Здраве

Духът на бутилката

Продуктите на Flaška преструктурират водата и я правят здравословна като изворната

снимка: Виктория Гълъбова
снимка: Виктория Гълъбова

Историята на иновативните бутилки Flaška започва като известния рефрен на „Бийтълс“ - с красиви ягодови полета. Макс Вречко отглежда сочните плодове в Словения и благодарение на тях се ражда и идеята за създаването на технология, която успява да преструктурира водата, придавайки и живителните свойства на изворната. Срещаме го на международната конференция, посветена на най-голямото ни богатство, за да разберем, че то не е обикновената химическа формула H2О, а нещо много повече.


- Г-н Вречко, историята на иновативните бутилки Flaška започва с експеримент сред ягодови полета. Как достигнахте до идеята за създаване на технология, облагородяваща водата?

- Всичко се случи през 2003 г., когато започнах да гледам на водата по нов начин, различен от представата за нея като даденост и като една обикновена химическа формула. Бях се специализирал в отглеждането на ягоди. Правех различни изследвания върху почвата и се стараех да я подобря, но не ми беше хрумнало да направя същото с водата, с която поливам растенията. Разбрах случайно от приятел, че структурата на водата се влияе от различни фактори и ако я промениш по правилен начин, то плодовете ще започнат да растат по-сочни, ще имат по-добри вкусови качества и ще са по-здрави. Почудих се, защото за пръв път чувах подобно нещо, но фактът, че ягодите са изградени 89% от вода, ме накара да се замисля. Така по пътя на логиката и най-вече от чисто любопитство реших да експериментирам. През първия месец и половина нямаше резултат. С началото на сезона за събиране на реколтата обаче видях промяната с очите си. Добивът на контролираната група, която поливах със структурирана вода, беше с 18% по-голям, а вкусът - в пъти по-добър в сравнение с останалата продукция.
Казват, че хората имат определен момент на пробуждане в живота си. За мен това беше този миг. Не казах на клиентите, че използвам структурирана вода или както още я наричат - жива, но те откриха разликата. След това се залових да чета повече за пионерите в тази сфера като Рудолф Щайнер, Виктор Шаубергер, Вилхелм Райх, които са работили по тази тема преди 100 г. Научих, че теориите за промяната на структурата на водата, както и възможността є да помни, са все неща, които са открити и изследвани.- Продуктите на Flaška преструктурират водата чрез технология за програмиране на силиция и само за 5 мин течността придобива свойствата на изворната вода. Как работи тази звучаща като магия технология?

- Ако само преди десетилетия някой разполагаше с мобилен телефон като днешния, бихме го сметнали за магия. Онова, което не разбираме, често го смятаме за вълшебство. Технологията за програмиране на силиция (ТПС) е процедура, която пренася информация върху стъклото и го превръща от обикновен материал, какъвто човечеството познава от хилядолетия, в носител на информация. Същото е, като да напишеш нещо на бял лист хартия. Той продължава да е същият лист, но вече е и носител на послания, които могат да ни накарат да се разплачем или да се разсмеем. По подобен начин ТПС предава вибрационна програма, която съдържа информация от природата и се отпечатва върху стъклото. Процесът трае два часа и половина. Гравират се три символа върху стъклото. Първият обозначава партидата и подпомага контрола на качеството. След това е кръглата мандала или космограм, която осигурява защитата на вибрационната програма на стъклото, така че то да запази свойствата си да влияе върху водата за идните 4 г. Третият символ е правоъгълен и гарантира ефективното структуриране на водата. Съдът се слага пред т.нар. оргонни оръдия или акумулатори, които трансмитират вибрациите на изворната вода и ги предават върху стъклото (бел. авт.- Оргонът е жизнената енергия, или прана, позната в различните култури от векове. Но идеята за технологията на зареждане с оргон произлиза от австрийския лекар и психоаналитик Вилхелм Райх през 40-те г. на XX в. Той създава специален уред, който чрез слабо електромагнитно излъчване може да въздейства благоприятно върху здравословното състояние.). Чрез квантови електродинамични трептения информацията преминава от стъклото във водата, като променя нейната структура. А тя е по-важна дори от химическия є състав.
За да разберем напълно процеса обаче, е нужно да вникнем в това, че водата има възможността да запаметява и да предава информация. Когато говорим за такъв тип феномени, думите не могат да обяснят всичко. По същия начин, както можем с лекота да разкрием композицията на химичните елементи в тялото ни, но е почти невъзможно да изведем точната формула, която определя нашата същност и това кои сме като личности.


Oргонните оръдия зареждат информационно стъклото.

- Каква е разликата между обикновената вода и т.нар. жива? По какъв начин електромагнитните вълни успяват да повлияят на структурата ù?

- Цялата философия и идея е представена от Виктор Шаубергер, който открива, че между водата от изворите и тази, която се спуска днес по тръбите, има огромна разлика. И тя не се дължи единствено на химическите вещества, които попадат в нея заради урбанизацията и производството. Промяната на естествения път на водата намалява живителните ù качества, заложени в нейната структура. Същото се случва и с течността, която престоява в пластмасови съдове. Спазвайки идеите му чрез разработката на новите технологии, Flaška възвръща натуралните свойства на водата, като неутрализира и химическите замърсители в нея. Тестовете, които провеждаме, показват, че тя става с 45% по-добра от изходното състояние, що се отнася до вредните вещества в нея.

