Подкрепете ни!




Светът в теб7 август 2018

Търсим опасността отвън, а тя е в нас

Почти никой не свързва бедите ни с духовното разпадане

Търсим опасността отвън, а тя е в нас


Сергей Лазарев е световноизвестен руски учен, изследовател и лечител, основоположник на популярния в цял свят метод на лечение "Диагностика на кармата". Истините, които той препредава в 12-те тома на книгата си, са основополагащи за всяко духовно учение. Преди няколко месеца ви запознахме с част от аксиомите на Лазарев, изведени от неговата практика. Днес е време за още една порция от дръзките му хипотези. 

  • Опитът за лечение на различни болести показва, че лечението е много по-ефективно, ако въздействието е насочено не към болния орган и даже не към целия организъм, а към причината, предизвикала болестта. Колкото и да лекуваш конкретната болест, ако причината не е отстранена, тя продължава да подхранва болестта и, както показва практиката, даже може да се премества от един орган на друг. Болестта не е лавина, която може да се премахне, като се разчисти участъкът. Болестта е вода, която тече от крана, и първо трябва да се затвори теч, за да се отстрани причината за болестта.  
  • Ако са ви обидили, на първо място вие трябва да молите прошка за това, че сте обидили вие самите, това блокира кармичните програми на родителите и миналите животи, които са създали ситуацията. След това трябва да молите прошка за това, че не сте успели да простите на другия човек и сте му се обидили, и едва после да молите прошка за този, който ви е обидил, за това, че той сам е бил обиден и е обидил вас. При всяка обида трябва да се опитаме вътрешно да оправдаем човека, а после да простим. Само с такова поведение можем да блокираме кармичните програми за унищожаване и разпадане. Това ще помогне да запазим своето здраве и здравето на децата си.  
  • Дисциплината на съзнанието днес, когато имаме високо енергийно ниво, е много важна. Един от основните закони на Вселената е непричиняване на зло даже и в мислите. Сега това не може да бъде само отвлечен принцип, това трябва да стане начин на съществуване. Изследванията, които провеждам всекидневно с помощта на екстрасензорната диагностика, говорят за това, че спазването на етичните норми е необходимо условие и единствен начин за оцеляване и едновременно най-добрата защита. Ние се оглеждаме и търсим опасността наоколо, а главната опасност се намира вътре в човека и действа незабележимо. Коренът на опасността е в неразбирането на света и неразбирането на това, което става, в неправилното поведение, което незабележимо довежда човека до вътрешно разрушаване. Катастрофите, ужасите, с които ние постоянно се борим, са следствия от нашето духовно несъвършенство. Усилията, насочени към борбата с тъмнината, със следствието, не могат да отстранят главната причина - духовното разпадане, което се извършва сега и с което почти никой не свързва нашите беди.  
  • Гражданските закони в много отношения не съвпадат със законите на Вселената. Ако са ме ударили и аз по право съм отговорил с юмрук, това не значи, че може да се направи същото енергийно. Това са съвсем различни нива. При юмручния удар страда само един човек - виновникът. При енергетичния удар, тъй като човек на ниво поле е свързан с роднини и деца, ударът преминава през целия род. И като отговор идва обратното наказание на агресора и неговия род.
  • Когато човек мислено се обръща към Бога и моли прошка за несъвършеното, с неговата душа и тяло се извършват поразителни изменения. В този момент човек признава своето несъвършенство, разкрива се пред този, който ни е създал, и получава от него сили, за да се промени, да влезе в хармония с Вселената. 
  • Като анализирах взаимовръзката на основните параметри на системата за саморегулация, аз започнах по-дълбоко да разбирам законите в развитието на организма, открих кармичните структури за защита на човека от нещастия, от травми, структурите на успеха, късмета, които организмът постоянно възстановява и възпроизвежда. Разрушаването им става тогава, когато човек се отрича от Бога, родителите, децата, от любимия човек. В полето съществуват структури, отговарящи за способностите на човека да обича, и тяхната деформация води до тежки заболявания, в това число и до онкологията. 


7 съвета за справяне с разочарованието Светът в теб

7 съвета за справяне с разочарованието

Отнасяте се към себе си като към машина и забравяте, че вниманието, грижата и самоизключването също са важни

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо. Светът в теб

Нищо в живота не си струва, ако не поемате рискове. Нищо.

Дензъл Уошингтън за куража да продължим напред, дори когато ни се струва, че сме се провалили

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция Светът в теб

Садгуру претърпя спешна мозъчна операция

Възстановява се по-бързо от лекарските очаквания

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони Светът в теб

Н. Казандзакис: Смъртен грях е да насилваш вечните закони

Твой дълг е да следваш с доверие безсмъртния ритъм

Пролетното равноденствие е магическо време Светът в теб

Пролетното равноденствие е магическо време

Това е ден на чиста енергия, в който да поправите грешките и да създадете слънчево бъдеще за себе си

Пролетното равноденствие: ново начало Светът в теб

Пролетното равноденствие: ново начало

Днес излезте на слънце, умиротворете се със светли мисли, споделете желанията си с Вселената и благодарете на Живота

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота Светът в теб

Запазете мълчание, защото светът на тишината е огромна пълнота

Руми: Отвъд представите ни за погрешно и правилно има поле, ще се срещнем там

Молитвата пребори хероина Светът в теб

Молитвата пребори хероина

След 10 години тежки битки, след 10 комуни и престой в лудница Иво се измъква от пипалата на наркотиците благодарение на вярата в Бог

На гости на свети Никола Светът в теб

На гости на свети Никола

Светецът чудотворец се явява насън на Ангел Рафаилов и му посочва точното място, на което да направи манастир

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция? Светът в теб

Ще дойде ли времето, когато няма да имате нужда от ваканция?

Нека не бягаме от живота, а да го превърнем в пътуване, от което не искаме да си почиваме

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава Светът в теб

Човек не е длъжен кротко да приема това, което съдбата му дава

Съветите на „ангелското“ същество от „по-високо измерение“Крион

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша Светът в теб

Върнете болката, която сте взели от родителите си, тя не е ваша

К. Типинг: Не лишавайте предците си от възможността да извървят своя кармичен път

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка Светът в теб

Това, което сега носи удоволствие в големи дози, ще се превърне в болка

Е.П.Блаватска: Никой освен вас самите не може да ви помогне