Подкрепете ни!
Хороскоп16 януари 2023

Седмичен ведически хороскоп

В петък бъдете внимателни с внезапните импулси

Седмичен ведически хороскоп


Отново ни очаква динамична, променлива, но пълна с възможности седмица. Понеделник и вторник ще насочат фокуса ви към бизнес и работни дела. Сряда и четвъртък отделете повече време на себе си и на близките ви хора. В петък бъдете внимателни с внезапните импулси. Събота е денят на новолунието и началото на новия лунен месец.

16.01 – ПОНЕДЕЛНИК
Накшатра за деня: Свати – Swati до 15:53 ч.
Понеделник носи силно начало на седмицата. Денят е с подходяща енергия за бизнес, търговия и финанси. Особено благопрятен момент е за дейности, свързани с наука и изкуство. Търсете яснота и прозрачност във всичко днес – в комуникацията, отношенията в работата и личния живот. Всичко, което предполага гъвкав, спокоен и дипломатичен подход, ще ви носи успех. Съзвездието Свати (накшатрата) разпростира своето влияние днес. Свати носи силата и енергията на сладката реч и дава възможност посланията ви лесно да достигат до другите хора.

17.01 – ВТОРНИК
Накшатра за деня:
Вишакха – Vishakha до 15:16 ч.
Благоприятните дейности в този вторник са напористи, целенасочени и директни. Подходящ момент за вземане на решения и поставяне на цели. Всяка дейност, която изисква управленски умения и умствена концентрация, ще ви се отдава с лекота. Освободете се от това, което ви пречи. За разлика от понеделник, днес моментът не е подходящ за тактични и дипломатични ходове. Съзвездие Вишакха (накшатра) е наречено още звездата на „целта, предназначението и намерението“.

18.01 – СРЯДА
Накшатра за деня:
Анурадха – Anuradha до 13:53 ч.
Сряда е свързана с изцелението на всички нива. Денят ще бъде под влиянието на Екадаши, което в превод от санскрит е 11 („ека“ – едно, „даша“ – десет). Може да се възползвате от енергията на Екадаши и да се погрижите за себе си като бъдете по-осъзнати за това, с което се храните. Силата на единадесети лунен ден ще ви помогне с лекота да пречистите тялото, сетивата и ума си и да бъдете в по-голям синхрон с ритъма на Вселената. Подходящ момент да премахнете и разчистите всичко ненужно около себе си.

19.01 – ЧЕТВЪРТЪК
Накшатра за деня:
Джйештха – Jyeshtha до 11:48 ч.
Четвъртъкът ще се прояви с енергия, носеща сила и независимост. Всичко, което изисква поемането на отговорности, грижа и защита, ще бъде на фокус днес. Подходящ момент да поемете контрола в ситуации, в които това е необходимо. Благоприятен ден за планиране на нови стратегии. Опитайте да отделите време за възрастните си близки и роднини днес. Отдайте необходимото време на семейството си. Постъпвайте мъдро и избягвайте прекалената емоционалност, за да имате желания успех.

20.01 – ПЕТЪК
Накшатра за деня:
Мула – Moola до 09:10 ч.
Денят ще бъде с променлива динамика. В часовете преди обяд е възможно да имате провокиращи и изненадващи ситуации, затова бъдете внимателни с импулсивните реакции. Отделете и посветете време на кондицията и здравето си днес. Подходящ момент за разрешаването на спорове и предизвикателства, които изискват смел и целенасочен подход. Отстоявайте позициите си. Денят дава много добра възможност да вдъхновите, запалите и ентусиазирате някой, по важен за вас проект или въпрос. Възможно е да се отключи силен импулс за придобиването на нови познания и опитности.

21.01 – СЪБОТА
Накшатра за деня:
Уттара Ашадха – Uttara Ashadha до 03:00 ч. на 22 януари
Новолуние – Амавася до 22:52 ч.
Днес посветете време за планиране и нови проекти. Добър момент за начало на нови дейности. Според ведическата традиция и астрология, тази лунна фаза е наречена Амавася. В превод от санскрит означава „ден без Луна“. Древните текстове препоръчват в този ден да почетем и благодарим на нашите предци и близки души, които не са физически вече сред нас, за знанието, опита и мъдростта, с които са ни дарили. Тридесети лунен ден и неговата енергия ще помогнат да направите ретроспекция на изминалия лунен цикъл и да планирате успешно следващия.

