Здраве

Екипът на Лечебен център Vita Rama Ви очаква!

Запишете се за предстоящите ни здравословни програми през януари в Пампорово

Екипът на Лечебен център Vita Rama Ви очаква!
Здравословни програми Vita Rama - Здраве, Детокс, Отслабване, Жизненост и Почивка са кулминацията на дългогодишния опит и практика в сферата на здравословното лечебно хранене и начин на живот на екипа на Лечебен център Vita Rama.

За вашето здраве и благосъстояние по време на програмите отговарят:
Слави Славов (нутриционист, специалист по лечебно хранене), Георги Славов (диетолог, специалист по лечебно хранене), д-р Димитър Пашкулев (лекар натуропат), Тодор Тодоров (йога и физически активности), Христо Христов (йога и физически активности), Надин Николова (специалист по лечебни масажи и водни терапии), Мартин Кръстев (Юмейхо терапевт) и Теодора Петрова (специалист по лечебни масажи), Младен Балабанов (лектор по йога и медитация), както и кулинарите на центъра и останалата част от екипа.

Здравословни програми Vita Rama предлагат цялостен подход към здравето и съчетават комплекс от здравословно лечебно хранене; индивидуална консултация и всекидневно наблюдение и измерване на здравословното състояние и резултати; сутрешни и следобедни упражнения (йога, дихателни, суха и водна гимнастика, високо интензивни тренировки); разходки сред природата и чистия въздух на Пампорово; кулинарна работилница и обучение за здравословно хранене и начин на живот; практики за медитация и релаксация; вечерни занимания и игри.

Всяка здравословна програма предлага конкретни резултати, които всеки може да постигне и дава всички необходими условия за качествено възстановяване, пречистване, жизненост и здраве. Опитът на специалистите в Лечебен център Vita Rama недвусмислено доказва, че за 7 дни (и още повече - за 14 или 21) повечето хора постигат резултати, за които са се борили неуспешно с месеци или дори години. Но истинската им награда идва след това – много по-висок процент от тях успяват да задържат основното от правилното хранене и начина на живот. А от там и резултатите им продължават да се подобряват!

Как протича един ден по време на зимните здравословни програми?


Сутрин във Vita Rama - проверка на здравословното състояние, закуска и физически упражнения.
Възможността за по-ранно ставане, дава възможност на всеки да се наслади на изключително красивата южна гледка към Родопите, осветявана от слънчевите лъчи; както и да има достатъчно време за сутрешната хигиена и вътрешно хидратиране, преди да започне дневната програма.

Сутрин всеки може да мине през лекарския кабинет и да провери здравословното си състояние, преди да отиде в ресторанта, където го очаква разнообразие от зеленчукови сокове, плодови смутита, цели плодове, суперхрани, билкови чайове, както и десерт за децата.
След това следват няколко групи с различни видове упражнения и степен на натовареност: йога, дихателни упражнения, релаксационни техники, суха и водна гимнастика, както и опцията за фитнес, сауна, масажи или други терапии през този период. Като резултат до обяда, човек е цялостно освежен и стабилизиран.


Обяд във Vita Rama - разнообразни ястия и време за почивка.
Основното хранене е от пълноценни растителни храни, в голямо разнообразие и достатъчно като количество. При хората с добро здраве консумацията по избор и до насищане да е напълно допустима – въпреки това се наблюдава подобрение на здравето и дори леко отслабване; за нуждаещите се от по-бързи резултати се дават насоки за подбор на менюто.Следобед във Vita Rama - упражнения, фитнес, масажи, сауна, разходка, здравни лекции, кулинарни работилници, игрови занимания за децата.
Следобедната почивка е може да бъде по избор по-продължителна или по-краткосрочна, защото разнообразната програма дава право на много избор. За гостите по програма Отслабване и Детокс има предвидени допълнителни физически занимания във фитнеса. За по-здравите и търсещи жизненост, движението продължава с високо интензивна тренировка. Почти всички гости се включват в разходката сред красивата природа на Пампорово и чистия лечебен въздух с отрицателна йонизация. А за тези с повече насоченост към пълноценна почивка и възстановяване, следобед е времето за масажи, спа и басейн.  

Напълно освежени и заредени с енергия и кислород, гостите се насочват към най-важната за след програмите част - лекциите и обучението. Темите обхващат всички аспекти на здравето: защо растително хранене, избор на храни, правилни комбинации, работилница за готвене, как да се движим, как да намалим стреса, как да постигнем емоционален и психичен баланс в ежедневието, как да медитираме. Предвижда се и време всеки да зададе наболелите си въпроси и да получи изчерпателен отговор. Децата, ако са по-големи, с включват в този процес, а за по-малките са предвидени игрови занимания с опитен ръководител.


