Здраве13 декември 2018

Екипът на Лечебен център Vita Rama Ви очаква!

Запишете се за предстоящите ни здравословни програми през януари в Пампорово

Екипът на Лечебен център Vita Rama Ви очаква!
Здравословни програми Vita Rama - Здраве, Детокс, Отслабване, Жизненост и Почивка са кулминацията на дългогодишния опит и практика в сферата на здравословното лечебно хранене и начин на живот на екипа на Лечебен център Vita Rama.

За вашето здраве и благосъстояние по време на програмите отговарят:
Слави Славов (нутриционист, специалист по лечебно хранене), Георги Славов (диетолог, специалист по лечебно хранене), д-р Димитър Пашкулев (лекар натуропат), Тодор Тодоров (йога и физически активности), Христо Христов (йога и физически активности), Надин Николова (специалист по лечебни масажи и водни терапии), Мартин Кръстев (Юмейхо терапевт) и Теодора Петрова (специалист по лечебни масажи), Младен Балабанов (лектор по йога и медитация), както и кулинарите на центъра и останалата част от екипа.

Здравословни програми Vita Rama предлагат цялостен подход към здравето и съчетават комплекс от здравословно лечебно хранене; индивидуална консултация и всекидневно наблюдение и измерване на здравословното състояние и резултати; сутрешни и следобедни упражнения (йога, дихателни, суха и водна гимнастика, високо интензивни тренировки); разходки сред природата и чистия въздух на Пампорово; кулинарна работилница и обучение за здравословно хранене и начин на живот; практики за медитация и релаксация; вечерни занимания и игри.

Всяка здравословна програма предлага конкретни резултати, които всеки може да постигне и дава всички необходими условия за качествено възстановяване, пречистване, жизненост и здраве. Опитът на специалистите в Лечебен център Vita Rama недвусмислено доказва, че за 7 дни (и още повече - за 14 или 21) повечето хора постигат резултати, за които са се борили неуспешно с месеци или дори години. Но истинската им награда идва след това – много по-висок процент от тях успяват да задържат основното от правилното хранене и начина на живот. А от там и резултатите им продължават да се подобряват!

Как протича един ден по време на зимните здравословни програми?


Сутрин във Vita Rama - проверка на здравословното състояние, закуска и физически упражнения.
Възможността за по-ранно ставане, дава възможност на всеки да се наслади на изключително красивата южна гледка към Родопите, осветявана от слънчевите лъчи; както и да има достатъчно време за сутрешната хигиена и вътрешно хидратиране, преди да започне дневната програма.

Сутрин всеки може да мине през лекарския кабинет и да провери здравословното си състояние, преди да отиде в ресторанта, където го очаква разнообразие от зеленчукови сокове, плодови смутита, цели плодове, суперхрани, билкови чайове, както и десерт за децата.
След това следват няколко групи с различни видове упражнения и степен на натовареност: йога, дихателни упражнения, релаксационни техники, суха и водна гимнастика, както и опцията за фитнес, сауна, масажи или други терапии през този период. Като резултат до обяда, човек е цялостно освежен и стабилизиран.


Обяд във Vita Rama - разнообразни ястия и време за почивка.
Основното хранене е от пълноценни растителни храни, в голямо разнообразие и достатъчно като количество. При хората с добро здраве консумацията по избор и до насищане да е напълно допустима – въпреки това се наблюдава подобрение на здравето и дори леко отслабване; за нуждаещите се от по-бързи резултати се дават насоки за подбор на менюто.Следобед във Vita Rama - упражнения, фитнес, масажи, сауна, разходка, здравни лекции, кулинарни работилници, игрови занимания за децата.
Следобедната почивка е може да бъде по избор по-продължителна или по-краткосрочна, защото разнообразната програма дава право на много избор. За гостите по програма Отслабване и Детокс има предвидени допълнителни физически занимания във фитнеса. За по-здравите и търсещи жизненост, движението продължава с високо интензивна тренировка. Почти всички гости се включват в разходката сред красивата природа на Пампорово и чистия лечебен въздух с отрицателна йонизация. А за тези с повече насоченост към пълноценна почивка и възстановяване, следобед е времето за масажи, спа и басейн.  

Напълно освежени и заредени с енергия и кислород, гостите се насочват към най-важната за след програмите част - лекциите и обучението. Темите обхващат всички аспекти на здравето: защо растително хранене, избор на храни, правилни комбинации, работилница за готвене, как да се движим, как да намалим стреса, как да постигнем емоционален и психичен баланс в ежедневието, как да медитираме. Предвижда се и време всеки да зададе наболелите си въпроси и да получи изчерпателен отговор. Децата, ако са по-големи, с включват в този процес, а за по-малките са предвидени игрови занимания с опитен ръководител.