22.01 – НЕДЕЛЯ
Накшатра за деня:
Шравана – Shravana до 23:51 ч.
Енергията в неделя ще ви подтикне към по-практични и организационни дейности. Те могат да бъдат както по отношение на дома ви, така и по отношение на работните и бизнес дела. Денят е подходящ за активна интелектуална дейност, свързана с обучение, изучаване на езици, традиции, различни духовно практики или писане Добър момент да намерите време и да се погрижите за физическата си кондиция като наблегнете на лечебни билки и природни средства. Подходящо време за консултации, телефонни разговори и преговори. Бъдете предпазливи и не поемайте излишни рискове днес.

Не забравяйте, че това е обща седмична прогноза с текущите тенденции и енергетика на дните и планетите. За по-задълбочен анализ и индивидуален прочит на вашата рождена карта (хороскоп) се обърнете към професионален астролог за персонален анализ на базата вашите лични рождени данни.
Повече за ведическата астрология може да прочетете тук
За да проверите кое е вашето рождено лунно съзвездие, вижте тук


                                 снимка Thea Nishkoff

Росица Димитрова
е преминала обучение по ведическа астрология (Джьотиш) при Pandit Siva Prasad Tata, сертифицирана като ведически астролог към Institut of Astrological Science в Калкута, Индия. Учредител на „Българско сдружение Аюрведа“ и на „Българска Асоциация за Ведическа Астрология“ – БАВА.  

Завършила обучение за аюрведичен консултант към Европейска ведическа академия и Аюрведичен център София.  Водила е рубрика за ведическа астрология в списание „Йога за всички“.  Участвала е в различни програми и обучения както в йога университета в Мунгер – Индия, така и в Rikhiapeeth Ashram – Индия. Завършила е Московска академия по астрология през 2002 г.

За контакт:

0888 554 557
rossie@vedapoint.com
Повече за ведическата астрология - FB - Vedapoint
https://astrogalaxy.info/astrogalaxy/
Светът – карта Таро за 30 януари Хороскоп

Светът – карта Таро за 30 януари

Към нас се стичат късмет, щастливи обстоятелства, приятелска подкрепа

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Отново сме пред интересна седмица, носеща пълнолуние в края си

Висшият Жрец - карта Таро за 29 януари Хороскоп

Висшият Жрец - карта Таро за 29 януари

Той идва, за да ни посвети в определено учение

Любовниците – карта Таро за 28 януари Хороскоп

Любовниците – карта Таро за 28 януари

Във въздуха присъства усещане за съдбовност

Кралица Пентакли – карта Таро за 27 януари Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 27 януари

Необходимо да се отворим, за да можем да получим благата, които идват към нас

Паж Пентакли – карта Таро за 26 януари Хороскоп

Паж Пентакли – карта Таро за 26 януари

Той притежава любопитен ум и отворено сърце, склонен е да експериментира с нови неща

Глупакът – карта Таро за 25 януари Хороскоп

Глупакът – карта Таро за 25 януари

Днес пред нас се отварят възможности за ново начало

Кралица Чаши – карта Таро за 24 януари Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 24 януари

Тя ни подканя да се свържем с другите по дълбок и истински начин

Паж Мечове – карта Таро за 23 януари Хороскоп

Паж Мечове – карта Таро за 23 януари

Да ни е честито реалното започване на новата година! С току-що настъпилото новолуние във Водолей енергиите най-сетне се отпушват.

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Сряда е добър момент да приключите с неработещи модели. Четвъртък ще носи умиротворяваща сила и енергия.

Магьосникът – карта Таро за 22 януари Хороскоп

Магьосникът – карта Таро за 22 януари

Необходимо е да се свържем с творческата искра, заложена в нас и да фокусираме вниманието си в желаната посока

Седмица Пентакли – карта Таро за 21 януари Хороскоп

Седмица Пентакли – карта Таро за 21 януари

Довечера започва нов, тотално различен период в живота ни

Смъртта – карта Таро за 20 януари Хороскоп

Смъртта – карта Таро за 20 януари

Предстои голяма промяна, която ще преобърне посоката, в която сме се движили досега

Императрицата – карта Таро за 19 януари Хороскоп

Императрицата – карта Таро за 19 януари

Получените днес прозрения ще имат дългосрочно влияние в живота ни