Здраве06 декември 2018

Диетологът Георги Славов за храненето на българите

Георги Славов е специалист – диетолог по лечебно хранене и създател на лечебна система Vita Rama

Диетологът Георги Славов за храненето на българите
Георги Славов е специалист – диетолог по лечебно хранене и създател на лечебна система Vita Rama. Завършва Полувисш медицински институт „Йорданка Филаретова“- гр. София, специалност „Инструктор по хранене“. Сътрудничи си с българската лечителка Лидия Ковачева в периода от 1994 до 2000 година. Притежава дългогодишен опит като главен диетолог - инструктор по хранене в различни специализирани болници и санаториуми, бил е и преподавател по Хигиена на храненето в ПУЦ – Слънчев бряг.

Всичко започва след инцидент в „Нефтохим“, Бургас, където той е изпратен от Техникума по хранене като стажант. Получава силно химично отравяне, вследствие на което се влошава храносмилателната му система, а по-късно и състоянието на целия организъм. Дълги години Георги Славов прилага диетите на известни български диетолози, но здравето му не се стабилизира. Междувременно записва и завърша Полувисшия медицински институт „Йорданка Филаретова“ гр. София, специалност „Инструктор по хранене“. 

В търсене на правилното лечебно хранене, Георги Славов се среща с известната българска лечителка Лидия Ковачева, която променя живота му. Въпреки образованието му на диетолог, тя е тази, която му дава същинското образование - знанието и практиката за природосъобразното хранене. Нейната методика и практика ни учи на много прости природни принципи на хранене и живот, които дават възможност на организма да пробуди своите естествени природни ритми в себе си. Природосъобразното хранене, което предписва Лидия Ковачева, е първата и основна крачка към възстановяване на естествения баланс в организма и възвръщане на нашето пълноценно здраве и щастие. Нейната помощ и сътрудничество от 1994 до 2000-та година дава възможност на Георги Славов и другите нейни ученици да продължат да развиват и прилагат храненето, като метод за лечение.

Пример за природосъобразно хранене и здраве е българският народ, който до преди 60-70 години, се е хранил основно с растителни храни - плодове, зеленчуци, зърнени и бобови храни (овес, ръж, ечемик, жито, булгур, просо, царевични продукти), някои видове семена и ядки, както и малко масло и животински храни. Това съчетание, е доставяло на организма всичко необходимо, за да бъдат хората със здраво тяло, здрав дух и много българи са достигали до преклонна възраст. Те са живеели сред чиста природа, имали са опростено хранене и много физическо натоварване. В днешно време това е почти загубено, което е довело до развиването на широк кръг заболявания в голям мащаб. Но именно природосъобразното хранене и начин на живот могат да върнат доброто здраве, заложено в нашия ген

Природосъобразното хранене и начин на живот продължава чрез холистична система Vita Rama, създадена от Георги Славов.  Това e ефективна лечебна система, която предлага цялостен подход към здравето с цел постигане на хармония между тялото – храна и физическа активност, ума – нива на стрес и духа. Лечебна система Vita Rama възстановява и регулира баланса на организма, зарежда с енергия и сила и влияе благоприятно на различни заболявания.
 
Екипът от специалисти в Лечебен център Vita Rama предлага персонален, специализиран и професионален подход към всеки гост на Лечебния център. Индивидуалният режим, който се подготвя за всеки гост, има за цел да даде възможност на организма сам да се справи със заболяването или превантивно да го подготви да не се разболее.

Вижте повече за диетолога Георги Славов, Лечебен център Vita Rama и успешни случаи на които той е помогнал: 

Екипът от специалисти на на Vita Rama е съставен от доктори, диетолози, нутриционисти, инструктори по йога, дихателни упражнения, релаксиращи и медитативни практики. Всички са посветени на трайното подобрение на здравословното състояние на гостите на Лечебен център Vita Rama. 

Това включва не само постигане на лечебен резултат, но и обучение как да бъде поддържано здравето след приключването на здравословни програми Здраве, Детокс, Отслабване, Жизненост или Почивка. Обучението включва лекции и практически работилници по здравословен начин на хранене и живот, правилен избор и комбинация на храни, техники за приготвяне на храни и др. Освен лечебната храна, се полагат грижи и за умственото и духовно състояние, които са неразделна част от физическото здраве. В здравословните програми Vita Rama са включени йога упражнения, дихателни упражнения, медитация чрез звук, релаксация, методи за позитивно мислене, разходки и походи.

Георги Славов ви кани да бъдете част от здравословните програми Vita Rama - Зима 2019 в Пампорово от 5 януари до 9 февруари!


Отслабването е в главата Здраве

Отслабването е в главата

Човек трудно се разделя с резервите по тялото, ако има страхове, не може да прости, или има нужда от любов

Изхвърли старото, за да дойде здравето Здраве

Изхвърли старото, за да дойде здравето

Антипаразитнaта билкова програма „Хербалкан“ изчиства акне, помага при болно сърце, отслабваш и си връщаш енергията

Недоспиването – риск за исхемична болест на сърцето и инсулт Здраве

Недоспиването – риск за исхемична болест на сърцето и инсулт

Които не си доспиват имат също така високо кръвно и висок холестерол

Направи живота си Happy Life Здраве

Направи живота си Happy Life

Happy life осигурява необикновено физическо и емоционално преживяване вместо стандартна тренировка

Тибетската медицина – как да постигнем равновесие между основните енергии Здраве

Тибетската медицина – как да постигнем равновесие между основните енергии

Център Monchara има мисията да запознае повече хора с неограничените й възможности

Дихателни йога техники за охлаждане на тялото Здраве

Дихателни йога техники за охлаждане на тялото

Хубаво е да си припомним, че древните йоги са ни дали знанието как да се охладим сами

ПОЗА ЛОТОС: Цветето на светлината Здраве

ПОЗА ЛОТОС: Цветето на светлината

Цветето на светлината е свещено растение, което олицетворява чистота на съзнанието и просветлението на душата

Лиз Бурбо: Притежаваме силата да се излекуваме сами Здраве

Лиз Бурбо: Притежаваме силата да се излекуваме сами

Известната психоложка за книгата си „Слушай своето тяло“ и скритите послания, които организмът ни изпраща чрез заболяванията

ПОЛЗИТЕ ОТ ЙОГА: Всичко се съдържа в АУМ=ОМ. Здраве

ПОЛЗИТЕ ОТ ЙОГА: Всичко се съдържа в АУМ=ОМ.

Асани, Пранаяма, Пратяхара и Самадхи

Кърмене срещу детско затлъстяване Здраве

Кърмене срещу детско затлъстяване

Наднорменото тегло е „заразно", твърдят учени

Програма Отслабване на Vita Rama Здраве

Програма Отслабване на Vita Rama

Стартирай своя лесен план през лятото!

5 кристала, без които жените не могат Здраве

5 кристала, без които жените не могат

Бижутата от естествени кристали ни даряват с положителна енергия и здраве

Водата KANGEN съдържа повече антиоксиданти от всеки плод и зеленчук Здраве

Водата KANGEN съдържа повече антиоксиданти от всеки плод и зеленчук

Редовното й пиене пречиства дебелото черво, постепенно изчезват болки в ставите, екземи, алергии и др.

Как да спортувам по време на цикъл? Здраве

Как да спортувам по време на цикъл?

Интервю с победителката от Пирин Ултра 2017 – Меглена Бенева

Технология, базирана на ефективността Здраве

Технология, базирана на ефективността

DiaVita® е водеща компания за здравословни храни