Подкрепете ни!




Светът в тебЕкатерина Ангелова / 30 април 2024

Законът за привличането – как да се възползваме от силата му

5 лесни стъпки, чрез които да привличате в живота си онова, за което мечтаете


изображения: IStock
изображения: IStock
Днес търсим отговори на въпросите какво представлява Законът за привличането и как да го накараме да проработи за нас, за да сбъднем мечтите си.

Мери Попинс казва: „Всичко е възможно, дори и невъзможното“. Тази мисъл се промъква и когато говорим за Закона за привличането. Той гласи, че всичко, което искаме силно, може да бъде наше, стига да се фокусираме в него и да вложим енергията си в това намерение. С тази връзка между ума, тялото и Вселената се занимават и множеството известни днес квантови физици.

През 2006 година излиза книгата – „Тайната“ на Ронда Бърн, която буквално взривява пазара и умовете на множеството читатели. Тя подробно обяснява какво е Законът за привличането, как действа и как да се възползваме от силата му.

Законът за привличането не е някаква мистична практика, той е реалност, казват експертите, които се занимават с неговата същност. Положителните мисли и представи ни носят положителни проявления, както и обратното – негативните мисли ни водят към негативни последствия. Силата на мисълта е най-важният инструмент, когато говорим за Закона за привличането.

Нашите мисли, чувства, емоции, намерения и представи полагат основата към това да привлечем в живота си всичко, което желаем. Изключително важна е вярата, че това, за което мечтаем, наистина може да ни споходи, стига да се фокусираме в него и да го поискаме с цялото си сърце. Нашите мисли и чувства оказват силно и непрестанно влияние върху събитията, които се случват в живота ни.  Промяната в нашата перспектива и насоченото положително фокусиране в определени неща, могат да внесат реална положителна промяна в битието ни.



Често се описват 12 Закона на Вселената
, един от които е именно Законът за привличането. Това са неизменни закони, които действат на цялото ни същество и на всичко, случващо се около нас. За тях обещаваме да ви разкажем в някой от следващите ни текстове, а в конкретния ще се спрем само на една специфична корелация. Законът за привличането е в непрекъсната и здрава връзка със Закона на вибрацията. Тя гласи, че когато се проектира вибрация за нещо конкретно, тя ще привлече енергии от същото естество и вибриращи със същия резонанс. Ако обаче двете енергии се разминават, то едната ще надделее над другата.

Какво имаме предвид? Ако мисълта ви е насочена към изобилие, но в същото време на подсъзнателно ниво сте обвързани с чувството и мисълта за недостиг и страхове, то те ще надделеят над вашето желание за придобиване.

Тук се намесва и свободната воля. Окултистите вярват, че всяко нещо и всяко същество във Вселената има такава. С полагането на усилия и съзнателни „тренировки“ можете да овладеете Закона за привличането и да привлечете в живота си онова, за което мечтаете. Има обаче едно важно условие – това може да се случи, ако в процеса не засягате и не наранявате нечия чужда свободна воля. В такъв случай Законът за привличането не би проработил.



Друг важен момент са намеренията.
Ако вашето намерение е негативно или е в пряк конфликт с по-силното намерение на някой друг, то Вселената ще реагира съответно. Законът за привличането не ви дава абсолютен, пълен контрол над обстоятелствата. Той не е някаква магия, а просто метафизичен процес, в който действа принципът, че подобното привлича подобно. Можете да го използвате успешно, ако внимавате в намеренията си и те са позитивни и добронамерени. Уверете се, че чрез тях не засягате по никакъв начин неприкосновеността и свободната воля на някого другиго.

Може би вече ви се иска да се свържете със Закона за привличането, но се чудите как точно да направите това. Ще ви дадем 5 лесни стъпки, чрез които да успявате да привличате в живота си онова, за което мечтаете, независимо дали говорим за материални придобивки или за духовни качества и ценности.



