ИнтервюНайден Колчев, Мария Ценкова / 19 април 2019

„Таро са като живо същество”

Богомила-Сандия е проводник на висши сили, които й посочват коя карта да избере

„Таро са като живо същество”
Всеки ден хиляди читатели на Списание 8 с нетърпение очакват картата Таро, която Богомила-Сандия изтегля. Свързахме се с нея, за да научим повече за самите карти, за процеса на изтегляне, за взаимодействието й с висшите сили и за енергийната психоанализа.

Здравей, Богомила. Дали спазваш определен ритуал преди да изтеглиш картата Таро?
Да, разбира се. Първо се настройвам, правя кратка медитация. Призовавам, така наречените висши сили, които ме водят, както и самата колода, от която тегля в момента. Така ставам проводник на това, което има да каже тя и чак тогава тегля картата.

И какво усещаш, когато призовеш тези сили?
Нещо като отваряне, все едно когато се обаждаш по телефона, линията дава свободно и в един момент усещаш, че някой ти вдига. Това е усещането. Когато почувствам, че вече съм канал за информация, тогава мога да изваждам карти.

Добре, а кои са призваните да бъдат в контакт с тези сили?
Мисля, че всеки, който „се отвори”, може да бъде проводник. Просто не всеки гледа натам. Както казах, това е като да набереш телефон. Ако не го направиш, просто няма да чуеш човека отсреща.

Дали картите са завити в нещо или са разхвърляни пред теб?
Картите са като живо същество, към което се отнасяш с уважение и приятелско чувство. Те са завити в шал и си имат специална торбичка. След като се настроя, изваждам 7 карти за седмицата, като си казвам: „Сега избирам карта за този ден“. Свързвам се със затворени очи и усещането е, че някоя карта е по-топла или по-гладка и по някакъв начин все едно ми залепва за ръката.
Обикновено седмицата си има някакъв характер – може да е много динамична, да има няколко карти с жезли. Или пък да са карти от Голямата Аркана, те са свързани с по-дълги процеси, с промени в по-късен етап, но е като при земетресение. Усещаш тътен под краката си, но на повърхността не виждаш нищо. И на мен понякога ми е чудно, но бих казала, че всяка седмица има определен характер или собствена история.


„Картите са като живо същество, към което се отнасяш с уважение и приятелско чувство.”


Добре, ако изтеглиш картата след един час, дали резултатът ще бъде различен?
Нямам представа. Идеята на тегленето е да се довериш на картата и на информацията, която получаваш от нея. Тръгнеш ли да проверяваш, ти вече не си канал! В картите Таро има етика – не можеш да питаш за друг човек или да задаваш един и същи въпрос, и да теглиш нови и нови, само защото отговорът им не ти изнася. Защото така сякаш я поставяш на проверка, сякаш не вярваш на тази сила, която говори през теб.

Теглиш ли карта за себе си?
Да теглиш за себе си е най-трудно, защото там си най-необективен. По принцип хората, които се занимават с Таро, не си гледат, а си намират някого, с когото да си разменят сесии. Защото ти като проводник имаш много силна енергия. И когато нещо гори в теб или имаш някакъв проблем, ще извадиш или картата, която искаш да ти се падне или тази, от която най-много те е страх. Когато теглиш за друг човек, ти си нещо като проводник към неговото съзнание и подсъзнание. Информацията седи в полето на човек. Ако бяхме просветлени, нямаше да имаме нужда от това, щяхме да знаем всичко за себе си, за останалите и за Вселената. Така че информацията е в нашето поле, в нашата аура, но когато сме напрегнати не можем да я извадим и тогава ползваме помощни методи, като например картите, астрологията и други.

А ти казваш ли лоши неща на своите клиенти?
Със сигурност не лъжа, но когато има нещо, което е трудно, го представям по такъв начин, че човекът да може да го смели, да не се шокира. Мога да кажа, че го очакват определени трудности или предизвикателства, така че той да се подготви. Но със сигурност не трябва да се казват някакви драстични лоши новини, защото човекът просто ще се парализира и няма да може нищо да направи. Идеята на Таро четенето е да помогнеш на човека, независимо през какво трябва да мине. Също така процесът изкарва на повърхността много по-дълбока информация. Една сесия трае между час и час и половина. Картите могат да се ползват и като насока, ако човек има нужда от друг тип помощ, например енергиен сеанс, групова терапия или друг вид консултация.

