Здраве06 декември 2018

Диетологът Георги Славов за храненето на българите

Георги Славов е специалист – диетолог по лечебно хранене и създател на лечебна система Vita Rama

Диетологът Георги Славов за храненето на българите
Георги Славов е специалист – диетолог по лечебно хранене и създател на лечебна система Vita Rama. Завършва Полувисш медицински институт „Йорданка Филаретова“- гр. София, специалност „Инструктор по хранене“. Сътрудничи си с българската лечителка Лидия Ковачева в периода от 1994 до 2000 година. Притежава дългогодишен опит като главен диетолог - инструктор по хранене в различни специализирани болници и санаториуми, бил е и преподавател по Хигиена на храненето в ПУЦ – Слънчев бряг.

Всичко започва след инцидент в „Нефтохим“, Бургас, където той е изпратен от Техникума по хранене като стажант. Получава силно химично отравяне, вследствие на което се влошава храносмилателната му система, а по-късно и състоянието на целия организъм. Дълги години Георги Славов прилага диетите на известни български диетолози, но здравето му не се стабилизира. Междувременно записва и завърша Полувисшия медицински институт „Йорданка Филаретова“ гр. София, специалност „Инструктор по хранене“. 

В търсене на правилното лечебно хранене, Георги Славов се среща с известната българска лечителка Лидия Ковачева, която променя живота му. Въпреки образованието му на диетолог, тя е тази, която му дава същинското образование - знанието и практиката за природосъобразното хранене. Нейната методика и практика ни учи на много прости природни принципи на хранене и живот, които дават възможност на организма да пробуди своите естествени природни ритми в себе си. Природосъобразното хранене, което предписва Лидия Ковачева, е първата и основна крачка към възстановяване на естествения баланс в организма и възвръщане на нашето пълноценно здраве и щастие. Нейната помощ и сътрудничество от 1994 до 2000-та година дава възможност на Георги Славов и другите нейни ученици да продължат да развиват и прилагат храненето, като метод за лечение.

Пример за природосъобразно хранене и здраве е българският народ, който до преди 60-70 години, се е хранил основно с растителни храни - плодове, зеленчуци, зърнени и бобови храни (овес, ръж, ечемик, жито, булгур, просо, царевични продукти), някои видове семена и ядки, както и малко масло и животински храни. Това съчетание, е доставяло на организма всичко необходимо, за да бъдат хората със здраво тяло, здрав дух и много българи са достигали до преклонна възраст. Те са живеели сред чиста природа, имали са опростено хранене и много физическо натоварване. В днешно време това е почти загубено, което е довело до развиването на широк кръг заболявания в голям мащаб. Но именно природосъобразното хранене и начин на живот могат да върнат доброто здраве, заложено в нашия ген

Природосъобразното хранене и начин на живот продължава чрез холистична система Vita Rama, създадена от Георги Славов.  Това e ефективна лечебна система, която предлага цялостен подход към здравето с цел постигане на хармония между тялото – храна и физическа активност, ума – нива на стрес и духа. Лечебна система Vita Rama възстановява и регулира баланса на организма, зарежда с енергия и сила и влияе благоприятно на различни заболявания.
 
Екипът от специалисти в Лечебен център Vita Rama предлага персонален, специализиран и професионален подход към всеки гост на Лечебния център. Индивидуалният режим, който се подготвя за всеки гост, има за цел да даде възможност на организма сам да се справи със заболяването или превантивно да го подготви да не се разболее.

Вижте повече за диетолога Георги Славов, Лечебен център Vita Rama и успешни случаи на които той е помогнал: 

Екипът от специалисти на на Vita Rama е съставен от доктори, диетолози, нутриционисти, инструктори по йога, дихателни упражнения, релаксиращи и медитативни практики. Всички са посветени на трайното подобрение на здравословното състояние на гостите на Лечебен център Vita Rama. 

Това включва не само постигане на лечебен резултат, но и обучение как да бъде поддържано здравето след приключването на здравословни програми Здраве, Детокс, Отслабване, Жизненост или Почивка. Обучението включва лекции и практически работилници по здравословен начин на хранене и живот, правилен избор и комбинация на храни, техники за приготвяне на храни и др. Освен лечебната храна, се полагат грижи и за умственото и духовно състояние, които са неразделна част от физическото здраве. В здравословните програми Vita Rama са включени йога упражнения, дихателни упражнения, медитация чрез звук, релаксация, методи за позитивно мислене, разходки и походи.

Георги Славов ви кани да бъдете част от здравословните програми Vita Rama - Зима 2019 в Пампорово от 5 януари до 9 февруари!


Умори умората! Здраве

Умори умората!

Синдром на надбъбречната умора е болестта на ХХI в. Според специалиста Милена Коцева има как да я преодолеем

Тибетската медицина възстановява първоначалната хармония в тялото Здраве

Тибетската медицина възстановява първоначалната хармония в тялото

Александра Алексиева от тибетски център Monchara разкрива лечебната сила на Ку Ние масажа

Глад по часовник - що е то фастинг? Здраве

Глад по часовник - що е то фастинг?

Въздържането от храна през две трети от денонощието (фастинг) сваля килограми и лекува болести

Неизмитите ръце са по-опасни от яденето на сурово месо Здраве

Неизмитите ръце са по-опасни от яденето на сурово месо

Търкайте със сапун 30 секунди, а не 6 както е обичайното времетраене на процеса

Почиствайте в дома си само с оцет, сода и вода! Здраве

Почиствайте в дома си само с оцет, сода и вода!

Ако ползвате веднъж седмично химически препарати все едно пушите цигари

Какво не знаем за зъбите Здраве

Какво не знаем за зъбите

Д-р Атанасиос Куцюрубас обяснява как се мият зъбите, защо са опасни фасетите и дъвките, и каква е ползата от избелването

250 млн. ще са затлъстелите деца през 2030 г., днес са 150 млн. Здраве

250 млн. ще са затлъстелите деца през 2030 г., днес са 150 млн.

Наднормено тегло при малчуганите се бори не с диети, а с истинска храна и твърда любов

Alka® Minerals зарежда организма с жизнено важни съставки Здраве

Alka® Minerals зарежда организма с жизнено важни съставки

Добавката влияе добре на кожата, хрущялната тъкан, мускулите и подпомага имунната система

Пералнята е като тоалетната чиния Здраве

Пералнята е като тоалетната чиния

Влажните кърпи са рай за ешерихия коли

Англия влезе в най-голямата кампания за антигрипни ваксини Здраве

Англия влезе в най-голямата кампания за антигрипни ваксини

На поданиците на кралицата ще бъдат предложени 25 милиона безплатни ваксини

500 въпроса за здравето и храненето Здраве

500 въпроса за здравето и храненето

Съвети за добро здраве от нутрициониста Патрик Холфорд

Д-р Робърт Мелило: Всяко дете заслужава шанс за велик живот Здраве

Д-р Робърт Мелило: Всяко дете заслужава шанс за велик живот

Д-р Мелило е специалист по неврологични заболявания при деца

Отровната козметика Здраве

Отровната козметика

От 13 000 химикали, използвани в козметиката, само 10% са тествани за безопасност

Д-р Сонам Дордже: Астрологията влияе върху тибетската медицина Здраве

Д-р Сонам Дордже: Астрологията влияе върху тибетската медицина

Всеки трябва да намери своя си начин да поддържа тялото си в баланс, твърди терапевтът в тибетски център Мончара

Смъртоносни ли са електронните цигари? Здраве

Смъртоносни ли са електронните цигари?

Медицинските и социалните факти за вейпинга са силно притеснителни