Подкрепете ни!
ЗдравеБояна Николова / 12 май 2020

Сега повече от всякога имунната система има нужда от Вашата отговорност!

Според последни проучвания комбинацията: селен, цинк, витамини D3 и С, е ефективна защита срещу вируси

изображение: iStock
изображение: iStock
Наскоро в личен разговор с доктор Пашкулев, го попитах: „Докторе, защо ни се случи това? Защо ни нападна така този коронавирус?“ А той ми отговори: „Много е просто. Хората се взеха твърде насериозно и се окичиха с всякакви незаслужени корони.“

Изобщо не ми се иска да вярвам, че точно тази корона е заслужена, но някъде там между суетата и тщеславието, между свръхпотреблението и свръхзадоволяването, самият венец на творението – човекът – застина в ступор. Човекът замръзна в собственото си недоумение и изненада. Като че ли това не можеше да се случи, не и на него, не и сега, не и в 21 век, когато уж всичко е измислено, сътворено, казано, открито, написано, сигурно.

Тогава, когато човешкият ум е изгубил способността да се удивлява, да се изненадва, да се шокира, тогава, когато виртуалната реалност му предлага повече от настояще и повече от зрелище; когато сетивата са наситени от гледки, вкусове, преживявания, точно тогава едно миниатюрно създание, успя да ни изненада, успя да сгромоляса света ни и само за миг сигурното стана несигурно.

И всичко стана изумително. Изумително е как малкото успя да прикове голямото, да го всеобхване и да коронова себе си като едновластен владетел на човека. И тогава изведнъж всичко спря в абсолютно подчинение на новия цар. И понеже новият вседържец има свои правила, ние всички хора неусетно започнахме да ги следваме и станахме подчинени на малкото. Изведнъж през прозореца видяхме малкото зелено стръкче, полюшвано от вятъра и открихме в него съвършена хармония, видяхме първия люляков цвят и великолепния му пролетен размах, чухме песента на славея, която доскоро беше заглушена от гръмкото ни съществуване, чухме идващия на пръсти априлски дъжд, чухме другия и чухме себе си. И сега, когато сме подчинени на малкото, усещаме всеки малък трепет, всеки неизказан вопъл, всеки полъх от пърхащи мигли и всеки пролетен повей. И кой би предположил, че пролетта е толкова красива през прозореца, кой би предположил, че през преградата, тя ни се явява по-изразителна откогато и да било. А може би винаги е носела със себе си всичкото си великолепие, но чак сега,  когато ни е подчинило малкото, сме получили сетивата да я съзрем.

И сега, когато целият свят живее в страх  - за живота си, за насъщния си, за свободата си, за своето утре, за сигурността си, сега е време да погледнем навътре. И някъде там между рационалния и ирационалния страх, някъде между колебанията за разумност и въпросите докъде се простира тя, бавно и постепенно се настанява слънцето, пролетта и обещанието за лято, а заедно с тях и надеждата, и вдъхновението, и вярата, че всичко ще се оправи скоро, че винаги доброто побеждава и че също като цъфналите вишни и ние ще се събудим за новия живот – по-чисти, по-добри, по-отговорни и може би по-смирени.

Може би след всичко това няма да сме толкова гръмки, няма да сме толкова настоятелни и със сигурност ще знаем кои са неважните неща, за които до вчера сме упорствали. И поне за известно време ще ни се прииска да стоим в тишина и в чистота в името на живота. Може би ще сме се научили да виждаме онова малкото, невидимото, което както казва Малкият принц, е именно същественото.

И понеже напоследък темата за отговорността прозира през всичко казано или премълчано, може би е добре да си дадем ясна равносметка за тази отговорност, която носим. Защото нейната интенция (насоченост) е отвътре навън. Такъв е цикълът й на жизненост. Отговорността рядко може да бъде колективна. Тя винаги е съчетание от свободни воли. Отговорността не може да се вмени, нито може да се насили. Тя е пак от онези малките неща, които притежават огромни сили. Тя дори не е избор. Тя е нещо изначално, което просто го носиш и го проявляваш. И няма никакво значение дали избираш да останеш вкъщи, за да пазиш себе си, близките си и околните или избираш да работиш (да си лекар, медицинско лице, фармацевт, да произвеждаш лекарства, храни), за да може да помагаш на хората или да осигуриш насъщния на хората, които работят за теб – все е отговорност и все е лична отговорност.

