Подкрепете ни!




COVID-196 август 2021

Пандемията от Covid-19 и корупцията на истинската наука (част втора)

Progressive radio network громи фармацевтичните гиганти, съвременната медицина, медиите и задкулисните сделки на правителството на САЩ


Урок по анатомия на д-р Тюлп, худ. Рембранд, 1632 г.
Урок по анатомия на д-р Тюлп, худ. Рембранд, 1632 г.

Стигаме до заключението, че в съвременната конвенционална медицина липсва ентусиазъм за разкриване на научни истини в продължение на много десетилетия. Мантрата на пандемията „следвайте науката“ се превърна в безсмислена баналност. Това е празна аморална лексика за бюрократи и медийни специалисти с титлите "доктор по медицина" и "доктор по философия", украсяващи имената им. Дебатите за това дали практикуването на медицината е изкуство или емпирично базирана наука бушуват от десетилетия. Преди повече от 20 години British Medical Journal публикува статията „Практиката на клиничната медицина като изкуство и като наука“. Авторите хвърлят светлина върху основния принцип за управление на медицинските изследвания като определящ фактор за публикуване.

„... научното мислене трябва да бъде изолирано от всякакви психологически, социологически, икономически, политически, морални и идеологически фактори, които са склонни да влияят върху мисълта в живота и обществото. Без тези забрани обективното познаване на истината ще се изроди в предразсъдъци и идеология. "

За съжаление, никой от самопомазаните капитани, които сега ръководят нашите глобални и правителствени здравни агенции и се изправят срещу пандемията от SARS-CoV-2 никога не си е направил труда да разсъждава върху тази фундаментална научна аксиома. Съобщените странични ефекти и смъртни случаи от ваксината срещу Covid-19 в Системата за отчитане на нежелани събития на CDC се затъмняват. „Експертите“, като Антъни Фочи и новият комисар на FDA (Агенция за контрол на храните и лекарствата) Джанет Ууддок (35-годишен кариерист в една от най-дискредитираните ни регулаторни агенции) заемат своя висок ранг в медицинската йерархия, защото са съблазнени да жертват „обективното познаване на истината“ в замяна на престиж, власт и богатство.

Не е нужно да се впускаме твърде назад в историята на западната медицина към ерата на пиявиците, кръвопускането и "изгонването" на неврологични разстройства, за да намерим примери за медицински консенсус и лечения, показващи чистата глупост на човечеството. Продължаваме да наследяваме тази лудост до 21-ви век и по време на пандемията тя избуява пред очите ни.

За съжаление, твърде много американци и граждани на други нации са сляпо готови да стоварят вярата и доверието си върху медицински експерти, върху най-новото лекарство или върху ваксина, за които федералните регулатори с мандат гарантират, че са били прецизно анализирани за оценка на техните профили за безопасност и ефикасност. Предполагаме, че медицинските интервенции се основават на доказателства. Вярваме, че те се основават на научно обосновани и надеждни наблюдения, събиране и анализ на данни. И все пак трябва само да погледнем съвременната история, за да намерим много примери за категорично погрешно базирана западна медицина.

През 40-те и 70-те години на миналия век милиони американци пушат. В някои домакинства всеки възрастен е пушил. Дори лекарите, които се смятаха за образци на здраве и знания, пушеха редовно. Лекарите бяха включвани в съвети, одобряващи различни марки цигари. След като пушачът е достигнал 40, диабетът, наднорменото тегло или сърдечно-съдовото заболяване и емфизема са се считали за нормален процес на старене. Медицинските ръководители ни уверяваха, че това не може да бъде свързано с тютюнопушенето. Вярваше им се, защото те, разбира се, бяха „експертите“. Да се говори против цигарите като виновник за тези предотвратими щети беше табу. Резултатът: няколко поколения американци страдат и умират преждевременно и ненужно, защото "науката", приета от здравните служители на нацията, е безусловно невярна.

