ЗдравеЙоана Стефанова / 06 декември 2019

Природен детокс с бентонит преди празниците

Терапевтичната глина Bento Health предпазва от преяждане и препиване

снимки: Bento Health и Добрин Кашавелов
снимки: Bento Health и Добрин Кашавелов

Метаболизмът на всеки организъм е сложен механизъм, който зависи от най-различни фактори. Често се случва да изпитваме цялостен дискомфорт именно защото нещо в този процес не работи както трябва. Дали защото сме прекалили с похапването, имаме проблеми с чревния ни тракт или друг физиологичен дисбаланс, ние имаме нужда от нещо, което да ни спести мъчителните мигове. Природният продукт Bento Health успява по естествен начин да възстанови Ph-баланса на тялото, да забърза метаболизма и да подпомогне хранителните режими, целящи намаляване на теглото. По този начин не само предотвратява стомашно-чревни проблеми, но и пречиства тялото от токсини и вредни химикали.   


Представяме ви натуралния продукт Bento Health – пречистен бентонит, който сякаш с магически сили пречиства тялото ни от токсини, вредни радикали и киселини, забързва метаболизма и повдига тонуса ни.

Богатство от природата

Историята на семейния бизнес тръгва отпреди повече от 20 години, когато Карен Арутюнян започва своето приключение в индустрията на минералите. Именно тези дълги години му дават необходимите знания за полезните качествата на бентонита и как той може да се използва в полза на човешкото здраве. Това е алуминиева филосиликатна глина, която при контакт с вода има функцията да абсорбира вредните вещества от организма ни и така те не навлизат в кръвоносната ни система.

 „Още от древни времена геофагията е разпространена практика – разказва ни Тамара, дъщеря на Карен и ръководител на семейния бизнес. – Била е популярна в традиционната медицина на Месопотамия, Аристотел и Платон споменават бентонита в творчеството си, дори самата Клеопатра го е употребявала, а и до ден днешен в африкански села има практиката този естествен продукт да се приема директно от земята“.
Освен за детоксикация, тази глина има алкализиращ и антибактериален ефект, което е доказано от учени от Аризона, САЩ. Също така Bento Health по естествен път ни добавя нужните за организма минерали - калий, калций, магнезий и сицилий, последният от които забавя стареенето на клетките. Тамара и нейният екип от специалисти препоръчват по 2 капсули Bento Health сутрин и вечер (при хронични заболявания е задължителна консултацията с лекар). Продължителната употреба на бентонит няма вредни ефекти върху тялото.

Семеен бизнес с високи стандарти

„За мен най-високият стандарт е личният – той е сериозен и не се постига лесно – казва Карен. – Аз и семейството ми консумираме бентонит ежедневно, давам го на дъщеря си, на внука си, това за мен доказва качество.“ Компанията притежава нужните законови разрешителни от БАБХ, а производството им отговаря на НАССР системата и международния стандарт за Добри Производствени Практики (GMP). Близо 10 години се провеждат професионални научни и клинични проучвания, за да се достигне най-високо ниво на продукта. Тъй като бентонитът е с вулканичен произход, неговите полезни свойства зависят от терена, през който е преминала лавата. Именно затова компанията отдава изключително внимание на произхода на суровината, за да може да гарантира оптимални положителни здравословни характеристики за крайния клиент.

Доказателство за качеството и успеха на продукта са отзивите на различни лекари и гастроентеролози, които потвърждават полезните ефекти на бентонита при проблеми със стомашно-чревния тракт. Негативните му йони привличат положителните на киселини, жлъчни сокове, токсини и тежки метали, като по този начин позволяват на черния дроб да функционира спокойно. Самата капсула е без химически добавки или животински продукти, доставена специално от Швейцария, гарантираща качеството й.

Бори махмурлука

Кой ли от нас не си е патил от решението да изпие „само още една“ чашка или да си каже наздраве само с още един приятел? Нима всеки от нас не мечтае за магическа формула, която да ни спести наказанията, на които ни подлага махмурлукът? Е, Bento Health не е магия, но успешно ни се притичва на помощ. Тези, които обичат вкуса на алкохола, но не искат да им се замайва главата, могат да приемат 2 капсули от Bento Health половин час преди консумация, което позволява на бентонита да абсорбира алкохола и той въобще не достига до кръвта ни. 

