Подкрепете ни!




ХороскопИвелина Рускова / 8 август 2018

Време за творчество и любов в духа на Лъва

В 12:59 на 11 август ще преживеем благотворното влияние на слънчевото затъмнение под знака на Лъва


Време за творчество и любов в духа на Лъва

В астрологията се счита, че Слънчевото затъмнение символизира края на един цикъл и началото на друг. По този начин се затваря старото и се отваря нова страница от живота. Именно затова, тези дни са и прекрасно време за нови начинания, касаещи работата или личния живот. Възможностите ще бъдат много, нашата задача се изразява да изберем тези, които ще ни помогнат да реализираме истинските си потребности.


За да направим правилния избор е добре да анализираме действията си от миналите дни, да поемем отговорност и изменим живота си към по-добро. Може да се наложи да се откажем от стари навици и модели на поведение.
Затъмнението съдържа импулс, който може да ни помогне да превърнем мечтите си в реалност. Почерка на това събитие ще бъде силно под влиянието на творческата енергия на Лъва. Той ни дава надежда за любов и за светлина в бъдеще. Дава ни вдъхновение, появява се желание да разтворим сърцето и душата си , за достигнем нови висоти.
Затъмнението ще се отрази в много сфери от живота, но най-добро влияние ще има върху творческите личности . Позитивно развитие може да има и във взаимоотношенията. Може да се запознаем с нови и влиятелни хора, да срещнем любовта, да започнете приятелски отношения с наистина стойностен човек.
Слънчевото затъмнение на 11 август ще бъде в Лъв, а Лъвът е творчески знак и затова една от главните теми на затъмнението ще бъде творчеството. Творчеството не е само за поети и художници, всеки един от нас ще може да прояви творческото в себе си и да го покаже.

Любовта е другата голяма тема на това затъмнение.


Зодиакалния знак Лъв е свързан със сърцето , затова в любовта ще почувстваме нова енергия и обновление. Ще бъдем оптимисти, дори и да срещаме трудности ще гледаме с оптимизъм напред. Когато нещата опрат до любов, слънчевата енергия на Лъва ще ни дава сила да следваме сърцето си. Момента ще е подходящ за тези, които са с разбити сърца, ще можем да се освободим от всичко старо и това, което вече не ни радва.  Възможни са много силни емоционални моменти в личен план, на които да се насладим. Някой от нас ще имат щастието да бъдат завладени от Любовта.
Съчетанието между стихиите Въздух и Огън прави това затъмнение много активно. То съдържа импулс, който ни кара да се движим напред и да предприемаме усилия, които биха ни довели  до успех. Събитията, които ще се случат под въздействието на августовското затъмнение ще бъдат бързи. Има голяма вероятност нещата да имат положителна развръзка за нас.



Както казахме, Лъвът има връзка с творчеството и градивното, затова е най-добре в този ден да се проявим в тези насоки. Правете това, което харесвате да правите. Може да направите най- любите си неща, без да се притеснявате от никого, ще бъдете забелязани оценени.
Затъмненията винаги носят със себе си промени, нови възможности и активизират тези области от нашия живот, които са били в застой. 

Вселената ни изпраща импулс, за да можем да видим неща ново, нещо различно. 


Осеняват ни нови идеи, правим нови планове, за които не сме мислили преди това. В живота ни се случват големи изменения, независимо дали ни харесва или не, искаме ли ги или не.
Най-силно енергията на затъмнението ще бъде почувствена от хора родени под фиксираните знаци: Телец, Лъв, Скорпион и Водолей. Тези , които имат в наталните си карти 14-24 градуса фиксирани знаци, имат лични планети или важни точки (Асценденти, МС, лунни възли) също ще усетят неговото въздействие. Енергията на затъмнението е способна да да предизивка събитие, което да се случи две седмици преди затъмнението или до 6 месеца след него.



