Хороскоп23 август 2019

Когато Девите са уверени, могат да са най-успешните и творчески личности

Стихия на знака е Земя, планетата – Меркурий

Когато Девите са уверени, могат да са най-успешните и творчески личности
ЗОДИЯ ДЕВА
Дати на раждане: 24 август – 23 септември
Стихия на знака: Земя
Планета: Меркурий

Дори и сред астролозите има мнения, че Девата е дребнава и тесногръда. В действителност, ако Девата разкрие своя потенциал напълно, практически няма нищо общо с подобна характеристика. Когато Девите са уверени в собствените си сили, те могат да се проявят като най-успешните и творчески личности от всички зодиакални знаци.

Много от Девите посвещават живота си в служба на другите хора, работейки като учители, доктори, специалисти по фитотерапия и др. Те са трудолюбиви и винаги се стремят всичко, което правят, да бъде перфектно.

Едно от забележителните качества на хората от зодия Дева е, че независимо колко пъти са били лъгани, те никога не губят вяра в хората и не могат да бъдат цинични. За съжаление,  добротата невинаги им е от полза, много често други се възползват от тях за лична изгода. Девите могат да бъдат жертви в междуличностни отношения и да пострадат в борбата за власт.

Творческата и чувствителна личност на Девата, подобно на орхидеята, се нуждае от специални грижи, за да може да разцъфне и да покаже на целия свят неповторимата си красота. Девите са срамежливи и предпочитат някой друг да е център на внимание. Често отдават цялото си време и енергия на своите близки, за да могат те да бъдат щастливи и успешни.

Тези хора са изпълнени със състрадателност и винаги се грижат за близките си. Девите са тези, на които винаги може да разчитате в трудни моменти. Ако имате труден период в живота, винаги може да се облегнете за подкрепа на представител на този знак. Те разбират човешките слабости най-добре от всички, притежават забележителна способност да анализират и всичко това, съчетано с интуицията, която имат, ги прави незаменими, когато трябва да получим мъдър съвет.

Ако до вас има Дева, във вашия живот има човек, който ще ви разбира и ще се грижи за вас. Романтиката e непривична за Девите, тяхната привързаност и тяхното приятелство са повече практични, което несъмнено е добро качество. За много от тях основното желание е да водят скромен и ненатрапчив живот.

Жената Дева е трудолюбива и старателна, нейната работа и призванието ѝ са много важни за нея. Тя винаги търси нови пътища за подобряване на начина си на живот. Притежава много качества, които ѝ помагат да се справя с трудностите в живота. Нейният мозък работи постоянно, което често ѝ пречи да се отпусне и дори да заспи.

Зодиакалният знак Дева се управлява от планетата Меркурий. Жената Дева притежава аналитичен ум, което е предпоставка за нейното критично отношение към живота. Тя е наблюдателна, на нея ѝ е еднакво лесно да забележи както грешката в логическата задача, така и пропуска във външния вид. Същевременно е мъдра и практична, способна да извлича положителното от всяка ситуация.

Знакът Дева управлява храносмилателната система. Жените Дева са много взискателни към храната. Режимът на хранене и здравето са много важни за тях. Тъй като стомахът и червата им са особено чувствителни, те не трябва да ядат, когато чувстват негативни емоции.

Жената Дева е ориентирана към материалната страна на живота. Символът на този знак е събирането на плодовете. Много от Девите считат, че се намират по-близо до ръба на пропастта, отколкото до благополучието. Основните жизнени проблеми при жените Деви като правило са свързани с работата и с парите. Те трябва да се научат да държат мислите си подредени и сами да се убедят, че могат да се програмират на вълната на успеха, а не да се отдалечават от него.

Жената Дева може да бъде привлечена от мъже, които имат силен дух и намерение да достигнат успехи в живота. Може да я впечатли и интелигентен мъж с добри обноски. Най-вече Девата не обича мързеливите и апатични мъже и колкото и да я привлича такъв човек, тя няма да остане дълго време с него. Също така не я привличат мъже, които нямат ясни цели в живота и достатъчен потенциал.

Жената Дева не започва връзки безотговорно, без да анализира поведението и качествата на потенциалния си партньор. Тя използва проницателния си ум, наблюдава и оценява, но за всичко това е нужно време. Тя търси честност, доброта и вътрешна сила. Много е придирчива в любовта и предпочита да остане сама, отколкото да започне връзка с някой, когото смята за недостоен за себе си. В семейството е вярна съпруга, забележителен приятел и помощник във всичко.

Мъжът Дева е спокоен, хладен. Той е въплъщение на емоционалната сдържаност. Но вътре в себе си е чувствителен и романтичен. Може да мине много време, преди да го опознаете по-отблизо, тъй като той се отнася с недоверие към бързоразвиващите се отношения. Мъжете от този зодиакален знак могат да бъдат критични, потайни, особено много ги привлича чистотата – тези черти от характера им понякога могат да предизвикат разногласия във връзката.