Вечер във Vita Rama - вкусна вечеря, време за общуване и вечерна програма (танци, песни, медитационни практики).
Отново е налице подобно хранително разнообразие, но на малко по-леки храни. Следва време за общуване между гостите и екипа на Vita Rama сред приятната среда и музика в ресторанта.
Дневните занимания завършват с практики или игри за умствено и емоционално балансиране – с елементи на медитация, музика, танци, психологични беседи и други. Понякога се прожектират и полезни филми. Денят след всичко това се усеща като свръх пълноценно ползотворен и прибирането в уютните апартаменти ознаменува началото на нощната почивка – също толкова пълноценна след такъв ден и сред такава среда и природа!

Резултатите от здравословни програми Vita Rama.
Но ето,че пребиваването на гостите е към своя край. Те вече определено са усетили, че може и на практика да се живее по-здравословно, имат и детайлни познания за много от това как да се получи този живот, както и много примери за траен успех, включително след завръщането към домашната и работна обстановка. В техните програми специалистите са предвидили приспособени хранителни указания за дни с по-голяма заетост, както и периоди на частично разтоварване; уточнени са индивидуално необходимите им здравословни храни и добавки. Възможно е дистанционно да се доуточняват някои детайли, както и да се получават отговори на нововъзникващи въпроси.

Очакваме ви да бъдете част от семейството на Vita Rama по време на здравословните програми - Зима 2019 в Пампорово от 5 януари до 9 февруари!
Ролята на калия и натрия при зачеването Здраве

Ролята на калия и натрия при зачеването

Едно от най-забележителните свойства на натрия е неговата роля за множество аспекти на фертилността – от сексуалното желание и репродукция – до износването и кърменето

Подари на тялото си вълшебство Здраве

Подари на тялото си вълшебство

Център „Чакра“ ще получите автентичен аюрведа йога масаж от най-добрите терапевти лечители

Витамин C за здраве и младост Здраве

Витамин C за здраве и младост

Аскорбиновата киселина предпазва от множество заболявания, а липсата ù причинява сериозни проблеми

Следпразнично прочистване - освободи се от натрупаното Здраве

Следпразнично прочистване - освободи се от натрупаното

Лек и приятен режим за изчистване през зимните месеци

Гуру Йоги Тан: Самонаблюдение срещу бърнаут! Здраве

Гуру Йоги Тан: Самонаблюдение срещу бърнаут!

Съветите на будисткият тантра учител гуру Йоги Тан как да се справим с бърнаута

12 съвета за оптимална имунна система Здраве

12 съвета за оптимална имунна система

Как да запазим здравето и добрата си кондиция в рисковите зимни месеци

Периодичното гладуване – подходящо ли е при подготовка за бременност? Здраве

Периодичното гладуване – подходящо ли е при подготовка за бременност?

Безспорно методът е подходящ за изчистване и редукция на теглото, но пък може би не е толкова полезен за яйцеклетките. Ето защо:

„Чакра Фитолек” - чай за тялото и душата Здраве

„Чакра Фитолек” - чай за тялото и душата

Серия билкови чайове, посветени на чакрите, с които да обгрижваме едновременно тялото и душата си

От фермата право на масата Здраве

От фермата право на масата

Платформа предлага бърза доставка на чиста храна от малки производители директно до твоя дом

Духът на бутилката Здраве

Духът на бутилката

Продуктите на Flaška преструктурират водата и я правят здравословна като изворната

Защо е важно да знаем причината за заболяването си и как да я премахнем? Здраве

Защо е важно да знаем причината за заболяването си и как да я премахнем?

От хиляди години да бъдеш лечител е означавало да помогнеш с натурални средства на човека да възстанови напълно тялото си

Диетологът Георги Славов за храненето на българите Здраве

Диетологът Георги Славов за храненето на българите

Георги Славов е специалист – диетолог по лечебно хранене и създател на лечебна система Vita Rama

Зима без грип Здраве

Зима без грип

Тайната е в хладилника! Правилна храна плюс комбинация от витамини и минерали гони вирусите далеч

Коледните празници са кошмар за черния дроб Здраве

Коледните празници са кошмар за черния дроб

Големите количества храна и алкохол го пренатоварват и той започва да се затруднява

Боси в тревата, с поглед към водата и с благослов към небесата Здраве

Боси в тревата, с поглед към водата и с благослов към небесата

Интервю с проф. Връбка Орбецова на Драгомира Иванова специално за Списание 8

Лечение без ограничение Здраве

Лечение без ограничение

ВРЕМЕ E ЗА ТЕЛЕМЕДИЦИНАТА: Чичо доктор вече е само на един клик разстояние

*