ХороскопИвелина Рускова / 19 май 2020

Ретрограден Сатурн – връщане към миналото

Това е периодът, в който можем да видим резултатите от предишните ни стремежи

изображение: iStock
изображение: iStock
От 11 май, 2020 г. Сатурн е ретрограден – в началото на знака Водолей. На 1 юли отново ще се върне в Козирог и ще бъде в ретро движение до 29 септември, където ще възобнови директния маршрут в Козирог.

От езотерична гледна точка това е връщане към миналото, обръщане навътре, преосмисляне на придобития опит. Сатурн се занимава с основните програми и системни процеси в нашия живот. Той определя правилата и разпоредбите, които следваме. Става въпрос за дълг, вярност, самодисциплина, издръжливост, граници и отговорност. Отговорност към другите и към себе си.

Когато стане ретрограден, е време да прегледаме основните позиции в живота си. Това е един вид инвентаризационен период, въпреки че не засяга текущите дела толкова ясно, колкото ретро периодите на личните планети.

Обръщането на Сатурн забавя процесите, за да можем да си вземем почивка и да помислим какво можем да променим и подобрим, за да продължим без намеса. Говорейки за Сатурн, ние не се занимаваме с моментни дела, а с дългосрочни насоки.

В периода на ретро-фазата на Сатурн получаваме възможността да изоставим това, което ни притеснява и да се примирим с това, което трябва да се приема за даденост.
Транзитът на ретрограда на Сатурн не се усеща еднакво за всички. В по-голяма степен това се усеща от онези, които имат планети в наталната карта в градуси на ретрограден Сатурн.

Влиянието на транзитния ретро Сатурн
Периодът на ретрограда на Сатурн е време за вътрешен растеж, той дава възможност да коригираме и премахваме онова, с което не бихме могли да се справим по време на пряката фаза или през целия живот. Ретроградната фаза на планетата създава ситуации, в които изборът ни е ограничен. Сатурн управлява реалността, а реалността на всяка ситуация е това, което ние сме отговорни за създаването му. Реакциите и изборите, които правим, заедно със страховете, които избягваме, формират основата на нашето съществуване.

Колкото повече пренебрегваме вътрешните и външните сигнали, толкова по-трудни ще са обстоятелствата. Ще имаме възможността да разберем нашите разрушителни нагласи, за да променим ситуацията. В една връзка трябва да определим нашите „граници“ и да научим независимостта, без да компрометираме отношенията. Това е периодът, в който можем да видим вътрешните резултати от предишните ни стремежи.

Сатурн е свързан с кариерата, репутацията, позицията ни в обществото. Когато той променя посоката на транзит, ние даваме приоритет, определяме кариерните си предпочитания, преглеждаме структурата и принципа на бизнеса и определяме нови задачи. През този период може да бъдем затрупани от отговорност или работа, затворени в рамките на собствените си ограничения или ще почувстваме пречки при опитите да постигнем някаква цел.

Сатурн се свързва с времето. Сатурн е време, което лекува и изпитва, което ни прави по-мъдри. Забавянето понякога е много лечебно за душата и полезно за нашите дела, особено когато поемаме инициатива, за която не сме се подготвили достатъчно. Планиране за всеки бизнес, съзряване на всяко явление и развитието на всяко събитие се случва навреме и отнема време. Затова той има положителна страна.

В такива периоди е възможно да се изяснят проблеми, които по-рано не са били ясни. Аспектите на Сатурн са свързани със забавяне, но именно те допринасят за формирането на толкова необходимо търпение в живота. Сатурн ни учи да не губим търпение - това е последният ключ, който отваря вратата, от която се нуждаем.

През 2020 г. опозицията на Слънцето и Сатурн се пада на 20 юли. По време на противопоставянето на Сатурн със Слънцето са възможни проблеми във взаимоотношенията с властите, със закона или с хората на власт. Някой, който по възраст или статус има право да ни каже „трябва“ или „не“, може да попречи на изпълнението на нашите планове.

Може да има и проблеми с родителите или с родителите. Някои важни взаимоотношения, като неуспешен брак, романтика или бизнес партньорство, могат да преминат през криза или да приключат. Това е труден период за лични и работни отношения и неуспешен период за решаване на проблеми в официални случаи. Внимателно изпълнявайте задълженията си, спазвайте подчинеността, въздържайте се от спорове с властите, не влизайте в конфликти с държавни служители, това ще доведе до сериозни проблеми.

Обърнете внимание на по-възрастните членове на семейството. Особено внимание на здравето трябва да се обърне на хората с проблеми в сърдечно-съдовата система.

Бъдете здрави, приемайте живота и преодолявайте кризите и спънките в живота си!
Учете се във времето да приемате и да преодолявате всичко, което идва да ви изпитва!
Вземете урока си, но не бързайте!

Ивелина Рускова, астролог
astroiva@abv.bg

Още по темата:

Крал Чаши - карта Таро за 25 май Хороскоп

Крал Чаши - карта Таро за 25 май

Тази седмица се появява посока, която осветлява пътя ни за дълго време напред

Ведически хороскоп за 25 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 25 май

Ще имате сила да се изправите срещу скритите си страхове

Двойка Чаши - карта Таро за 24 май Хороскоп

Двойка Чаши - карта Таро за 24 май

Отново сме на върха на вълната от любов и хармония

Петица Пентакли - карта Таро за 23 май Хороскоп

Петица Пентакли - карта Таро за 23 май

Търсим не на правилното място

Ведически хороскоп за 23 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 23 май

Денят носи структурираща и силно позитивна енергия

Императрицата - карта Таро за 22 май Хороскоп

Императрицата - карта Таро за 22 май

Тя е Пазителка на Земята и всичко, което расте в нея

Ведически хороскоп за 21 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 21 май

Днес е добре да поохладите ентусиазма

Десетка Чаши – карта Таро за 20 май Хороскоп

Десетка Чаши – карта Таро за 20 май

Емоциите са топли и взаимни, водата е спокойна, цари разбирателство и пълнота

Ведически хороскоп за 20 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 20 май

Бъдете внимателни на кого и какво обещавате

Десетка Жезли – карта Таро за 19 май Хороскоп

Десетка Жезли – карта Таро за 19 май

Денят e изпълнен с труд, тежест и отговорности

Тройка Мечове - карта Таро за 18 май Хороскоп

Тройка Мечове - карта Таро за 18 май

Днес съвсем потъваме надолу

Ведически хороскоп за 18 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 18 май

Подходящ момент за пречистване или пост

Двойка Пентакли - карта Таро за 17 май Хороскоп

Двойка Пентакли - карта Таро за 17 май

Вчерашният подем се сменя със съмнения и несигурност

Ведически хороскоп за 17 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 17 май

Ще бъдeте склонни да се отдавате на анализи