ЗдравеЙоана Стефанова / 09 декември 2019

Природен детокс с бентонит преди празниците

Терапевтичната глина Bento Health предпазва от преяждане и препиване

снимки: Bento Health и Добрин Кашавелов
снимки: Bento Health и Добрин Кашавелов
Коледните и новогодишните празници са толкова близо, че в умът ни вече се появяват картини на отрупани трапези, усещаме уханието на току-що изпечени сладкиши и курабийки, и дори мислено посягаме към чашката. Наздраве! Обикаляме роднини и приятели – някой приготвил баница, друг омесил питка, един вади домашното червено вино, следващият пък сливовата ракия на дядо си. Наздраве и на вас! Но празниците отминават със светкавична бързина и ние оставаме преяли и препили, борещи се с новопридобитите излишни килограми и натрупалите се токсини. Затова решихме да ви споделим как да изкарате коледната си почивка без да се лишавате от нищо, но и без да се чувствате дискомфортно след като тя неизбежно си отиде.

Представяме ви натуралния продукт Bento Health – пречистен бентонит, който сякаш с магически сили пречиства тялото ни от токсини, вредни радикали и киселини, забързва метаболизма и повдига тонуса ни.

Богатство от природата

Историята на семейния бизнес тръгва отпреди повече от 20 години, когато Карен Арутюнян започва своето приключение в индустрията на минералите. Именно тези дълги години му дават необходимите знания за полезните качествата на бентонита и как той може да се използва в полза на човешкото здраве. Това е алуминиева филосиликатна глина, която при контакт с вода има функцията да абсорбира вредните вещества от организма ни и така те не навлизат в кръвоносната ни система.

 „Още от древни времена геофагията е разпространена практика – разказва ни Тамара, дъщеря на Карен и ръководител на семейния бизнес. – Била е популярна в традиционната медицина на Месопотамия, Аристотел и Платон споменават бентонита в творчеството си, дори самата Клеопатра го е употребявала, а и до ден днешен в африкански села има практиката този естествен продукт да се приема директно от земята“.
Освен за детоксикация, тази глина има алкализиращ и антибактериален ефект, което е доказано от учени от Аризона, САЩ. Също така Bento Health по естествен път ни добавя нужните за организма минерали - калий, калций, магнезий и сицилий, последният от които забавя стареенето на клетките. Тамара и нейният екип от специалисти препоръчват по 2 капсули Bento Health сутрин и вечер (при хронични заболявания е задължителна консултацията с лекар). Продължителната употреба на бентонит няма вредни ефекти върху тялото.

Семеен бизнес с високи стандарти

„За мен най-високият стандарт е личният – той е сериозен и не се постига лесно – казва Карен. – Аз и семейството ми консумираме бентонит ежедневно, давам го на дъщеря си, на внука си, това за мен доказва качество.“ Компанията притежава нужните законови разрешителни от БАБХ, а производството им отговаря на НАССР системата и международния стандарт за Добри Производствени Практики (GMP). Близо 10 години се провеждат професионални научни и клинични проучвания, за да се достигне най-високо ниво на продукта. Тъй като бентонитът е с вулканичен произход, неговите полезни свойства зависят от терена, през който е преминала лавата. Именно затова компанията отдава изключително внимание на произхода на суровината, за да може да гарантира оптимални положителни здравословни характеристики за крайния клиент.

Доказателство за качеството и успеха на продукта са отзивите на различни лекари и гастроентеролози, които потвърждават полезните ефекти на бентонита при проблеми със стомашно-чревния тракт. Негативните му йони привличат положителните на киселини, жлъчни сокове, токсини и тежки метали, като по този начин позволяват на черния дроб да функционира спокойно. Самата капсула е без химически добавки или животински продукти, доставена специално от Швейцария, гарантираща качеството й.

Бори махмурлука

Кой ли от нас не си е патил от решението да изпие „само още една“ чашка или да си каже наздраве само с още един приятел? Нима всеки от нас не мечтае за магическа формула, която да ни спести наказанията, на които ни подлага махмурлукът? Е, Bento Health не е магия, но успешно ни се притичва на помощ. Тези, които обичат вкуса на алкохола, но не искат да им се замайва главата, могат да приемат 2 капсули от Bento Health половин час преди консумация, което позволява на бентонита да абсорбира алкохола и той въобще не достига до кръвта ни. 