Слънчевото затъмнение в Лъв ще бъде в 12:59 часа и ще прави актуални темите свързани с този зодиакален знак,. аименно: любов, творчество, деца, свободно време, екскурзии, пътувания.
Тъй като в този период ще има много ретроградни планети не е никак лесно да разберем и обясним неговата енергия веднага. Може да мине време преди да успеем да я използваме в пълната й сила. Освен това Лъвът е фиксиран знак и не обича промените. Той обича стабилност, а промените при него се случват с много труд и борба.

Съединението на Слънце и Луна с ретроградния Меркурий говори за актуализиране на някакви стари ситуации и връзки. 


Възможно е да се върне някоя стара любов, да се възобновят забравени контакти или отново да се заемете с проект, който сте изоставили заради не достатъчно добри идеи.
Фактически няма някакви сериозни негативи в това затъмнение. Единствено планетата Меркурий прави квадрат с планетата Юпитер , но това не винаги има негативно влияние. Този аспект прави хората по-оптимистични, което като цяло е добре, но понякога храни и празни надежди. Имено заради това не е добре да се предприемат важни стъпки преди да се проучат нещата в детайли.
Подлагайте на съмнение всичко, което чувате, защото има вероятност информацията да не е напълно достоверна.
Има и много благоприятни аспекти:
Венера се намира в хармоничен аспект  с Марс и лунните възли и е способна да донесе любов, която може да се възприема като кармическа  връзка, като послание от съдбата.
Планетата Сатурн, която е свързана със съдбата формира позитивен аспект с непредсказуемия  Уран, което ще донесе стабилност в хаотични ситуации и ще стимулира развитието на иновативните технологии.

Слънчевото затъмнение поставя началото на нова програма за нашето бъдеще, 


за това е добре да помислим какво искаме и е желателно да запишем всичко на лист.
Добре е да проведем този ден в спокойна обстановка, без да предприемаме необичайни действия. Силно препоръчително е да не подписваме важни документи, да не пътуваме по работа, да не правим големи покупки.
В деня на слънчевото затъмнение – 11 август, а също така и три дни след него не се препоръчва да се предприема нищо важно, желателно е да прекарваме времето си в спокойна и приятна атмосфера. Ако е възможно, най-добре е да преместим за друго време важните срещи и преговори, пътувания, големи покупки, финансови сделки и др.

Пожелавам Ви от все сърце да разтворите сърцето си за всичко красиво и за всеки.

Отворете сърдечната си чакра и покажете Любовта си, на всеки и за всичко!

Нека Любовта да ви окриля и да ви поведе по един вълшебен път на приятни емоции и преживявания 
Вярвайте в себе си и в своите способности и таланти!

Вие сте уникални и пълни с Любов, раздавайте я. И съдбата ще ви отвърне със същото!



Ивелина Рускова, астролог
astroiva@abv.bg, 0888 899 057


Шестица Чаши – карта Таро за 24 април Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 24 април

Може да изпитваме тъга по миналото и да ни се иска да върнем времето назад

Днес е пълнолуние в Скорпион Хороскоп

Днес е пълнолуние в Скорпион

То носи изкушения и изпитания, но и победа, ако успеем да преодолеем личните си кризи

На 24 април е пълнолунието в Скорпион Хороскоп

На 24 април е пълнолунието в Скорпион

Скорпионът е свързан с нашата сянка, с темите табу и болките от миналото, така че на повърхността могат да изплуват много емоции

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 23 април

Имаме нужда да сменим гледната си точка

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април Хороскоп

Шестица Жезли – карта Таро за 22 април

Сега е моментът да получим заслужено признание за всичко, в което сме влагали своите усилия

Ведически хороскоп за 22 април Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 април

Вторник идва със силата на пълната Луна, в четвъртък бъдете смели, в събота избягвайте конфликтите

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април Хороскоп

Седмица Мечове – карта Таро за 21 април

Не можем да измамим собственото си сърце

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 20 април

Може в живота ни да се появи жена, която носи нейните качествата

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 19 април

Единият гарван е логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април

Тя е свързана със земната енергия, познава растенията и билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера