продължава Любопитно

Исландия възобнови търговския китолов, варварството продължава

Изтребването става „по-хуманно“: забранено е да се убива кит пред очите на малкото му

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект? Любопитно

Кой е авторът – човек или изкуствен интелект?

Можем ли да различим създаденото от човека от генерираното от изкуствения интелект? Нека заедно направим един експеримент.

Стотици страници култура безплатно онлайн Любопитно

Стотици страници култура безплатно онлайн

ЮНЕСКО отвори световната дигитална библиотека на 7 езика

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия Любопитно

Италия планира да построи най-дългия висящ мост в света до Сицилия

Мечтите за този проект съществуват още от времената на Древния Рим