favorites basket
user

Храна за живот - живи сокове

Те пречистват, дават сили и подмладяват. Доставят ни ензимите, така ние пазим своите

Храна за живот - живи сокове
В рубриката „Храна за живот” Христина Сланчева (Ити) ще споделя с нас автентични рецепти за всеки сезон и настроение. И тъй като вече е пролет, най-доброто време за пречистване на организма, започваме с темата за живите сокове. Рубриката на Ити очаквайте всяка събота на вашия любим сайт – www.spisanie8.bg

ЖИВИ СОКОВЕ
Те пречистват, дават сили и подмладяват. Доставят ни ензимите, така ние пазим своите.
Предимството на соковете е в това, че в тях е концентрирана енергията на ензимите, минералите, витамините и фитохимикалите. В какво се крие тайната лечебна сила на соковете и естествените енергийни напитки?

Соковете са жива храна в нейната най-ефикасна и лесно усвоима форма. Ензимите са свързани с жизнената сила, здравето и дълголетието. Една от тайните на здравето е как да запазим ензимите. А те са в суровата, необработена термично храна (до 42 градуса по Целзий).

Със суровата храна в организма се въвеждат естествени ензими, което намалява необходимостта на организма допълнително да произвежда собствени за улесняване на храносмилането. Консумирайки живи храни, ние запазваме своите телесни ензими и това е от съществено значение за забавянето на процеса на стареене.
Най-лесният и приятен начин да пречистим организма си и да го заредим с енергия, е, като направим пречистване със сокове. Така не чувстваме глад и в същото време даваме възможност на тялото да се освободи от токсините.

СУТРИН (9 и 10 ч.)
За добро храносмилане
  • Изцедете сок от 3 лимона
  • 10-15 г джинджифил
  • 1/2 ч.л. куркума
  • прясно смлян черен пипер
  • 1/4 ч.л. кайен пипер
  • 50 мл вода
  • 1 ч.л. мед

ОБЯД (12-13 ч.)
За сърдечно-съдовата система
  • Изцедете сока на 5 моркова
  • една малка глава червено цвекло
  • 2 портокала
  • 3 лайма
  • 1/2 ч.л. куркума

СЛЕДОБЯД (15-16 ч.)
За енергизиране
  • Изцедете сока от 4 мандарини и 3 лайма.
  • В блендер добавете 2 резена ананас + парче джинджифил (около 15 гр.)

ПРИВЕЧЕР (18-19 ч.)
За баланс
  • Накисва се шепа кашу за около 3 часа
  • След това ядките се блендират с 2 чаши изворна вода.
  • Добавят се 4 фурми
  • 1/2 ч.л. канела
  • 1/2 ч.л. кардамон
  • 1/4 ч.л. карамфил
  • 1/4 ч.л. сол.


Христина Сланчева, или Ити, както приятелите й я наричат
, е истински откривател в света на добрата храна. Всичко започва преди четири години, когато сънува светло пространство, усмихнати хора и нарисувано дърво с две птици в короната и надпис: „Там, където има Любов, има Живот.”

Ити завършва академията на Матю Кени за растителна и сурова кухня, създава бранд за безглутенови мъфини ma maffin, след което и сънят й се превръща в реалност. Мястото нарича Café Parallel 43. (България е на 43-ия северен меридиан. – бел. ред.)  
Това е място за пълноценна и животворна храна. Храна, носеща здраве, жизненост и сила. Сътворена в Радост и с Любов.
ПОДКРЕПИ НИ

Абонирай се за нашия бюлетин

Не забравяй да се абонираш за нашия бюлетин, който ще те уведомява за активни промоции, нови продукти и случващото се при нас.