Подкрепете ни!




ЗдравеСветлин Петров / 8 юли 2017

По мед и масла

Мила Георгиева за 10 дни се спасява от кожен тумор с помощта на черен кимион и кайсиеви ядки. После започва да помага на други болни


Заповядайте на целодневното събитие "Списание 8 НА ЖИВО", на което ще можете да се запознаете с Мила Георгиева и всички лечебни масла на Botalife. Очакваме ви на 12 ноември 2016 г. в Независим театър! 

Какъв е пътят между болката, която може би крие зад себе си сериозна здравословна опасност, и неусетното ѝ преодоляване, а после и решението за това изцяло да промениш живота си? За Мила Георгиева той минава през... капките на две от най-мощните растителни масла, които ни е дала природата. Нейната история започва плашещо – със сериозен кожен проблем, но благодарение на маслата от кайсиеви ядки и черен кимион продължава триумфално. Природните еликсири не само помагат на младата жена да победи здравословния проблем, но и я вдъхновяват да поеме съвсем ново начинание – предлагайки многобройните им ползи на повече хора, които се нуждаят от тях.


В началото на тази поучителна история, която за кой ли път ни припомня необятните възможности на природата, Мила Георгиева има рекламна агенция, обича работата си, грижи се за семейството и малкия си син и всичко изглежда чудесно. Но, както често се случва, стъпката между спокойния живот и кошмара понякога е малка, неусетна и идва толкова внезапно, че сякаш мощно земетресение помита идилията. За Мила това земетресение се случва преди година.

Проблем
от нищото

„Беше точно преди Великден, един ден усетих, че на гърба ми като от нищото се появи малка бенка, съвсем скоро преди това я нямаше. Стърчеше една такава – сбръчкана, започна да ме боли и да тече кръв от нея." На следващия ден Мила отива при известен кожен лекар, препоръчан ѝ от приятели. Докторът ѝ казва, че бенката вероятно е злокачествена, трябва да бъде отстранена възможно най-бързо и ѝ записва час за операцията след 10 дни. 

В тежки моменти винаги до нас са най-близките. Затова веднага, щом се прибира у дома, Мила се обажда на майка си Веселина Алексиева и ѝ споделя проблема. 

По това време тя е на екскурзия в Македония и съвсем случайно по време на пътуването става дума, че един от мъжете в групата е страдал от тежък, често дори смъртоносен здравословен проблем – рак на панкреаса. След операцията един ходжа му казва да пие от 100% натуралните, чисти масла от черен кимион и ядки от кайсия, като това ще заздрави имунната му система и ще предотврати развиването на разсейки. Човекът обаче не спира да пие маслата, за да е спокоен, че болестта няма да се върне. Вече 10 години е напълно здрав. Купува си ги от Турция и от Македония, по това време няма вносител за България. 

Тъй като историята му заинтригува силно Веселина, тя използва, че е в Македония и решава също да купи от безценните капки - взема от кайсиеви ядки и черен кимион. Смята да ги пие профилактично, без въобще да подозира, че дъщеря ѝ има сериозна диагноза. Случайно... Но както читателите на Списание 8 знаят добре, няма нищо случайно.

Чувайки за кожния проблем на Мила, майката заклева дъщеря си да ги пие, така че да помогнат за подсилване на организма преди операцията.

Макар да признава, че не очаквала кой знае какви резултати, Мила все пак решава да опита. „Не вярвах, даже ѝ казах: Няма смисъл, какво ще ми помогне?! Но почнах да ги пия, защото майка ми всяка сутрин ми звънеше да провери." Така 10 дни поред, без да пропуска, Мила взема указаните дози от двете масла. Когато идва уреченият ден за операция, притеснена се отправя към болницата.

За да предпази бенката, през изминалите дни тя я е скрила с лейкопласт. Усеща болка, но не я пипа, за да пази образуванието от разраняване. 

Когато лекарят маха лепенката над бенката..., възкликва изумен: „Какво сте направили?". Мила се разтреперва: „Реших, че е станало нещо още по-страшно, но той продължи: Бенката е изсъхнала, нищо няма."