И това е абсолютно сигурно – отговорността винаги е лична и винаги тръгва от мен, от теб, от него.  И какъвто и да е твоят тип отговорност, избирайки здравето на човечеството, избираш собственото си здраве и го избираш сега. Затова най-разумното, което можеш да направиш, е да се погрижиш за себе си, да защитиш собствените си сили, да мобилизираш собствените си защитни механизми и да знаеш със сигурността на всяка своя  клетка и на всеки свой дъх, че правиш най-доброто за себе си и по този начин най-доброто за останалите. Защото грижата за себе си е обещанието, което си дължиш, че ще те има и утре, че и утре ще помагаш, че и утре ще милваш, ще галиш, ще целуваш, ще прегръщаш, ще обичаш, ще се грижиш, че и утре ще си.  Моята лична отговорност е изборът ми
да се грижа за здравето си – моето и това на близките ми, като приемам ЗинСеД. ЗинСеД е най-новият продукт от серия Ботаник, специално създаден да подкрепи дейността на имунната система в тези тежки за нея времена. Той съдържа висококачествена и лесноусвоима формула от органичен селен, хелатен цинк, натурален витамин D3 и витамин С в щадяща стомаха форма, като калциев аскорбат.

Органичният Селен е изключително важен за организма. Той е мощен антиоксидант и основен клетъчен протектор. Оптимизира сърдечно-съдовата система и стимулира имунитета. С оглед на последните събития, свързани с COVID-19, се появи информация за ползите на селена като антиоксидант и способността му да предпазва организма от инфекции. Излязоха доста публикации, които вече доказаха връзката на селена с корона вируса. Неговият дефицит се оказа пряко свързан с високия риск от заразяване. А приемът на селен доказано повишава съпротивителните сили на организма и се бори с РНК-то на самия вирус. Селенът е един изключително важен минерал, който е нужен за нормалната функция на тялото. Той играе важна роля за когнитивните функции, метаболизма, правилната функция на щитовидната жлеза, синтеза на ДНК и предпазва организма от оксидативен стрес и токсичния ефект на тежките метали. Селенът е нужен за плодовитостта както на мъжете, така и на жените. Той участва в редица процеси на имунната система.

Цинкът е сочен като едно от първите средства за повишаване защитните механизми срещу коронавируса. Цинкът е изключително важен за нормалната функция на имунната система. Дефицитът на цинк води до нарушена реакция на имунната система, което прави организма податлив към редица бактериални, вирусни и паразитни инфекции. Цинкът допринася и за нормалното делене на клетките и синтез на ДНК, това важи и за клетките от имунната система (като неутрофили, естествени клетки убийци, цитокини и В-лимфоцити). Цинкът допринася и за защитата на клетките от оксидативен стрес. Наличието на цинк в организма е важно за цялостната нормална функция на организма. Цинкът в ЗинСеД (ZinSeD) е в органична хелатна форма. Това го прави лесноусвоим и с повишена бионаличност.

Витамин D е необходим за нормалната функция на имунната система. Наличието му е важно за клетъчната комуникация и в частност тази на клетките от имунната система. Това подобрява реакцията й към външни патогени, вируси, бактерии. През 2009 г. Националният институт по здравеопазване предупреждава, че ниските нива на витамин D са свързани с чести настинки и грип. 8 През 2017 г. голям анализ на клинични проучвания показва, че приемът на витамин D намалява шансовете за развитие на респираторни инфекции с приблизително 42%. Витамин D в ЗинСеД (ZinSeD) е от неалергогенен натурален растителен източник и е в колекалциферол - отлично усвоима формула.

Витамин C участва директно и индиректно в стотици процеси в организма, като неговото наличие допринася за имунната система (както на вродената, така и на придобитата). Витамин C повишава съпротивителните механизми на организма срещу вируси, бактерии и други патогени. Витамин C в ЗинСеД е под формата на калциев аскорбат. Предимството на тази форма пред аскорбиновата киселина е, че калциевият аскорбат е по-лек за стомаха. Това е важно за хора с язва, гастрит, рефлукс или други състояния, характеризиращи се с повишена чувствителността на стомаха.