Значи ти правиш нещо като енергийна психоанализа?
Ами да, Таро сесията е като вид лечение, защото когато се свържа с човека, започвам да усещам някакви неща, които почват да протичат през мен. И накрая клиентите ми казват: „Уж не ми каза кой знае колко хубави неща, а се чувствам много по-леко“. Самата сесия е лечебна и хората след това се чувстват по-вдъхновени да направят нещо, виждат светлина в тунела.

„Тарото е за хора, които са готови да работят със себе си, а не за тези, които седят и чакат животът да им донесе това, за което мечтаят, но без да си мръднат пръста.”

Приемаш ли тяхната негативна енергия?
По-скоро не. Целта ми е да създам канал, в който негативната енергия да се издигне нагоре и човекът да се почувства зареден. Има случаи, в които Таро сесията преминава в лечебна енергийна такава. Просто когато се свържа с човека се оказва, че той няма нужда от Таро, а от нещо друго.
Енергията е във всичко, независимо, че не се вижда. То и електричеството е невидимо, но е засечено от науката. По такъв начин и аурата може да бъде засечена с уреди. Така, когато едното поле е, да кажем, с по-нисък волтаж, а другото с по-висок, те могат да се съберат и да се изравнят в по-високия. И когато дойде човек, можем да се свържем и проведем лечебната енергийна сесия. Аз ползвам различни техники – цветове, Великите Учители – Архангели и Ангели. За някои това може да звучи налудничаво, но те за мен са вид енергия, независимо как точно ги наричаме. Да кажем, че са различни източници, които ти помагат да влезеш в баланс.

Смяташ ли тази енергия, с която се свързваш по време на сеансите, може да бъде наречена Бог? Доколко си набожна ти самата?
Да, за мен Бог е всичко. И ако трябва да се свържеш с Бог, трябва да има междинни нива. Наричам го светлинна йерархия. Защото Бог е толкова велик, че ако се свържеш директно с него, буквално ще изгориш. Човек не може да го схване изобщо. И ако ти трябва някакъв конкретен съвет, се свързваш с някого, който е по-близо до Земята, защото той знае как се случват нещата тук. Господ е толкова всеобхватен, че той няма как да ти обясни нещо елементарно, затова има посредници. Или ако става въпрос за връзки, пари и така нататък, ти трябва някой, който е наясно какво е това „физическо тяло”, какво е това „връзка” и т.н.

Хм, преди столетия направо би горяла на кладата за тези си думи…

Ами може и да съм горяла в минал живот…

Защото всичко, което казваш, църквата го е смятала за ерес.
Да, но хората, които са запознати с Иисус, знаят, че Той е дошъл на Земята именно с цел да обори тези ригидни вярвания и схващания, проповядвани от църквата. Той ги е учил как сами да се лекуват, как сами да се свързват с Бог и е казвал: „Вие сте важни, не църквата“. Това е моето възприятие.

„Сесията с карти Таро е лечебна и хората след това се чувстват по-вдъхновени, виждат светлина в тунела.”

Т.е. на теб църквата като медиатор не ти е нужна? Ти използваш картите за това?
Аз обичам да ходя на църква. За мен вярата е важна. За мен енергията е една, но е нормално всеки, когато я превежда, да вкарва нещо от себе си. Някои са по-добри преводачи или канали, други не. Молитвите по принцип обаче са много силни.

Способна ли си да разваляш черни магии?
Не бих се занимавала с това. Там е тежката артилерия. Това трябва да е човек, който да е изключително заземен и стабилен в тялото си, за да може да прокара цялото това нещо през себе си, без да си навреди. Вярвам в такива неща, знам, че се прави, знам, че се разваля, но аз не бих се занимавала с това.