И наистина – на мястото на бенката има само коричка от рана и щом я отстраняват, отдолу се показва здрава кожа. Едва за 10 дни от образуванието няма и следа, а единственото, което през това време Мила променя в ежедневието си, е пиенето на маслата от кайсиеви ядки и черен кимион.

Жената е категорична, че няма как лекарят да е сгрешил диагнозата при първата им среща – бил опитен доктор, а и не е възможно кървяща, болезнена бенка да бъде объркана с каквото и да било. Очевидно чудото е „дело" на двете натурални масла. 

От опит
и традиции

Изключително щастлива, младата жена решава да сподели своята радост с фирмата производител. Още на паркинга на болницата влиза през мобилния си апарат в интернет, намира имейла на фирмата и пише благодарно писмо. Споменава колко е жалко, че нямат представител в България. И че тя е готова да се заеме с тази дейност, за да помага на други хора да оздравеят. Мила признава, че няма опит в този бранш, но е убедена в ползите от продуктите.

Само след 10 минути получава отговор от компанията, че с радост приемат предложението ѝ, защото предпочитат да работят с хора, които познават силата на 100% натуралните и чисти масла и имат лично отношение към тях. „Освен това въобще не бяха учудени от моята история. Казаха, че техните продукти се базират на опита и традициите на поколения преди тях, че ежедневно получават писма от САЩ, Канада, Япония, от хора, много от които са имали подобни проблеми на моите", спомня си Мила.



Но как лекуват 100% натуралните и чисти етерични масла? Защо са толкова ефективни? Тъй като механизмът не ѝ станал ясен, Мила решава да поговори със своята приятелка доц. Павлина Симеонова. „Просто не вярвах, че за 10 дена тези две масла могат да ми помогнат. Бях толкова въодушевена, разказвах на всички и те се втрещяваха. Само доцентката ме изслуша спокойно и каза – да, това са доказани неща, които сега преоткриваме. Въобще не се учуди и ми обясни, че маслата са подействали, защото причината е била вътрешна, аз съм имала някакъв проблем и крайната фаза е била да избие тази бенка", разказва Мила.

Помолихме за коментар и д-р Ирена Маждракова от консултативен център за хармонично здраве „Хела". „В организма всичко е въпрос на хомеостаза, на баланс. Когато подобрим средата в тялото, освобождаваме всичките му защитни механизми и задействаме собствените му оздравителни сили. В случая на Мила такава роля са изиграли тези две масла. Когато те се комбинират, имат мощен имуностимулиращ ефект, действат и противовъзпалително". Лекарката също прилага двете масла в практиката си. Двама нейни пациенти имали неприятни мастни образувания по скалпа си, а след 2 месеца пиене на маслата те значително се смалили. На други инхалациите с масло от черен кимион помогнали при тежка суха кашлица. Д-р Маждракова препоръчва черния кимион и ядките от кайсия при вирусни и бактериални инфекции, кашлица, доброкачествени образувания и като профилактика при хора с наследствено предразположение към образуването им.

„Щом маслата на „Боталайф" ми помогнаха, редно е да стигнат до повече българи" – си казва Мила. Това напълно променя професионалния път на доскорошната собственичка на рекламна агенция. 

Нещата се нареждат бързо, само след месец пристигат първите партиди, а Мила и майка ѝ Веселина създават българския клон на „Боталайф" и се заемат за работа. Постепенно увеличават гамата продукти на фирмата в страната ни, включват и натуралните пасти, за които ще ви разкажем в следващ брой. 

Това, което отличава избраните от Мила масла, е, че се извличат по изцяло природен метод – със студено пресоване, само от първа преса и без никакви химикали. Маслата са 100% натурални, произведени от качествени суровини, без примеси и без използването на химикали, което ги прави чисти, концентрирани и годни за вътрешен прием.

