Подкрепете ни!




ЛюбопитноСтанислава Цветкова / 12 май 2016

13-ата чакра

Пламен Топузов намери връзката между енергийните центрове на тялото и... клавишите на пианото


Станислава Цветкова

Кое е общото между древната 13-чакрена система и клавишите на пианото? Едва ли може да ни даде отговор друг, освен Пламен Топузов, лицензиран учител от "Школата по Припомняне" на Друнвало Мелхизедек, разработил системата „ Алхимия на Съзнанието". Той е лектор на различни практики, обучения и семинари и в следващите редове ще ни разкаже за тези чакри, които не познаваме. Още за него ще намерите тук.

Пламен е на 36 години. Завършил е техническо училище, но никога не е практикувал наученото там. От малък се чувствал различен от своите връстници, купувал си книжки за извънземни и духове. След като излиза от казармата, заминава за Англия, където прекарва цели 12 години от живота си.

С идването на тази толкова очаквана 2012-а обаче Пламен усеща, че започва да се изгубва в материалния свят и осъзнато се обръща в съвсем друга посока - към духовното, което винаги го е теглело. 

„Невидимият свят стана за мен по-истински от материалният. И го последвах – в началото много рязко. Днес вече се старая да поддържам  баланса, вярвам, че не трябва да изключваме нито един от двата свята", казва той.

Книгата, която променя живота му, е „Древната тайна на цветето на живота" на познатия и на читателите на Списание 8 Друнвало Мелхизедек. Пламен казва, че щом я прочел, търсенето за него приключило. Намира лицензиран учител от Школата по припомняне на Друнвало и преминава семинара „Пробуждане на озареното сърце". По-късно Пламен става ученик на самия Друнвало в Мексико, а днес е сертифициран учител, който провежда семинара в България, помагайки и на други хора да навлизат в сърцето, за да откриват себе си. „Когато ученикът е готов, се появява учителят", усмихва се Пламен.

Друнвало изучава лявото полукълбо, мъжката половина на мозъка, практическия ум на човечеството. След няколко години практики за навлизане в сърцето, Пламен среща друг свой духовен учител – Катрин Шейнберг, която работи изцяло с дясното полукълбо, с женската енергия. Така българинът успява да съчетае двете начала – лявото и дясното полукълбо на мозъка, аналитичния и образния ум. 

Всеки, който се интересува от теми като духовно развитие, медитация или езотерика, познава седемте чакри. Според Пламен обаче чакрите всъщност са осем, а още в древността информацията за тази допълнителна чакра умишлено е изпусната. Защото тя е твърде важна - представлява вход и изход на прехода от божественото съзнание към човешкото и обратно. Ако човек не знае за нейното съществуването, той не може да се завръща към Единното съзнание и се върти в омагьосан кръг, казва Пламен. 

Хората, които разбират от музика, ще ви кажат, че с белите клавиши на пианото може да се изсвири произведение, но то няма да бъде толкова добро, колкото, ако се включат и черните. Ако наложим чакрената система върху хроматичната скала на клавишите, те ще съвпаднат идеално - забелязва нашият събеседник. Осемте бели клавиша са осемте чакри, считани за основни. Всички познаваме нотите – общо седем, които започват и завършват с „до" – това е и осмата, последна чакра, играеща ролята на край и начало. Черните клавиши са останалите пет чакри, които пък напълно липсват в познатата ни система. В музиката се наричат бемоли или диези и се използват за повишаване или понижаване на тоналност. Те задават фините настройки. И ако човек достигне до определено ниво на съзнание, в което е преминал през тези 8 чакри и знае как да ги използва, едва тогава може да разбере, че съществуват още 5 и са общо 13.

Този брой също не е случаен - убеден е Пламен. Прието е, че съществуват 12 основни измерения, а тринадесетото е Бог. Тези 12 измерения се намират вътре в нас, древните египтяни ги наричали „домовете на илюзиите", защото в тях човек е поставен под влиянието на определени илюзии, от които трябва да се измъкне. Единственият път това да се случи е ако сме осъзнати за съществуването на тази последна чакра. Днес сме свикнали да смятаме числото 13 за фатално, а според Пламен няма причина да се страхуваме именно от най-свещеното. 