Алкохолът навлиза в кръвоносната ни система през стомаха, но когато бентонитът покрие тази стена, той служи като филтър на всякакви вредни вещества, които залепват по него и после се изкарват от организма. „Моят кръстник така успява да изпие цяла бутилка уиски и половин бутилка вино сам и си стои здрав и прав. Всички му се чудят как успява, а аз знам тайната“, шегува се Карен Арутюнян. Bento Health също успокоява и намалява негативните ефекти на махмурлука, защото помага на тялото бързо да се изчисти от токсините. „Мои приятелки след купон взимат по две капсули преди да си легнат или веднага като се събудят и се чувстват като преродени“, добавя и Тамара. Звучи обещаващо, нали?

Забързва метаболизма

Всички обичаме да си похапваме особено когато сме на трапеза, заобиколени от любимите ни хора. Но всички знаем последиците от това пируване – дискомфорт, чувството на тежест от преяждане и качените килца, които никой не обича. Приемът на капсулите Bento Health забързва метаболитните процеси и спомага за по-бързото разграждане на храната. Този ефект е лично изпитан от Карен. „Когато отивам в Армения, където яденето е национален спорт, винаги пия по 2 капсули Bento Health, когато знам, че ми предстои тежък обяд – смее се Карен. – Тогава храносмилането ми е лесно и дори не качвам килограми!” Това ни изглежда като чудесно решение за предстоящите празнични угощения! 

Повече за продукта научете тук


101-годишен оцеля след испанския грип, Втората световна война и COVID-19 Здраве

101-годишен оцеля след испанския грип, Втората световна война и COVID-19

Никой не може да напише бъдещето, каза кметът на Римини Глория Лиси

Лекарствата, които борят COVID-19, не се купуват от аптеките Здраве

Лекарствата, които борят COVID-19, не се купуват от аптеките

Те са опасни, ако се вземат без лекарски контрол, предупреждават професорите Момеков и Момекова

Йога нидра Здраве

Йога нидра

Лек за хронични, психосоматични заболявания, стрес, тревожност и депресия

Псевдонаучни теории в нета объркват хората Здраве

Псевдонаучни теории в нета объркват хората

Spiegel: Би било опасно за всички, ако масите повярват на подобни хипотези

Камфор 1М преборва СOVID-19 Здраве

Камфор 1М преборва СOVID-19

Светило в хомеопатията откри лекарство, с което болни от коронавирус оздравяват за седмица и няма нито един смъртен случай!

Какво помага на японците в борбата срещу коронавируса? Здраве

Какво помага на японците в борбата срещу коронавируса?

Отговорът според българка в Йокохама са културата им на поведение и силният дух

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания Здраве

Министерството на здравеопазването стартира DMS кампания

Тя е в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19

О. Торсунов: „Коронавирусът не понася джинджифил Здраве

О. Торсунов: „Коронавирусът не понася джинджифил

Руският коуч съветва освен да се смуче, коренът да се носи и привързан към китката

Грета Тунберг казва, че може би е с коронавирус Здраве

Грета Тунберг казва, че може би е с коронавирус

Пандемията показа, че обществата са неустойчиви, но и че човечеството може да действа бързо и организирано

Как да обясним на децата какво става Здраве

Как да обясним на децата какво става

Анета Ралчева, учител: Все едно играем на „замръзни"

Анелия Треновска от Дюселдорф: „Властите подцениха ситуацията и не реагираха навреме” Здраве

Анелия Треновска от Дюселдорф: „Властите подцениха ситуацията и не реагираха навреме”

Рафтовете в магазините са празни. Липсват хранителни стоки от първа необходимост

Проф. по медицина Вонг Кин-Чунг: Топла супа и червено вино срещу вируса Здраве

Проф. по медицина Вонг Кин-Чунг: Топла супа и червено вино срещу вируса

Перете на 60 градуса. Чесънът, джинджифилът и лукът също помагат

Заради „аптечния туризъм” съществува значителен риск от заразяване Здраве

Заради „аптечния туризъм” съществува значителен риск от заразяване

Магистър-фармацевт: „Въпрос на време е в Европа да се регистрира лекарство срещу коронавируса"

Наш сънародник в Испания: „По-добре е да се предпазиш, отколкото да ближеш рани Здраве

Наш сънародник в Испания: „По-добре е да се предпазиш, отколкото да ближеш рани впоследствие

Въпреки режима на карантина, режим на духа не може да бъде поставен

Коронавирусът жив до 9 дни във вода, във фризера - години Здраве

Коронавирусът жив до 9 дни във вода, във фризера - години

Не му понасят медта и стоманата, върху картон вирее 24 часа

Китай твърди, че съществува лекарство срещу коронавируса Здраве

Китай твърди, че съществува лекарство срещу коронавируса

Препаратът вече бил преминал клиничните тестове