Истории
с масла

И макар оттогава да са минали броени месеци, двете дами вече са чули достатъчно други истории, които според тях ясно доказват, че случилото се с Мила нито е изключение, нито – случайност. С дистрибуторите се свързват много хора с тежки диагнози, които искат да разкажат историята си. Неотдавна се обадило момиче с тежък мозъчен тумор, който, след като започнала да пие маслата от черен кимион и кайсиеви ядки, спрял да расте и дори започнал да се свива. Друга млада дама имала твърди и упорити брадавици по целите си длани, срещу които не помагало нищо. Когато опитала с маслата, неприятните образувания започнали да изчезват, точно както се случило и в историята на Мила. За да припомни доказаната истина, че за човека, който използва силите на природата, е по-голям шансът всичко да тръгне по мед и масло...



С дъх на кайсии


Амигдалина - маслото от кайсиеви ядки, е мощна и естествена форма на витамин В 17. Както казва Мила Георгиева, витамин В 17 е наричан и „съвършеният химиотерапевтичен агент" – той унищожава болните ракови клетки, без да засяга здравата тъкан. Действа болкоуспокояващо, подобрява процесите на обмяна и забавя стареенето. Кайсиевото масло съдържа и други витамини от В-групата, а също – А и Е, омега-6 и омега-9 мастни киселини. 
Дневно се приемат между 10 и 30 капки, може да се добавят към салати, ястия, сокове. Прилагано външно, веществото подсилва колагена в кожата и помага регенерацията ѝ при изгаряния. Маслото от кайсиеви ядки е мощен стимулатор на косата.
Маслото се приема вътрешно. Профилактично е добре да се пие 3 до 6 месеца всяка година. 




Кимион за всичко 



© Thinkstockphotos

Черният кимион е едно от най-добрите медицински семена в човешката история! Заслужено го наричат панацея, датира от времето на египетските фараони. Споменава се в Библията и от пророка Мохамед като „лекарство за всяко заболяване освен за смъртта". Над 600 изследвания показват ефекта на маслото от черен кимион. Той се дължи на сложната химическа структура на семената, съдържащи над 100 съставки, включително протеини, витамини В1, В2, В3, В9, минерали, калций, желязо, мед, цинк, фосфор, както и значими източници на есенциални мастни киселини. Негови активни съставки са кристалин нигелон и тимохинон. Изследвания на учени от Охайо доказват, че тимохинонът е антиоксидантен, противовъзпалителен и антираков агент, безвреден за нормалните клетки. Маслото се използва от векове при диабет, астма, алергии, сърдечносъдови и бъбречни заболявания. Нутриентите му се справят с условията на дефицит в организма и възстановяват нормалното му състояние. Това е концентрирана храна, дар от природата. Мощен имуностимулатор, който превъзхожда всяко друго естествено средство, използвано за автоимунни разстройства. Маслото е особено полезно за тонизиране и подобряване на кръвообращението. Ефективно е при хемофилия, синузит, белодробни заболявания, мигрена, колит, гастрит, простатит, псориазис. Има антивирусен, антибактериален и противогъбичен ефект.  
Дозирането е от 1 ч.л. до 3 с.л. 1 или 2 пъти дневно. 1 с. л. масло от черен кимион, смесена със също толкова мед в топла напитка преди лягане, ще ви помогне за здрав и спокоен сън. По-внимателни трябва да са хората с импланти.





Доц. д-р Павлина Симеонова:

Очаквано добра комбинация





Доц. Симеонова е ръководител на Лабораторията по физика на околната среда към Института по физика на твърдото тяло на БАН. Специалист по анализ на нови материали и многовариационна статистика.