Разбира се, човек може да работи и с двете чакрени системи, те не се изключват взаимно и всеки е свободен да направи своя избор. Двете системи - на „черните" и „белите клавиши" представляват различни стъпала в извисяването на съзнанието от човешко към божествено, смята Пламен. 

Енергията на 13-ата чакра, така наречената „Звезда на душата", се върти срещу часовниковата стрелка, а на основната - първа, се движи по нейната посока. В първия случай енергията се издига нагоре, а по часовниковата стрелка се спуска надолу. Това означава, че когато божественото съзнанието навлезе в човешкото тяло, то избира доброволно да се спусне до дъното. До най-тъмните и мрачни дебри на Сътворението, където хората могат да проявят своята необуздана и животинска страна. 

Чакрите са доказателство, че всичко, което ни се случва е следствие на  избор, направен от нас самите, казва Пламен. Опознавайки илюзиите, които крие всяка от чакрите, лесно можем да разберем, че сме направили избора си, и сами поемаме отговорност за своите мисли, чувства и действия. Това автоматично означава, че няма добро и лошо – всичко е такова, каквото е – оптималното за конкретната ситуация.

Пламен вярва, че светът ще се промени към по-добро, когато хората обединят своите гледни точки, своето съзнание. Ние сме различни и всеки трябва да уважава индивидуалността на другите, за да се научим да работим заедно. „Единството не е еднаквостта, а когато сме обединени в нашите различия", завършва той.
Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г. Любопитно

Аматьори криптолози дешифрирали посланието на сериен убиец от преди 50 г.

Психопатът с прякор Зодиака безчинствал в райна на Сан Франциско и пращал на вестниците криптограми

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт Любопитно

Виетнамка присвои 44 млрд. долара от банка, осъдиха я на смърт

Престъплението на Труонг Ми Лан се нарежда сред най-големите банкови обири в историята

Пътят на лунната сянка Любопитно

Пътят на лунната сянка

Милиони наблюдаваха пълното слънчево затъмнение

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди Любопитно

Радвам се, че мама умря – историята на Дженет Маккърди

Късно тя разбира, че целият й живот е бил построен върху фалшиви основи

Прегърнете несъвършенствата си Любопитно

Прегърнете несъвършенствата си

Състраданието към себе си и разбирането на собствените ни недостатъци е ключ към стабилна връзка

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни Любопитно

Експлозивите, затрупани в земята от предишни войни, стават все по-опасни

Вероятността от детонация нараства заради летливост на аматола

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон Любопитно

Дж. К. Роулинг „очаква с нетърпение да бъде арестувана“ заради нов шотландски закон

Писателката се опасява, че точното описание на биологичния пол вече е престъпление

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа Любопитно

Облак прах от Сахара замърси въздуха в Южна Европа

Властите в Крит препоръчаха на децата и възрастните хора да останат на закрито

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ Любопитно

Защо пълното слънчево затъмнение на 8 април предизвиква тревога в САЩ

Училища се затварят и хората са помолени да се запасят с храна, вода и гориво, валят черни прогнози

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер Любопитно

Английските национали в подкрепа на болните от Алцхаймер

През второто полувреме в мача с Белгия футболистите бяха без надписи на фланелките си

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година Любопитно

Финландия остава най-щастливата страна в света за седма година

България се качва на 81-о място от 143 държави във веселата класация

Как да се справите с хора, които говорят твърде много Любопитно

Как да се справите с хора, които говорят твърде много

Те просто не могат да се спрат да бърборят, а често дори не осъзнават, че го правят

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“ Любопитно

Астрофизик откри физически недомислия във филма „Дюн: Част втора“

Някои детайли, свързани с пясъчните червеи, са ненаучни

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години Любопитно

Щъркелът Ярен другарува с рибаря Адем 13 години

Птицата се върна рано при своя приятел тази пролет

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram Любопитно

Мощен срив в системите на Facebook и Instagram

Услугите на Meta бяха недостъпни, емисиите спряха, проблеми имаше и с влизането в Google