Подкрепете ни!




Тракеия Д-р инж. Гинка Стоева, снимки Добрин Кашавелов / 17 ноември 2023

Тракеия – храни от древността

Добавки, вдъхновени от далечното ни минало, осигуряват всичко необходимо за здравето, включително така нужния силиций


Тракеия – храни от древността
Когато любовта срещне професионализма, очаквайте шедьоври! Към тази мисъл извеждат постиженията на един необикновен родолюбец и изследовател на историята на своя роден край – инж. Иван Лишков. Той е познат на нашите читатели от разказите за „Народа на Слънцето“ (бр. 8/2023).

Роден от любовта към историята, инж. Лишков инвестира в археологическите разкопки край с. Оходен на Регионалния исторически музей – Враца. Те разкриват Храм на Слънцето – култово съоръжение отпреди 8 хилядолетия, с дарове за плодородие – овъглени зърна лимец, диви плодове и множество билки.

При изследванията в Института по криобиология и хранителни технологии (ИКХТ) учените установяват, че съдържанието на находката е безценно, тъй като тези храни възстановяват равновесието в човешкия организъм. Откритието става мощен импулс за научни разработки. Научно-изследователската компания, която се захваща с това дело, е „Тракеия“.



Какво е „Тракеия“?

Идеята за името се ражда, когато инж. Лишков вижда изображенията върху каничка от най-голямото тракийско съкровище – Рогозенското. Ето как изглежда:

Отляво е тракийският бог ТРА, повелител на Слънцето. Отдясно – тракийската богиня майка КЕИЯ, богиня на Луната. Срещата на двете божества в дните на пролетното и есенното равноденствие е кодирана в името ТРАКЕИЯ – символ на живота и равновесието. Тогава денят и нощта са равни, а женското и мъжкото начало сътворяват баланс. И тъй като това е ключовата дума за хранителните добавки, той ги кръщава „Тракеия“.
 

За всяка болка – билка

„Успяхме да създадем добавки, които отговарят на различните индивидуални потребности на човека“, заявява с удовлетворение инж. Лишков. Добавките са за костно-ставната система, за баланс на телесната маса, срещу стрес, за подпомагане на работата на сърцето, на мозъка, на храносмилателната и дихателната система и др.
Те са на основата на водоразтворим силиций от външната люспа на лимец, натурални пробиотици и пребиотици, витамини, пектин, колаген, инулин, различни билки и горски плодове. Добавките осигуряват дневния прием на хранителни вещества, необходими за правилното функциониране на човешкия организъм.

Магията силиций

През последните няколко години вниманието на учени в цял свят се насочи към минерала силиций. „Силицият е вторият по важност химичен елемент в човешкия организъм след кислорода. Той улавя и извежда извън тялото вредните за организма бактерии, микроорганизми и вируси, като това са само малка част от ползите от него“, обяснява инж. Лишков.

Големият пробив на Научноизследователската компания „Тракеия“ съвместно с Българската академия на науките е, че успяват да създадат водоразтворим силиций с високи нива на усвояемост от организма! (За ползите от силиция четете в следващ брой.)
 



Шедьовърът

Добавките „Тракеия“ имат 100% растителен произход, нямат консерванти или антислепващи агенти. Лимецът се отглежда при 1700 м надморска височина в биосферен резерват „Западни Родопи“. Билките и горските плодове събират от екологично чистия район в биосферен резерват „Странджа“.

Фирмата патентова и използва технология, при която, когато попаднат в организма, целебните свойства на растенията се реактивират, защото са екстракти с водо- и мастноразтворима основа.
Продуктите покриват най-високите стандарти за чистота, качество и ефективност. Очаква се да бъдат пуснати на пазара в началото на декември. Читателите на Списание 8 ще имат привилегията първи да узнаят повече за тях чрез публикациите в идните броеве.

Още за Тракеия прочети тук и тук



За контакти:
София, ул. „Варна“ 50
trakeya.com
0894 625 492
office@trakeya.com

Статията е публикувана в Списание 8, бр. 11/2023 г.


Още по темата:

Молекулата на живота Тракеия

Молекулата на живота

Ортосилициевата киселина ни прави дълготрайно здрави и по-млади, като спомага за усвояването на над 70 важни хранителни вещества

Покорете стреса! Тракеия

Покорете стреса!

Вместо да се борим с тревожните състояния, с добавката „Тракеия баланс стрес“ променяме средата, за да няма условия за появата им

За да дишаш свободно! Тракеия

За да дишаш свободно!

В основата на хранителната добавка „Баланс дихателна система“ са стръковете от странджански чай – билката, която се появява преди около 60 милиона години

Най-доброто за сърцето Тракеия

Най-доброто за сърцето

В хранителната добавка „Баланс сърдечносъдова система“ се срещат древното познание на предците със съвременните биотехнологии

За да е в равновесие храносмилателната ни система Тракеия

За да е в равновесие храносмилателната ни система

Българското изделие връща здравето, като свързва в едно минало, настояще и бъдеще