Алкохолът навлиза в кръвоносната ни система през стомаха, но когато бентонитът покрие тази стена, той служи като филтър на всякакви вредни вещества, които залепват по него и после се изкарват от организма. „Моят кръстник така успява да изпие цяла бутилка уиски и половин бутилка вино сам и си стои здрав и прав. Всички му се чудят как успява, а аз знам тайната“, шегува се Карен Арутюнян. Bento Health също успокоява и намалява негативните ефекти на махмурлука, защото помага на тялото бързо да се изчисти от токсините. „Мои приятелки след купон взимат по две капсули преди да си легнат или веднага като се събудят и се чувстват като преродени“, добавя и Тамара. Звучи обещаващо, нали?

Забързва метаболизма

Всички обичаме да си похапваме особено пък на Коледа и Нова година, заобиколени от любимите ни хора. Но всички знаем последиците от това пируване – дискомфорт, чувството на тежест от преяждане и качените килца, които никой не обича. Приемът на капсулите Bento Health забързва метаболитните процеси и спомага за по-бързото разграждане на храната. Този ефект е лично изпитан от Карен. „Когато отивам в Армения, където яденето е национален спорт, винаги пия по 2 капсули Bento Health, когато знам, че ми предстои тежък обяд – смее се Карен. – Тогава храносмилането ми е лесно и дори не качвам килограми!” Това ни изглежда като чудесно решение за предстоящите празнични угощения! 

Повече за продукта научете тук


Да се заземим! Здраве

Да се заземим!

Източникът на дълбоката промяна е точно под стъпалата ви

Мъчи ви мигрена? Решението е в шкафчето с лекарства Здраве

Мъчи ви мигрена? Решението е в шкафчето с лекарства

Учени реабилитираха добрия стар аспирин

Медицина на бъдещето Здраве

Медицина на бъдещето

Според приложната кинезиология мускулите ни са носител на информация за здравословни проблеми в цялото тяло

Билка № 1 за имунитет Здраве

Билка № 1 за имунитет

Ехинацея спасява дори от ухапване от змия, „Хербалкан“ я култивира и в Берковица

Дланите говорят за здравето ни Здраве

Дланите говорят за здравето ни

Гергана Метева от център „Здравословен и щастлив живот“: „Лекуваме първоизточника на проблема, а не симптомите"

Пиете много антибиотици? Внимавайте за Паркинсон! Здраве

Пиете много антибиотици? Внимавайте за Паркинсон!

Съсипва се микробиалната екосистема на червата

Лиз Бурбо: Болестите са травми от отхвърляне и изоставяне Здраве

Лиз Бурбо: Болестите са травми от отхвърляне и изоставяне

Скритите послания, които организмът ни изпраща чрез заболяванията

Биохакинг за начинаещи Здраве

Биохакинг за начинаещи

Как лесно да се „хакнем", за да удължим живота си и да сме по-здрави

Как да не вдишаме всички микроби на света Здраве

Как да не вдишаме всички микроби на света

5 съвета как да избегнем заразата в нездравословна среда

Умори умората! Здраве

Умори умората!

Синдром на надбъбречната умора е болестта на ХХI в. Според специалиста Милена Коцева има как да я преодолеем

Тибетската медицина възстановява първоначалната хармония в тялото Здраве

Тибетската медицина възстановява първоначалната хармония в тялото

Александра Алексиева от тибетски център Monchara разкрива лечебната сила на Ку Ние масажа

Глад по часовник - що е то фастинг? Здраве

Глад по часовник - що е то фастинг?

Въздържането от храна през две трети от денонощието (фастинг) сваля килограми и лекува болести

Неизмитите ръце са по-опасни от яденето на сурово месо Здраве

Неизмитите ръце са по-опасни от яденето на сурово месо

Търкайте със сапун 30 секунди, а не 6 както е обичайното времетраене на процеса

Почиствайте в дома си само с оцет, сода и вода! Здраве

Почиствайте в дома си само с оцет, сода и вода!

Ако ползвате веднъж седмично химически препарати все едно пушите цигари

Какво не знаем за зъбите Здраве

Какво не знаем за зъбите

Д-р Атанасиос Куцюрубас обяснява как се мият зъбите, защо са опасни фасетите и дъвките, и каква е ползата от избелването

250 млн. ще са затлъстелите деца през 2030 г., днес са 150 млн. Здраве

250 млн. ще са затлъстелите деца през 2030 г., днес са 150 млн.

Наднормено тегло при малчуганите се бори не с диети, а с истинска храна и твърда любов