Биоетикът от Калифорнийския държавен университет и автор на „Илюзията за медицина, базирана на доказателства“, проф. Лиймън Макхенри сравнява епидемията от лоши медицински изследвания с прането на мръсни пари. След като прегледал хиляди документи за клинични изпитвания, той проследил пътя на средствата, чрез които фармацевтичните компании умишлено проектират погрешни клинични изпитвания, благоприятстващи техните лекарства и ваксини, генерират съмнителни данни и след това ги "изпират" чрез корумпирана методология, за да изглежда продуктът чист на изхода. В едно интервю професор Макхенри заявява, че това е като да хвърляш стрели по врата и после да нарисуваш мишена върху вратата, така че да изглежда, че си уцелил десятката. Производителите на лекарства са усвоили тези трикове.

Онези поколения, израснали във времената на Great и Baby Boom, почти не познават какво е да се живее без стрес. Физическите упражнения се възприемаха за ненужни след гимназията и колежа. Растителната или вегетарианската диета се разглеждаха като екстремни. Различните итерации на американската хранителна пирамида, като се почне от ръководството за храна за малки деца през 1916 г. и се стигне до наръчника за храните от 1979 г., страдат от сериозна липса на знания и неразбиране относно храненето. 
Е, все пак присъстваше съмнението за вредите от прекомерната употреба на сол и захр. Вредите от  преработените храни, консервантите и химическите багрила бяха напълно игнорирани. Единствената хранителна добавка, която беше широко препоръчана, беше желязото и в по-малка степен витамин С. Днес можем да погледнем назад към тези национални хранителни стандарти като средновековни - все пак ужасяващата липса на научност и подкрепата на нездравословния американски начин на живот, беше част от схемата за индоктринация на хората. И частните корпорации печелеха и печелят изключително много, поддържайки тези илюзии. 

В 20-ти век водещите медицински списания и правителствени агенции популяризират електрошоковата терапия, бариатричната хирургия, живачните амалгами и зъбния флуорид, синтетичните хормонални заместители, изкуствените подсладители като захарин и аспартам и етиловия живак във ваксината. Днес обаче учените често публикуват изследователски статии, идентифициращи много сериозните рискове за здравето на тези методи и продукти, които по-рано са били подкрепени от множество измамни корпоративни изследвания, спонсорирани от съдебните регулатори. Но въпреки всичките им усилия и надеждни научни данни, те не успяха да овладеят националните здравни политики на CDC, NIAID и FDA, за да се намалят рисковете за здравето, на които американците са изложени ежедневно.

Изминаха 15 месеца, откакто Световната здравна организация обяви пандемия на 11 март миналата година. Основните медии следват плътно становището на правителството за връзки с обществеността. Въпреки лъжите за надеждността на PCR тестването като златен стандарт, въпреки недомлъвките за дълготрайните увреждания и смъртни случаи от ваксините, които се таксуват като трагични аномалии. Може да чуем и прочетем колко са вредни евтините лечения на Covid-19 с хидроксихлорохин и ивермектин, но десетките проучвания, препоръчващи тези лекарства, са категорично игнорирани. Нито пък нашите здравни служители ни казват истината за неблагоприятните ефекти от продължителното носене на маски, социалната изолация и карантините, профилите на безопасност на ваксините, завишения брой на случаите и смъртността от Covid-19.

Докато мнозина критикуват злоупотребата на Big Pharma с PR агенциите, за да "избелят" вредния им имидж пред обществеността, през 2015 г. The Hill съобщи, че федералното правителство е похарчило над 4 милиарда долара за PR услуги, а над половината от тях са отишли за най-големите фирми в света. Миналия септември Министерството на здравеопазването и социалната политика на Тръмп (HHS) отпусна на PR компанията Fors Marsh Group 250 милиона долара, за да обърне борбата с пандемията в негова полза. През 2012 г. HHS по времето на Обама даде 20 милиона долара на PR фирмата Porter Novelli и 26 милиона долара на Ogilvy Public Relations за контрол на рекламните щети върху противоречията в неговия Закон за достъпни грижи. Със сигурност големите PR компании имат огромна роля в картела на правителствените здравни министерства, Световната здравна организация, индустрията за лекарства и ваксини и донори-милиардери, които сега ръководят пандемията.

