Здраве

Диетологът Георги Славов за храненето на българите

Георги Славов е специалист – диетолог по лечебно хранене и създател на лечебна система Vita Rama

Диетологът Георги Славов за храненето на българите
Георги Славов е специалист – диетолог по лечебно хранене и създател на лечебна система Vita Rama. Завършва Полувисш медицински институт „Йорданка Филаретова“- гр. София, специалност „Инструктор по хранене“. Сътрудничи си с българската лечителка Лидия Ковачева в периода от 1994 до 2000 година. Притежава дългогодишен опит като главен диетолог - инструктор по хранене в различни специализирани болници и санаториуми, бил е и преподавател по Хигиена на храненето в ПУЦ – Слънчев бряг.

Всичко започва след инцидент в „Нефтохим“, Бургас, където той е изпратен от Техникума по хранене като стажант. Получава силно химично отравяне, вследствие на което се влошава храносмилателната му система, а по-късно и състоянието на целия организъм. Дълги години Георги Славов прилага диетите на известни български диетолози, но здравето му не се стабилизира. Междувременно записва и завърша Полувисшия медицински институт „Йорданка Филаретова“ гр. София, специалност „Инструктор по хранене“. 

В търсене на правилното лечебно хранене, Георги Славов се среща с известната българска лечителка Лидия Ковачева, която променя живота му. Въпреки образованието му на диетолог, тя е тази, която му дава същинското образование - знанието и практиката за природосъобразното хранене. Нейната методика и практика ни учи на много прости природни принципи на хранене и живот, които дават възможност на организма да пробуди своите естествени природни ритми в себе си. Природосъобразното хранене, което предписва Лидия Ковачева, е първата и основна крачка към възстановяване на естествения баланс в организма и възвръщане на нашето пълноценно здраве и щастие. Нейната помощ и сътрудничество от 1994 до 2000-та година дава възможност на Георги Славов и другите нейни ученици да продължат да развиват и прилагат храненето, като метод за лечение.

Пример за природосъобразно хранене и здраве е българският народ, който до преди 60-70 години, се е хранил основно с растителни храни - плодове, зеленчуци, зърнени и бобови храни (овес, ръж, ечемик, жито, булгур, просо, царевични продукти), някои видове семена и ядки, както и малко масло и животински храни. Това съчетание, е доставяло на организма всичко необходимо, за да бъдат хората със здраво тяло, здрав дух и много българи са достигали до преклонна възраст. Те са живеели сред чиста природа, имали са опростено хранене и много физическо натоварване. В днешно време това е почти загубено, което е довело до развиването на широк кръг заболявания в голям мащаб. Но именно природосъобразното хранене и начин на живот могат да върнат доброто здраве, заложено в нашия ген

Природосъобразното хранене и начин на живот продължава чрез холистична система Vita Rama, създадена от Георги Славов.  Това e ефективна лечебна система, която предлага цялостен подход към здравето с цел постигане на хармония между тялото – храна и физическа активност, ума – нива на стрес и духа. Лечебна система Vita Rama възстановява и регулира баланса на организма, зарежда с енергия и сила и влияе благоприятно на различни заболявания.
 
Екипът от специалисти в Лечебен център Vita Rama предлага персонален, специализиран и професионален подход към всеки гост на Лечебния център. Индивидуалният режим, който се подготвя за всеки гост, има за цел да даде възможност на организма сам да се справи със заболяването или превантивно да го подготви да не се разболее.

Вижте повече за диетолога Георги Славов, Лечебен център Vita Rama и успешни случаи на които той е помогнал: 

Екипът от специалисти на на Vita Rama е съставен от доктори, диетолози, нутриционисти, инструктори по йога, дихателни упражнения, релаксиращи и медитативни практики. Всички са посветени на трайното подобрение на здравословното състояние на гостите на Лечебен център Vita Rama. 

Това включва не само постигане на лечебен резултат, но и обучение как да бъде поддържано здравето след приключването на здравословни програми Здраве, Детокс, Отслабване, Жизненост или Почивка. Обучението включва лекции и практически работилници по здравословен начин на хранене и живот, правилен избор и комбинация на храни, техники за приготвяне на храни и др. Освен лечебната храна, се полагат грижи и за умственото и духовно състояние, които са неразделна част от физическото здраве. В здравословните програми Vita Rama са включени йога упражнения, дихателни упражнения, медитация чрез звук, релаксация, методи за позитивно мислене, разходки и походи.

Георги Славов ви кани да бъдете част от здравословните програми Vita Rama - Зима 2019 в Пампорово от 5 януари до 9 февруари!


Солта на живота Здраве

Солта на живота

Еликсирът Quinton донася здраве от дълбините на океана

Лесно ли е да намалим антидепресантите? Здраве

Лесно ли е да намалим антидепресантите?

Много хора се оплакват от безпокойство, когато се опитат да ги намалят или спрат

Нов човек Здраве

Нов човек

„Програма „Нова клетка“ гони болести и учи на здравословен начин на живот

Да се свържем със своята женственост Здраве

Да се свържем със своята женственост

Как да бъдем в синхрон със своето тяло?

Микронутриентен зодиак Здраве

Микронутриентен зодиак

Най-полезните храни според зодията

Хипотеза: Хипертонията не е болест, а характер… Здраве

Хипотеза: Хипертонията не е болест, а характер…

Хипертоникът е човек, който не може да противостои на ситуация и преживява всичко в себе си

Захарта е супер антиоксидант Здраве

Захарта е супер антиоксидант

Другата страна на въглехидратите

Как да подобрим качеството на съня си с три лесни стъпки? Здраве

Как да подобрим качеството на съня си с три лесни стъпки?

Станете част от практическия семинар „Енергийната психология – мост между два свята“ на 23 февруари в хотел Хемус

За най-чаровния период от живота на жената Здраве

За най-чаровния период от живота на жената

Какви са симптомите на менопаузата?

Ролята на калия и натрия при зачеването Здраве

Ролята на калия и натрия при зачеването

Едно от най-забележителните свойства на натрия е неговата роля за множество аспекти на фертилността – от сексуалното желание и репродукция – до износването и кърменето

Подари на тялото си вълшебство Здраве

Подари на тялото си вълшебство

Център „Чакра“ ще получите автентичен аюрведа йога масаж от най-добрите терапевти лечители

Витамин C за здраве и младост Здраве

Витамин C за здраве и младост

Аскорбиновата киселина предпазва от множество заболявания, а липсата ù причинява сериозни проблеми

Хербалкан е единственият производител в България на тинктури от свежи билки Здраве

Хербалкан е единственият производител в България на тинктури от свежи билки

Продуктите ще се предлагат и по време на новото ни събитие Списание Осем НА ЖИВО

Уникални продукти на ХомеостазаⓇ от дребни диви риби и камили Здраве

Уникални продукти на ХомеостазаⓇ от дребни диви риби и камили

Ще се предлагат и по време на новото ни събитие Списание Осем НА ЖИВО

Следпразнично прочистване - освободи се от натрупаното Здраве

Следпразнично прочистване - освободи се от натрупаното

Лек и приятен режим за изчистване през зимните месеци

Гуру Йоги Тан: Самонаблюдение срещу бърнаут! Здраве

Гуру Йоги Тан: Самонаблюдение срещу бърнаут!

Съветите на будисткият тантра учител гуру Йоги Тан как да се справим с бърнаута

*