Подкрепете ни!
ХороскопРосица Димитрова / 15 май 2023

Седмичен ведически хороскоп

Вторник носи нови посоки и бележи края на ретроградния цикъл на Меркурий


Седмичен ведически хороскоп
Понеделник е с пречистваща енергия и дава добри възможности да се погрижите за здравето си. Вторник носи нови посоки и бележи края на ретроградния цикъл на Меркурий. Сряда и четвъртък идват с благоприятен заряд и шансове за преодоляване на препятствията. Петък настъпва с новата Луна и насочва фокуса върху плановете и намеренията. Събота и неделя ще носят изграждаща енергия и добри възможности за материализиране и започване на нови проекти.

15.05 – ПОНЕДЕЛНИК
Накшатра за деня: Uttara Bhadrapada – Уттара Бхадрапада, ЕКАДАШИ до 22:33 ч.
Този понеделник е под влиянието и пречистващата енергия на 11-и лунен ден от намаляваща Луна, наречен Екадаши एकादशी, което в превод от санскрит е 11 ( „ека“ – едно, „даша“ – десет). Това е специална лунна фаза според ведическата астрология, чиято енергия е особено благоприятна и насочваща вниманието ви към грижата за себе си. Днес бъдете по-осъзнати за това, с което се храните. Силата на единадесети лунен ден ще ви помогне с лекота да пречистите тялото, сетивата и ума си, и да бъдете в по-голям синхрон с ритъма на Вселената. Очаквайте успех, ако категорично следвате целите си и не позволявате фокусът да се отклонява. Накшатрата днес е Uttara Bhadrapada – Уттара Бхадрапада. Тя носи благоприятна енергия и е подходящ момент за дейности, които изискват подкрепата на другите, както и за даване на обещания и обети.

16.05 – ВТОРНИК
Накшатра за деня:
Revati – Ревати
Вторник носи края на ретроградната фаза на Меркурий, внасяйки доза баланс и стабилност. Денят ще бъде благоприятен за всякакви инициативи и дейности свързани с творчество и благотворителност. Внимателното и мило отношение ще ви отваря врати днес. Всяко прекалено напористо или „остро“ поведение ще бъде крайно неподходящо и няма да ви даде очакваните резултати.

17.05 – СРЯДА
Накшатра за деня:
Ashvini – Ашвини
Енергията на сряда ще бъде доста динамична и успешна. Ще подтиква към всякакви видове начинания и инициативи. Подходящ момент за лечения, изследване, подмладяващи процедури и подобряване на външния вид. Всичко, което изисква бързина на мисълта и действията, ще ви носи успех днес. Чудесен момент за начало на образование и въбоще на образователни дейности.

18.05 – ЧЕТВЪРТЪК
Накшатра за деня:
Bharani – Бахарани
Четвъртък ще подкрепя с енергията си всякакви инициативи свързани с деца и всичко, което носи спонтанност. Подходящ момент за ситуации, изискващи преодоляване на препятствия и разрешаването на сложни казуси. Внимавайте със силните емоции и желания днес. Давайте и търсете подкрепа на близките хора около вас.

19.05 – ПЕТЪК
Накшатра за деня:
Krittika – Критика – НОВОЛУНИЕ
Петък идва с динамична енергия и с фазата на Новата Луна. Използвайте този момент пълноценно и се фокусирайте добре върху намеренията и плановете си, привлечете в живота си новото, истинското и вдъхновяващото. Изградете необходимата ви стратегия, за да постигнете това, което е важно за вас. Придържайте се към честност и искреност при всички обстоятелства, за да имате успех. Денят е свързан с активност и действие и притежава силата да „изгори“ и премахне всякаква негативност, която лежи по пътя на истината.

20.05 – СЪБОТА
Накшатра за деня:
Rohini – Рохини
Съботата идва с енергия, която подкрепя всички стабилни нови начинания – начало на строителство, стартиране на бизнес или заемане на нова длъжност. Добър момент за финансови и търговски дейности. Благоприятен момент за брак, полагане на клетви, обети и романтични дейности. Ако имате интереси или проекти, свързани с изкуство или някаква форма на творчество, това е добър момент да им се отдадете по-интензивно, както и да разчитате на успех. Подходящ момент за самоусъвършенстване и подреждане на нещата в материален план. Започнатото днес ще даде добри и устойчиви плодове.

