Подкрепете ни!
Хороскоп5 февруари 2024

Седмичен ведически хороскоп

Днес подкрепете вашите близки, вторник е под въздействието на Екадаши, в сряда бъдете смели...

снимка: iStock
снимка: iStock


Седмицата започва със силна съзидателна енергия. Днес бъдете фокусирани, смело планирайте стратегии и поемайте отговорности. Вторник ще бъде под въздействието на Екадаши. Бъдете осъзнати с какво се храните и отделете време за здравето си. В сряда отстоявайте позициите си и бъдете отворени за нови познания и опитности. В четвъртък се вслушвайте в интуицията си. Петък ще бъде подходящ за активни интелектуални и социални дейности. В събота разчистите пространството около себе си от всичко ненужно, както от непотребни вещи, така и от неподходящи навици. Неделя е добър момент за лечебни и подмладяващи процедури.

05.02 – ПОНЕДЕЛНИК
Накшатра
за деня: Джйештха – Jyeshtha
Понеделник започва седмицата с независима и съзидателна енергия. Очаквайте успех в дейности, изискващи отговорност, грижа и защита за другите. Планирайте смело стратегии, нека фокусът ви бъде ясен и с чисти намерения. Добър момент да въведете ред и контрол в ситуации, които го изискват. Не се колебайте и избягвайте прекалената тактичност. Подхождайте мъдро, но категорично. Отделете време за общуване и подкрепа на вашите по-възрастни близки. Отдайте необходимата грижа за семейството си.

06.02 – ВТОРНИК
Накшатра за деня:
Мула – Moola  (ЕКАДАШИ до 16:17 ч.)
Вторник ще бъде под въздействието на Екадаши एकादशी - в превод от санскрит 11 („ека“ – едно, „даша“ – десет). Единдесетият лунен ден във ведическата астрология се счита за особено подходящ момент, в който е добре да отделите време за здравето си и да опитате да бъдете в синхрон с ритъма на Вселената. Може да се възползвате от енергията на Екадаши и да се погрижите за себе си, като бъдете по-осъзнати за това, с което се храните. Добър момент за духовни практики, пост, медитация, молитва и самоанализ. Денят ще носи стремеж към всякакъв тип изследователска дейност, проучвания, наблюдения, анализи от всякакво естество.

07.02 – СРЯДА
Накшатра за деня:
Пурва Ашадха – Purva Ashadha
Сряда ще подкрепя с енергията си всичко свързано с решаване на предизвикателства, дискусии или спорове. Всяко нещо, което изисква сила, отстояване на позициите и смелост, ще носи успех днес. Добър момент за вдъхновение и мотивиране на другите да предприемат необходимите действия за промени на всякакво ниво (умствено, емоционално, духовно или физическо ). Денят е подходящ за придобиване на нови познания и опитности. Планирайте смело приключения и изследване на нови хоризонти.

08.02 – ЧЕТВЪРТЪК
Накшатра за деня:
Уттара Ашадха – Uttara Ashadha
Четвъртък идва с подходящи позиции за планиране, съставяне на нови проекти и начало на нови дейности. Добър момент да въведете ред и организирате нещата, които сте поизоставили. Енергията на днешния ден ще ви помогне да се справите със ситуации,  изискващи проницателност и правилна преценка, както и да положите основите на нещо важно за вас. Успех ще ви носи всичко, свързано с иновации или творчески дейности. Бъдете осъзнати и избягвайте необмислено, грубо или неетично поведение. Не изпускайте целите си от фокус.

09.02 – ПЕТЪК
Накшатра за деня:
Шравана – Shravana
Петък ще ви подтиква към по-практични и организационни дейности. Те могат да бъдат както по отношение на дома ви, така и по отношение на работните и бизнес дела. Денят е подходящ за активна интелектуална дейност, свързана с обучение, изучаване на езици, традиции, различни духовно практики или писане. Добър момент да намерите време и да се погрижите за физическата си кондиция, като наблегнете на лечебни билки и природни средства. Подходящо време за консултации, телефонни разговори и преговори. Бъдете предпазливи и не поемайте излишни рискове.

10.02 – СЪБОТА
Накшатра за деня:
Дханища – Dhanidhta
Събота носи активна енергия, подходяща за организирането на събития, уъркшопи, семинари и обучения. Всякакви творчески дейности ще бъдат особено подходящи и благоприятни днес. Денят ще носи прогрес, устойчивост и успех в делата ви. Отново подходящ момент да разчистите пространството около себе си, както от непотребни вещи, така и от неподходящи навици. Днес отстоявайте позициите си, позволете си да бъдете настъпателни, ако това е необходимо.

