Здраве13 декември 2018

Екипът на Лечебен център Vita Rama Ви очаква!

Запишете се за предстоящите ни здравословни програми през януари в Пампорово

Екипът на Лечебен център Vita Rama Ви очаква!
Здравословни програми Vita Rama - Здраве, Детокс, Отслабване, Жизненост и Почивка са кулминацията на дългогодишния опит и практика в сферата на здравословното лечебно хранене и начин на живот на екипа на Лечебен център Vita Rama.

За вашето здраве и благосъстояние по време на програмите отговарят:
Слави Славов (нутриционист, специалист по лечебно хранене), Георги Славов (диетолог, специалист по лечебно хранене), д-р Димитър Пашкулев (лекар натуропат), Тодор Тодоров (йога и физически активности), Христо Христов (йога и физически активности), Надин Николова (специалист по лечебни масажи и водни терапии), Мартин Кръстев (Юмейхо терапевт) и Теодора Петрова (специалист по лечебни масажи), Младен Балабанов (лектор по йога и медитация), както и кулинарите на центъра и останалата част от екипа.

Здравословни програми Vita Rama предлагат цялостен подход към здравето и съчетават комплекс от здравословно лечебно хранене; индивидуална консултация и всекидневно наблюдение и измерване на здравословното състояние и резултати; сутрешни и следобедни упражнения (йога, дихателни, суха и водна гимнастика, високо интензивни тренировки); разходки сред природата и чистия въздух на Пампорово; кулинарна работилница и обучение за здравословно хранене и начин на живот; практики за медитация и релаксация; вечерни занимания и игри.

Всяка здравословна програма предлага конкретни резултати, които всеки може да постигне и дава всички необходими условия за качествено възстановяване, пречистване, жизненост и здраве. Опитът на специалистите в Лечебен център Vita Rama недвусмислено доказва, че за 7 дни (и още повече - за 14 или 21) повечето хора постигат резултати, за които са се борили неуспешно с месеци или дори години. Но истинската им награда идва след това – много по-висок процент от тях успяват да задържат основното от правилното хранене и начина на живот. А от там и резултатите им продължават да се подобряват!

Как протича един ден по време на зимните здравословни програми?


Сутрин във Vita Rama - проверка на здравословното състояние, закуска и физически упражнения.
Възможността за по-ранно ставане, дава възможност на всеки да се наслади на изключително красивата южна гледка към Родопите, осветявана от слънчевите лъчи; както и да има достатъчно време за сутрешната хигиена и вътрешно хидратиране, преди да започне дневната програма.

Сутрин всеки може да мине през лекарския кабинет и да провери здравословното си състояние, преди да отиде в ресторанта, където го очаква разнообразие от зеленчукови сокове, плодови смутита, цели плодове, суперхрани, билкови чайове, както и десерт за децата.
След това следват няколко групи с различни видове упражнения и степен на натовареност: йога, дихателни упражнения, релаксационни техники, суха и водна гимнастика, както и опцията за фитнес, сауна, масажи или други терапии през този период. Като резултат до обяда, човек е цялостно освежен и стабилизиран.


Обяд във Vita Rama - разнообразни ястия и време за почивка.
Основното хранене е от пълноценни растителни храни, в голямо разнообразие и достатъчно като количество. При хората с добро здраве консумацията по избор и до насищане да е напълно допустима – въпреки това се наблюдава подобрение на здравето и дори леко отслабване; за нуждаещите се от по-бързи резултати се дават насоки за подбор на менюто.Следобед във Vita Rama - упражнения, фитнес, масажи, сауна, разходка, здравни лекции, кулинарни работилници, игрови занимания за децата.
Следобедната почивка е може да бъде по избор по-продължителна или по-краткосрочна, защото разнообразната програма дава право на много избор. За гостите по програма Отслабване и Детокс има предвидени допълнителни физически занимания във фитнеса. За по-здравите и търсещи жизненост, движението продължава с високо интензивна тренировка. Почти всички гости се включват в разходката сред красивата природа на Пампорово и чистия лечебен въздух с отрицателна йонизация. А за тези с повече насоченост към пълноценна почивка и възстановяване, следобед е времето за масажи, спа и басейн.  

Напълно освежени и заредени с енергия и кислород, гостите се насочват към най-важната за след програмите част - лекциите и обучението. Темите обхващат всички аспекти на здравето: защо растително хранене, избор на храни, правилни комбинации, работилница за готвене, как да се движим, как да намалим стреса, как да постигнем емоционален и психичен баланс в ежедневието, как да медитираме. Предвижда се и време всеки да зададе наболелите си въпроси и да получи изчерпателен отговор. Децата, ако са по-големи, с включват в този процес, а за по-малките са предвидени игрови занимания с опитен ръководител.