Вечер във Vita Rama - вкусна вечеря, време за общуване и вечерна програма (танци, песни, медитационни практики).
Отново е налице подобно хранително разнообразие, но на малко по-леки храни. Следва време за общуване между гостите и екипа на Vita Rama сред приятната среда и музика в ресторанта.
Дневните занимания завършват с практики или игри за умствено и емоционално балансиране – с елементи на медитация, музика, танци, психологични беседи и други. Понякога се прожектират и полезни филми. Денят след всичко това се усеща като свръх пълноценно ползотворен и прибирането в уютните апартаменти ознаменува началото на нощната почивка – също толкова пълноценна след такъв ден и сред такава среда и природа!

Резултатите от здравословни програми Vita Rama.
Но ето,че пребиваването на гостите е към своя край. Те вече определено са усетили, че може и на практика да се живее по-здравословно, имат и детайлни познания за много от това как да се получи този живот, както и много примери за траен успех, включително след завръщането към домашната и работна обстановка. В техните програми специалистите са предвидили приспособени хранителни указания за дни с по-голяма заетост, както и периоди на частично разтоварване; уточнени са индивидуално необходимите им здравословни храни и добавки. Възможно е дистанционно да се доуточняват някои детайли, както и да се получават отговори на нововъзникващи въпроси.

Очакваме ви да бъдете част от семейството на Vita Rama по време на здравословните програми - Зима 2019 в Пампорово от 5 януари до 9 февруари!
Отслабването е в главата Здраве

Отслабването е в главата

Човек трудно се разделя с резервите по тялото, ако има страхове, не може да прости, или има нужда от любов

Как напитките „без захар“ ни правят дебели и болни Здраве

Как напитките „без захар“ ни правят дебели и болни

Приемайки подсладител, хормоните ни реагират също както и при бялата захар

Изхвърли старото, за да дойде здравето Здраве

Изхвърли старото, за да дойде здравето

Антипаразитнaта билкова програма „Хербалкан“ изчиства акне, помага при болно сърце, отслабваш и си връщаш енергията

Недоспиването – риск за исхемична болест на сърцето и инсулт Здраве

Недоспиването – риск за исхемична болест на сърцето и инсулт

Които не си доспиват имат също така високо кръвно и висок холестерол

Протеиновите барчета трябва да се наричат „инсулинови“ Здраве

Протеиновите барчета трябва да се наричат „инсулинови“

Вижте алтернативата - рецепта за наистина здравословен десерт

Направи живота си Happy Life Здраве

Направи живота си Happy Life

Happy life осигурява необикновено физическо и емоционално преживяване вместо стандартна тренировка

Тибетската медицина – как да постигнем равновесие между основните енергии Здраве

Тибетската медицина – как да постигнем равновесие между основните енергии

Център Monchara има мисията да запознае повече хора с неограничените й възможности

Коя част на ябълката е най-полезна? Здраве

Коя част на ябълката е най-полезна?

Учените съветват да оставим само дръжката

СЗО: Намалете захарта в бебешките храни! Здраве

СЗО: Намалете захарта в бебешките храни!

Неподходяща промоция на бебешки храни се прави в Австрия, Унгария, Израел, България

5 продукта за стройно тяло Здраве

5 продукта за стройно тяло

Как да отслабнем и да поддържаме теглото си

Не повече от 200 грама млечни продукти на ден! Здраве

Не повече от 200 грама млечни продукти на ден!

В малки количества млечните продукти предотвратяват рак и диабет

7 прости начина за подобряване на храносмилането Здраве

7 прости начина за подобряване на храносмилането

Може би се нуждаете допълнително от солна киселина и някои ензими

Дихателни йога техники за охлаждане на тялото Здраве

Дихателни йога техники за охлаждане на тялото

Хубаво е да си припомним, че древните йоги са ни дали знанието как да се охладим сами

Вана от ябълков оцет лекува Здраве

Вана от ябълков оцет лекува

Две позабравени рецепти от натурални продукти

ПОЗА ЛОТОС: Цветето на светлината Здраве

ПОЗА ЛОТОС: Цветето на светлината

Цветето на светлината е свещено растение, което олицетворява чистота на съзнанието и просветлението на душата

Боровинки срещу затлъстяване, диабет и инсулт Здраве

Боровинки срещу затлъстяване, диабет и инсулт

150 грама на ден от горския плод е като лекарство