Добре… Ти правиш седмична прогноза, но на Земята живеят 8 млрд. души. Тези карти за всички ли са, независимо от пол, възраст, вероизповедание, местоположение?
Не, не са всички. Тук говорим за някакъв вид възприятие, което не е характерно за всички хора. Когато имаш нужда от някакъв знак, ти го получаваш под определена форма. Така че хората, за които картата за деня резонира, четат сайта на Списание 8 в този ден, други пропускат. Аз го виждам като някакъв поток, който, ако е близо до теб като усещане, ти някак се включваш в него. Ако не е, просто ти минава покрай ушите. Ако не ти резонира, точно в този ден не си имал време да прочетеш или не си имал достъп до интернет и т. н…

Не смяташ ли, че твоето тесте е много светло и оптимистично? Всички карти, които теглиш, са добри, дори и Смъртта и Дявола са положителни фигури?
Няма лоши карти, а трудни, предизвикателни. Всички тестета са сходни, няма значителни разлики. Предизвикателните карти означават, че трябва да си внимателен и да наблегнеш на нещо, а не че ще умреш, например. Но това е моят начин на гледане. Не казвам, че нещо страшно ще се случи, а при определена ситуация виждам край, а в друга – начало.

Има ли опасност човек да се пристрасти към тълкуванията на Таро картите?
Има хора, които направо се пристрастяват към това и не могат да вземат решение без Таро сесия. Има клиенти, които прекаляват, но аз им казвам, че не е добре да се пита всеки път едно и също. Аз също се съобразявам с картите за деня и когато имам нещо, което трябва да направя, гледам да избера момент, в който има положителна енергия. Защо да вървиш срещу течението, когато можеш да плуваш по него?

„За мен Бог е всичко. И ако трябва да се свържеш с Бог, трябва да има междинни нива. Наричам го светлинна йерархия. Защото Бог е толкова велик, че ако контактуваш директно с него, буквално ще изгориш.”

Всекидневно твоите тълкувания четат хиляди наши читатели. Дали очакваше такъв интерес?
По-скоро да. За мен сега предизвикателството е, че ме търсят всякакви хора. Обаждат ми се такива, които искат едва ли не да им пророкувам. Така че бих се обърнала към тях и бих им казала, че идеята на Тарото е да ти покаже защо точно в момента ти се случва нещо и да те накара да обърнеш поглед към себе си и да потърсиш решението на проблема, а не да чакаш просто нещата да се наредят сами. Тарото е за хора, които са готови да работят със себе си, а не за тези, които седят и чакат животът да им донесе това, за което мечтаят, но без да си мръднат пръста

Дали картите се отнасят само към сегашния момент или може да се види нещо, което ще се случи?
Възможно е, ако си изправен от поредица от избори. Да предположим, че имаш две предложения за работа. Картите могат да ти покажат, че за едното пътят е затворен, че първоначално предложените условия ще се променят или нещо друго. Второто е за по-добри пари, но няма да има бъдещо развитие и т.н. Картите подсказват, дават насоки, предупреждават те, ако следва някакво предизвикателство. Но изборите сами по себе си носят последствия. Така че когато човек вземе решение, след време може пак да дойде, за да види каква е посоката впоследствие.

Чрез теглене на картата Таро няма ли риск един вид да ограничиш свободния човешки избор?
Ами това е свобода – да прочетеш днес прогнозата или не, да се съобразиш или не. Силна воля е ако решиш, че точно в деня, който е благоприятен за определено нещо, ти например ще направиш точно обратното. Сигурно ще се получи, но ще изхабиш толкова енергия и сили за нещо, което може да стане и по друг начин. Аз бих дала пример с два ескалатора, единият слиза надолу, другият се качва нагоре. И по двата можеш да се издигнеш, но единият ще отнеме много по-малко енергия от другия.