Стъпка 1: Вземете вашето решение
  • Изградете ясна и конкретна визия за онова, което желаете. Мащабът на вашето искане не е от значение, когато базирате желанието си на Закона за привличането.
  • Представете си живо как изглежда това, което искате. Какво е на допир, как звучи, какви чувства посява в съзнанието ви. Как мирише, има ли цвят или вкус. Освободете сетивата си и го почувствайте възможно най-реалистично.
  • Най-важното е да усетите как бихте се чувствали, ако това нещо, тази ваша мечта, вече е факт и е част от живота ви. Помислете какъв би бил животът ви и как ще се промени, ако исканото стане реалност. Ако получите това, за което мечтаете. По този начин – чрез тази игра с въображението, вие започвате да вибрирате на честотата, на която вибрира и желаното от вас нещо. Тази стъпка може да ви изглежда много проста, но тя е това, което проправя пътя ви за работа с енергиите на Закона за привличането.
Стъпка 2: Отдайте се на безусловната любов
  • Какво означава това? Изключително важно е да сте наясно с вашите чувства и мисли. Когато обичате себе си, вие можете да отворите портала към възможността да получите онова, което желаете. Любовта е ключът за достигане до онова, което е най-добро за самите нас и което можете да си пожелаете.
  • Някои от пречките в процеса са съмнението, че заслужавате исканото нещо, както и подсъзнателните страхове и опасенията. А ако се появят такива те изпращат сигнали, които се конкурират с позитивните ви мечти и желания. Единственият ефективен метод за борба със страховете и съмненията е да ги осъзнаете, да ги признаете и да подходите с любов и състрадание към тях.
Стъпка 3: Отворете се за възможностите
  • Помислете за всички онези лоши неща в живота ви, които можете да назовете към настоящия момент. Помислете за страховете, съмненията и всички стари модели, които вече не ви служат, и искате да промените. Помислете каква е вашата роля в този процес.
  • След това са фокусирайте върху добрите неща в живота ви. Помислете как вашите надежди, мечти и амбиции са привлекли тези добри неща за вас. Уверете ума си в това, че когато истински искате нещо, то се случва и идва при вас. Така ще разпознаете факта, че Законът за привличането вече работи за вас и е част от действителността ви. Че той винаги е съществувал, но едва сега го осъзнавате. След като се уверите в това, започнете да работите съзнателно със Закона за привличането и да сбъдвате мечтите си.
Стъпка 4: Изживейте реалността на вашите желания
  • Тук идва ред на вашето въображение и фактическо изпълнение. Освен да визуализирате представите си за това, което искате, опитайте се да изживеете неговата реалност. Как да стане това? Необходимо е да предприемете съответни, реални действия, които да ви поведат по пътя към осъществяването на вашата мечта.
  • Един прост пример – ако желанието ви е да отслабнете, купете си рокля с размера, на който бихте искали да отговаряте. Друг пример – ако си мечтаете за пълна финансова независимост, започнете да планирате какво точно ще направите с целия този капитал.
  • Важното тук е да предприемате реални действия, подчинени на усещането, че вече имате това, което толкова силно желаете. Изпълнете тази стъпка с радост и ентусиазъм. Действайки така, сякаш вече сте постигнали желаното, вие изпращате силна и конкретна вибрация към Вселената, която чрез Закона за привличането, тя ще ви върне.
Стъпка 5: Бъдете търпеливи, но все пак упорити
  • Тази стъпка е може би най-трудната. В нея трябва да се научим на най-трудното нещо в живота – да бъдем търпеливи. Да не бързаме да постигнем резултата, да не сме припряни и да не се отказваме, защото нещата не се случват толкова бързо, колкото ни се иска.
  • Важен ключ в тази стъпка е нашето постоянство. Продължавайте да изразявате благодарност и признателност всеки ден. Припомняйте си ежедневно всички примери във вашия живот, в които сте установили, че Законът за привличането е проработил за вас. Работете по изброените дотук стъпки, визуализирайте, мечтайте, вярвайте и мислете положително за онова, което искате да се превърне в реалност за вас.
Повече по темата прочетете в Списание 8, бр. 2/2023 г.

Още по темата:

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта Светът в теб

Вечната скръб и сълзи ви вкарват в самосъжаление и ви отдалечават от любовта

Кришнамурти: Страданието не е твое, защото всички около теб страдат

Вълшебна песен, наниз и ухание Светът в теб

Вълшебна песен, наниз и ухание

Създадени от гласовитата Смиляна да умиротворяват и насищат живота ни с радост и сполуки

Честит Великден! Светът в теб

Честит Великден!

Цели 40 дни след Великден православните християни се поздравяват с Христос Воскресе и Воистину Воскресе!

Всички неща около нас са капчици на Божията любов Светът в теб

Всички неща около нас са капчици на Божията любов

Природните красоти са малките проявления на любовта, които ни водят към великата Любов, към Христа

Писано яйце Светът в теб

Писано яйце

Или как да си сътворите великденски шедьовър с восък и боя

Чудото благодатен огън Светът в теб

Чудото благодатен огън

Как божественият пламък слиза на Великден в Йерусалим и колко малко знаем за явлението горене

Велика събота е Светът в теб

Велика събота е

Богослуженията днес са най-високата точка в православната литургическа традиция

Разпети петък е Светът в теб

Разпети петък е

Това е денят, в който разпънали на кръст невинния Агнец – „изтезаван за нашите беззакония и мъчен за нашите грехове"

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце Светът в теб

До разпятието ще застана, ще примра с изстинало сърце

Пастернак посвещава на Мария Магдалина стихотворения в „Доктор Живаго“

Не си събирайте съкровища на земята Светът в теб

Не си събирайте съкровища на земята

Проповедта на планината е основополагащ текст от Библията, който носи непреходни послания и до днес

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната Светът в теб

Събудете своята духовна ДНК и изживейте промяната

Когато следвате зова на душата си, израстването се простира далеч отвъд вас, вашето семейство и приятели

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“ Светът в теб

Юда попита: „Аз ли съм, Учителю?“

Дали най-известният предател в историята не е участник в божествен стратегически план

То е вратата към любовта Светът в теб

То е вратата към любовта

4 неща, които е важно да знаете за вашето вътрешно дете

Какво е истинска молитва? Светът в теб

Какво е истинска молитва?

Садгуру: Вие мислите, че Бог е инструмент за постигане на удобство, богатство, власт и удоволствие

Няма значение колко опасен е пътят пред нас. Той е по-добър от този обратно. Светът в теб

Няма значение колко опасен е пътят пред нас. Той е по-добър от този обратно.

Емет Фокс: Ако нямате време за молитва и медитация, ще имате много време за болести и неприятности