21.05 – НЕДЕЛЯ
Накшатра за деня:
Mrigashira – Мригашира
Неделя ще носи креативна и изграждаща енергия, свързана с общуване  и пътувания. Подмладяващите процедури и възстановителните практики също ще имат добър и дългосрочен резултат днес. Много добър момент за всичко, което касае образование, организирането на курсове, образователни центрове или начало на обучение. Декорация, подобряване на интериора и грижа за дома. Отделете време за разходка сред природата, за да презаредите батериите си. Денят е свързан със силата на удовлетворението, носи изследователски и чувствен нюанс. Избягвайте конфронтациите или рязко поведение при всички обстоятелства.

Не забравяйте, че това е обща седмична прогноза с текущите тенденции и енергетика на дните и планетите. За по-задълбочен анализ и индивидуален прочит на вашата рождена карта (хороскоп) се обърнете към професионален астролог за персонален анализ на базата вашите лични рождени данни.

Повече за ведическата астрология може да прочетете тук
За да проверите кое е вашето рождено лунно съзвездие, вижте тук


                                 снимка Thea Nishkoff

Росица Димитрова
е преминала обучение по ведическа астрология (Джьотиш) при Pandit Siva Prasad Tata, сертифицирана като ведически астролог към Institut of Astrological Science в Калкута, Индия. Учредител на „Българско сдружение Аюрведа“ и на „Българска Асоциация за Ведическа Астрология“ – БАВА.  

Завършила обучение за аюрведичен консултант към Европейска ведическа академия и Аюрведичен център София.  Водила е рубрика за ведическа астрология в списание „Йога за всички“.  Участвала е в различни програми и обучения както в йога университета в Мунгер – Индия, така и в Rikhiapeeth Ashram – Индия. Завършила е Московска академия по астрология през 2002 г.

За контакт:

0888 554 557
rossie@vedapoint.com
Повече за ведическата астрология - FB - Vedapoint
https://astrogalaxy.info/astrogalaxy/
Седмица Чаши – карта Таро за 23 май Хороскоп

Седмица Чаши – карта Таро за 23 май

Това, което изглежда привлекателно, може да е само лъскава обвивка

Ведически хороскоп за 23 май Хороскоп

Ведически хороскоп за 23 май

Днес е Будха Пурнима – ден с изключително светла и чиста енергия

Днес е пълнолунието в Стрелец Хороскоп

Днес е пълнолунието в Стрелец

Всички чувства са умножени многократно

Седмица Жезли – карта Таро за 22 май Хороскоп

Седмица Жезли – карта Таро за 22 май

Ако отворим очи и погледнем към другите, ще видим реалността по нов начин

Светът – карта Таро за 21 май Хороскоп

Светът – карта Таро за 21 май

Днес е възможно да получим предложение, което да ни доведе до нов етап в развитието ни

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В сряда действайте решително, четвъртък идва с благоприятната и чиста енергия на пълната Луна, в петък планирайте стратегии

Крал Пентакли – карта Таро за 20 май Хороскоп

Крал Пентакли – карта Таро за 20 май

Той носи послание за приближаващо изобилие и материални придобивки

Рицар Чаши – карта Таро за 19 май Хороскоп

Рицар Чаши – карта Таро за 19 май

Хвърля се страстно във всичко, което прави – идеи, творчество, мечти и не се съобразява с правилата

Съдът – карта Таро за 18 май Хороскоп

Съдът – карта Таро за 18 май

Към нас е отправен зов свише

Любовниците – карта Таро за 17 май Хороскоп

Любовниците – карта Таро за 17 май

Днес може да прехвърчат любовни искри, но и да ни бъдат натиснати болезнени бутони

Колелото на Съдбата – карта Таро за 16 май Хороскоп

Колелото на Съдбата – карта Таро за 16 май

Пред нас се отварят нови възможности, ако се уповаваме на вярата си и вярваме в късмета си

Кралица Мечове – карта Таро за 15 май Хороскоп

Кралица Мечове – карта Таро за 15 май

След прахоляка от руините на Кулата днес отново се появява яснота

Кулата– карта Таро за 14 май Хороскоп

Кулата– карта Таро за 14 май

Каквото и да става, то не е случайно, а защото сме вървели в грешната посока

Четворка Жезли – карта Таро за 13 май Хороскоп

Четворка Жезли – карта Таро за 13 май

Днес е ден, в който да се веселим и да се свържем с хора със сродни интереси

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Във вторник бъдете по-дипломатични, в сряда действайте решително, неделя носи мощна изцелителна енергия

Деветка Пентакли – карта Таро за 12 май Хороскоп

Деветка Пентакли – карта Таро за 12 май

Днес е един от тези моменти, когато всичко изглежда по-светло и по-ярко