ЗинСеД е комбинация от важните за имунната система цинк, селен, витамин D и витамин C. Тази комбинация значително повишава съпротивителните сили на организми срещу вируси, бактерии и други патогени. Съставките са специално подбрани да повишават устойчивостта на организма срещу вирусни инфекции. Витамините и минералите в ЗинСеД допринасят за нормалната функция на организма.  Синергичната комбинация от цинк, селен, витамин D и витамин C спомага за антиоксидантната защита на организма, което е изключително важно в: неблагоприятни условия; при ситуации с повишен риск от инфекции; вирусни епидемии.

Можете да намерите ЗинСеД в аптеките и онлайн на www.botanic.cc

Погрижете се за себе си и дайте на себе си здраве, за да имате още много за раздаване! Защото Ви чакат още много грижа, още много внимание и още много любов!
Чака Ви още много живот!
Блуждаещият нерв - спасителят на връзката ум-тяло Здраве

Блуждаещият нерв - спасителят на връзката ум-тяло

Нуждае се от всекидневна стимулация

Излишните маски Здраве

Излишните маски

Изследователят Артур Фърстенберг цитира десетки доклади, които доказват, че са ненужни

Търсенията в Google разкриват къде е следващото огнище на коронавирус Здраве

Търсенията в Google разкриват къде е следващото огнище на коронавирус

Има връзка между засиленото търсене на симптоми от потребителите и близък пик на зараза

Алкохолът е най-добрият приятел на инфаркта Здраве

Алкохолът е най-добрият приятел на инфаркта

Известният кардиохирург Майкъл Дебейки: Добре е да се живее дълго, но е желателно да не е чак толкова дълго...

Положителен PCR тест? Хм, колко да е положителен... Здраве

Положителен PCR тест? Хм, колко да е положителен...

В САЩ 90% от заразените с коронавирус всъщност не се разболяват и не са заразни

Корвирал срещу коронавируса Здраве

Корвирал срещу коронавируса

Българска компания разработи 100% натурален продукт, стимулиращ мощно имунната система

Учени: Кравето мляко увеличава риска от рак на гърдата Здраве

Учени: Кравето мляко увеличава риска от рак на гърдата

Изследователите предполагат, че причината е в хормоните

Български йонизатор пази от COVID-19 Здраве

Български йонизатор пази от COVID-19

В инфекциозното отделение на УМБАЛ „Проф. Стоян Киркович“ в Стара Загора, където работи, няма нито един заразен медик

Британски учени: Дистанцията от 2 метра е мярка от миналия век Здраве

Британски учени: Дистанцията от 2 метра е мярка от миналия век

При защита от коронавирус трябва да се вземат предвид много други фактори

Професорска рецепта против диабет, хипертония и затлъстяване Здраве

Професорска рецепта против диабет, хипертония и затлъстяване

Как знаменитият терапевт от 19 век Боткин излекувал богатия търговец

Средният път към здравето Здраве

Средният път към здравето

Хомотоксикологията е взела най-доброто от хомеопатията и класическата медицина. Отлично се справя с болестите на жената

СЗО: Не можете да хванете коронавирус от храна Здраве

СЗО: Не можете да хванете коронавирус от храна

Тестове със заразени продукти показват, че консумиралите ги хора са здрави

Вслушайте се в мигрената си - ще научите много за себе си Здраве

Вслушайте се в мигрената си - ще научите много за себе си

Имате нужда от тази болка, тя не само ни казва, че нещо не е наред, но и ни защитава

Дъщерята на Путин ваксинирана срещу коронавирус Здраве

Дъщерята на Путин ваксинирана срещу коронавирус

Руската ваксина влиза в масова употреба от 1 януари 2021 г., инжектират медиците този месец

Призовават FDA да забрани продажбата на вейп устройства Здраве

Призовават FDA да забрани продажбата на вейп устройства

Млади хора, които пушат електронни и традиционни цигари, са със 7 пъти по-висок риск от зараза от коронавирус