За щастие фалшивата научна хитрост, върху която авторитетите във властта градят парадигмите за пандемията, се руши. За първи път в медицинската история десетки хиляди лекари и медицински специалисти призовават здравните служители към осъзнатост и им отварят очите за коварните действия и измами на големите фармацевтични компании. Лъсна истината, че теорията за естествения произход на вируса е фалшива. Лабораторните изследвания за „придобиване на функция“ за създаване на патогенни коронавируси са прикрити с лъжи. Откриваме, че здравните служители умишлено преувеличават тежестта на SARS-CoV-2 и саботират жизнеспособни медицински алтернативи, ограничаващи прогресията на инфекцията по начин, който е научно обоснован, състрадателен и не застрашен от фармацевтичните интереси. 
„Най-дълбокият грях срещу човешкия ум - предупреждаваше Хъксли - е да вярваш на неща без доказателства“. 

Източник

Още по темата:

БАДЖ: Прокуратурата да се самосезира за насаждане на страх COVID-19

БАДЖ: Прокуратурата да се самосезира за насаждане на страх

Целта е да оправдаят 570 милиона лева за тестове и ваксини, обясняват от алианса

Австралийци, пострадали от ваксините, подадоха колективен иск срещу правителството COVID-19

Австралийци, пострадали от ваксините, подадоха колективен иск срещу правителството

До 12 април са подадени 3501 заявления за обезщетения, изплатени са 7,3 млн. долара по 137 жалби

Белгийски лобист съди Урсула фон дер Лайен заради чата с шефа на Pfizer COVID-19

Белгийски лобист съди Урсула фон дер Лайен заради чата с шефа на Pfizer

Фредерик Балдан твърди, че двамата лично уредили удължаване на договора за доставка на ваксини за 1,8 млрд. долара

Нова версия за източника на Covid-19: продажба на заразени енотовидни кучета COVID-19

Нова версия за източника на Covid-19: продажба на заразени енотовидни кучета

Все повече са проучванията, сочещи към Ухан - и към пазара, и към лабораторията

Вече официално бе заявена версията за лабораторно изтичане на COVID-19 COVID-19

Вече официално бе заявена версията за лабораторно изтичане на COVID-19

Официалните институции в САЩ се разделят на два лагера относно произхода му

Проектозакон забранява всякакви иРНК ваксини в Айдахо COVID-19

Проектозакон забранява всякакви иРНК ваксини в Айдахо

Предвижда се глоба и затвор за нарушение на забраната

Кардиолог иска спешно разследване на внезапните смъртни случаи в Австралия COVID-19

Кардиолог иска спешно разследване на внезапните смъртни случаи в Австралия

Д-р Питър Маккълоу иска да се знаят причите за „синдрома на внезапната смърт" след ваксина срещу COVID-19

В морски организми откриха вещества, лекуващи COVID-19 COVID-19

В морски организми откриха вещества, лекуващи COVID-19

Природата дава изобилие от естествени лекове

Подхранват ли ваксините нови варианти на COVID? COVID-19

Подхранват ли ваксините нови варианти на COVID?

Уолстрийт Джърнъл: Вирусът изглежда се развива по начини, които избягват имунитета

Изобретателят на оригиналната технология за иРНК подарява книгата си до 25 декември COVID-19

Изобретателят на оригиналната технология за иРНК подарява книгата си до 25 декември

Д-р Робърт Малоун изследва връзките между фармацевтиката, правителството и медиите и дава възможности за решение

Прокуратурата отхвърли обвинения срещу доц. Мангъров COVID-19

Прокуратурата отхвърли обвинения срещу доц. Мангъров

Порокурор К.Сулев: Липсват каквито и да било данни от МЗ за смъртността при ваксинираните

Забравяме ли повече след прекаран COVID? COVID-19

Забравяме ли повече след прекаран COVID?

Добрата новина е, че паметта се възстановява с времето

Протести в Китай заради драконовските мерки срещу Covid-19 COVID-19

Протести в Китай заради драконовските мерки срещу Covid-19

Кореспондент на Файненшъл Таймс разказва за пребиваването си в карантинен лагер

FDA е заблудила обществеността относно ивермектина и трябва да носи отговорност в съда COVID-19

FDA е заблудила обществеността относно ивермектина и трябва да носи отговорност в съда

Асоциацията на американските лекари и хирурзи в защита на отхвърленото евтино лекарство

COVID-19 активира същото мозъчно възпаление, както при болестта на Паркинсон COVID-19

COVID-19 активира същото мозъчно възпаление, както при болестта на Паркинсон

Може да липсват външни симптоми в продължение на много години, казват учените