Случайно се запознах с Мила и установих, че нейните продукти са много хубави. Превенцията чрез хранителни фитохимикали е най-добрият, най-лесният и достъпен подход за контрол на здравето.
Маслото от ядки на кайсия може да се взема и профилактично, не само при здравословен проблем. Черният кимион, известен от древността като лекарство за всичко, освен за смъртта, има много активни съставки. Най-изследвани са нигелонът и тимохинонът - антиоксидантен, противовъзпалителен и антираков агент, безвреден за нормалните клетки. Маслото от черен кимион предизвиква апоптоза – помага на тялото да елиминира стари, ненужни и болни клетки, без да отделя токсини. То поддържа здрава и балансирана имунната система, която може своевременно да открие и разруши ракови клетки, преди да застрашат здравето. Това става чрез повишено производство на имунни клетки, клетки на костния мозък и такива, произвеждащи антитела. Мила е успяла за кратък срок да стимулира имунната си система и това е дало резултат. Маслото е блокирало ангиогенезата – образуването на нови кръвоносни съдове, необходими за растежа на рака, и е предизвикало клетъчната смърт на дефектиралите клетки. 
Това се е допълнило от ефекта на маслото от кайсиеви ядки. Те съдържат токсични вещества като циановодород и бензалдехид, но тук става въпрос за селективна токсичност. В раковите клетки се съдържа ензимът бетаглюкозидаза, който отключва токсичното действие на циановодорода и бензалдехида и това е смъртоносно за раковите клетки. В здравите пък има друг ензим – роданаза, който неутрализира действието на циановодорода и те не могат да бъдат унищожени. При Мила се е получил комбинираният ефект от двете мощни средства.

Материалът е публикуван в брой 6/2016 г. на Списание 8.
5 най-полезни билки в България Здраве

5 най-полезни билки в България

Магията им се свързва с благосъстоянието на тялото и духа. По нашите ширини съществуват над 3600 растителни вида.

Сърцето ни трябва не само за обичане Здраве

Сърцето ни трябва не само за обичане

За него се грижим много добре с хранителната добавка „Кардиозон“

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат Здраве

Д-р Меркола: Изписват ви лекарства без да има нужда, а после други, за да премахнат страничните ефекти от първите

Пациентите с остеопороза и висок холестерол са тъпкани с хапчета, макар да няма сериозни рискове за здравето им

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак Здраве

2026: В Ирландия етикетите върху алкохола ще предупреждават за цироза и рак

В магазините бутилките ще са далеч от храните и почти скрити, промоциите и рекламата са ограничени

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото Здраве

Безглутеновият режим може да повлияе върху овладяването на Хашимото

Хипотеза: Имунната система атакува фрагменти от глутеновия протеин, наподобяващи тъканта на щитовидната жлеза

Битовата химия е опасна за мозъка Здраве

Битовата химия е опасна за мозъка

Nature Neuroscience: Домакинските препарати са свързани с неврологични заболявания

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им. Здраве

Билки против болка? Да, но след внимателно проучване на действието им.

Употребата на лечебни растения трябва да е само след консултация с медицинско лице

Подагразон: билковият лек при подагра Здраве

Подагразон: билковият лек при подагра

Хранителната добавка обединява мощни царски билки за „царската болест“

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан Здраве

Използват ли казината „времево изкривяване“, за да ви държат в капан

Целта на казиното е да ви накара да останете достатъчно дълго, за да загубите

Болното дебело черво ни състарява преждевременно Здраве

Болното дебело черво ни състарява преждевременно

Неговият микробиом е свързан с биологичната възраст

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота Здраве

60-минутна разходка с 4,5 км в час спасява от самота

Nature: Физическата активност компенсира депресивни състояние, свързани със социална изолация

Да останем с всичкия си до края Здраве

Да останем с всичкия си до края

Според акад. Бехтерев хората сами се докарват до слабоумие

Енергийното здраве на дома Здраве

Енергийното здраве на дома

Домовете ни са пронизани от нарастващо множество излъчвания, с които сме принудени да се справяме ежедневно. Как да се защитим?

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения Здраве

Тай Чи е по-полезен за сваляне на кръвното от аеробните упражнения

Учени наблюдаваха 349 души в продължение на една година

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина Здраве

Столетниците са с ниски нива на глюкоза, креатинин и пикочна киселина

Общият холестерол и желязото в кръвта им обаче са повече, сочат данните от ново проучване

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ Здраве

Съдът на САЩ ще реши дали флуоридът в питейната вода понижава IQ

Съдия Едуард Чен: бебетата, хранени с адаптирано мляко с чешмяна вода, са „критична уязвима група, изложена на най-високата доза флуорид“