Подкрепете ни!




ХороскопИвелина Рускова / 14 ноември 2016

Изгрява Супер Луна!

На 14 ноември предстои важно астрономическо и астрологично събитие



Ставаме свидетели на уникално астрологично и астрономично явление. На 14 ноември в 15,53 ч Луната и Земята ще се доближат максимално, в същото това време има и пълнолуние. Това събитие астрономите и астролозите наричат Супер Луна. Дължи се на факта, че орбитата, по която Луната се върти около Земята, има форма на елипса. Сребърният диск ще изглежда по-голям от обичайното и този път не става дума за зрителна измама.

Този момент според астрологията предвещава важни събития, които могат много да ни изненадат, но са за добро. Далеч в древността, когато хората нямали науката, а вярвали в божествени предзнаменувания, Супер Луната за тях била лоша поличба, знак за божия разплата.

Но не трябва да се страхуваме, а да приемем това космическо събитие като знак, който ще сложи началото на нов етап в живота, носещ след себе положителни промени. Каквото и да дойде, трябва да вярваме силно, че ще е в полза на цялото човечество, за неговото развитие и усъвършенстване.

Как ни влияе 
тази Супер Луна? 

Тя е кулминацията на важни събития, когато ни се дава шанс да направим най-правилния избор в живота си – както като личности, така и като общество. В нашата страна това в буквален смисъл съвпадна с изборите за президент (на 13.11.2016). 
Супер Луната внася напрежение, но в същото време разкрива най-актуалните проблеми и теми от нашия живот, които изискват решение и развитие. Става ясно какво да променим, накъде да тръгнем и от какво да се отървем.  

Супер Луната активира огромна енергия, която трябва да намери начин да се реализира. Тя е в знака на Телеца, затова е полезно да се планират ходове напред и да се положат основите на бъдещи проекти. Супер Луната дава много възможности за развитие и за успех. 

В личен план

Не прекалявайте с риска! Бъдете търпеливи – заради пълнолунието може да сте прекалено настоятелни и така да навредите както на себе си, така и на околните. Не трябва да прибързвате, колкото и да ви се иска.

Добре би било, ако успеем да контролираме своето поведение и емоциите си, да сдържаме някои негативни прояви, които ще напират упорито в нас. 

Това явление влияе върху самочувствието и ни кара да изпитваме огромно психологическо напрежение, което може се отрази и върху физическото ни тяло. Луната най-вече оказва влияние върху емоциите и чувства ни. Може да сме раздразнителни, агресивни, избухливи, да нямаме грам търпение. Ако не обуздаем емоциите си, другите може да решат, че са видели истинската ни същност.

Някои обаче ще извлекат ползи от влиянието на Супер Луната, тъй като най-после ще видят кои са предизвикателствата пред тях, защо са се появили, какви препятствия има на пътя им и как да ги отстранят. Това може да са стари, неизказани неща, които сме задържали дълго в себе си, сега е пиковият момент да излеем всичко. Да простим и да продължим напред.

Пълнолунието и голямата Луна засягат оста на знаците Телец и Скорпион - енергийна ос, която засяга материалните ни взаимоотношения, всичко, свързано с финансите и не на последно място, с всички удоволствия – включително сексуални. Много актуални, на моменти даже и болезнени, могат да бъдат въпросите, свързани с нашите ценности, съпоставени с тези на другите – материални или не.
          
Много наши вътрешни конфликти и чувства ще намерят начин да излязат и да се покажат, тогава може все пак да усетим дисбаланса, да не знаем точно какво става с нас, да сме объркани от това ново състояние в което се намираме. Това, което ще излезе от нас, трябва много добре да се обмисли и да работим върху него съзнателно, колко и трудно и тежко да е за нас. Няма да сме съгласни с всичко това, ще има борба, много емоционални състояния, необикновени предчувствия, но в същото време силно раздразнение от случващото се.

Това е периодът, който има символ, свързан с материалната стабилност. Време е за планиране и обстойно обмисляне на тези въпроси.

Моментът е много благоприятен  за всякакъв род физически упражнения, повече движение, и по-малко мързелуване. Добре е, ако медитирате, защото това ще успокои нервната  ви система и душевното ви равновесие.

Желая ви, това пълнолуние и тази Супер Луна да донесат в живота събития и промени, от които имаме нужда! Които ще ни накарат да вървим в своето еволюционно развитие! 

Още за астрологичните събития на 14 ноември четете тук.

Ритуали по пълнолуние - тук.

Ивелина Рускова, астролог
astroiva (at) abv.bg, 0888 899 057
Висшата Жрица – карта Таро за 18 април Хороскоп

Висшата Жрица – карта Таро за 18 април

воалите на заблудата се отдръпват встрани

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април Хороскоп

Шестица Пентакли – карта Таро за 17 април

Тя учи как да постигнем равновесие в даването и получаването

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април Хороскоп

Десетка Мечове – карта Таро за 16 април

Тя се сбогува с отломките от старата реалност...

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да се отървете от нежелани навици, в четвъртък не решавайте финансови въпроси, неделя носи мощна изцелителна енергия

Смъртта – карта Таро за 15 април Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 15 април

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 14 април

Можем да ползваме енергията за творчество и да позволим на въображението ни да се развихри

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 13 април

Тя е свързана със земната енергия, познава растенията и билките, умее да лекува, да създава уют и семейна атмосфера

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 12 април

Ако не сме сигурни за посоката си занапред, сега е подходящо време да си я представим

Силата – карта Таро за 11 април Хороскоп

Силата – карта Таро за 11 април

Вместо да се борим за надмощие, е важно да се свържем с вътрешната си сила

Обесения – карта Таро за 10 април Хороскоп

Обесения – карта Таро за 10 април

Добре е да останем насаме и да си дадем време за преосмисляне и вглъбяване

Асо Мечове – карта Таро за 9 април Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 9 април

Днес сме свързани с висши информационни полета

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Това, което започнете в петък, ще даде добри плодове. Краят на седмицата е подходящ момент да се срещнете лице в лице със скрити проблеми.

Петица Мечове – карта Таро за 8 април Хороскоп

Петица Мечове – карта Таро за 8 април

Започваме седмицата с изключително важното новолуние в Овен

Новолуние и слънчево затъмнение ведно Хороскоп

Новолуние и слънчево затъмнение ведно

При такава неистова енергия бездействието е направо животозастрашаващо!

Петица Чаши – карта Таро за 7 април Хороскоп

Петица Чаши – карта Таро за 7 април

Не бива да позволяваме на жизнената ни сила да изтича заради неща от миналото

Десетка Пентакли – карта Таро за 6 април Хороскоп

Десетка Пентакли – карта Таро за 6 април

Нещата се случват в лекота, без усилие, в усещане за радост и споделеност



.