11.02 – НЕДЕЛЯ
Накшатра за деня:
Шатабхиша – Shatabhisha
Неделя ще завърши тази седмица със заземяваща и балансираща енергия. Днес е добър момент за преодоляване и разрушаване на препятствия, както и за приключване и завършване на дейности и недовършени проекти. Бъдете решителни и приключете с всичко ненужно, което ви пречи. Денят е подходящ за образователна, обучителна и преподавателска дейност. Добър момент за лечебни и подмладяващи процедури, насочени към увеличаване на виталитета. Прехвърлете финансовите въпроси, съдебни и законови спорове за следващ, по-подходящ ден.

Не забравяйте, че това е обща седмична прогноза с текущите тенденции и енергетика на дните и планетите. За по-задълбочен анализ и индивидуален прочит на вашата рождена карта (хороскоп) се обърнете към професионален астролог за персонален анализ на базата вашите лични рождени данни.

Повече за ведическата астрология може да прочетете тук
За да проверите кое е вашето рождено лунно съзвездие, вижте тук


                                 снимка Thea Nishkoff

Росица Димитрова 
е преминала обучение по ведическа астрология (Джьотиш) при Pandit Siva Prasad Tata, сертифицирана като ведически астролог към Institut of Astrological Science в Калкута, Индия. Учредител на „Българско сдружение Аюрведа“ и на „Българска Асоциация за Ведическа Астрология“ – БАВА.  

Завършила обучение за аюрведичен консултант към Европейска ведическа академия и Аюрведичен център София.  Водила е рубрика за ведическа астрология в списание „Йога за всички“.  Участвала е в различни програми и обучения както в йога университета в Мунгер – Индия, така и в Rikhiapeeth Ashram – Индия. Завършила е Московска академия по астрология през 2002 г.

За контакт:

0888 554 557
rossie@vedapoint.com
Повече за ведическата астрология - FB - Vedapoint
https://astrogalaxy.info/astrogalaxy/
Асо Мечове – карта Таро за 27 февруари Хороскоп

Асо Мечове – карта Таро за 27 февруари

Днес сме свързани с висши информационни полета

Крал Пентакли – карта Таро за 26 февруари Хороскоп

Крал Пентакли – карта Таро за 26 февруари

Той носи послание за приближаващо изобилие и материални придобивки

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

Вторник действайте бързо, в петък бъдете решителни, в неделя планирайте смели стратегии

Умереността – карта Таро за 25 февруари Хороскоп

Умереността – карта Таро за 25 февруари

Аз вървя по средния път и подхранвам целостта

Днес е пълнолунието в Дева Хороскоп

Днес е пълнолунието в Дева

Най-важното е да осъзнаем, че отсрещният е само огледало. Това е време, през което е добре да се вгледаме навътре и да се освободим от старите модели на поведение.

Тройка Мечове – карта Таро за 24 февруари Хороскоп

Тройка Мечове – карта Таро за 24 февруари

Моето сърце остава нежно и отворено

Слънцето – карта Таро за 23 февруари Хороскоп

Слънцето – карта Таро за 23 февруари

Тази карта предвещава успехи, отваряне на щастливи възможности пред нас и сбъдване на мечтите

Кралица Пентакли – карта Таро за 22 февруари Хороскоп

Кралица Пентакли – карта Таро за 22 февруари

Днес е добре да се свържем с усещането, че заслужаваме

Луната – карта Таро за 21 февруари Хороскоп

Луната – карта Таро за 21 февруари

Доверявам се на своята интуиция и се нося с потока

Деветка Мечове – карта Таро за 20 февруари Хороскоп

Деветка Мечове – карта Таро за 20 февруари

Моментното ни състояние е предизвикано от стари травмиращи опитности

Седмичен ведически хороскоп Хороскоп

Седмичен ведически хороскоп

В четвъртък действайте смело, в петък внимавайте с гнева, събота ще сме под въздействието на пълнолунието

Деветка Чаши – карта Таро за 19 февруари Хороскоп

Деветка Чаши – карта Таро за 19 февруари

Днес вселената излива своите благословии над нас

Кралица Чаши – карта Таро за 18 февруари Хороскоп

Кралица Чаши – карта Таро за 18 февруари

Тя ни подканя да се свържем с другите по дълбок и истински начин

Петица Пентакли – карта Таро за 17 февруари Хороскоп

Петица Пентакли – карта Таро за 17 февруари

Винаги има избор, който да ни извади отвъд сегашните ограничения

Двойка Мечове – карта Таро за 16 февруари Хороскоп

Двойка Мечове – карта Таро за 16 февруари

Единият гарван представлява логическата мисъл, а другият е свързан с неясните подсъзнателни усещания

Петелът е най-облагодетелстван, Тигърът тръгва на път, Овцата преодолява трудности... Хороскоп

Петелът е най-облагодетелстван, Тигърът тръгва на път, Овцата преодолява трудности...

Какво ви носи годината на Дракона според вашия китайския зодиакален знак