Кои са най-древните източници на познание, които ползваш? Какво четеш?
Не чета такива. За мен знанието, като разбиране, като история, не ме привлича. Самата колода е като живо същество и на мен ми е важно да се свържа с нея. Тя е като да опознаеш нов човек. Естествено в началото, когато съм се учила, четох, но след това в процеса на работа с картите идва момент, в който те започват да ти говорят. Понякога е като на филм – те си общуват една с друга, случва се някакво взаимодействие. На това му казвам от 2D да стане 3D. От едни плоски картончета, пред теб се разкрива нова реалност. Това е усещането.


За повече информация: www.bogomila.net
За записване за лична сесия или за ежемесечните събития по семейни констелации и астро-Таро: antarsandhya@gmail.com
„Чудната градина” вдъхва надежда на хора с интелектуални и физически увреждания Интервю

„Чудната градина” вдъхва надежда на хора с интелектуални и физически увреждания

Д-р Хасан Ефраимов и Мария Методиева от фондация „Св. Николай Чудотворец" дават работа на 22 души с над 51% нетрудоспособност

Полина Андреева: Възрастните хора имат огромно желание да учат Интервю

Полина Андреева: Възрастните хора имат огромно желание да учат

Социалният проект на сдружение „Степ" им помага и ги спасява от самотата

Цветан Цеков - Шопан: „Бягането е динамична форма на медитация” Интервю

Цветан Цеков - Шопан: „Бягането е динамична форма на медитация”

Най-младият участник в „3100 мили: Себенадминаване” разказва за един от начините да станеш свръхчовек

Оратница: „С музиката си обединяваме хора, които нямат нищо общо помежду си” Интервю

Оратница: „С музиката си обединяваме хора, които нямат нищо общо помежду си”

Българите в чужбина милеят за родината, но и чужденците обичат песните ни

Ивана Александрова: „Инфлуенсър вече е изкривено понятие” Интервю

Ивана Александрова: „Инфлуенсър вече е изкривено понятие”

Те разделят хората на два лагера - едни ги презират, други ги боготворят. Нека се запознаем с една от известните блогърки и влогърки

Иван Шопов за космическата одисея на българската народна музика Интервю

Иван Шопов за космическата одисея на българската народна музика

„Чрез електронния прочит фолклорът има шанс да се слуша от повече млади българи"

Ива Бонева, директор на ЦПО: „Различието е ценност, но заедно е по-добре!” Интервю

Ива Бонева, директор на ЦПО: „Различието е ценност, но заедно е по-добре!”

Искаме да променим училищната среда така, че тя да приеме всяко различно дете

Асен Великов: 99% от емигриралите българи живеят с родината в сърцето Интервю

Асен Великов: 99% от емигриралите българи живеят с родината в сърцето

Фотографът Асен Великов за любовта към българските традиции и фолклор

Арх. Георги Стоилов: „В древността има наистина странни неща” Интервю

Арх. Георги Стоилов: „В древността има наистина странни неща”

Именитият архитект вярва, че „чинията” на Бузлужда ще полети отново

Красимир Георгиев – от наркотиците до 400 км. маратон Интервю

Красимир Георгиев – от наркотиците до 400 км. маратон

Ултрамаратонецът завърши успешно последното си предизвикателство – атлетът бяга 55 часа без прекъсване в центъра на Пловдив

Никой не вярва на думи без саможертва Интервю

Никой не вярва на думи без саможертва

Интервю с Николай Колев - Босия в последния ден от гладната му стачка

Явор Колев: Тъмната страна на интернет е опасно място Интервю

Явор Колев: Тъмната страна на интернет е опасно място

В опит да поосветлим малко дарк уеб проведохме разговор с комисар Явор Колев, началник на отдел „Киберпрестъпност" при ГДБОП-МВР

Патрик Смитьойс: Ако не си свободен, не можеш да разбереш свободата Интервю

Патрик Смитьойс: Ако не си свободен, не можеш да разбереш свободата

Срещнете се с предприемача, природозащитник и ентусиаст, дошъл от Холандия, за да ни покаже, че бъдещето е в обединението и че живеем в най-хубавата страна на Европа

Момчето, което говори с машините Интервю

Момчето, което говори с машините

Запознайте се с гимназиста, който е на „ти“ с блокчейн технологиите