В любовта той е много избирателен, честен, сдържан в показването на чувства, практичен. У партньора търси интелект, надеждност, а също така и физическа красота. Той не може да търпи емоционална неуравновесеност, нерешителност, грубост и вулгарност. Много е придирчив към детайлите. Ако забележи петно по дрехите или дори най-малък недостатък в облеклото, това може да създаде у него общо негативно впечатление.

Той е истински отшелник, който не търси много голяма интимност. Девите от време на време се нуждаят да останат сами. В семейството му е нужна свобода, за да може понякога да отдели време за себе си.

Мъжът Дева обича да прави анализи на всичко около него. Като правило той може да дава добри практични съвети. Способен е да открие най-доброто решение за всяка ситуация и не трябва да се съмнявате, ако сте решили да го помолите за съвет. Практичен е и поставя достижими цели както за себе си, така и за хората, които работят с него. Ориентиран е към изпълнението на конкретни задачи, отличава се с добра организация на работата. Винаги се стреми към съвършенство във всичко, което прави. На него може да се разчита при изпълнение на всякакви практични задачи.

Мъжът Дева е надарен с ясен ум и организаторски способности. Ако успее да контролира своята склонност да критикува, може да направи много в кариерата си. Той трябва да умее да разпуска и да се забавлява, в противен случай стремежът му към съвършенство може да му донесе нервно напрежение, а в отделни случаи и болести.

Мъжът Дева работи ефективно и може да се отдаде на работата си изцяло. Не се бои от тежкия труд, много е трудолюбив и добросъвестен, с него винаги е приятно да се работи. По правило е скромен, не обича да е център на внимание, затова предпочита да работи като част от екипа, а не на ръководни длъжности. В същото време е добър организатор, работата с други хора е неговата стихия.

За мъжете Дева са подходящи професии, в които е нужно трудолюбие, отговорност, находчивост и бърза мисъл. Мисията им – учение, решаване на проблеми, лечение, организация, помагане на хората да развият своя потенциал. Като цяло им подхожда работа, свързана с това да помагат на другите.

Ивелина Рускова, астролог
astroiva@abv.bg, 0888 899 057
Магьосникът - карта Таро за 26 февруари Хороскоп

Магьосникът - карта Таро за 26 февруари

Той носи усещане за стабилност и сила, но има своето слабо място

Ведически хороскоп за 26 февруари Хороскоп

Ведически хороскоп за 26 февруари

Не се поддавайте на гняв и провокации

Звездата - карта Таро за 25 февруари Хороскоп

Звездата - карта Таро за 25 февруари

Усещане за магичност и чудеса, които предстоят

Ведически хороскоп за 25 февруари Хороскоп

Ведически хороскоп за 25 февруари

Днес е добре да действате активно и целенасочено

Колесницата - карта Таро за 24 февруари Хороскоп

Колесницата - карта Таро за 24 февруари

Никога не е имало седмица като тази!

Ведически хороскоп за 24 февруари Хороскоп

Ведически хороскоп за 24 февруари

Подходящ момент да систематизирате всички административни ангажименти

Десетка Пентакли – карта Таро за 23 февруари Хороскоп

Десетка Пентакли – карта Таро за 23 февруари

Завършваме седмицата с най-изобилната и щедра карта

Ведически хороскоп за 23 февруари Хороскоп

Ведически хороскоп за 23 февруари

Силният фокус и ясното намерение са вече половината от свършената работа

Шестица Чаши – карта Таро за 22 февруари Хороскоп

Шестица Чаши – карта Таро за 22 февруари

Шестте чаши са пълни с цветя, символизиращи спомени за хора или предишни ситуации

Ведически хороскоп за 22 февруари Хороскоп

Ведически хороскоп за 22 февруари

Днес може да заложите основите за следващия лунен цикъл

Зодия Риби Хороскоп

Зодия Риби

Тяхното възприятие и разбиране за света е толкова розово, че чак нереално

Крал Мечове - карта Таро за 21 февруари Хороскоп

Крал Мечове - карта Таро за 21 февруари

Днес е ден за отстояване на идеи

Ведически хороскоп за 21 февруари Хороскоп

Ведически хороскоп за 21 февруари

Шива разрушава всичко старо и ненужно, премахва всички пречки по пътя

Кралица Пентакли - карта Таро за 20 февруари Хороскоп

Кралица Пентакли - карта Таро за 20 февруари

Днес се чувстваме спокойни и в хармония с тялото си

Ведически хороскоп за 20 февруари Хороскоп

Ведически хороскоп за 20 февруари

Приемайте провокациите с мъдрост и с чувство за хумор

Четворка Мечове - карта Таро за 19 февруари Хороскоп

Четворка Мечове - карта Таро за 19 февруари

Достигаме до собствената си мъдрост, до която в забързаното ежедневие обикновено нямаме достъп