Вечер във Vita Rama - вкусна вечеря, време за общуване и вечерна програма (танци, песни, медитационни практики).
Отново е налице подобно хранително разнообразие, но на малко по-леки храни. Следва време за общуване между гостите и екипа на Vita Rama сред приятната среда и музика в ресторанта.
Дневните занимания завършват с практики или игри за умствено и емоционално балансиране – с елементи на медитация, музика, танци, психологични беседи и други. Понякога се прожектират и полезни филми. Денят след всичко това се усеща като свръх пълноценно ползотворен и прибирането в уютните апартаменти ознаменува началото на нощната почивка – също толкова пълноценна след такъв ден и сред такава среда и природа!

Резултатите от здравословни програми Vita Rama.
Но ето,че пребиваването на гостите е към своя край. Те вече определено са усетили, че може и на практика да се живее по-здравословно, имат и детайлни познания за много от това как да се получи този живот, както и много примери за траен успех, включително след завръщането към домашната и работна обстановка. В техните програми специалистите са предвидили приспособени хранителни указания за дни с по-голяма заетост, както и периоди на частично разтоварване; уточнени са индивидуално необходимите им здравословни храни и добавки. Възможно е дистанционно да се доуточняват някои детайли, както и да се получават отговори на нововъзникващи въпроси.

Очакваме ви да бъдете част от семейството на Vita Rama по време на здравословните програми - Зима 2019 в Пампорово от 5 януари до 9 февруари!
Какво не знаем за зъбите Здраве

Какво не знаем за зъбите

Д-р Атанасиос Куцюрубас обяснява как се мият зъбите, защо са опасни фасетите и дъвките, и каква е ползата от избелването

250 млн. ще са затлъстелите деца през 2030 г., днес са 150 млн. Здраве

250 млн. ще са затлъстелите деца през 2030 г., днес са 150 млн.

Наднормено тегло при малчуганите се бори не с диети, а с истинска храна и твърда любов

Alka® Minerals зарежда организма с жизнено важни съставки Здраве

Alka® Minerals зарежда организма с жизнено важни съставки

Добавката влияе добре на кожата, хрущялната тъкан, мускулите и подпомага имунната система

Пералнята е като тоалетната чиния Здраве

Пералнята е като тоалетната чиния

Влажните кърпи са рай за ешерихия коли

Англия влезе в най-голямата кампания за антигрипни ваксини Здраве

Англия влезе в най-голямата кампания за антигрипни ваксини

На поданиците на кралицата ще бъдат предложени 25 милиона безплатни ваксини

500 въпроса за здравето и храненето Здраве

500 въпроса за здравето и храненето

Съвети за добро здраве от нутрициониста Патрик Холфорд

Д-р Робърт Мелило: Всяко дете заслужава шанс за велик живот Здраве

Д-р Робърт Мелило: Всяко дете заслужава шанс за велик живот

Д-р Мелило е специалист по неврологични заболявания при деца

Отровната козметика Здраве

Отровната козметика

От 13 000 химикали, използвани в козметиката, само 10% са тествани за безопасност

Д-р Сонам Дордже: Астрологията влияе върху тибетската медицина Здраве

Д-р Сонам Дордже: Астрологията влияе върху тибетската медицина

Всеки трябва да намери своя си начин да поддържа тялото си в баланс, твърди терапевтът в тибетски център Мончара

Смъртоносни ли са електронните цигари? Здраве

Смъртоносни ли са електронните цигари?

Медицинските и социалните факти за вейпинга са силно притеснителни

Ниското образование и мръсният въздух по-вредни за сърцето от солта Здраве

Ниското образование и мръсният въздух по-вредни за сърцето от солта

Кардиолози от ЕС изброиха 14 от най-сериозните фактори за смърт от сърдечно-съдови заболявания

Чисто и осъзнато в едно Здраве

Чисто и осъзнато в едно

За Ирена и Вихра екопрепаратите на „Тиера Верде“ са сбъдната екомечта

Търсят в черния дроб причините за Алцхаймер Здраве

Търсят в черния дроб причините за Алцхаймер

Всичко, което насърчава инсулинова резистентност, повишава риска от деменция

Отслабването е в главата Здраве

Отслабването е в главата

Човек трудно се разделя с резервите по тялото, ако има страхове, не може да прости, или има нужда от любов

Изхвърли старото, за да дойде здравето Здраве

Изхвърли старото, за да дойде здравето

Антипаразитнaта билкова програма „Хербалкан“ изчиства акне, помага при болно сърце, отслабваш и си връщаш енергията