- Освен специалната технология за обработка на стъклото бутилките Flaška се отличават с красивите предпазни калъфи. Кой стои зад дизайна им?

- Технологията на обработка на стъклото е еднаква за артикулите на Flaška, но открихме, че не е достатъчно да имаме качествен и работещ продукт, нужно е той да изглежда по най-добрия начин. Няколко дизайнери работят върху различните линии, правим и публични конкурси, в които се включват нови автори. Изгледът на бутилките е съставен спрямо сакралната геометрия, а най-популярен е дизайнът „Цветето на живота“, пресъздаващ основните форми на пространството и времето. Защитните калъфи имат функцията да предпазват бутилката и да запазят температурата на течността в нея. Използваме материали като корк, органичен памук, деним, велур, неопрен и силикон, специално изработени и направени за Flaška.
Красотата на бутилките привлича интереса на децата, които започват да пият тройно повече вода, отколкото обикновено. Това го разбрахме след една от кампаниите в училища в Словения, при която предоставихме бутилките на 6-7-годишните деца. Те започнаха да предпочитат да пият вода вместо пълните със захар безалкохолни, което се отразява както на здравословното им състояние дългосрочно, така и за повишаване на тяхната концентрация. Водата не е просто молекула H2О. Влиянието є върху живота ни е огромно, затова трябва да є отдадем нужното уважение. Променим ли отношението си към нея, разберем ли, че не е даденост, ще се промени и положението с глобалното замърсяване. Но възгледите и навиците се градят вкъщи и в училище. Много е трудно да обърнеш начина, по който гледаш към света на зряла възраст. Можем да направим малка стъпка, като намалим използването на пластмаса в ежедневието си, но най-важното е да повишим информираността и познанията за водата и изобщо за околната среда при децата, които да израснат личности, които живеят осъзнато.

 

Контакти: 
тел.: +359 885 616 71б, 
e-mail: info@flashka.bg


ПОЗА ЛОТОС: Цветето на светлината Здраве

ПОЗА ЛОТОС: Цветето на светлината

Цветето на светлината е свещено растение, което олицетворява чистота на съзнанието и просветлението на душата

Боровинки срещу затлъстяване, диабет и инсулт Здраве

Боровинки срещу затлъстяване, диабет и инсулт

150 грама на ден от горския плод е като лекарство

ЛИЗ БУРБО: Притежаваме силата да се излекуваме сами Здраве

ЛИЗ БУРБО: Притежаваме силата да се излекуваме сами

Известната психоложка за книгата си „Слушай своето тяло“ и скритите послания, които организмът ни изпраща чрез заболяванията

ПОЛЗИТЕ ОТ ЙОГА: Всичко се съдържа в АУМ=ОМ. Здраве

ПОЛЗИТЕ ОТ ЙОГА: Всичко се съдържа в АУМ=ОМ.

Асани, Пранаяма, Пратяхара и Самадхи

Кърмене срещу детско затлъстяване Здраве

Кърмене срещу детско затлъстяване

Наднорменото тегло е „заразно", твърдят учени

1 бутилка смути = 8 понички Здраве

1 бутилка смути = 8 понички

Потребителите нямат навик да преброят колко „диетична" храна поемат

Програма Отслабване на Vita Rama Здраве

Програма Отслабване на Vita Rama

Стартирай своя лесен план през лятото!

5 кристала, без които жените не могат Здраве

5 кристала, без които жените не могат

Бижутата от естествени кристали ни даряват с положителна енергия и здраве

20 храни, които ни убиват бавно Здраве

20 храни, които ни убиват бавно

Ако не можем да ги изхвърлим, поне драстично да ги намалим

Водата KANGEN съдържа повече антиоксиданти от всеки плод и зеленчук Здраве

Водата KANGEN съдържа повече антиоксиданти от всеки плод и зеленчук

Редовното й пиене пречиства дебелото черво, постепенно изчезват болки в ставите, екземи, алергии и др.

Как да спортувам по време на цикъл? Здраве

Как да спортувам по време на цикъл?

Интервю с победителката от Пирин Ултра 2017 – Меглена Бенева

Технология, базирана на ефективността Здраве

Технология, базирана на ефективността

DiaVita® е водеща компания за здравословни храни

Микроармия с макрополза Здраве

Микроармия с макрополза

Пробиотиците са микроорганизми, които подобряват чревната флора и не позволяват на патогените да ни разболяват

Седмица „Готви здравословно с Vita Rama“ Здраве

Седмица „Готви здравословно с Vita Rama“

Бъдете част от готварската седмица на Лечебен център Vita Rama от 1-ви до 8-ми юни 2019 г.

Bioptron - Хиперполяризирана квантова светлина за профилактика и лечение Здраве

Bioptron - Хиперполяризирана квантова светлина за профилактика и лечение

Медицинският уред на Zepter подпомага баланса на имунната система

*